Poboljšano dvostruko staklo na balkonu: Kako odabrati i instalirati

Anonim

Poboljšano dvostruko staklo na balkonu: Kako odabrati i instalirati

Ostakljena i izolirana loža može postati dodatna soba u domietikonu ili lođe strukturno pretpostavlja se kao sjedala za rekreacijske ljude. Međutim, uzimajući u obzir domaće klimatske uvjete, balkon i loggia mogu se koristiti "po dogovoru" samo u toploj sezoni, budući da hladne zime ne čine ugodan boravak tamo. Također ne doprinose poboljšanju udobnosti, udobnosti i opuštanju. Jaki vjetrovi, oborine, itd. Stoga većina ljudi pokušava ugasiti balkon ili loggia i, ako je moguće, napraviti izolaciju.

Dvostruki glazirani prozori za loggia: Mogućnosti izbora

Nedavno, ostaklje loggia i balkona aktivno koristi dvostruke prozore na koje je stvarno instaliran u setu i izolaciji. Obično, u takvim verzijama, monolitni okvir se koristi u cijeloj širini i visini otvaranja balkona, koji vam omogućuje da instalirate ploče s izolacijom ili staklom na dnu i stavite staklenu jedinicu u gornji dio, koji ne samo da Osigurati dobru vidljivost, ali neće dopustiti da se toplina curi iz prostorije u hladnoj sezoni.

U ovom trenutku postoji prilično širok izbor različitih opcija ostakljenja koja se značajno razlikuju po cijeni i kvaliteti.

U ovom slučaju, često cijena ne odgovara kvaliteti. Osim toga, ugradnja staklene jedinice na lođu ili balkon je često prilično skupa i nije uključena u cijeli trošak sustava Windows. Stoga se pitanje u nastavku smatrat će se kako montirati dvostruko staklo na balkon, kao i njihove vrste.

Poboljšano dvostruko staklo na balkonu: Kako odabrati i instalirati

Balkoni hladnog stakla i loggia omogućuju čak i zimi da koriste balkon u svojoj glavnoj svrsi

Članak o toj temi: mreža s kabelskim kanalima s vlastitim rukama (20 fotografija)

U ovom trenutku, postoji značajan broj različitih tvrtki na tržištima zemlje, za proizvodnju plastičnih metala-plastičnih prozora.

Standardni dvostruki prozori mogu imati nekoliko opcija naočala, to može biti:

  • Običan staklo;
  • Staklo s poboljšanim brzinama prijenosa topline (opcija uštede energije);
  • Naočale s toniranjem u sastavu same stakla; Neki se odnose na ovo odvajanje i prisutnost nijanse filma, ali to nije točno.

Druga važna točka je standardna širina koju staklo može imati. Može biti 2,4 cm, 2,8 cm, 3,2 cm, 4,0 cm.

Poboljšano dvostruko staklo na balkonu: Kako odabrati i instalirati

Pojedinačno proizvedeni dvostruki prozori mogu imati različite veličine i oblike.

Međutim, najvažniji pokazatelj je komora staklenog paketa. Standardni dvostruki prozori mogu biti 1 ili 2 komora.

Uvjetno paketi mogu se razlikovati sljedećim prednostima jedne i druge opcije.:

  1. Opcije s dvije komore su energetski učinkovitije. Uključuje 3 čaše koje su odvojene zrakom hermetičkim slojevima, tako da je ovo dvostruko stakleno staklo će vam omogućiti da bolje uštedite toplinu u sobi nego s dvokomornom verzijom, međutim, oni su dovoljno teški, tako da instalirajte takav stakleni paket na Balkon je problematičan. Međutim, za loggia to će biti najbolja opcija.
  2. Jednostruko-komora je manje učinkovita od dvostruke komore, međutim, prilikom ugradnje naočala za uštedu energije, možete značajno povećati učinkovitost staklenog paketa. Glavna prednost ove opcije je mala masa i niska cijena. Manja masa omogućuje vam da instalirate ovo dvostruko stakleno staklo na balkon, budući da ima manju plovidbu i ima manji pritisak na dizajn. Također će uštedjeti značajnu količinu financijskih sredstava u ostakljenju velikih područja. Također, zbog manje mase dizajna, njegov je život značajno produžen.

Odaberite staklo u broju fotoaparata je glavni indikator koji je dvostruki prozori. Mnoge tvrtke i prodavači koriste formule, eksperimente i druge marketinške ladice kao pokreti oglašavanja.

