Spojite fotoner vlastitim rukama

Anonim

U jednom članku već smo vas smatrali kako spojiti senzor pokreta, razgovarat ćemo o tome kako povezati fotooylelele. To su dva različita uređaja, ne bi ih trebala miješati. Fotorele se automatski uključuje u mraku i omogućuje vam da značajno uštedite na osvjetljenje. Moguće je instalirati ga na kućici, na ulazu, itd. U članku ćemo govoriti o tome kako instalirati fotooreleel i spojiti sve druge, pokazati sheme i razmotriti cijeli korak-po-korak upute s video.

Spojite fotoner vlastitim rukama

Načelo rada

U početku, razgovarajmo o tome kako ovaj uređaj radi na sve. Dizajn uključuje jednostavne stavke: fotocell, fototranzistor, usporednik i relej.

Glavni zadatak je stvoriti za praćenje intenziteta svjetla iu kojem slučaju je lanac zatvoren. Čim se intenzitet rasvjete smanjuje, fotocell reagira na njega, to mu daje sporazum koji ima prag okidača. Ako je napon instaliraniji, relej je spojen, uključuje svjetiljku. Saznajte kako spojiti svjetiljke na ulici.

Kako funkcionira kamera: video

Sheme veza

Prije nego što započnete odgovor na pitanje, kako povezati fotooyle u svjetiljku, morate shvatiti koje postoje sheme veze uopće. Sada možete istaknuti dva glavna, oni su slični jedni drugima, ali imaju značajne razlike u planu instalacije.

Prva shema

Prvi dijagram povezivanja fotoelektrala za uličnu rasvjetu je da trebate pričvrstiti fototeku kroz spojnu kutiju, ova je opcija prikladna samo kada ste spremni potpuno promijeniti žicu u kući.

Spojite fotoner vlastitim rukama

Druga shema

Članak na temu: Primjena valjka za pričvršćivanje

Takva shema veze je prikladna ako ne kuhate zid, sve možete povezati izravno s vlastitim rukama. Sva tri žice se sakupljene unutar kućišta i pritisnu se terminalima.

Spojite fotoner vlastitim rukama

Svaka od ovih opcija se smatra ispravnim, prva se praktički ne razlikuje od spajanja prekidača.

Kako povezati fotoelelu: Upute korak-po-korak

Odmah bih htio dati savjet, optimalno povezati FR-75A Photoherelelele i senzor pokreta. Uređaji su usko povezani s drugima ako ćete instalirati senzor, a zatim posebno pojednostaviti instalaciju.

Spojite fotoner vlastitim rukama

Upute korak po korak s fotografijama:

  1. Isključite RCD.
    Spojite fotoner vlastitim rukama
  2. Rastegnite žicu do mjesta ugradnje fotolela, emitirajte ga pored uređaja. Preporučujemo korištenje PVA žice, preporuča se na najbolji način.
  3. Uklonite izolaciju, možete koristiti poseban uređaj za uklanjanje izolacije.
  4. Izrađujemo rupe u šasiji fotoalele, odmah ispod, to će uštedjeti od vlage.
    Spojite fotoner vlastitim rukama
  5. Povećamo nepropusnost slučaja, možete koristiti konvencionalne gumene brtve ili zapečaćene ljepilo. Bolje zaustavljanje u prvoj verziji.
    Spojite fotoner vlastitim rukama
  6. Spojite fotowork, za uličnu rasvjetu pomoću sheme. Ne zaboravite promatrati oznaku boje.
    Spojite fotoner vlastitim rukama
  7. Povezujemo fotowork na reflektor ili svjetiljku, tako da izgleda na fotografiji.
    Spojite fotoner vlastitim rukama
  8. Idite na postavku, sve je ovdje vrlo jednostavno, postoji takav regulator. Mora se konfigurirati na željenom intenzitetu uključivanja. Ako stavite maksimum, svjetlo će se uključiti samo u potpunoj tami. Da biste sve prilagodili, možete koristiti uobičajeni crni paket ili list papira, tako da ćete razumjeti što će to svjetlo raditi.
    Spojite fotoner vlastitim rukama
  9. Provjerite kako sve radi.

Povezivanje Photolel FR-601: Video

Također učiti: kako spojiti senzor pokreta za rasvjetu.

Čitaj više