Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

Anonim

Mnogi proizvodi izrađeni su od lima - sustavi odvodnje, oblikovani dijelovi za krovove, prekrivene profesionalnim podovima ili metalnim pločicama, hranjenim za bazu, uglove za strukture iz profesionalnog lista, itd. Sve to može napraviti poseban stroj za savijanje - za lim. Kako napraviti listovib vlastitim rukama i razgovarajmo u ovom članku.

Vrste lima

Postoje tri vrste strojeva za savijanje lima:

  • Jednostavan ručni, fleksibilni metal u kojem se pojavljuje kada se napajanje nanosi na određenom mjestu. Ovi agregati mogu biti moguće saviti list materijal u ravnoj liniji pod bilo kojim kutom - od nekoliko stupnjeva do gotovo 360 °.

    Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

    Za fleksibilni limeni

  • Hidraulični strojevi u kojima je zavoj lima savijen duž oblika matrice. Matrica može biti ravna, može biti curvilinear. To je profesionalna oprema koja se koristi u srednjim i velikim poduzećima.
  • Valjci ili role. U njima, metalni list nije fleksibilan u ravnoj liniji, ali vrti se. Ovom opremom možete napraviti cijev ili druge slične proizvode.

    Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

    Za dobivanje radijalnog savijanja metalnog lima

Svi ovi uređaji odnose se na strojeve za savijanje lima. Svojim vlastitim rukama, jedinica prve grupe je lakše napraviti, malo teže - treći (valjci za lim). To ćemo govoriti o njima - od kako da li Leafogib to učiniti sami.

Jednostavan priručnik

Oblikovani metalni detalji su mnogo novca. Čak i više od profesionalnih podova ili metalnih pločica, stoga ima smisla napraviti najjednostavniji stroj za fleksibilni limeni, i s njim napraviti toliko kutova, bubreg i drugih sličnih detalja, koliko vam je potrebno, i isključivo pod vašim veličinama.

Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

Crtanje stroja za savijanje za lim

Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

Listogib - projekcija na strani

Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

Drugi model

Ako ste zabrinuti zbog izgleda, onda uzalud. Danas je lišni metal ne samo pocinčani, već i obojen. U svim dizajnu, list je čvrsto fiksiran, tako da kada rad ne klizi na stolu, što znači da boja ne briše i ne ogrebotina. Na mjestima zavijanja također nije oštećena. Stoga će pogled na proizvode biti prilično pristojno. Ako pokušate, to će izgledati još bolje gledati kao ono što prodaju na tržištu.

Snažno savijanje lima

Za to, stroj za savijanje lista zahtijevat će glatku površinu (tablicu), poželjno metalne, tri ugla širini police najmanje 45 mm, debljine metala od najmanje 3 mm. Ako namjeravate saviti duge praznine (više od metra), poželjno je i police su šire, a metal je deblji. Možete koristiti marke, ali to je za fleksibilne ploče od limena velike debljine i duljine.

Potrebe metalnih vrata također će trebati (dva komada), dva vijka velikih promjera (10-20 mm), "lamine" na njima, proljeće. Još uvijek trebamo stroj za zavarivanje - provesti petlje i napraviti rupe (ili bušiti metalnom vježbom).

Za improvizirani list, korišten je brand od 70 mm - tri komada od 2,5 m, dva vijka 20 mm s promjerom, malim komadom metala s debljinom od 5 mm (za rezanje pričvršćenja), proljeće. Ovdje je postupak:

  1. Dvije su brandovi presavijeni, od dva kraja izrezane na njih ispod petlje iskopa. Rubovi udubljenja su montirani ispod 45 °. Treći brand je pokriven na isti način, samo dubina iskopa čini malo više - to će biti stezaljska daska, pa bi trebao slobodno hodati.

    Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

    Izrežite udubljenje ispod petlje

  2. Dobrodošli petlje s dvije strane (vrhunac iz lica i iznutra).

    Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

    Weganing dobro petlja

  3. Za jednu od marki (udaljenih od vas, ako "otkrivate") su zavarene dva tijela na svakoj strani. Potrebni su tako da možete postaviti steznu ploču na njih.

    Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

    Takve pogone

  4. Do oraha.

    Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

    Zavalite orah

  5. Ugradite steznu traku (treći obrezani brand), na vrhu metalnih ploča zavarivanja s rupom u sredini. Promjer otvora je nešto više od promjera vijka. Urediti rupe tako da su s zavarenim orahom na jednom vertikalu. Koplje.

    Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

    Središte, zavarivanje

  6. Proljeće odrezati s takvim izračunom, tako da podiže steznu traku za 5-7 mm. Preskočite vijak u "ušnu" steznu dasku, stavite na proljeće, okrenite maticu. Nakon što ste instalirali isti proljeće s druge strane, steznu traku kada je odvrnut Sama je uskrsnuo.

    Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

    Ostale su male stvari

  7. Na vijak vijka vijka, dva segmenta pojačanja - kao gumb za uvijanje.

    Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

    Na bort šešir za brzo izrezivanje priključaka

  8. U pokretu (susjeda za vas) Tavra pozdraviti ručku. Sve može raditi.

    Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

    Domaći Listogib u procesu

Ova opcija je vrlo moćna - možete saviti duge praznine i list čvrstog debljine. Ne uvijek, takve ljuske su u potražnji, ali uvijek mogu smanjiti. Video pruža sličan dizajn manje veličine, ali s drugom pričvršćivanjem daska za prešanje. Usput, nitko ne smeta vijak također da bi se instalirao proljeće - to će biti lakše podići bar. I ovaj dizajn je zanimljiv činjenici da možete napraviti bljeskove na njemu da obično takvi uređaji ne znaju kako.

Iz ugla s steznim pločama drugog tipa

Ovaj model je zavaren iz debelog zida, krevet se izrađuje kao obična zgrada koza, koja je zavarena iz istog ugla. Ručka - iz kolica za prtljagu. Zanimljiv dizajn vijaka - oni su dugi, ručka je savijena u obliku slova "G". Zgodan za odvrnuti / uviti.

Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

Mali ručni savijanje lista za samozadovoljstvo

U ovom domaćem stroju za fleksibilni limeni postoje mnoge značajke:

  • Kutići se nalaze ne na police jedna drugoj, ali su usmjereni u jednom smjeru. Zbog toga, učvršćivanje petlje nije najpogodnije, ali možete učiniti.

    Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

    Značajka

  • Na zavuku dugog dometa (još uvijek) kutak zavarenih na obje strane, male ploče - zaustavljaju za preše.
  • Na istoj baru zavareni orah iz vijka (s dvije strane).

Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

Stezanje pjena

Sada se okrećemo dizajnu ploče za preslikovanje (na gornjoj fotografiji). Također je napravljen od ugla, ali složen na stroja koji se savija. Da bi rad na poslu, pojačanje nije zakrivljena, armatura - skakači od metala. S oba kraja, daske su zavarene male metalne platforme, u kojima se ispuhuju rupe ispod vijaka.

Još jedna važna točka je lica koje se upućuje na pečat savijanja je izrezana - za dobivanje više akutnog kuta savijanja.

Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

Planck je instaliran

Stezajni remen se stavlja na stroj, postrojenje se nalazi na mjestu ugradnje. Ručka je instalirana na mjestu. Ako ne pritisne bar, izvori se podižu preko površine zbog snage elastičnosti. U tom položaju pod njim, radni komad je popunjen, izložen, pritisnut.

Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

Ispod rupe stavite proljeće, zatim - vijak

Nije loša opcija za kućnu uporabu. Gusti metal neće biti u stanju savijati, već limeno, pocinčano - bez poteškoća.

Valjci za lim ili valjci savijanja

Ova vrsta lica može imati tri vrste pogona:

  • priručnik;
  • hidraulički;
  • električni.

Svojim vlastitim rukama napravite valjke za lim s ručnim ili električnim pogonom. U priručniku se nalaze 3 osovine, može biti 3-4 u električnoj, ali obično tri.

Domaći strojevi za bobbing (lisnato)

Valjak liste

Za to je stroj potreban dobra pouzdana osnova. Može biti zasebni krevet ili neku vrstu radnog stola ili tablice. Temelj dizajna - role. Oni rade iste veličine. Dvije niže su instalirane stacionarne, gornji se kreće, tako da se nalazi između valjaka na donjem položaju. Zbog promjene udaljenosti između donjih valjaka i gornjih promjena, radijus promjena zakrivljenosti.

Premjestite stroj uz pomoć ručke koja dolazi na jednu od osovina. Zatim se okretni moment prenosi na druge valjke kroz zvjezdice. Oni su odabrani tako da je brzina rotacije ista.

Ako se pretpostavlja na opremi da napravite cijevi, gornji klizalište na jednoj strani se može ukloniti, s brzim fiksacijom. Trčanje list u cijev, a ne da ga povuče drugačije.

Članak o temi: Laminat za vodu za grijanje vode: Što odabrati bolje, grijanje i polaganje, toplinsku vodljivost i označavanje

Čitaj više