Popravak dizalica i mješalica to čine sami

Anonim

Svi vodovodni elementi imaju određeni resurs rada, koji ovisi o mnogim čimbenicima.

Popravak dizalica i mješalica to čine sami

Tijekom vremena, mikser bilo kojeg tipa treba popraviti, jer Često koristimo mikser, relativno drugi vodovod u kući.

Dakle, trajanje "života" vodenih slavina ovisi o vrsti miksera, mehanizmu za isključivanje, kvalitetu vode i pažljivom cirkulaciji.

Ali čak i najkvalitetniji i skupi mikser je rano ili kasnije nose i to je potrebno za to. Naravno, potrebne su neke vještine i znanja za popravak slavina s vlastitim rukama. I više modernija mikser, to je kompliciraniji dizajn i usluga.

Vrste mješalica slavine vode

Popravak dizalica i mješalica to čine sami

Mikser

Postoje dvije vrste mješalica: ventil i poluga. S druge strane, miješalice ventila imaju različite mehanizme zaključavanja. Najstariji modeli imaju jednostavan mehanizam u kojem gumenu brtvu preklapa vodu. Takve mješalice, naime gumene brtve, istroše se vrlo brzo, ali ih također zamijenite vrlo jednostavne. Moderniji mehanizmi ventila imaju keramičke brtve koje praktički ne podliježu nošenju. Ali oni također imaju svoje nedostatke na koje ćemo se vratiti malo kasnije.

Mehanizmi poluge mogu imati različite mehanizme zaključavanja - patrone. Spremnik je složeniji mehanizam u usporedbi s ventilom. Može biti lamelarna ili lopta. Prednosti mješalica poluge, iako ne super prije ventila, ali još uvijek postoje. Prvo, kontrola temperature i mlaz mogu se izvesti s jednom rukom. Čak i ako imate prljave ruke, uvijek možete otvoriti dizalicu, na primjer, lakat. Okrenite ventil tako da neće raditi. Drugo, sam mehanizam je duži i gladak u radu. Ali takve dizalice imaju nedostatke. Bolje je popraviti uz pomoć stručnjaka, budući da mehanizam nije dovoljan koji je kompliciran, tako i krhak. Stoga, ako nemate vještine za popravak i zamijeniti spremnike mješalice poluge, bolje je pretvoriti profesionalce.

Članak o temi: amortizeri i prigušivači za perilice rublja

Popravak miješalice ventila

Popravak dizalica i mješalica to čine sami

Dijagram uređaja za mixer.

Najlakši način je popraviti mehanizme za isključivanje, dizalicu starih mješalica. Za početak, morate zališiti sljedeći alat: podesivi ili ključ do 18, prorezani (ravni) odvijač i građevinski nož. Ovo je minimum alata za popravak dizalice, koji je obično dostupan u svakom domu. Ne preporučuje se korištenje dodiplomskih alata, jer možete oštetiti niti i druge elemente mješalica.

Prije svega, s odvijačem, utikač, koji zatvara vijak za pričvršćivanje ventila ("barashka") je uklonjen. Tada smo odvrnuli vijak i uklonili jezera ". Nakon razvoda ili ključa, pažljivo odbacite dizalicu u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, bez zaborava prije nego što se preklapa hladna i topla voda. Na dnu dizalice instaliran je gumena brtva, koja se zapravo treba zamijeniti. Pričvršćen je vijkom, odvrnut koji možete ukloniti brtvu. Zatim novu, prikladnu brtvu i stezanje na njegovu veličinu i stezanje vijka. Na starim mehanizmima postoji i plastična brtva koja sprječava da voda skoči vodu između tijela miksera i dizalice. Ako je oštećena, to bi trebalo biti zamijenjeno. Nakon popravka, pričvrstite dizalicu u kućištu i stegnite ga dok se ne zaustavi, primijenjena nije mnogo napora. Zatim instalirajte "lamine", pričvrstite ga vijkom i stavite utikač.

