Baby Swing to učiniti sami: sheme i montaža

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Sklop pripremne faze
  • Skupština i ugradnja okvira
    • Instaliranje stupova za okvir
  • Sklop sjedala za zamah
  • Sastavljanje svih detalja dizajna

Lijepa i pouzdana drvena ljuljačka to je sami jednostavno. Ovaj rad vam neće uzeti puno vremena, a rezultirajući dizajn će oduševiti vaše dijete dugi niz godina. Možete instalirati zamah u dvorište vlastitog doma, na igralište ili u zemlji.

Baby Swing to učiniti sami: sheme i montaža

Dječja ljuljačka iz drva su originalne i pouzdane, također ih je lako napraviti ruke.

Sklop pripremne faze

Crtež strukture prikazan je na slici 1. Takve drvene ljuljačke u obliku aviona namijenjeni su za dijete u dobi od 1 godine do 5 godina.

Njihovo sjedalo je dizajnirano kako bi osigurao udobnost djeteta i potpunu sigurnost.

Baby Swing to učiniti sami: sheme i montaža

Slika 1. Crtanje ljuljačke: a - okvirni stupovi promjera 15 cm i duljine 300 cm - 2 komada; B - poprečni okvirni okvir s veličinom 40x35x17 cm; C - sjedala okretanje 40x35x1,7 cm; D - horizontalni zaštitni bar (krilo zrakoplova) 45x11x1,7 cm; E je stražnji dio sjedala (stabilizator) 29x11x1,7 cm; F - Vertikalne prednje police 19x10x1,7 cm - 2 kom. G - Vertikalni nosač prednjeg nosača (trup) 19x10x17 cm; H - Stalak za sjedalo 19x60x1,7 cm - 2 kom.

A za prilično malu djecu, možete napraviti stolicu u obliku cvijeta. Takvi će letovi zaštititi dijete od slučajnog pada.

Visina okvira okvira mora biti jednak 200 cm. Poljaci se kupuju na dubinu od 90 cm i dodatno su ojačani betonom.

Ove dječje ljuljačke prikupljaju se od sljedećih elemenata:

  • Stupovi okvira promjera 15 cm i duljine 300 cm - 2 komada.;
  • B - poprečni okvirni okvir s veličinom 40x35x17 cm;
  • C - sjedala okretanje 40x35x1,7 cm;
  • D - horizontalni zaštitni bar (krilo zrakoplova) 45x11x1,7 cm;
  • E je stražnji dio sjedala (stabilizator) 29x11x1,7 cm;
  • F - Vertikalne prednje police 19x10x1,7 cm - 2 kom.
  • G - Vertikalni nosač prednjeg nosača (trup) 19x10x17 cm;
  • H - Stalak za sjedalo 19x60x1,7 cm - 2 kom.

Zaštitne strane cvijeća:

  • I - sjedalo 38x38x1,7 cm;
  • J - Natrag 38x38x1,7 cm;
  • K - Nightwall 17x17x1,7 cm - 2 kom.

Uzorci spisanih dijelova prikazani su na slici 2.

Da biste napravili zamah vlastitim rukama, trebat će vam sljedeće materijale:

Baby Swing to učiniti sami: sheme i montaža

Slika 2. Sheme smišljenih dijelova.

  • betonsko rješenje za ojačanje okvira;
  • Drvo za okvir okvira. Mudriji je uzeti natopljeni bor, zaštićen od utjecaja na okoliš;
  • stolarno ljepilo;
  • elementi za pričvršćivanje (vijci, vijci, vijci);
  • Pričvrsni vijci-kuke opremljene podlošćima i orašastim plodovima;
  • Pouzdane karbine. Uz njihovu pomoć, pričvrstit ćete uže na sjedala ljuljačke, tako da odabirom karabine, obratite pozornost na njihovu kvalitetu;
  • Kabel za pričvršćivanje sjedala na okviru. Može se zamijeniti lancem, ali stručnjaci ne savjetuju takvu metodu, budući da dječji prsti ili dlanovi mogu dobiti između veza;
  • Tvrđava na drvenim i akrilnim bojama.

