Valjci to rade: Metode proizvodnje

Anonim

Različite vrste zavjesa čije se paneli moraju premjestiti na strehe zahtijevaju dodatno mjesto za to. Zavjese podignute po preuzimanju blizu 50% otvaranja prozora, ograničavajući količinu svjetlosti prodiranja u sobu. Prozirne zavjese ne mogu stvoriti zaštitu od stranaca. Kako biti u slučaju kada je potrebno i čvrsto zatvoriti prozor i osigurati maksimalnu količinu svjetla, a da ne uzimate u glomazne zavjese prostor oko otvora prozora?

Valjci to rade: Metode proizvodnje

Montaža shema za zavjese.

Jedno od uspješnih rješenja ovog problema može biti valjana zavjesa: kada se otvaraju, oni su uredno presavijeni zavjese smještene na gornjoj granici prozora i ne sprječava prodiranje svjetla. U isto vrijeme, mjesto zauzima njezino relativno malo. Tkanina za upečatljive zavjese gotovo ne skupljaju prašinu i nije prljava, za razliku od zavjesa koji tvore nabore, a zatvoreni valjak je zatvoren samo otvaranjem prozora. Praktičnost valjanih zavjesa je nesporna, ali visoke cijene ne čine ih najčešći opcijom za projektiranje sustava Windows. Taj se problem također može riješiti ako napravite valjke vlastitim rukama.

Kako napraviti valjane zavjese sami?

Valjci to rade: Metode proizvodnje

Sastavljanje shema za zavjese od trske.

Uloge uloge proizvođača s vlastitim rukama ima sljedeće načine: s osovinom za navijanje tkanine koja se nalazi na vrhu prozora, a s valjkom postavljenim na donjem rubu zavjese. Prije donošenja uloge, morat ćete dobiti materijale za njihovu proizvodnju i pripremiti potrebne alate za rad:

  • tkanina za zavjese tkanine;
  • mašina za šivanje;
  • mjerni instrumenti;
  • škare;
  • Bilateralni škotski, čičak;
  • Spreman komplet za valjani valjani mehanizam;
  • bar ili metalna cijev za ponderiranje sredstva;
  • namještaj za klamerice i zagrade;
  • Vrpce ili vrpce.

Tkanina za zavjese tkanine bolje je pokušati pokupiti dvostrani uzorak, gustu i izdržljivu, ali ne i tešku.

Prije šivanja bolje je dekaded ili zamotati, kako bi se dodatno izbjeglo skupljanje. Širina tkanine je bolje odabrati u skladu s širinom otvora prozora kako bi se izbjegle nepotrebne šavove koji mogu ometati zavjese preklapanje u roll. Broj tkanina za valjane nosače je jednostavan: bit će jednak Visina otvora prozora s dodatkom 30 cm za obradu, širina je odabrana u skladu s širinom otvaranja. Ako je uzorak jednostran, morat ćete uzeti tkanine u iznosu od 2 sata otvaranja. Širina će zahtijevati dodavanje 2-3 cm na šavovima.

Članak o toj temi: Red u zemlji: Metode za pohranu vrtnog inventara i drugih stvari (26 fotografija)

Valjana zavjesa na gotovom mehanizmu

Slika 1. Zavjet valjanja na gotovom mehanizmu.

Set za proizvodnju zavjesa uključuje osovinu za tkaninu za namatanje, pričvršćivanje i mehanizam s kabelom ili lancem. Plastična osovina prije instaliranja treba skratiti prema širini prozora i osigurati tkaninu zavjese koje moraju biti posebno pripremljene za to.

  1. Za jednostavnost zatvaranja i dobre napetosti zavjese na donjem rubu panela čine posebne džepove u koje je umetnuta šipka ili štapić za ponderiranje. Na zavjesi, zavio iz dupleks tkanine, bit će potrebno jednostavno podesiti donji rub na stranu okrenuta prema prozoru i čvrsto ga učvrstiti u širini ploče. Vrijednost PODA ovisi o debljini sredstva za ponderiranje i određuje se pojedinačno. Kada šivate zavjese iz tkiva s jednostranim uzorkom, teret se može smjestiti unutar dvoslojnih ploča.
  2. Za podešavanje i stiskanje gornjeg kriška zavjesa zavjesa na 1 cm. Na rubu nabora, jedan od elemenata čičak, 2. linije ležao duž donjeg ruba. Još jedan čičak element je fiksiran na vratilu (valjak) iz kompleta valjaka iznad linije ili utora s bilateralnom trakom (sl. 1).
  3. Prema uputama vezanim za set, montirajte zagrade ili druge pričvršćivače valjanog valjka, instalirajte mehanizam. Pričvrstite zavjese tkanine na osovinu i uvucite ga. Ojačajte osovinu na redovno mjesto i položite nekoliko puta i podignite tkaninu tako da se dobro proteže.

