Instaliranje kliznih vrata vlastitim rukama: oznaku, ugradnja vodilice, pričvršćivanje (fotografija i video)

Anonim

Standardne ljuljačke vrata koja su gotovo uvijek montirana u apartmanima i privatnim kućama mogu dostaviti mnoge probleme, pogotovo ako govorimo o malim stanovima. Za njihovo normalno djelovanje potrebna je određena količina slobodnog prostora, koja se može koristiti s većim koristima. Kako biste povećali slobodan prostor u stanu, umjesto standardnog dizajna, možete instalirati klizna vrata. Zatim će se smatrati kako napraviti instalaciju kliznih vrata.

Instaliranje kliznih vrata vlastitim rukama: oznaku, ugradnja vodilice, pričvršćivanje (fotografija i video)

Kretanje uz zidne klizna vrata opremljena je dizajnom modernog kliznog mehanizma koji radi tiho, lagano i sigurno.

Dizajn kliznih vrata

Strukturno klizna vrata sastoje se od weba i okvira, koji, ovisno o vrsti korištenog mehanizma, mogu se postaviti na vrh ili dno. Platno se kreće na valjcima na vodiču, može se kretati uz zid ili se sakriti u posebnu nišu.

2 glavne vrste kliznih struktura razlikuju se:

  1. Valjci su instalirani na vrhu bljeska vrata. U isto vrijeme, okvir se sastoji samo od gornje tračnice. U tom slučaju, imate mogućnost korištenja bilo kame pokrova i, ako je potrebno, zamijenite ga bez demoraliziranih kliznih vrata.
  2. Valjci su montirani na dno vrata. U tom slučaju, vodič je smješten na pod, koji također igra ulogu praga.

Primjer kliznog dizajna interijera prikazan je na Sl. jedan.

Pripremni rad

Instaliranje kliznih vrata vlastitim rukama: oznaku, ugradnja vodilice, pričvršćivanje (fotografija i video)

Slika 1. Primjer uređaja kliznog mehanizma.

Kao primjer, proces instaliranja jednostojećih kliznih vrata, koji je najjednostavniji i najčešći dizajn. Da biste obavljali rad s vlastitim rukama, trebat će vam takve alate i materijale:

  • odvijač;
  • električna bušilica;
  • razina izgradnje;
  • rulet;
  • pila za metal;
  • čekić;
  • elementi kliznog mehanizma;
  • drveni bar;
  • olovka.

Prije svega, označava se za ugradnju vodilica. Da biste to učinili, možete koristiti na dva načina:

  1. Uz pomoć ruleta, izmjerite visinu poda poda, dodajući dobivenu vrijednost od 1,5-2 cm za prazninu između vrata i poda, kao i visinu prikupljenog uređaja i vodiča , Tada su naljepnice postavljene na zid, uz čemu se povlači horizontalna linija.
  2. Leaf vrata je supstituiran na način, podzemlje tražene debljine je složena ispod njega, nakon čega se horizontalna linija provodi duž gornjeg rezanja. Iz ove linije, visina vodiča i prijevoz se uklanja.

Članak o temi: Gelza Gml

Da bi se klizna vrata nakon instalacije na vlastitu, potrebno je kontrolirati horizontalnu vodoravnu liniju pomoću razine zgrade.

Ugradnja kliznog dizajna

Slika 2. Ugradnja klizna vrata.

Sljedeći korak instalacijskog rada je instalirati vodič. Za to, na označenoj liniji do zida koristeći nesebičnost, postavljena je drvena traka 50x50 mm, čija duljina treba biti 2 puta veća od širine vrata (sl. 2). Bar je potreban što je moguće bliže zidu, za koji trebate koristiti potreban broj vijaka. Nakon što je drvo popravljen, ponovno ga provjerite.

Zatim je vodič pričvršćen na donji kraj trake pomoću vijaka za samostakanje. Da bi se odredila lokacija rupa za montažu, debljina tekućih vrata treba podijeliti u 2, te na dobivenu vrijednost za dodavanje željene udaljenosti vrata na zid (oko 4 mm). Prije konačno popravite željeznicu, pobrinite se da postoji dovoljno slobodnog prostora između vrata i zida za slobodno kretanje.

Bez obzira na to koliko se krivulja zida, vodič mehanizam treba strogo fiksirati u ravnoj liniji bez najmanjih zavoja.

Nakon postavljanja vodilice, prikupite valjak mehanizam, spojite pričvršćivanje na njega, uz pomoć kojih će biti učvršćen na vrata, i napraviti rezultirajući dizajn u vodiču. Na gornji rez vrata, pričvrstite zagrade, povlačeći se iz svakog ruba platna približno 5 mm. Broj nosača mora odgovarati broju valjaka.

Nakon toga, možete se preseliti na instalaciju vagona na platno. Nostu se provodi na takav način da su urezi na nosačima u kojima će se matice zategnuti na zid. Zatim zamjenjuju vrata vodiča, poravnajte element za pričvršćivanje desnog kočija s rupom na desnom nosaču. Popravite zagrade na vijak valjnog mehanizma. Za pouzdanu fiksiranje lista vrata do poda, donji grablje se pridružuje pod. Nakon toga se umetne u utor, koji se nalazi u donjim vratima vrata.

Članak o toj temi: Kako odabrati tkaninu za zavjese za djecu

U posljednjoj fazi instalacijskog rada morate pričvrstiti sva dodatna oprema, maskirati dekorativne trake i odvojiti padine vrata na vaš ukus.

Čitaj više