Sustav grijanja u ljetnim mjesecima

Anonim

Sustav grijanja u ljetnim mjesecima

U ruskim uvjetima, rad sustava grijanja je izuzetno važno pitanje.

U svakom slučaju, sustav grijanja u ljeto treba proći prevenciju tako da može raditi zimi. Autonomni sustav grijanja čak treba prevenciju od velikih urbanih.

Nažalost, nisu svi stanovnici privatnih kuća ne znaju o potrebi za periodičnim preventivnim čišćenjem grijanja. Stoga su sustavi grijanja mnogo češće nego što bi mogao biti. I kvarovi se uvijek neočekivano javljaju.

Kako slijediti sustav grijanja u ljeto?

U ljeto je potrebno ukloniti rashladno sredstvo, i jednostavno staviti, ispustiti vodu. U praznom sustavu provjerava se kvaliteta cijevi i baterija, pouzdanost spojeva i stupanj kontaminacije sustava.

U toplom vremenu je lakše eliminirati sve moguće kvarove kako bi se izbjegli različiti nepotrebni problemi zimi, kada je potrebno neprekidno djelovanje sustava grijanja.

  • Prije svega, morate detaljno ispitati sustav za propuštanje. Ako postoji protok u cijevi za grijanje, može se odrediti zarđajućom nijansom na površini baterije ili cijevi, mogu postojati i tragovi vlage koji se nalaze na podu se obično lokalizira u poljima cijevi.
  • Čim možete lokalizirati propuštanje, potrebno je spojiti fragmente cjevovoda ovdje ili kompaktati dijelove radijatora tako da se sustav ne smanjuje zimi, a veliki problemi nisu počeli.
  • Potrebno je zamijeniti vodu u sustavu godišnje, budući da se tamo obično nečisti i treba očistiti nečistoće koje mogu kontaminirati protok zbog procesa korozije u cjevovodu, kao i otpadnog kotla.

Sustav grijanja u ljetnim mjesecima

Nakon ispuštanja vode, isperite sustav, dok voda isporučena na ulaz, neće postati svijetlo i čisto, čim postignete takav učinak, možete ispuniti sustav. Kotao također treba pregledati godišnje, svakako pregledati navijače u njima, ako je potrebno, treba ih očistiti, provjeriti kontakte u polaznoj kutiji, oni moraju biti tlo, otpustite žičane veze i ponovno zategnuti tako da tamo nema lošu kvalitetu veze.

Članak o toj temi: Zavjese užetajte sami: stvaranje

Ako imate plinski kotao, bolje je da je prevencija trebala uspostaviti svoje stručnjake koji imaju pristup za rad s plinskim uređajima. Oni moraju provjeriti kvalitetu veza na komunikaciji, kod kuće, to se može učiniti pomoću sapune pjene ako ga primijenite na područje spajanja cijevi, također trebate vidjeti dimnjak, plamenik i funkcioniranje sustava paljenja.

Ako se čak i kotao ukloni iz jamstva ne možete samostalno isključiti plinske komunikacije i očistiti plamenik. Ako provedete profilaksu kotla na krutom gorivu, onda morate očistiti peći, komoru pirolize i dimnjak.

Svi ovi radovi mogu se provoditi uz pomoć posebne metalne četke, morate imati minimalno čađe i plakete tako da je sustav čišće. Naravno, grijanje u ljeto ne radi, ali potrebno je pripremiti zimu.

  • Još uvijek postoji kemijska ispiranje sustava grijanja, to se može učiniti ne svake godine, ali ovisno o kvalitetnoj vodi koju koristite.
  • Ako se koristi posebno pročišćena tekućina, to se uopće ne može učiniti, ako koristite konvencionalnu vodu, onda tijekom rada sustava, imate ljestvicu koja može ometati cirkulaciju vode i smanjiti učinkovitost sustava, to jest potrebno je kemijsko ispiranje. Da biste to učinili, trebat će vam posebna crpka, možete ga kupiti ili iznajmiti.
  • Kemijski sastav mora biti izabran pojedinačno, ovisi o osobitostima kotla i cijevi, specijalisti bi ga trebali pokupiti. Sustav za pranje treba nastaviti oko sat vremena, nakon čega, temeljito oprati ostatke tekućine iz cjevovoda, može se obaviti pomoću jednostavne vode.

Nakon pranja, ostat će malim curenjem, koji su prije toga začepljeni s skalom ili korozivnim čipovima, nakon pranja, testirajte sustav s povećanim tlakom vode, odnosno potrebno je provesti uvijanje.

Članak o toj temi: Kako koristiti kružni disk vidio

Sustav grijanja u ljetnim mjesecima

Sustav mora biti pod tlakom do 0,6 MPa, tlak koji se ubrizgava crpkom mora se držati najmanje 20 minuta, u to vrijeme provjerava stanje cijevi i analizira se stabilnost osjetnika tlaka u sustavu , Ako se svjedočanstvo promijenilo manje od 0,01 MPa, sustav normalno radi i je hermetičan.

U većini sustava, grijanje se javlja zagrijavanjem vode, to je glavni rashladno sredstvo, mora biti čist, uobičajena voda iz slavine karakterizira krutost, sadrži mnoge nečistoće, tako da ubrzava koroziju u cijevima i radijatorima grijanja.

Uvijek je bolje koristiti najviše pročišćene vode, kišnica će biti dobra opcija, bit će filtrirana talina, ponekad je kuhana voda ili voda omekšana s posebnim inhibitorima.

Ako reagirate na ovaj posao što je prije moguće i poucite ga profesionalnim stručnjacima, a zatim na bilo kojoj zimskoj temperaturi u vašem domu bit će topao i udoban.

Čitaj više