Izrežite zavjese vlastitim rukama: korak po korak upute

Anonim

Za dizajn otvora prozora i zaštite prostora od jake sunčeve svjetlosti i ulične prašine koriste se zavjese koje imaju različite oblike i veličine. Oni su ušiveni iz tkiva različitih vrsta i gustoće, bojanje i transparentnosti. Zavjese se mogu kupiti u gotovom obliku, ali je mnogo lakše šivati ​​lijepe i elegantne zavjese s vlastitim rukama, odabirom prikladnog oblika i tkanine za to. Proces rezanja i šivanja nije tako kompliciran, ali je potrebno prvo odlučiti kako će zavjese biti, odaberite mehanizam njihovog podizanja, metoda pričvršćivanja za strehe.

Izrežite zavjese vlastitim rukama: korak po korak upute

Proces samo-šivanja zavjesa nije kompliciran ako se usredotočite na dimenzije navedene u gotovim uzorcima.

Materijali za rezanje

Za šivanje zavjesa s vlastitim rukama, morate se pripremiti unaprijed i materijale. Takav skup može varirati nešto ovisno o vrsti zavjese odabranoj:

    1. Tkanina odabrane teksture i boja. Može biti gusta ili transparentna i jednostavna, sve ovisi o tome koju će se soba koristiti zavjese, što je potrebno od njih. U nekim slučajevima, prisutnost obloge tkiva.

Izrežite zavjese vlastitim rukama: korak po korak upute

Za pouzdano pričvršćivanje platna na strehe u procesu šivanja, čičak traka je savršena.

  1. Jednostavna olovka za uzorak, metalni vladar, mekani mjerač krojenja.
  2. Komad krede ili sapuna za označavanje na tkaninu. Danas možete pronaći posebne krede za platno, koje se lako ispiru u vrijeme pranja, a ne ostavljaju tragove.
  3. Najlon kabel ako će biti zapreke za podizanje. Koristit će se kako bi se platno od zavjese ružila.
  4. Posebna čičak traka Velkro se koristi za jačanje platna na strehe.
  5. Trake zavjese za stvaranje prekrasnih i glatkih nabora.
  6. Prstenove ili kuke za vješanje zavjese na viječuru.
  7. Postavite za šivanje, uključujući niti, igle, škare, male škare.
  8. Različiti ukrasni elementi i vrpci koji se mogu koristiti za šivanje zavjesa vlastitim rukama.
  9. Šivaći stroj s nizom igala i šapa. Mogu postojati različite opcije ovisno o gustoći tkiva.

Članak o toj temi: Dekoracija stropova od gipsanih ploča vlastitim rukama (fotografija i video)

Opći redoslijed rada

Za šivanje zavjesa s vlastitim rukama, morate se držati jednostavnim stupnjem korak po korak koji definira radni nalog. Pravila šivanja dostupna su svima, čak i ako nema iskustva.

Uputa korak po korak:

Izrežite zavjese vlastitim rukama: korak po korak upute

Prije početka, potrebno je odlučiti o opciji montaže zavjese za strehe.

  1. Prvo morate odabrati model zavjese. Ideja se može naći u katalozima, časopisima, internetu. Zavjese za kuhinje, dnevne sobe, dječje, spavaće sobe i blagovaonice mogu se ukrasiti vrpce, ruffles, rhinestones itd.
  2. Dalje, trebate obaviti mjerenja otvaranja prozora ruleta. Mjerenje se provodi u skladu s vrstom zavjesa i burnerori kurte se koristi. Obično, postupak za to: za zavjese, udaljenost od budućnosti nadstrešnice do poda mjere se u podu, dobivena vrijednost se doda 5 cm od svakog ruba (gornji i donji) za obradu šavova. Nakon mjerenja, brzina širine mora se umnožiti s 3 tako da su zavjese lijepo zaprepaštene mekim naborima. Prilikom postavljanja prozora, zavjese trebaju uzeti širinu malo više od samog prozora, tako da će porter biti mnogo ljepši da pratiti sobu, štiti od jake sunčeve svjetlosti.
  3. Kada se određene dimenzije, model je odabran, potrebno je nastaviti na sljedeću važnu fazu - izbor tkiva. Da biste to učinili, odabrana je ispravna boja, vrstu tkanine, prisutnost ili odsutnost ispisa, vezenja i drugih stvari. Važno je ne zaboraviti da bi zavjese trebale uskladiti s cjelokupnom okruženjem, nemoguće je za strogi interijer u klasičnom stilu koristiti neozbiljne i suviše svijetle crteže, boje.
  4. Ako će se lambrene koristiti, onda je potrebno uzeti u obzir njegovu kombinaciju s zajedničkim unutrašnjosti sobe. Na primjer, kruti lambrekvini ne mogu se koristiti daleko od uvijek, mekih i atraktivnih oblika, koji pridaju dodatni zrak i milost s draperijom. Ako se Lamberekken ne uklapa u unutrašnjost, stručnjaci savjetuju da odaberu prekrasnu kovanu strehe, koja je organski pogodna za cjelokupni dizajn sobe.

Kako napraviti uzorak?

