Kako je polaganje linoleuma na neravnom podu

Anonim

Tijekom popravka podne obloge se pojavljuju jedan i isti problem - neravnomjernost poda koji se mora ispraviti. Pogotovo ako se odnosi na polaganje takvog materijala kao linoleuma. Kako poravnati površinu ovisi o tome što je, to jest, pod može biti beton, drveni i tako dalje.

Kako je polaganje linoleuma na neravnom podu

Shema linoleuma.

Kako položiti vanjski premaz na neravnoj površini

Ako glavni kat ima pukotine, padine, depresije, itd., Linoleum se treba tretirati ni u kojem slučaju iz više razloga:
  • Materijal pod težinom namještaja ili čovjeka će dobiti;
  • Linoleum će se odstupiti na šavovima, ako postoji;
  • Premaz će se premjestiti iz zidova;
  • Pojavljuju se pukotine.

Naravno, to nije cijeli popis nevolja koji se mogu pojaviti. Ali prije nego što promijenite podne obloge, morate kupiti sljedeće alate:

  • olovka i nož;
  • Rulet ili ravnalo;
  • valjci;
  • škare.

To su osnovni alati, bez kojih je nemoguće učiniti.

Koja je površina poželjnija

Kako je polaganje linoleuma na neravnom podu

Priprema nacrta baze prije polaganja linoleuma.

Polaganje linoleuma ne može se napraviti ako su kapi podložne površine veće od 2 mm na 2 m. Određena je razinom konstrukcije. Najlakši način je eliminirati postojeći problem, koristiti supstrat koji se može izraditi od različitih materijala. Na primjer, od materijala od pluta ili pluta, od polietilenskih pjena ili poliuretana. Ova metoda je u stanju ispraviti neujednačene podove u malom stupnju. Ako je kvar snažan, onda morate primijeniti na druge načine.

Neki ljudi ne žele rastrgati stari linoleum premaz i stoga se pitaju je li linoleum može liječiti na istom materijalu. Ako je glavna površina dobra, i linoleum vidi pucketa ili rođen, možete jednostavno izrezati te stranice i pažljivo razmazati mastikati. Ako u prostoriji pločica premaz, treba biti temeljita. Nemoguće je položiti ovaj materijalni linoleum. Ponekad možete staviti list iverice na pločici i na vrh linoleuma.

Članak o temi: Dekorativna strop s vlastitim rukama - moderno rješenje

Poravnanje podova betona

Kako bi se poravnao betonski pod, prije svega potrebno je provjeriti razinu površine, osjetiti sve pukotine i praznine, a onda morate očistiti pod od smeća i prašine. Tada morate otopiti suhu vodu, koja se prodaje u bilo kojoj trgovini ili se razrijedite cement.

Kako je polaganje linoleuma na neravnom podu

Shema poravnanja betona.

Ako je potrebno značajno povećati razinu, onda su posebni svjetionici instalirani od drvenih ploča. Zatim se otopina izlije i ravnomjerno se distribuira preko površine s lopaticom.

U bilo kojem otopinu, zračni mjehurići se formiraju da se valjaju s valjkom s zubima. Kada otopina je suha, linoleum polaganje može se izravno izravno na površinu betona. Ali stručnjaci preporučuju: ako podnice nema temelj, bolje je napraviti podlogu iz gornjih materijala. Ili, kao opcija, možete primijeniti izolaciju.

Polaganje linoleuma izrađena je od vrlo dalekog ugla. Mora se rotirati homogenim valjkom oko perimetra. Zatim se materijal ostaje nekoliko dana tako da leži. Ako se želi, linoleum se može postaviti na osnovi ljepila, ali to je moguće bez njega, popravljajući platno na rubovima. Druga opcija je poželjnija mnogo češće, jer kada se uklanja materijal, sa sljedećim popravkom, postaje problematično s uklanjanjem ljepila postaje problematično.

Poravnanje drvenog poda

Montaža linoleuma na podu stabla također počinje ispitivanjem drvene površine.