Kada je sve što trebate je pripremljeno, možete početi sastaviti drvene ljuljačke.

Natrag u kategoriju

Skupština i ugradnja okvira

Baby Swing to učiniti sami: sheme i montaža

Shema montaže brzog okvira.

Prije instaliranja dječjeg drvenog ljuljačke, morate pažljivo odabrati mjesto za njih. Slobodni prostor prije nego što dizajn ne smije biti manji od 2-2,5 m. Iza ljuljačke također treba ostati platforma, bez grmlja i drveća (oko 1,5-1,9 m). Razmišljajući o budućem dijagramu ljuljačke, osigurati dovoljnu udaljenost između sjedala i okvira regala. U ovom slučaju, ima 60 cm na svakoj strani. Stoga se nosači stupovi kupuju na udaljenosti od 162 cm jedan od drugoga.

Da biste popravili stupce, morat ćete driti jame promjera 30 cm i dubinu od 90-100 cm. Prilikom odabira mjesta ispod ljuljačke, pobrinite se da je pod budućim dizajnom, podzemnim komunikacijama i autocestama (telefonski kabeli) , Vodeni cjevovodi i slično) su pod budućim dizajnom.

Poprečna greda okvira okvira je montirana iz 2 ploče širokog i 4,2 cm debljine 4,2 cm. Fiksira se s žljebovima koji se pokreću u trupcima. S obje strane, također je potrebno formirati žlijeb na obje strane. Prvo se prijavite za sve dijelove čvorova označavanja i tek tada nastavite piti žljebove širinom od 2,9 cm i duljine 15 cm. Priključivanje okvira nosača okvira, kružnu pilu. Gurnite utore na maksimalnu moguću dubinu , zatim dovršite formiranje žljebova s ​​drvenim hakepom.

Da bi odabrali drvo na cijelu dubinu budućeg utora, izbušene su 2 rupe u uglovima obilježavanja u postovima. Zatim uz pomoć dlijeta formira produbljivanje.

Odbori iz kojih će se poprečna greda izrezati na duljinu od 220 cm. Zatim su zategnuti uz pomoć vijaka za samozadočavanje i s oba kraja nalaze se šiljci za pričvršćivanje na okvir polovima. Veličine šiljaka trebaju se podudarati s veličinom žljebova i biti ista s obje strane: 15x2,9 cm. Oni su najlakše ispuniti kružnom pilom, a zatim modificirati dlijeto. Pokušajte rukovati površinom kao glačanja. Provjerite prikupljanje prikupljanja okvira. Šiljci poprečne grede trebaju biti uključeni u utore s nekim naporima.

Natrag u kategoriju

Instaliranje stupova za okvir

Baby Swing to učiniti sami: sheme i montaža

Shema ugradnje polova za okvir okvira.

Ispustite depozite za ugradnju stupaca. Svakako provjerite ispravnu lokaciju vertikalnih regala pomoću razine izgradnje. Neki majstori za takve strukture koriste cijevi od metala. Ali stručnjaci ne preporučuju činiti zamah za dijete iz ovog materijala. Cijevi se mogu saviti ili čak sranje, a to se neće dogoditi s drvenim stupovima. Zamijenite drveni stalak koji je postao neupotrebljiv je mnogo jednostavniji i jeftiniji od metalnog okvira.

Ugradite stupove u pripremljene udubljenja. Popravite svoje pozicije drvenim klinovima ili napadama odbora. Nakon toga, ponovno provjerite ispravnu lokaciju regala na razini izgradnje. Zatim ulijte betonsku otopinu u jame tako da njegova površina ne dosegne 2-3 cm do razine tla. Budite sigurni da izdržite poplavljeni beton, slijedeći vrhunac u temeljima za zamah.

Da biste izbjegli pogreške prilikom instaliranja okvira, to je mudrije prvo pričvrstiti jedan post, a tek tada sipajte drugo rješenje. Tako možete podesiti svoju visinu ako postoji potreba za to.

Nakon što je otopina potpuno uhvatila, osigurajte gornju poprečnu poprečnu presvuku u žljebovima i povucite stup i grede za šivanje pomoću dugih vijaka. Vozite cijeli okvir i obojite boju koju odaberete. Da bi se ljuljačka vlastitim rukama, akrilne boje su najbolje.

