Dizajn zida u kuhinji

Anonim

Dizajn zida u kuhinji

Kuhinja je mjesto gdje ne samo jedemo, već i liječiti prijatelje, druge goste, ponekad čitamo do ponoći za šalicu čaja s ukusnim kolačićima. Dizajn zidova u kuhinji ne bi trebao biti ne samo lijep, već i praktičan. Odaberite premaz za zidove u vlastitom ukusu, ali slušajte majstore.

Zoniranje

Poznato je da je kuhinjski prostor podijeljen na zone:

  1. Zona u kojoj se hrana priprema radi.
  2. Zona u kojoj su zapise obješene.

Obično, u zoni gdje je pripravljen, dizajn zidova je napravljen s pločicama. Stavite pločicu na zid gdje planiraju staviti kuhinjski namještaj. Oni koji žele spasiti, ne kupuju toliko skupe pločice, samo kuhinjska pregača je složena. Šavovi između pločica godišnje su vrlo prljave, pregača od stakla je praktična i može se položiti na vlastitu.

Dizajn zida u kuhinji

Kao alternativa navedenim materijalima, dizajn zidova u kuhinji može se izdati pomoću kuhinjskih panela. Oni su fiksni ili zalijepljeni na zid:

  1. PVC plastika.
  2. Shemboard (laminirani).
  3. Wood Wallboard. Lakiran.

Paneli su jeftini i dizajn zidova može se napraviti vlastitim rukama.

Sorte materijala

Kako organizirati zidove u kuhinji? Ovo pitanje je zbunjeno mnogim želeći remont ili planirati zid dizajn u novom stanu. Prikladni završni materijali su vrlo mnogo. Spomenumo popularne.

Staklena pregača

Dizajn zida u kuhinji

Zidovi u kuhinji s staklom pregače izgledaju lijepo. Dizajn izmislite svoje. Staklo za radno područje - praktični materijal. Pregača se lako čisti, vlažnost mu ne šteti. Može se ukrasiti fotografijama, naljepnicama i crtežima.

Dizajn radnog zida u kuhinjskom staklu je savršen. Dizajn drugih zidova. Izvesti iz drugog materijala. Kuhin dizajn staklo može učiniti samostalno ili pozvati profesionalce.

Pločica

Dizajn zida u kuhinji

Većina majstora savjetuje klijente na pločice, kao praktični dizajn kuhinje. Univerzalno: izdrži temperaturne razlike, otporna na vlagu, savršeno je čista. Asortiman pločica različitih veličina i boja je ogroman.

Napravljena je pločica s crtežima, a dizajneri imaju prostor za stvaranje neobičnih kompozicija i originalnih kombinacija. Ali pločica je skupa i za njegovo polaganje potrebno iskustvo.

Odlučivanje da izdaje kuhinjski dizajn s pločicama, pažljivo sve provjerite kao i nijanse se podudaraju. Sribno provjeravanje, proizvodnju instalacije, izbjegavat ćete probleme.

Članak na temu: Zavjese niti s til - kako napraviti sastav?

Boja

Dizajn zida u kuhinji

Kada su kupci zainteresirani za majstore, kako napraviti dizajn zida? Oni često zaboravljaju preporučiti boju. Obično, ljudi su zainteresirani za praktične materijale i neće odlučiti o slikanju zidova na vlastitu, jer ne znaju što odabrati i ne bi sigurni što će izaći lijepo. I dizajneri boje zidove u nekoliko boja ili stvaraju, ugodne obrasce očiju.

Ako odlučite slikati zidove, odaberite boju otporna na boje koja ne sadrži olovo i cink. Boja je relativno jeftina, a dizajn kuhinje je zbog vaše fantazije, može se ispostaviti da je divan. Ako želite sami obojiti zidove u kuhinji, vodite računa o inventaru (četke) i uzorci za stvaranje lijepih uzoraka.

Pozadina

Na obiteljskom vijeću, kako izdati kuhinjske zidove s pozadinom, oni rijetko misle. Svi znaju da čak i pozadina otporna na vlagu neće biti jednaka u operativnim kvalitetama s pločicama ili drugim oblogom. Tijekom pravila vremena. Ali, ako primijenite boju na pozadinu, možete ih iskoristiti duže bez popravljanja kapitala.

Poput tekuće pozadine lijepo. Dovoljno su praktični i možete ih primijeniti sami za jedan dan. Čitati o ovoj tehnologiji. Ako vam se sviđa - pokušajte. Pozadina za projektiranje kuhinje, možete ga koristiti.

Problem je u tome što za pranje pozadina iz vinila nema pouzdanog ljepila. U kuhinji je obično mokra od para, kuhanje na tanjuru jela i teških pozadina pod utjecajem vlage bit će iskopana na različitim mjestima. Morat ćemo loviti. Stoga se preferencija daje drugim materijalima.

Materijal je čvrst

Planiranje dizajna zidova, pročitajte video materijale - savjete majstora. Profesionalci se ne preporučuju u kuhinji za korištenje sporedni kolosijek ili obloge, suhozidom i ostalih materijala za izradu instalacije za koje su potrebne okviri (tračnice, profili). Kuhinja soba i tako mali, uštedjeti prostor.

zaključci

Sada je jasno da su samo otporni na trošenje, posebni kvalitativni materijali prikladni za zidove kuhinje. Imaju jeftine i skupo, odaberite svoj novac. S obzirom na vijek trajanja (desetljeća), troškovi skupih dizajnerskih zidova su opravdani. Najpoželjnija pločica na cijelom području zidova kuhinje ili popločane pregače. I odabirete materijal koji gleda prema van i praktički u radu.

Članak o toj temi: Značajke ugradnje elektrokamina u unutrašnjosti

Čitaj više