Sklop se uzljuti na zavjese s hostesema: Šivajte vlastite ruke

Anonim

Dugo vremena, ljudi su počeli dati mnogo važnosti za koncept takve riječi poput odbojnika. Buffes su posebni volumetrijski nabori koji ukrašavaju različite objekte odjeće, zavjese. Stvaranje odbojnika na zavjesama s vlastitim rukama postaje sve više raspodijeljeno, jer u ovom slučaju zavjese počinju izgledati potpuno drugačije.

Sklop se uzljuti na zavjese s hostesema: Šivajte vlastite ruke

Buffs su bujne sklopove na zavjesama i mogu biti izrađeni od različitih vrsta tkanine.

Možete šivati ​​pregrade za zavjese s vlastitim rukama, a to je još jednom dokazano. Mnogi dizajneri čak savjetuju da ovaj posao samostalno - u ovom slučaju, možete sigurno dati let fantazije. Također ćete trebati samo puno strpljenja i neke jednostavne alate za rad.

Materijali za rad

Prije početka šivanja pufera, pobrinite se da je zavjesa (ili materijal za njega) dovoljno velik. Uostalom, bit će dosta tkanine na ljubiteljima kako bi se nabori. Osim zavjese, trebate takve alate i materijale za rad:
  • olovka;
  • crta;
  • škare;
  • ljepljiva vrpca;
  • Niti ispod boje zavjese;
  • Igle;
  • iglice;
  • željezo.

Prije šivanja pufera, morate pripremiti zavjese i napraviti sve potrebne oznake. U početku, lagano zamahnite cijelu zavjesu, nakon čega ga raširi na veliki kruti stol licem prema dolje. U ovom primjeru, razmislite o opciji zavjese s biračima, koji se nazivaju "pleteni". Kako izgleda na papiru i koji uzorak na tkanini detaljnije pokazuje shemu.

Dijagram i označavanje

Dakle, prvo trebate uzeti čist list papira A4 i nacrtati sklop na ovaj list kao što je prikazano na gore navedenoj slici. Ova shema će vam pomoći da maksimalno prenesete takvu sliku na tkaninu. Crtež se sastoji od točaka i strelica. A strelice ukazuju na smjer napetosti niti s jedne točke na drugu.

Članak o temi: kružne pile na stablu: kako se izoštriti?

Sklop se uzljuti na zavjese s hostesema: Šivajte vlastite ruke

Shema odbojnici "pleteni".

Nakon toga nastavite do prijenosa uzorka na tkaninu. Potrebno je to učiniti s pogrešne strane. Ako je tkanina svjetla, koristite jednostavnu olovku. Ako je mrak bolje koristiti kredu. Tijekom rada potrebno je koristiti vladar tako da je udaljenost između točaka približno jednaka.

Druga mogućnost je podijeliti brzinu pomoću ravnila i olovke u nekoliko a4 pravokutnika i uz pomoć stakla i svjetiljki (kao kada nošenje s ladicom za crtanje) za nošenje svakog kvadrata s papirom na tkanini. Ova metoda je još prikladnija - samo jednom ćete jednom jednom napraviti točna mjerenja i bilješke, a zatim samo mirno kopirati na tkaninu.

Dok prenosimo shemu na sheme, napominjemo da manje pogreške u ovoj izvedbi nisu previše važne - nakon svega, ukras će izgledati vrlo apstraktno. Važno je samo pridržavati kapitala i relevantnih redova niti na tkivu. To jest, morate primijeniti crtež tako da su sve točke postavljene kao paralelno s tim nitima. Tako će vjerojatnost manjih diskova na slici doseći minimum.

Kopanje buffs s crppies

Sada kada je rad s oznakom gotov, možete početi glavni proces - zašiti se šivati. Potrebno je ručno raditi. I zbog činjenice da će biti potrebno smanjiti gotovo na svaku repliku i popraviti nit, rad će izaći prilično mukotrp. Dakle, sve što trebate za zalihe, su strpljenje, trajne niti u boji zavjesa, kao i tanku iglu za rad i škare.

Sklop se uzljuti na zavjese s hostesema: Šivajte vlastite ruke

Alati za šivanje bukofs.

Rad je tako. Najprije napravimo nodule na niti i rastegnite ga iglom u prvoj točki prema shemi iz koje strelica počinje ići. Rastegnite se samo do kraja: ostavljamo rep oko 4 cm, a baza je fiksirana čvorom tako da rep ne izađe. Nadalje, ostatak niti je u točki u shemi gdje strijela ulazi. Nakon toga, nit na strelici je zategnut tako da se prvi nagib niti i posljednji ispruženi spojili. Oni se zatim obvezuju i fiksiraju nekoliko nodula.

Članak o temi: Pričvršćivanje lože u sobu (fotografija i video)

Na taj način se rad obavlja jasno sa svakom strelicom. Tako se rad nastavlja iznad cijele zavjese dok se sve ne dovrši. Kao rezultat toga, na prednjem dijelu vidjet ćete prekrasne malu svjetlu tkanine, koje se nazivaju žarulje.

Cijeli šarm stvaranja takvog ukrasa na zavjesama je da je apsolutno potrebno napraviti buffes kroz zavjesu. Možete učiniti samo na vrhove na vrhu ili na rubovima zavjese. Štoviše, u uvjetima ograničenog tkiva na zavjesi, prilično je poželjno.

Opća pravila za projektiranje ljufora

U pravilu, moguće je šivati ​​pregrade na zavjesama na različite načine. Stoga ih možete učiniti potpuno drugačije. Postoje čak i takve verzije pufera, gdje prema shemi, tkivo s nitima se ne pojavljuje s iznutra, već s lica. U ovom slučaju, izbočina će ući u zavjese, što izgleda originalno.

Ali bez obzira na opciju koju odaberete, prilikom stvaranja podržava s nadama, morate slijediti nekoliko važnih pravila.

  1. Svakako uzeti u obzir gustoću materijala. Najbolje od svih poklopca će pogledati pluća ili srednje lakoće tkanina. Ako je tkanina preteška i gusta, optimalni učinak volumena na zavjese neće se postići.
  2. Pravilo se treba pamtiti da je gusta tkanina zavjesa, jača je potrebno gurnuti tkivo tkanine u skladu s shemom. I, naprotiv, od tkanine zavjese su lakše, slabije i pažljivije zatezanje. To se posebno odnosi na Tul, gdje se obično koristi vrlo nježno i tanko platno.
  3. Najljepše cijevi gledaju na monofonske zavjese. Ako već postoji određeni crtež ili vez na zavjesama, odbojnici se ne preporučuju. Prvo, bit će vrlo okretno gledati. Drugo, puferi će biti vrlo teški i nepravilni. Stoga je bolje koristiti drugi nakit za zavjese.
  4. Teme za šivanje buba uvijek moraju se koristiti dva puta debeli i čvrsti od niti na tkivu zavjesa. Izvršenje ovog pravila osigurat će maksimalnu kvalitetu BUFE-a i nemogućnosti njihovog oslobađanja u budućnosti. Ali previše gusti niti ne mogu biti izabrani, jer će odmah biti vidljivi, ali to će biti ružno.

Članak o toj temi: Pištolji za zavjese to čine sami - šivanje i pričvršćivanje

Ako je zavjesa jedan-foton, ali njegova vrijednost ne dopušta cijelu površinu da se liječi s baff, onda je moguće odvojiti vrh, donji ili rub zavjese. To je još uvijek kao mogućnost da se zasebna komad materijala i razdvojena žaruljama, nakon čega se pričvrstite vječnosti kao lambrena.

Čitaj više