Natrag u kategoriju

Sklop sjedala za zamah

Baby Swing to učiniti sami: sheme i montaža

Shema sjedenja ljuljanja.

Nakon što su okviri fiksirani, možete otići na sastanak sjedala. Sjedala će idući u jedno od načela, ali ljuljačka u obliku aviona će biti prikladniji za starije dječake, dok cvijet bira za djecu da sram. Ako imate 2 djece, možete napraviti 2 mjesta i promijeniti ih po potrebi.

Slika praznine su izrezane iz šperploča s predloženim stazama. Da biste to učinili, prvo nanesite oznaku, a zatim izrežite praznine pomoću slagalice. Pažljivo postupajte s svim dijelovima emery papira tako da ne postoje burrs.

Prvo na sjedalu pričvrstite vertikalne poprečne police. Pomiješajte spojeve s ljepilom, prije uzimanja pojedinosti samo-crteža: tako da će dječji drveni ljuljačka ispasti mnogo pouzdanije. Na isti način, prikupite sve gredica sjedala. Promijenite stezaljke za pričvršćivanje i ostavite do potpunog sušenja ljepila.

Zatim u krilima i trupu zrakoplova morate izbušiti rupe za pričvršćivanje užeta. Promjer rupe, i, prema tome, promjer bušilice ovisi o debljini kabela, s kojim ćete popraviti sjedalo do okvira. Krila su bušena kroz, formirajući 1 rupu na svakoj strani dijelova. Ispada 8 rupa.

Sjedalo cvijeća je sastavljeno na isti način. To je wisp svega od šperploča prvo sjedalo sjedala, a zatim ga koriste kao predložak, oblikujte bočne stijenke. Ali slijedite leđa da bude iznad bočnih zidova za 2,5 mm.

Bočne stijenke i leđa su pričvršćeni na sjedalo na takav način da latice izvode rubove. Rupe za pričvršćivanje užad su izbušene u sjedalu oko 10 cm od ruba i na lik natrag.

Ako vaša djeca još nisu previše pouzdano održavana na zamahu, tada su sjedala mudrično opskrba dodatnih pojaseva koji pružaju sigurnost. Za njih je najbolje odabrati šibljanje, pričvršćivanje na obične kartice ili kopča za remen. Poprečni pojasevi ugrađuju tako da idu na razinu bebinog pojasa.

Natrag u kategoriju

Sastavljanje svih detalja dizajna

Baby Swing to učiniti sami: sheme i montaža

Dijagram veličine dizajna ljuljačke.

Mosta sjedalo mora biti pažljivo tretirano s brusnim papirom ili posebnom mlaznom mlaznicama, pivom i bojom.

Da biste priložili vijke, potrebno je unaprijed izbušiti rupe na poprečnoj traci okvira okvira na udaljenosti od 20 cm od središta poprečne trake. Umetnite kuku u utičnicu, na vrhu paka na njega. Koristeći jedan ključ, omotajte donju maticu. Zatim držeći donji orah, sigurno zategnite gornji nosač (brava).

Pričvrstite jedan kraj užeta u kuku, pričvrstite ga pouzdanim čvorom. Odabir kabela, zapamtite da će uže biti plastika i veći, pouzdaniji čvor će biti objavljen. Ali ipak je mudriji dati prednost pletičem. Takozvani jezični čvor smatra se najpouzdanijim (muška veza su vezani na isti način). Najprije možete pričvrstiti konop na karbu, a sam karabinist pričvrstiti na kuku. Ova metoda pričvršćivanja omogućit će vam da promijenite mjesta brže.

Slobodni krajevi konopstva moraju biti obučeni kroz rupe na sjedalu ljuljačke. Lakše je to učiniti ako su krajevi kabela pre-omotani sa slikarskim viski. Povežite uže s pouzdanim čvorom tako da ne može osloboditi pod težinom djeteta.

Zaustavljanje sjedala, pobrinite se da je udaljenost od 35-40 cm sačuvana od dna ljuljačke na tlo.

Članak o temi: Kutni bach WC

Čitaj više