Koja bi debljina trebala biti zid aeriranog betona

Anonim

Nedavno vrlo popularan na gradilištima različitih vrsta objekata, posebno privatne gradnje, koristi aerid beton. Budući da je materijal relativno nov, tvrtke za programere često imaju različita pitanja: što bi trebala biti debljina zida aeriranog betona, što je optimalna debljina zida, vrste aerirano betona. Gustoća aerid betona je niža od običnog betona, ali i razina toplinske izolacije je veća. Prisutnost u sastavu betonskog aluminijskog praha izravno utječe na brzinu prijenosa topline. Mjehurići vodika su ravnomjerno raspoređeni u cijeloj smjesi plinske bloka, koji utječu na njegovu strukturu. Poroznost osigurava visok stupanj toplinske izolacije, stoga, s određenom debljinom aeriranih betonskih zidova, mogu se podići bez dodatne izolacije.

Vrste aeriranih betonskih blokova

Mesh beton - high-tech materijal. Zbog toga se aerificirane betonske konstrukcije sada široko koriste među programerima. Ovisno o različitim kriterijima klasifikacije razlikuju se različiti tipovi blokova. Na temelju određivanja prostorije, također se razlikuju zahtjevi za čvrstoću i toplinsku izolaciju zidova. Povećanjem gustoće, proporcionalno povećavamo čvrstoću i toplinsku vodljivost materijala. Ovisno o gustoći, blokovi se dijele na brandu: od d 300 do D1200. Blokovi s minimalnom gustoćom koriste se kao samo-potporna izolacija, s visokim djelovanjem kao strukturni, jer su dizajnirani za veće opterećenje.

Koja bi debljina trebala biti zid aeriranog betona

Ovisno o veličini zgrada i vrsta zidova, takve klase aeriranog betona se razlikuju:

  • Za visinu zgrada u 5 etaža - "B3.5";
  • Za visinu zgrada ne više od 3 etaže - "B2.5";
  • Za izgradnju 2-kata zgrada - "B2.0".

Ovisno o tehničkoj obradi, blokovi se mogu podijeliti na autoklav i ne-autoklav. Prvi je primio svoje ime u vezi s obradom u posebnim autoklavnim komorama. Na temelju sastava, plinski blokovi su podijeljeni u skupine: od šljake, od cementa, od vapna, aeriranog betona, miješanog.

Zahtjevi

Postoje određeni regulatorni zahtjevi za korištenje svih vrsta građevinskih materijala. Sljedeći uvjeti su izneseni prije graditelja:

  1. Prije svega, treba izvršiti točan izračun i odrediti maksimalnu dopuštenu visinu zidova.
  2. Maksimalna visina konstrukcije iz staničnih blokova je ograničena. Za izgradnju zidova ležaja, visina do 20 metara (5 etaža), samo-podupireći strukture ne više od 30 metara (9 katova) dozvoljeni su blokovi pjene koriste se za zidove ležaja građevinskih zidova.
  3. Izravno s visine ovisi o čvrstoću korištenih blokova. Za unutarnje i vanjske stijenke izgradnje do 20 m, bezoblok se koristi samo klasa "B3.5", za zgrade do 10 m - "B2.5", za zgrade u jednom ili dvije etaže - "B2. 0 ". Također treba uzeti u obzir da izgraditi samonosivne zidove strukture do 10 m, korištenje "B2.0" može se koristiti za zgrade iznad 10 m - "B2.5".

Članak o temi: pomstable pod - što je to i gdje se primjenjuje

Koja bi debljina trebala biti zid aeriranog betona

Mesh beton je učinkovit materijal iz toplinske izolacije, ali ne smijemo zaboraviti da je manje izdržljivo od običnog betona ili cigle. Na temelju toga, kada se izračunava debljinu zidova kuće iz aerirano betona, treba uzeti u obzir još jednu važnu točku - sposobnost da izdrži opterećenja. Također treba uzeti u obzir i sljedeću činjenicu: razina snage i toplinske izolacije bezobloka imaju inversnu ovisnost.

Velika gustoća pjenastog betona jamči visoku čvrstoću, ali otpor gubitka topline je proporcionalno postaje niža. Stoga, ako se usredotočite na snagu, koristite brand d 1200 ako želite napraviti sobu toplije - d 400. Upotreba marke d 600 bit će optimalna na svim stranama. Razmislite o toplinskoj izolaciji temelja, prozora , krovovi; Pokupite optimalne postavke zida i veličine prostora za činjenje bez korištenja izolacije i drugih materijala.

Što uzeti u obzir pri izračunavanju

Izračunajte debljinu zidova iz aeriranih betonskih blokova mogu biti neovisno. Ako nemate minimalno iskustvo izgradnje ili dovoljno znanja iz fizike, bit će bolje koristiti usluge profesionalaca.

Koja bi debljina trebala biti zid aeriranog betona

Postoje univerzalni savjeti:

  • Prije svega, orijentacija klase i vrste plinskog bloka pomoću vrste svrhe zgrada. Zid aeriranog betona treba biti značajno tanji nego od drugih materijala, s istom energetskom učinkovitošću.
  • Za izgradnju pomoćnih nerezidentnih prostora, bezoblock D 500 je vrlo pogodan za debljinu od 200 do 300 mm, s obzirom na stupanj opterećenja; U serch-glimatičkim zonama koriste se 200 mm.
  • Za podrume i podrumske podove najbolje je koristiti brand d 600, klasa "B3.5". Preporučena debljina - 400 mm.
  • Za particije između apartmana i soba, aeriranih betonskih blokova B2.5, D500 - D600. Optimalna debljina prvog je 200-300 mm, drugi je 100-150 mm.

Koja bi debljina trebala biti zid aeriranog betona

Kako izračunati debljinu

Ako imate dovoljno znanja o fizici i točnim znanostima, pokušajte sami izračunati debljinu. Možete koristiti prilično jednostavnu formulu za izračun. Ali za to trebate informacije o snazi ​​marke aeriranog betona, kvadrata, visine i težine sobe (na primjer, 1. kat). U isto vrijeme, snaga brenda za plin se izračunava u omjeru KGF / cm². To jest, ako je vaše područje je 100 m² (e), duljina -40 m (l), težina poda je 50 tona (Q), zatim kada se koristi Brand D600 (50 kg / cm²) debljina Po formuli: t = q / l / 50 = 50 000/40/50 = 25 cm.

Članak o toj temi: Instalacija plastične obloge vlastitim rukama: Montažne tajne

Multipliciranje R (prosječni otpor prijenosa topline) na koeficijentu vodljivosti od branda GasOblock, dobit ćete vrijednost minimalne debljine zida za određeno područje smještaja.

Koja bi debljina trebala biti zid aeriranog betona

Iskoristite gore navedene savjete i svakako ćete dobiti toplu i udobnu kuću bez pretjeranih materijalnih troškova.

Video "Debljina zidova od aeriranog betona"

Video o tome što bi trebalo biti debljina zidova u kući izgrađenoj od aeriranog betona. Što bi trebala biti toplinska provodljivost i snaga zidova.

Čitaj više