Kako napraviti vrtnu stazu

Anonim

Za obalu kamene staze na svom mjestu mogu biti sami. Ovaj rad je ugodniji od kompliciranih. Osim toga, moguće je provesti svoje izvorne ideje, sanjati, platiti mnogo pozornosti na nju. Dobar trag je u stanju transformirati cijelu vrstu web-lokacije, jer se naš život sastoji u minutim. Vrijedi platiti ovaj objekt koliko god je više moguće i proučavati energetsku tehnologiju. Osim toga, ugodno oko, udobna staza je sposobna gurati na daljnje poboljšanje vrta.

Vrtne staze

Kako napraviti vrtnu stazu

Prije svega, vrijedi se baviti shemom pločnika. To možete učiniti odabirom odredišnih stavki. To može biti cvjetne krevete, arbre, kuće s opremom, tušem, ribnjacima, igralištima, slajdovima. Staze bi trebale računati na širinu na takav način da se vrtni automobil može voziti. Možete napraviti put s granicom ili bez njega. Osim toga, moguće je popločati put na takav način da je iznad razine tla - u ovom slučaju neće biti problema s čišćenjem. Osnovica za primjenu vrtnog kolosijeka treba biti betona ili cementa.

Materijal se može koristiti različite. Prvo, upoznati smo sa svim pločama za popločavanje. Postoji, istina i originalna rješenja. Dakle, možete koristiti klinker ciglu ili popločavajući rob, koji će vašem vrtu dati ugodan pogled. Također možete koristiti kamen, prirodan ili umjetni. On će dati pravi osjećaj nevjerojatne šume. Također možete koristiti takozvani vrtni parket, kompozitna ploča i beton.

Kako napraviti vrtnu stazu

Kako napraviti vrtnu stazu

Betonska staza

Ako ste odabrali konkretan za sebe, onda imate i daljnji izbor: stvoriti stazu u obliku kontinuirane trake iz betona, u obliku kamenja iz betona ili u obliku iste trake, ali s popločanim materijalom iz iznad. Prije početka izravno, rad bi trebao biti spreman. Da biste to učinili, pod budućim pravom, morate kopati rov s dubinom od 15 centimetara. Oslobođeni prostor je čvrsto ispunjen pijeskom i neovlaštenim. Mora dobiti sloj pijeska u 5 centimetara. Onda staza neće vidjeti. Također je vrijedno razmišljati o instaliranju odvodnje u ta područja gdje će se voda akumulirati. Trebalo bi biti uokvireno stazom ili graničnom vrpcom ili vrpcom, na primjer, vrećicom. Izgledat će sjajno!

Članak o temi: Boja zidova palete u stotinama nijansi

Kako napraviti vrtnu stazu
Kako napraviti vrtnu stazu

Dakle, da u offseason vaša staza nije uništena, ima smisla sudjelovati u armiranju trake od betona. Da biste to učinili, možete koristiti bar promjera ne više od 10 mm. Samo nemojte koristiti starog metala - razlika će se osjetiti. Možete prikupiti rešetku s šipke, zavarivanje šipke s ćelijom od 10x10 centimetara. Na temelju, koja se također može slomiti opeka, stavite armaturu tako da je u debljinu. Zatim se beton treba izliti duž cijele dužine staze, također čvrsto luta. Betonski napuni na kraju rada treba poravnati. Da biste to učinili, možete koristiti jednostavnu poprečnu ploču. Kada se materijal zamrznuo, možete početi ugostiti još jedan materijal koji odaberete, biti to pločica, popločavanje ili nešto drugo.

Kako napraviti vrtnu stazu
Kako napraviti vrtnu stazu

Prilikom postavljanja naknadnog materijala koristite cementni žbuku kako biste dali potrebnu otpornost na vašu pjesmu. Najvjerojatnije će se povećati iznad tla za visinu, približno 5 centimetra. Kao što ste razumjeli, to će biti manje zagađeno zbog činjenice da će se vrtna zemlja jednostavno ne pasti, lako ga je pomesti.

Takve tragove izgledat će sjajno u zemljama.

Kako napraviti vrtnu stazu
Kako napraviti vrtnu stazu

Pratiti od kamena

Međutim, možete napraviti put kamena bez korištenja konkretne temelje, što će uvelike olakšati zadatak. U tom slučaju, prvo treba povući zdjelu staze. Nakon toga, zaspati i smrt pijeska, kao što je opisano u metodi uređaja staze s betonskom bazom. Također biste trebali napraviti odvodnju najnižih dijelova. Svrha kamen također je potrebno pomoću cementa.

Osim toga, postoji globalna praksa ukrašavanja vrtnih staza. Prvo, to je geogrid, tj. U intervalima se posadi mala trava između kamenja staze. Ovaj razmak se također može ispuniti pijeskom. Također, staza će imati neobičan izgled, ako kamenje postavi rub.

Članak o toj temi: Instalacija imitacije trake. Slijed performansi

Kako napraviti vrtnu stazu

Ako želite profinjenost u europskom stilu, slijedite put do švicarskog načina - tako da jedan veliki element za staza odgovara jednom koraku. Osim svega ovoga, morate dodati da danas postoji veliki izbor materijala različitih boja, različite u teksturi i s različitim sastancima. Želimo da pronađete materijal koji će vam pomoći da se krevet takav trag o kojem ste sanjali!

Čitaj više