Članak o temi: Kako opremiti sjenicu

Krema za sunčanje na balkonu (video)

Kako je instalacija staklenog paketa na loggiji

Treba napomenuti unaprijed da će u opisu rada biti izostavljen proces obavljanja mjerenja za naručivanje staklenog paketa i opis demontaže starih struktura (staro ostakljenje, ograde, itd.), Budući da se pretpostavlja da Do vremena ugradnje, ta su djela već ispunjena.

Vrijedi početi s činjenicom da često prozori dolaze iz tvornice već u kolekciji (neke tvrtke su posebno ih prikupljaju prije slanja kupcu da dodatno zaradite na instalacijskom radu). Stoga često trebaju napraviti - ukloniti pribor, izvući staklo i ukloniti kriju. Pribor je dovoljno jednostavan za uklanjanje odvijača ili odvijača. Za uklanjanje staklenog paketa, treba ga ukloniti iz unutarnjeg okvira njegovih dasaka, potrebno je to učiniti pažljivo, tako da ne oštetite staklo i same daske - plastika se koristi za njihovu proizvodnju, pa su i oni su prilično krhkom. Zatim uklonite krimu s petlji. Ako se odabere klizna klizna, zatim se valjaka treba ukloniti - također je jednostavno.

Ramam je često pričvršćen profil plastičnog treniranja tijekom transporta (ponekad drvene šipke) - također bi trebali biti uklonjeni.

Dalje, rupe za montažu su izbušene u okviru - moraju biti 18-20 cm na udaljenosti od vanjskih kutova, a udaljenost između rupa ne smije prelaziti 70 cm. U slučaju da se udaljenost između rupa proteže Prekoračite 70 cm (čak 1 cm), koja buši dodatnu rupu.

Poboljšano dvostruko staklo na balkonu: Kako odabrati i instalirati

Bez obzira na fazu instalacije, svi radovi moraju biti izvršeni prema razini

Sljedeći korak - okvir je uredno umetnut u otvor. Preporuča se učiniti s partnerom, jer su okviri loggia obično monolitni za cijelu dužinu ostakljenja. Nakon preliminarne instalacije okvira, ona treba biti poravnana vodoravno i okomito pomoću razine. Kada je okvir jednak, sidro je pričvršćena u izbušene rupe, koje su fiksne.

Članak o toj temi: pokriveni s vlastitim rukama: Faze rada

Nakon toga, pukotine se izbjeljuju montažnom pjenom (s pravilno pripremljenim otvorom i dimenzijama, oni su za više od 1-2 mm), a prozor se sakuplja.

Balkon Glaziranje: staklena jedinica (video)

Dvostruki glazirani prozori na balkonu: pravila izbora i instalacije

Ako je balkon zamijenjen, to bi trebao uključivati ​​zamjenu i blok vezivo (vrata i prozor između balkona i sobe). Ova zamjena će značajno povećati energetsku učinkovitost sobe. U tom slučaju, prednost se treba dati jednorozni prozori, budući da velika masa teških dvokomornih prozora balkona možda ne izdržati (uzimajući u obzir opterećenje vjetrom).

Poboljšano dvostruko staklo na balkonu: Kako odabrati i instalirati

Proces instaliranja dvostrukog glaziranih prozora na balkone, prvo mjesto uključuje instalaciju struktura od električne metala na koje bi se trebalo pričvrstiti prozori

Izgled ovog dizajna je ujedinjen, što vam omogućuje da ga kupite iz druge tvrtke (neke tvrtke prodaju jeftinije od konkurenata), budući da se okviri, u načelu, ne razlikuju. Instaliranje ovog okvira izrađuje se na snažnom sidru 10-16 mm u promjeru. Uz povećano opterećenje vjetroelektrana, broj sidra se može povećati na 2 po jednoj točki vezanosti. Pričvrstite sidro slijedi samo na zid kuće, a ne na štednjak.

Zatim se napravi instalacija koja se ne razlikuje od ugradnje okvira na loggiji.

Aluminijski dvostruki prozori na balkonu (video)

Je li ugradnja dvostrukog glaziranih prozora na balkon s vlastitim rukama? Teoretski, da, međutim, složenost u izračunavanju i odabiru okvira za napajanje uzrokuje vjerojatnost da donese pogrešku koja može dovesti do rušenja cijelog dizajna u budućnosti. Stoga, pri provođenju takvih djela preporuča se upućivanje na stručnjake.

Čitaj više