Zavjese na petlji: kako šivati ​​vlastite ruke

Anonim

Zavjese su lice sobe. Stoga se njihov izbor mora tretirati vrlo ozbiljno. Sada gotovo bilo gdje u prodaji tkanina za zavjese se nudi za naknadu i krojenje zavjesa. Međutim, možda neće uvijek imati dovoljno novca za prilagođavanje, pogotovo ako je tkanina prilično skupa.

Zavjese na petlji: kako šivati ​​vlastite ruke

Zavjese na šarkama izrađene vlastitim rukama koštaju mnogo jeftinije od gotove trgovine.

Šav zavjese to učiniti sami još ugodnijim. Uostalom, uvijek možete biti ponosni na tvoju stvaranje. Nakon što ste naučili ispuniti ovu vrstu posla, možete pomoći drugima, zarađivati ​​novac. Stoga je poželjno razmotriti kako šivati ​​zavjese na petlji.

Šivati ​​zavjese na petlji - najbolja opcija za početnike. Za razliku od složenih lambrekina i ruffs, takve zavjese su mnogo lakše. U isto vrijeme, oni će izgledati vrlo lijepo, podložno ispravnom odabiru materijala.

Rezanje i tkanina za sječenje za zavjese

Zavjese na petlji: kako šivati ​​vlastite ruke

Shema široke tkanine.

Postupno razmatramo opciju kako šivati ​​zavjese na šarkama za standardni mali jedan prozor. Naglasak je na činjenici da će zavjese zatvoriti prozor i ne dosegnuti pod (procijenjene dimenzije prozora: visina je oko 1,3 m, širina je približno 1 m).

Prva faza će biti priprema tkanine i njegovog rezanja. Potrebno je uzeti veliki komad tkanine za zavjese s dimenzijama oko 150x280 cm. Tkanina se razgrađuje na ravnu i čistu površinu. Prije označavanja poželjno je lagano osvijetliti da su mjerenja i uzorci točniji.

Uzmi kredu (možete zamijeniti oštrim komadom sapuna) i dugu liniju. Pronađite duže (280 cm) sredine sredine, koji će u ovom slučaju biti 140 cm. Napravite nekoliko oznaka i provedite čvrstu liniju. Bit će rezana crta i podijeliti čvrstu tkaninu u dvije zavjese. Babe pažljivo izrežite tkaninu.

Članak o temi: Vrste, načini uređenja prozora

Sada je potrebno primijetiti sve potrebne točke. Imajte na umu da je tkanina potrebna samo na stranama gdje rubovi nisu završeni. Često možete vidjeti u trgovinama takvog platna za zavjese, gdje su već prekrasno uređeni ili bočni rubovi zavjesa ili donji dio.

Paketi moraju obaviti dva. Poslužit će kao pouzdan veziva, jer možete biti sigurni da tkanina nije uranjanje. Prvo, od samog ruba odgodimo oko 3 cm i napravimo oznaku na nekoliko mjesta, nakon čega ih kombiniramo s čvrstim linije. Sada se odgađamo za još 3 cm i napravite oznaku i liniju.

Pokazat će dvije oznake s ruba zavjesa. Na markiranju, onda morate saviti zavjese za vezivo. Nakon što je napravio tkivo s tako dvostrukim načinom, dobit ćete visokokvalitetnu tkaninu koja se ne probija kroz vrijeme. Ova oznaka metoda za naknade se izrađuju na svim stranama zavjesa gdje je potrebno.

Izrada petlje za zavjese

Zavjese na petlji: kako šivati ​​vlastite ruke

Shema veličine petlje.

Sljedeća faza rada će ušivati ​​petlje za pričvršćivanje zavjesa. Razmislite o tome kako šivati ​​petlje su najjednostavnije i praktičnije. Potrebno je nacrtati širinu pravokutnika od oko 12 cm na komadu tkanine i duljine 15 cm. Dužina pravokutnika može varirati ovisno o promjeru vijenca. Ako je duljina pravokutnika udaljena 15 cm, zatim kada se preklopite na pola i pod, visina petlje će biti 7 cm. Ovo je najbolja opcija, jer obično zastor u sobi izgleda najbolje.

Nakon označavanja, izrežite pravokutnik. Slično tome, postoje još 17 takvih brojki. Ukupan broj petlji bit će 18 kom. Možete uzeti još jedan broj petlji, glavna stvar je da zavjesa između njih događa istu udaljenost.

