Moderan dizajn djeteta za djevojčice svih uzrasta (33 fotografije)

Anonim

Dakle, da je dječja soba za djevojku izgledala elegantna, dok je ostala udobna i udobna, možete kontaktirati profesionalni dizajner. Ali postoji druga opcija - samostalno ispitati sve suptilnosti dizajna i uzeti ih u obzir pri popravljanju.

Dječja soba u svijetlim bojama

Osnovna pravila za dizajn

Razmišljajući o tome kako dostaviti vrtić za djevojku, prije svega, razmotriti pravila koja su zajednička svim uzrastima. Oni se odnose na dekoraciju boja, dekoraciju zida, pod i strop, izbor namještaja, odgovarajuće rasvjete i uređenje interijera.

Rješenje boja

Za sobe djevojke, delikatna svijetla boja je dobro prilagođena. Kao glavna, možete koristiti jednu od sljedećih boja:

  • svijetlo ružičaste;
  • lavanda;
  • maslina;
  • pečeni mlijeko;
  • krema;
  • bež.

Kombinacija ružičasta s maslinom u dječjoj

Dječji za djevojčicu u tonovima lavande

Ova gama nije iscrpna. Možete preferirati bilo koje nijanse koje želite okusiti. Na neutralnoj pozadini stavljajući svijetle elemente boja kako bi soba bila zanimljiva i djetinjasto vesela. Fino usklađena kombinacija boja najbolje će pomoći proučavanju fotografskih materijala.

Pink djeca sa žutim i zelenim detaljima

Bijela kombinacija s tirkizom

Savjet: Unutrašnjost dječje sobe male veličine najbolje je izdati u najsnažnijim bojama. Ova tehnika će vizualno proširiti prostor.

Zidni ukras

Zidovi su postavili opće raspoloženje dizajna dječje sobe za djevojku. Možete pokupiti obojene pozadine s svijetlim uzorcima ili slikama crtanih likova, ali imajte na umu da mogu brzo odskočiti , Zato će najbolje rješenje biti monofonska završna obrada. Već na ovoj jednostavnoj pozadini možete staviti privremene naljepnice, dekor, plakate itd.

Ideja: Možete ostaviti slobodan zid. Tada je djevojka imala priliku dogovoriti ga same.

Zid za kreativnost u djece

Svijetle pozadine u djece

Stropni dizajn

Što definitivno - strop mora biti lagan. To je ključ za udobnost iz psihološkog stajališta. Što se tiče vrste stropa, to može biti bilo koji. Za malu sobu najbolje je odabrati najjednostavnije rješenja. Fotografija savršeno pokazuje da takvo rješenje ne gubi prostor i ne preopterećuje ga.

Savjet: Ako područje dopušta, s više razina strop, možete zonate prostor.

Zoniranje s stropom

Odabir podova

Optimalna opcija je ugradnja toplog poda. Što se tiče pokrivenosti, može biti:

  • cork platno;
  • laminat;
  • Lenolij.

Možete birati i tepih, ali to će biti problematično čistiti, stoga je bolje ograničiti Ourselmon na mekani tepih u zonu igara i odmoriti se.

Članak na temu: Kako lijepo organizirati zidove u vrtiću: ideje za unutrašnjost

Rješavanje Kako organizirati pod u vrtiću, ne razmotriti ne samo ukrasne kvalitete premaza. Obratite pozornost na sljedeće točke:

  • otpornost na onečišćenje, jednostavnost u čišćenju;
  • sigurnost i hipoallergeničnost materijala;
  • površina ne-klizanja;
  • Dobra izolacija topline i buke.

Lenolyum u vrtiću i tepih u području igre

Cork kat u djece

Namještaj

Standardni namještaj koji stvara punopravnu postavku vrtića je krevet ili kauč, ormar, stol za nastavu, stolicu, police i police. Ovaj minimum, ako se želi, može se nadopuniti s komodom, stolicom, švedskom zidom i drugim elementima.

Savjet: Razmišljanje o skupu potrebnog namještaja, svakako razmislite o području sobe. Trebalo bi ostati prilično slobodan prostor. Spremite ga za pomoć namještaja-transformator.

Mali namještaj

Sve unutarnje stavke moraju ispunjavati sljedeće zahtjeve:

  • skladna kombinacija s ukupnim postavljanjem boje i stilske odluke;
  • sigurnost okoliša;
  • nedostatak oštrih kutova;
  • Sukladnost s rastom djeteta.

Budući da djevojčica stalno raste, ima smisla kupiti stol i stolicu s mogućnošću kontrole visine.