U stablu se u pravilu formiraju razne čipove i pukotine. Između ostalog, takva je površina sklona zaslonu. Polaganje linoleuma na takvim nedostacima je neprihvatljivo, pogotovo ako imate iščačene ploče. Ako se premaz ne može obnoviti, tada se odbori moraju ukloniti, a osnova je napeta ili stavljanja podloge. U drugom slučaju, morate ukloniti pojedinačne elemente drvenog poda i zamijeniti ih novim. Potrebno je to učiniti vrlo pažljivo, tako da ne oštetite temeljne zajednice.

Članak o temi: Gdje početi popravljati u kući i stanu - korak po korak upute

Kako je polaganje linoleuma na neravnom podu

Krug estrihanog dna.

Uz zbirku, možete popraviti drveni pod na laganima koji su položeni u donji sloj. To će zahtijevati vijke ili vijke koji ojačaju dizajn. Ni u kojem slučaju ne može se koristiti nokte, jer su podložni koroziji, što šteti drvu. Dakle, da se podne plotine ne okreću, ne trebate vijke da odgodite previše čvrsto. Ako su nepravilnosti beznačajni, onda mnogi graditelji čine samo ciklus, koji se vrši posebnom opremom. Kod kuće je to teško to učiniti, jer je takav stroj vrlo skup, a nitko neće dati najamninu.

Ali ovdje postoji izlaz iz situacije, jer je moguće popraviti ploče od šperploča. Da bi poravnanje bila visokokvalitetna, morate staviti male daske u najniže dijelove kako biste čvrsto popravili šperploča. Ponekad majstori preko drvene površine preplavljuju pod samonivelirajućom smjesom, to jest, proizvodni proizvodi.

Kao iu svakom drugom slučaju, morate se okrenuti s linoleum segment na pod iz udaljenog kuta do izlaza, nakon čega sve uredno odrezno. Ne zaboravite ostaviti 2-3 cm na svakoj strani kako biste se smanjili. Mnogo je lakše (nakon tjedan dana) smanjiti nepotrebne pribora oštrim nožem nego da se proteže (što je nemoguće) materijal. Pljiveni i zglobovi ojačani su nakon 3-5 dana, budući da materijal ima svojstvo ili rastezanje, ili, naprotiv, skupljanje. Ako imate linoleum polaganje s zglobovima, onda su povezani s posebnim postajačem. Neki stručnjaci koriste ljepljivu smjesu.

Polaganje podloge vlastitim rukama

Kako je polaganje linoleuma na neravnom podu

Montažni dijagram ispod linoleuma.

Bez obzira na podlogu, kako ga montirati je isti, tako da se na primjeru pluta može tretirati bilo koje drugo. Cork se smatra najboljom opcijom prilikom instaliranja samog poda. Činjenica je da je to pouzdan, ekološki prihvatljiv i otporan na vlagu. Cork supstrat, osobito od jute, nemojte se bore od temperature i vlažnost. Ni pod kojim uvjetima, ovaj materijal nije deformiran. Stoga ga graditelji najčešće primjenjuju.

Članak na temu: Malinks na Ryabik to učiniti sami (dvije opcije)

Svaka supstrata do baze poda je zalijepljena. Za to, uobičajeni PVA ljepilo. Ako je osnova konkretna, onda možete položiti polietilenski film (po želji). Za drugu površinu nije potrebno. Pod bi trebao biti savršeno očišćen, na njega se nanosi ljepljiva baza i razmazana s valjkom (četkom). Nakon toga, supstrat je postavljen i valjao s valjkom ili mop. Ovo je ako je supstrat valjani. Ako je u pećima, pobijedi ga s čekićem, ali pažljivo.

Supstrat bi trebao podnijeti dan da se aklimatizira materijal. U svakom slučaju, potrebno je koristiti oštre alate za rezanje. Debljina supstrata trebala bi biti u rasponu od 2 mm do 10 mm u roli, ako je materijal popločan, zatim do 20 mm. Linoleum i izravnavanje glavne površine pod snagom bilo koje osobe, jer u tome nema poteškoća.

Čitaj više