Izrežite zavjese vlastitim rukama: korak po korak upute

Zavjesci izlijeveni elementi su fiksirani za igle i ako trebate biti numerirani.

Članak o temi: Izračun podnih pločica na balkonu i loggiji

Da biste ispravno smanjili zavjese, prvo morate izraditi uzorak. Da biste to učinili, svaki pojedini detalj je nacrtan s naznakom svih veličina, nakon čega je potrebno premjestiti skice na papir tako da je moguće ispravno stvoriti krug rezanja. Svaki element je poželjan označiti znamenku tako da je tijekom šivanja bilo moguće brzo i jednostavno šivati ​​pojedinačne elemente među sobom. , To će vam omogućiti da lako izračunati potrošnju punjenja ako se koristi crtež, onda ga možete ispravno priključiti, nakon čega prikupljaju nabore.

Napravite krugove rezanja potreban je za lambrekvine. Na primjer, mekane tkanine su najbolje obojene na kosi, tako da se draperija ispadne lijepa, ne mršti se. Tijekom takve izglede, treba pamtiti da se većina platna prodaje s širinom od 1,5 m, manje se često susreće platno u 2,8 m. Stoga se preporučuje da se unaprijed izvede mjerenja platna tako da ne postoji problemi tijekom rezanja. Preliminarni krug crtež će optimizirati potrošnju, upotrijebiti podrezivanje za šivanje lambrequina, dekorativne dijelove.

Tkanina za rezanje i krojenje

Izrežite zavjese vlastitim rukama: korak po korak upute

Prije prolaska, elementi zavjesa su lepršani, isključuju neujednačene šavove.

Zatim, uz sastavljenu shemu izvodi se rezanje tkiva. Važno je ne zaboraviti da 2,5-3 cm mora biti ostavljen za šavove i točke. Ako ne uzeti u obzir ovo, onda se možete suočiti s činjenicom da će zavjese biti daleko od tih veličina koje su potrebne. Ova faza je važna ne samo za samo za samo za zavjese, već i za lambrequins, jer svi imaju drugačiji oblik, rezanje većine njih se provodi izravno tijekom formiranja nabora. Najtojniji rad zahtijeva jabro ili kokil. U tom slučaju, najprije ćete morati raditi s uzorkom na komadu nepotrebne tkanine, nakon čega mi pomičemo uzorak na klipnu tkaninu. Ako nema iskustva na zavjesu za rezanje, najbolje je početi s jednostavnim oblicima, postupno se kreće u složeniji. To će omogućiti ne samo da diverzificira unutrašnjost, ali i ne pokvariti prvi put dragi tkanina.

Članak o toj temi: Razlika između rimskih zavjesa iz valjanja

Ako je rezanje napravljeno, morate nastaviti s pripremom dekorativnih elemenata. Za to se primjenjuju različiti detalji. Prikladni resa, pletenica, kuglice, žice i tako dalje. Potrebno je napraviti shemu svog položaja, uredne tanke linije označavaju položaj na prednjoj strani. Nakon toga, obloge se prepisuje (ako se koristi), počinje krojenje zavjesa vlastitim rukama.

Zavjese nakon šivanja mogu dati skupljanje na 5%, pa se preporuča prije otvaranja tkanine za pranje i sušenje, pokušajte. Nakon toga, šavovi na pre-oznaku su napravljeni, ako je potrebno, sabirci se prikupljaju, traka za zavjese i pletenice šiva. Tijekom rada, niti trebaju biti izabrane u ton tkivo.

Dekorativni elementi su ušiveni tek nakon što je zavjesa spremna, prstenovi ili kuke za nadstrešnice su pričvršćene u isto vrijeme.

Izrežite zavjese vlastitim rukama: korak po korak upute

Tema za prolazak zavjesa mora biti izabran u tonu korištenog tkiva.

Labrakin je prikladniji za ukrašavanje u suspendiranom obliku, tako da je moguće ispravno i na vrijeme ispraviti nedostatke. Nakon šivanja zavjesa je gotova, možete nastaviti s proizvodnjom ukosnica ili kabela za zavjese. Oni će omogućiti održavanje zavjesa na otvorenom položaju, prikupljanje tkanine u prekrasne i meke nabore. Takvi ukosnici mogu imati drugačiji dizajn, najjednostavnije stranice koje su pričvršćene na jednu stranu na kuke na zidu. Ali možete to učiniti sami i složenije oznake u obliku prekrasnih lukova, neobičnih ukosnica s perlicama. Kada planirate zgrade, potrebno je uzeti u obzir da se kombiniraju s tkaninom, zajedničkom interijerom. Važno je odabrati visinu svog položaja u odnosu na pod.

Izvođenje reznice i priključne zavjese nisu tako teške kao što se čini. Važno je od samog početka kako bi se utvrdilo što će biti potrebna zavjesa za uzorak i šivanje. Danas možete pronaći razne zavjese opcije za korištenje za dom. Potrebno je birati ih u potpunosti u skladu s osobitostima sobe. Na primjer, dugotrajne zavjese koriste se za spavaću sobu u kombinaciji s laganim tulac, i bolje je preferirati kratke zavjese za kuhinju.

Čitaj više