Rasvjeta

Čak i skladno, za sva pravila, ukrašena dječja unutrašnjost može se pokvariti nepravilnom rasvjetom. Prva stvar koju treba uzeti u obzir je dovoljna količina svjetla. Gotovo uvijek, luster pada u središte pozornosti - djeluje ne samo s funkcionalnim, već i dekorativnim elementom, kombinirajući cjelokupnu sliku sobe.

Ravan luster u djece

Luster u vrtiću za tinejdžerku

Međutim, svjetla sama lustera neće biti dovoljna. Važno je uspostaviti dodatne svjetiljke u području rada i rekreacije, u blizini ormarića. Budite sigurni da će biti noćno svjetlo u blizini kreveta , Pazite da je pisaći stol dobro osvijetljen. Najbolje je da ga stavite u blizini prozora, dodatno stavljajući stolnu svjetiljku. Imajte na umu da bi svjetlo trebalo doći lijevo ako je djevojka ispravna i obrnuto.

Važno! Potrebna je puna umjetna rasvjeta, ali ne zaboravite na prirodno dnevno svjetlo. Pokušajte biti što je više moguće, ostavite prozore kao otvorene.

Prozori u djetinjstvu

Veliki prozor u djece

Kako bi se osiguralo prozor u sobi, najbolje je ukrasiti svjetlosne zavjese. Čak i ako želite klasični stil interijera na koji je bogata draperija inherentna, pokušajte koristiti prozirne, zračne tkanine. Rimske zavjese ovdje se dobro uklapaju.

Ukras

Dizajn dječje sobe bit će nedovršena i dosadna, ako soba nije uređena u skladu s dobi djevojke. Kao dekor može biti:

  • slike, fotografije, crteži;
  • zidno slikarstvo;
  • Svijetle obrte (često vlastitu proizvodnju);
  • Tekstil (originalne zavjese, jastuci, deke);
  • Igračke.

Jednostavan dekor za djevojku

Zidni dekor u dječjoj sobi

Ako je moguće, vrijedi izbjegavati rješenja u smislu dekoracije. Najbolje je zamijeniti svijetle pozadine i fasade ormarića namještaja za izmjenjive, mobilne elemente - naljepnice, magnete, suspendirani dekor , Sve se to lako mijenja dok odrastemo, bez pribjegavanja globalnim restrukturirama. Na fotografiji možete vidjeti primjere dizajna na temelju dekorativnih elemenata.

Članak o toj temi: Značajke dizajna rasadnika za dvije djevojke (+35 fotografija)

Dječji dizajn za djevojčice različitih dobi

Važno je da soba neće biti ugodna i udobna, već je i odgovarala starosti koja živi u njezinim djevojkama. To će osigurati normalan razvoj i mentalnu udobnost.

Od rođenja do 6 godina

Interijeri za najmanji trebaju biti jednostavniji i svijetli. Neka u njima budu veliki elementi boja. To je potrebno tako da dijete poznaje svijet i naučio razlikovati objekte. Dakle, to će biti mnogo lakše da doživljava okolni prostor.

Nevjerojatna šuma u dječjoj sobi

Važno je napustiti i dovoljno prostora za kreativnost, jer će djevojka odrasti i počinje stvarati svoja prva remek-djela. Za njih, potrebno je osigurati mjesta na policama i slobodnom prostoru na zidovima.

Savjet: U dječjoj sobi možete istaknuti posebno mjesto za crtanje. Da biste to učinili, na dnu jednog od zidova treba postaviti veliku ploču. Na svojoj površini možete crtati s obojenim oznakama, a zatim oprati.

Posebna pozornost posvećuje se podne premaz. Površina mora biti topla i meka. Također se pobrinite za narudžbu. U vrtiću to nije tako lako podržati, ali morate pokušati stvoriti dovoljno prostora za pohranu.

Za najmanji dobru, dobro je smisliti posebnu priču kada je dizajn sobe. Ako djevojka već ima omiljene bajke ili likove, možete ih uzeti kao osnova (Dizajnirani primjeri mogu se vidjeti na fotografiji).

Mala princeza soba

Dobi od 6 do 10 godina

Tijekom tog razdoblja djevojka i dalje ostaje mala, ali je već proučavala u školi. Stoga se vrtić mora biti namješten na takav način da u njemu postoji mjesto za igre, ali postoji zasebno radno područje. Ako je soba mala, tada koristite višenamjenski namještaj, kao na fotografiji ispod, transformatorski proizvodi. Pomoći uštedjeti mjesto ugrađenih ormarića.

