Prednosti i nedostaci borove fasade u namještaju

Anonim

Prednosti i nedostaci borove fasade u namještaju

Namještaj fasada od borova - poremećaj klasik.

Bez obzira na to koliko se pojavljuju novi umjetni materijali, od kojih danas možete napraviti fasade, drvo je uvijek bilo i ostaje najbolji sirovi materijal za namještaj.

Osoba znanja zasigurno će izabrati proizvode od hrasta, bukve, borova i drugih vrsta drva za svoje stanovanje, jer to nije samo bogati i lijep izgled, već i naravno, izdržljivi i eko.

Koji namještaj odgovara fasadama od borovog masiva?

Najčešće, niz borova, koji je predstavnik crnogorične obitelji, koristi se u stvaranju kuhinjskih ormara.

Na građevinskom tržištu, takvo drvo karakterizira povoljni omjer cijena i kvaliteta. Fasade iz borova niz su savršena opcija za one koji sanjaju o kupnji prirodne kuhinje, ali sve dok se ne može odabrati skupe slušalice od elitnih vrsta drva ili želi ažurirati svoj stari kuhinjski namještaj.

Prednosti i nedostaci borove fasade u namještaju

Svojstva drveta.

Osim toga, bor fasade se mogu urediti po vlastitom nahođenju: nanesite lak na njih ili dajte boju bojom. To je osobito prikladno ako se popravak planira, jer u ovom slučaju ne morate pokupiti unutrašnjost pod postojećim slušalicama namještaja. Visoka otpornost na vlagu i ekološku prijateljstvu čini ovu sirovinu idealnu opciju za kuhinju.

Međutim, to je također prikladno za izradu ormarića koji se mogu staviti u bilo koji kutak stana, bilo da je to dnevni boravak, spavaća soba ili dječja.

U potonjem slučaju, praktičnost materijala igra važnu ulogu: manje štete, mrlje, crteže koje vole ostaviti djecu na najnepovoljnija mjesta, mogu se ukloniti bez mnogo poteškoća s elementima borovog namještaja. Koristite drvene fasade u dnevnom boravku - a soba će se igrati s novim bojama, izgledat će potpuno drugačije, elegantno i skupo.

Članak na temu: Cape za kukičanje: Sheme s fotografijama i videozapisima

Projektiranje fasada namještaja iz bora

Majstori proizvodnje namještaja jednoglasno prepoznaju da je vrlo jednostavan za rad s nizom crnogoričnih stabala: to je masni, ali izdržljiv materijal.

Fasade iz takvog drva lako se mogu razlikovati, tako da se mogu ukrasiti rezbarije, staklenim umetcima, slikarstvom.

No, čak i samo prekriven lakom, fasade namještaja iz borovog masiva izgledat će nevjerojatno, kao što je prvobitna struktura stabla će biti jasno vidljiva.

Što se tiče boje, ovdje je moguće pokazati fantaziju i odbiti iz okolne unutrašnjosti, apsolutno bilo koja boja je pogodna za borove ploče. Često borova kešta boje u bijelim ili laganim tonovima. Ako je odlučeno napustiti prirodnu boju stabla, potrebno je obraditi namještaj s posebnim lakom koji ga štiti od štetnih učinaka ultraljubičastog. Ako to nije učinjeno, sunčeve zrake, padaju na drvo, ne obrađuju takav sastav, može uzrokovati promjenu u svojoj boji, gubitku svjetline i zasićenja.

Kako se brinuti za fasade iz borove mase

Prednosti i nedostaci borove fasade u namještaju

Borova fasada zemlje.

Ako želite namještaj s fasadama iz borovog masiva da služi dugi niz godina i nije izgubio atraktivan izgled, pokušajte se pridržavati nekoliko jednostavnih preporuka:

  1. Prirodno drvo treba određene uvjete rada.

    Soba u kojoj namještaj iz borovog masiva mora biti u umjereno zagrijan i redovito ventiliran. Ako je moguće, izbjegavajte ovu lokaciju, u kojoj će izravna sunčeva svjetlost pasti na fasade.

  2. Nemojte izlagati ploče lica kuhinje i zatvorenih ormara od čišćenja drva s abrazivnim materijalima.

    Možete obrisati prašinu mekom vlažnom krpom. Ako trebate ukloniti mrlju s površine, upotrijebite otopinu sapuna, koja nakon završetka čišćenja potrebno je obrisati. Ni u kojem slučaju ne upotrebljavaju tvari s agresivnim kemijskim sastavom. Za fasade od bora prikladni su posebni proizvodi za čišćenje s neutralnim pH razinom, koji učinkovito uklanjaju mrlje i ne oštećuju drvenu površinu.

  3. Povremeno, potrebno je pokriti površinu fasada s posebnim voskom stvarajući zaštitni sloj.

    Prvo, sprječava prodiranje prljavštine u šume drva, drugo sprječava apsorbiranje viška vlage, što je posebno važno za kuhinjski namještaj. Ne zaboravite da možete primijeniti takav vosak samo za prethodno oguljene i protrljati suhe fasade.

Članak na temu: Kako šivati ​​Ponho s vlastitim rukama za dijete?

Kao što možete vidjeti, slijedite gore navedene pravila, potpuno je teško, pa se nemojte bojati da ćete morati potrošiti mnogo snage i vremena za njegu namještaja s borovom fasade.

Niz borova ima sve svojstveno prirodno drvo s pozitivnim kvalitetama: to je izdržljivo, visokokvalitetno, materijal otporan na vlagu koji izgleda skupo i dosljedno originalan.

Odabirom je kao sirovine za stvaranje fasada namještaja, sigurno ćete biti zadovoljni!

Čitaj više