Na parametrima jaza između vrata i kutije

Anonim

Instaliranje unutarnjih vrata Rad je prilično dugotrajan i ne može svatko to učiniti sami. Tako je bolje nazvati stručnjaka u instalaciji i provesti vrijeme gledajući kako to radi.

Na parametrima jaza između vrata i kutije

Instaliranje vrata skrožere

Ali ako ste i dalje odlučili montirati skrovne vrata s vlastitim rukama, možete koristiti naš savjet. Prije svega, potrebno je promatrati sve potrebne dimenzije.

Dimenzije ugradnje

Prvo se morate pripremiti za rad vrata. Mora se očistiti i napraviti mjerenja. Zatim odabiremo vrata koja su prikladna za dizajn i sjenu, a što je najvažnije u veličini.

Na parametrima jaza između vrata i kutije

Jaz između ložaka i platna

Budite sigurni da obratite pozornost na visinu otvaranja - udaljenost između poda i najviša Linte otvora, gdje će se instalirati vrata. Taj se broj sastoji od količine pokazatelja:

  • Jaz između vrata i poda je najmanje 10 mm;
  • Visina vrata;
  • Razmak između vrata i okvira vrata odozgo - 3 mm;
  • Debljina kutije snopa;
  • Razmak između grede odozgo i otvaranja - 20 mm.

Na parametrima jaza između vrata i kutije

Provjerite okomito vodovod

Standardna visina otvora ispod sobe je 210 cm, širina je 80 cm. Visina ulaznih vrata ostaje ista kao i za unutarnja vrata, a širina je napravljena - 90-100 cm. Međutim, ponekad građevinske pogreške mogu utjecati na te veličine.

Značajke ulaznih vrata

Za ulazna vrata, težina prijenosa vrata je od velike važnosti. Težina vrata je uzrokovana materijalom koji se koristi u proizvodnji, prisutnosti bilo kojeg umetanja u njega ili materijala za punjenje. Ovisno o masi weba može se razlikovati utore između okvira vrata i zida. To također uzrokuje klasu i kvalitetu zatvarača za kutiju u kojoj će se instalirati vrata.

Na parametrima jaza između vrata i kutije

Kutije za montažu

Članak o temi: Skladištenje bicikla u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Također je potrebno mjeriti i uzeti u obzir:

  • Praznine između vrata i zida su dvadeset milimetara na obje strane.
  • Praznine između vrata i kutije prednjih vrata su tri milimetra s obje strane.

Na parametrima jaza između vrata i kutije

Kombinirajući strane greške

Kada blok vrata dostavljaju kući, potrebno je pažljivo ispitati prisutnost oštećenja i završetka pričvršćivača i priključaka.

Montaža

Za početak, spojite dizajn okvira vrata. Tijekom Skupštine potrebno je uzeti u obzir dimenzije koje su gore navedene, kao i visina nogu Lutke. Često se izračunava na ovaj način: visina otvora vrata je minus gornji razmak između zida i louting i debljine grede odozgo, plus visinu nogu koje treba sušiti.

Na parametrima jaza između vrata i kutije

Tada trebate pričvrstiti petlju, s obzirom na stranu gdje bi se trebali otvoriti. Interval između gornjeg dijela kutije i gornje petlje treba primijetiti na razini od tristo milimetara. Između poda i gdje bi trebala biti donja petlja, udaljenost bi trebala biti - 200 mm. Uzimanje prednost dlijeta, napravite utore za petlje.

Na parametrima jaza između vrata i kutije

Sada montirajte blok vrata. To je ispravno instaliran, provjerite s razinom, jedinica vrata mora biti postavljena strogo vertikalno da biste vidjeli pravu sliku praznina. Ispravite položaj, ako je potrebno, koristeći prostor za ovaj okvir vrata. Broj isporučenih klinova ovisi o svakom pojedinom slučaju. U slučaju kada trebate napraviti slot više, koriste se mali ziši. Zatim, ako je potrebno, instalirajte prag u skladu s uputama.

Na parametrima jaza između vrata i kutije

Zatim smo odrezali bravu i postavili ručku vrata. Ručka se nalazi, obično, na nadmorskoj visini od 900-1000 mm od poda. Kada instalirate glavna vrata vrata, provjerite je li instaliran u odnosu na zid i veličinu praznina između vrata i unutarnjeg okvira za vrata koja su nastala okolo. Provedite test za ispravljanje zatvaranja, da li se vrata otvaraju proizvoljno.

Članak o temi: Građevinski podrum

Zatim eliminirajte praznine između okvira i zida pomoću montažne pjene. Tijekom glazura pjene, oko 24 sata, ni u kojem slučaju ne koristite vrata.

Čitaj više