Minimalizam u dječjoj sobi

Za vizualnu ekspanziju prostora, uzeti stil minimalizma u dizajnu interijera. Jednostavni obrasci će nadopuniti sjajne velike detalje kontrastne na neutralnoj pozadini svjetla, odaberite sažet namještaj (uspješna opcija dizajna na fotografiji ispod).

Minimalizam u maloj djeci

Ako nema problema s područjem, možete sigurno odabrati bilo koji stil, uključujući klasik, s bogatim dekorom i mnogim detaljima. Pazite da je soba jasno podijeljena na zone , Potrebno je odvojiti radnu stanicu tako da dijete ne ometa tijekom treninga lekcija. Primjeri unutarnjeg dizajna velike djece možete vidjeti na fotografiji.

Članak o temi: Master Vigvam za djecu s vlastitim rukama

Važno! Već u dobi od 6 godina djevojka ima jasne ideje o onome što joj se sviđa, pa prilikom stvaranja osobnog stambenog prostora, potrebno je čuti njezino mišljenje.

Dobi od 10 do 13 godina

U ovom dobi, dijete već želi nalikovati odrasle osobe. Ima smislene hobije, hobije za koje je potrebno osigurati mjesto. Naravno, u ovoj dobi, mišljenje djevojke o preferencijama u smislu dizajna je jednostavno potrebno.

U pravilu, preferencija se daje svjetlosti i nježnim bojama sheme boja sa svijetlim ukrasnim elementima. Vrijedi razmotriti dodatna mjesta za pohranu knjiga. U pravilu, slobodno vrijeme je već potrošeno ne samo za aktivne igre. Stoga je važno osigurati u rekreacijskom području stolice sa stolom i dodatnim osvjetljenjem za čitanje ili druge mirne klase.

Sigurno djevojka želi pozvati goste da posjete. Dakle, roditelji trebaju biti promišljeni i dodatna mjesta (na primjer, u obliku poufa, kao na fotografiji ispod).

Napuhati u dječjoj sobi

Dobi od 13 do 17 godina

Dječja tinejdžerska djevojka može se namjestiti samo s aktivnim sudjelovanjem. U pravilu, u ovom dobu već je jasno formirani pogled o tome kako bi dizajn interijera trebao izgledati. Najčešće se preferencija daje modernim stilovima.

Moderna djevojka tinejdžera

Namještaj je već gotovo isti kao u spavaćoj sobi roditelja, ali u isto vrijeme soba je još uvijek vrtić. Stoga je potrebno opremiti na takav način da istakne mjesto za igračke i za knjige, te za hobije.

Soba za tinejdžer u modernom stilu

Dizajn interijera tinejdžera u većini slučajeva izgrađen je na kontrastima boja i trendovskim trendovima (to se dobro odražava na fotografiji). Od roditelja zahtijeva pomoć samo u stvaranju općeg okruženja, a djevojka može ukrasiti samu sobu. Rezultat će biti jedinstveni interijer, odražavajući prirodu hostesa.

Kontrast kombinacije u sobi za tinejdžer

Dizajn tinejdžera je zajednički rad roditelja i dijete. Važno je razmotriti sve želje i tražiti kompromisne rješenja.

Moderan i kontrast interijer dizajn

Da biste stvorili skladnu i ugodnu atmosferu u vrtiću za djevojku, važno je dostaviti i ukrasiti sobu u skladu s osnovnim pravilima dizajna. Jasno pokazuju uspješne mogućnosti fotografija. Oni će vam pomoći pronaći dobre ideje. Ali ako je djevojka već narasla, sva rješenja moraju se uzeti s njom.

Život u ružičastoj boji (2 video)

FOTOGALERIJA

Zidni dekor u dječjoj sobi

Zid za kreativnost u djece

Moderan dizajn djeteta za djevojčice svih uzrasta (33 fotografije)

Nevjerojatna šuma u dječjoj sobi

Soba za tinejdžer u modernom stilu

Prozori u djetinjstvu

Dječji za djevojčicu u tonovima lavande

Lenolyum u vrtiću i tepih u području igre

Svijetle pozadine u djece

Moderan dizajn djeteta za djevojčice svih uzrasta (33 fotografije)

Mala princeza soba

Cork kat u djece

Kontrast kombinacije u sobi za tinejdžer

Moderan i kontrast interijer dizajn

Veliki prozor u djece

Moderan dizajn djeteta za djevojčice svih uzrasta (33 fotografije)

Minimalizam u maloj djeci

Bijela kombinacija s tirkizom

Moderan dizajn djeteta za djevojčice svih uzrasta (33 fotografije)

Kombinacija ružičasta s maslinom u dječjoj

Čitaj više