Kako napraviti valjak s donje linije osovine?

Valjci to rade: Metode proizvodnje

Slika 2. Valjane zavjese rade sami.

Tkivo s dvostranim uzorkom se obrađuje, savijanja rezova (gornja i strana, ako je potrebno). Na donjem rubu formira se džep za agens za ponderiranje, koji će u ovoj opciji poslužiti i vratilo za valjanje zavjesa. Da biste to učinili, možete pokupiti komad vijenca za zavjese s prekrasnim savjetima kako bi služili kao dodatni dekor za zavjesu (sl. 2).

Članak o temi: Stare fotografije u unutrašnjosti (43 fotografije)

Ako tkivo ima crtež samo s jedne strane, brzina će morati napraviti dva sloja tkanine tako da i lice i gladuju izgledaju estetski:

  1. Preklopite materijal s prednjim stranama (uzorak) unutar i stog bočne strane, bez šivanja vrha vrećice za prihvat. Uklonite radni komad na licu. Dno zavjesa može se podesiti, polaganje vratila s izbočenim krajevima, kao što je gore opisano, ili stavite cijev ili šipku unutar vrećice.
  2. Gornji rub može se podesiti unutar i skliznuti s 1 mm od ruba, za šivanje ručno tajnog šava ili da ga liječite pomoću mrežnog uloga oko rupe tako da možete ukloniti osovinu iz unutrašnjosti ako je potrebno.
  3. Na baru, koji će zadržati cijeli dizajn, pričvrstiti jedan element čičak do klamerica. Odgovarajući dio za pucanje na vrhu buduće zavjese, pričvrstite tkaninu u bar i zamotajte ga krpom. Pronađite trake ili kabele duljinom dvije duljine zavjesa uz dodatak 15-20 cm za slobodne krajeve kao što je prikazano na Sl. 3. Ojačati šipku na zagradama.

Valjci to rade: Metode proizvodnje

Slika 3. Shema aranžmana.

Ako se valjak ne planira da se ne ukloni prečesto, tkanina je pričvršćena na klamericu u bar, objesite trake i bar je teško fiksno u otvaranju prozora na vijcima.

Podignite i vožnja na vratilu takva će se brzina morati ručno. Na željenoj visini, podignuta zavjesa je fiksirana s vezanim vrpcama.

Mjerenje valjaka ručno, moguće je:

  • na prednjoj strani ploče na vrhu za šivanje dekorativnih prstena ili petlji;
  • Na pogrešnoj na vrhu, pričvrstite krajeve kabela ili traka;
  • Drugi ciljevi izostavljaju, savijte donji rub zavjesa, preskočite, bez povlačenja, u prstenovima na vrhu weba;
  • Slobodni krajevi kabela za povezivanje.

Da biste okrenuli zavjese, morate povući spojene krajeve kabela, dok je tkanina presavijena i raste do željene visine. Kabel je fiksiran na kuku, ojačana pored prozora. Duljina kabela trebala bi biti nešto veća od 2 duljine potpuno proširene češnice zavjese.

Članak o toj temi: Ugradnja električnog (kabela) toplog kat sa svojim vlastitim rukama

Moguće je ukrasiti valjane zavjese stavljanjem aplikacija iz tkanine izvođenjem vezenja ili razdvajanja ruba s prekrasnim pletenicama. Dodatni alat za uređenje služi kao vrpce ili kabele gdje možete napraviti četke ili ukrasiti krajeve suspenzije. Važno je zapamtiti u isto vrijeme da se elementi dekoracije ne smiju ometati platno često valjati i razvijati.

Čitaj više