Sada idite na proces obrade petlje za zavjesu. Uzmite pravokutnik i preklopite ga dvostruko dvaput u lice. Sada je potrebno na udaljenosti od oko 0,7 cm od ruba da ga vidi na stroju s pouzdanim šavom tako da je pravokutnik spojen. Bolje je uzeti dva puta, ali onda će vam trebati dvije oznake s ruba od 0,7 cm svaki. Kao rezultat toga, potrebno je oko 1,4 cm. Dakle, morate šivati ​​svaki pravokutnik.

Članak o temi: Četveroslovni krov za sjenicu vlastitim rukama, kako ga dizajnirati i graditi

Nakon završetka rada, ušivene šarke treba biti uključeno lice i nestaju s željezom tako da postanu ravni i glatki na stranama. Zatim nastavite s obradom preostalih rubova. Također su učinili dvostruke prvake i udaranje. Nakon toga, bit će potrebno preklopiti gotove trake za pola duljine i spojiti ih s konvencionalnom linijom ili malom šavom. Ispada spremne već petlje za zavjese.

Metode pričvršćivanja petlje za zavjese

Sada je posljednja faza rada pričvršćivanje petlje za zavjese. Postoji mnogo načina. Razmotrite dvije najjednostavnije metode: ovo je gori uz pomoć skrivene trake ili takozvanog džepa na zavjesama.

Po vrsti džepa

Zavjese na petlji: kako šivati ​​vlastite ruke

Vrste pickupa za zavjese.

Uzmite gotovu platno zavjese i razgradite se na ravnu površinu. Raditi to će zauzeti vrh zavjesa. Od gornjeg ruba na prednjoj strani tkanine trebate označiti liniju na udaljenosti od 2 cm od ruba. Zatim, iz ove linije, označite i pročitajte još 2 cm. Pogledajte svu kredu ili sapun, svakako koristite vladar. Donja linija će poslužiti kao sjedalo za savijanje, a gornji - prag za overpatturu u džepovima. Ova opcija je optimalna, jer petlje neće biti na samom gornjem rubu zavjese, što će izgledati mnogo ljepše.

Ako savijte zavjesu točno na dno line lice unutra, tako da se može vidjeti pogrešan uvid, to će se pokazati kao džep. Petlje će biti umetnute u nju. Ali dok ne trebate šivati ​​ništa. Uzmite prvu petlju i umetnite u džep, a zatim korak u širinu petlje i oko 0,5 cm iz njegovih rubova tako da se džep zatvori na mjestu petlje. Morate pikriti bez slova, čineći sve jasno oko ruba, kako ne biste previše pokupili zavjesu od visine.

Članak o temi: Fotokolage na zidu: načini stvaranja vlastitim rukama

Sada iz petlje, povlačite se na željenoj udaljenosti i na isti način, unesite drugu petlju u džep. Ako niste sigurni u točnost izračuna udaljenosti između šarki, prvo možete napomenuti, a zatim šivati. Bit će prikladnije jer je s konačnom pouzdanom spoju petlje s džepom, nije potrebno zasebno šivati ​​svaku petlju.

Kada su sve petlje ušuteljene u džep, potrebno je otvoriti zavjesu na ovom mjestu, tako da izgleda glatko. Najbolje je to učiniti željezo s prskanjem.

Pomoću trake

Druga metoda pričvršćivanja petlje za zavjese - uz pomoć skrivene trake. Ova se metoda smatra jednostavnijom i praktičnijom. Nema potrebe oznake i oznake. Jedina stvar koja će biti potrebno je kupiti u trgovini posebnu vrpcu ili slavinu. Visina takve vrpce trebala bi biti 2 puta više od petlje koja se dopušta, koja će biti otplaćena ispod njega.

Traka je ušivena s pogrešne strane. Prvo, donji dio vrpce je upečatljiv, nakon čega je zavjesa naslagana na stolu, umetnute petlje između njega i vrpce, zatvorene vrpcom, sve se prenosi na vrh. Također možete najprije šivati ​​petlju za zavjesu, a zatim s pogrešne strane za šivanje vrpce na njima.

Dakle, zastori šivanja na petlji su lako ako postoji šivaći stroj. Značajka takvih zavjesa je da petlje mogu biti od druge boje - različite od nijanse glavnog proizvoda. To će dodati kontrast i svjetlinu na vaš prozor.

Čitaj više