Dijagram uređaja za mixer.

U dizalicama s keramičkim brtvcima, njihova zamjena je napravljena malo drugačija, ali s vlastitim rukama. Prvo također uklanja "lamine", zatim je stezana matica odvrvljena, doslovno na tri ili četiri okreta. Kranična traka je odvrnuta iz kućišta ili samog janjetine ili ključ u suprotnom smjeru. Opet, tu je gumena brtva na dnu, ali nije vezana, ali samo umetnuta u rupu. Pod nje, u stvari, keramičke brtve, postoje dva od njih.

Oni su orijentirani na utore u slučaju dizalice. Nakon vožnje gumene brtve, možete dobiti keramiku, samo zapamtiti u kojem položaju su. Uostalom, ako umetnete keramičke brtve s pogrešnom orijentacijom rupa, dizalica, iako će raditi, ali u neobičnom smjeru. To jest, voda će se otvoriti u smjeru kazaljke na satu i blizu.

Članak o toj temi: Kako lijepiti pozadinu ispravno: instrukcija, savjeti (video)

Na rotacijskoj dionici nalazi se restriktivni vijak koji podešava kut rotacije keramičkih brtvila. Ako ga odvrnite, pad se može ukloniti iz unutrašnjosti tijela i, ako je potrebno, zamijeniti gumenu brtvu, zbog trošenja koje vode može teći od - ispod "janjetine" kada je dizalica otvorena. Stara brtva je uredno odsječena s građevinskim nožem i na njegovom mjestu je postavljen novi. Stabljika se zatim stavlja na mjesto i restriktivni vijak je pričvršćen. Zamjena keramičkih jastučića potrebno je vrlo rijetko, jer se slabo troše. Ali ako su oštećeni, neće ih teško zamijeniti. Još jedna brtva se nalazi na kućištu u blizini niti. Sprječava protok vode između tijela mješalice i buxes. Zamjena potrebnih brtvila možete sastaviti mikser. Crane-shot je sjeban rukom dok se zaustavljanje zaustavi i čvrsto pričvršćuje s "janjetina" ili ključ doslovno za dva okreta. Nakon toga se pričvrsna matica pritisne i "lamine" je instaliran s vijkom i montažom utikača.

Popravak poluge

Popravak dizalica i mješalica to čine sami

Dijagram uređaja za mixer.

Popravak učiniti-it-yourself mješalice su bolje ne proizvoditi. Njihov je dizajn krhki i zahtijeva određene vještine i znanje. Stoga, ako je vaša crna počela propuštati, kapanje ili čvrsto podesivo, bolje je nazvati stručnjaka. U tom slučaju, ako se ne bojite razbiti vodovod, kvariti mikser, možete se pokušati popraviti.

Popravak dizalica će koštati mnogo jeftinije nego pozvati stručnjake, ali samo ako ide dobro. Ali nemojte zaboraviti da se zamjena komponenti treba napraviti na slične pojedinosti kako bi se izbjegli kvarovi, inače ćete morati ponovno popraviti. A možda čak i ne samo mikser, već i cijeli apartman. Same komponente najbolje se stječu u specijaliziranim prodavaonicama, gdje možete dati savjet i pomoć po izboru. Uostalom, ako je promjer različit najmanje 1 mm, ne preporuča se instalirati takve brtve.

Članak o toj temi: Kupaonica štap: vrste, značajke, pravila za odabir

Kao što možete vidjeti, popravak dizalica s vlastitim rukama je pitanje vrlo lako. Vi samo trebate znati što zamijeniti i kako. U isto vrijeme, alat će vam trebati minimum. Glavna stvar je da se pridržavajte sekvence rastavljanja i sastavljanja miksera i ne zaboravite preklapati vodu. Inače, osim brtvila, morat ćete promijeniti pozadinu.

Čitaj više