Topli kat u kadi iz peći: učinite to sami, shema

Anonim

Topli kat u kadi iz peći: učinite to sami, shema

Svojstva toplog zraka su takva da se uzdiže, tako da u kadi može biti vruće, ali pod će ostati hladan.

Takve kapi su neugodne za mnoge ljude, tako da možete napraviti topli kat sustav koji je danas široko rasprostranjen.

Topli kat u kadi iz peći je lakši i prikladniji od korištenja električnih podova. Nakon što je proučavao materijal članka, moguće je prepoznati značajke sustava i instalacijskih metoda.

Opće informacije o sustavu

Topli kat u kadi iz peći: učinite to sami, shema

Voda u cijevima kruga vode bit će zagrijana s peći

Za topli kadu u kadi, neće biti potrebno instalirati kotla, jer će grijanje ići iz peći. Za to, izmjenjivač topline iz metalnog spremnika treba napraviti iznad peći.

Od njega će biti moguće zagrijavanje vode na pod u tim prostorijama gdje je potrebno. Osim toga, bit će potrebno staviti crpku za cirkulirajuću vodu u cijevi.

Budući da neće biti moguće instalirati skupni izmjenjivač topline u peći, potrebno je dodatno staviti bateriju u blizini i kombinirati ga s čeličnim cijevima s izmjenjivačem topline. Da bi se smanjio gubitak topline na podu, izolacija je složena, koja će biti u stanju ispravno odražavati i sobe će biti nužna temperatura.

Glavni problem vodenog toplog kat iz peći leži u nemogućnosti podešavanja temperature. Za grijanje se preporučuje da se dobije pod do 40 stupnjeva, ali u kadi se voda više zagrijava i bit će potrebno dodatno instalirati jedinicu za miješanje.

Kako bi se zaštitio sam pod, koristi se standardni cementni pješčani estrih, a pločica se koristi kao vanjski premaz.

Prije instaliranja sustava morate se upoznati s prednostima i minusima, koji su prikazani u tablici:

Dostojanstvonedostaci
jedanNema elektromagnetskog zračenja za razliku od električnog sustava.Zimi, potrebno je odvoditi vodu tako da se cijevi ne razbiju od smrznute vode ili se peć mora stalno zagrijavati. Optimalna opcija je mijenjanje vode u antifriz.
2.Čistoća okoliša i bezopasna za zdravlje.Za zagrijavanje spremnika baterije potrebno je mnogo topline, zbog čega će peć biti manje učinkovita u svojoj glavnoj svrsi.
3.Udaljeni uvjeti su sačuvani u kadi, kat ostaje topao.Za grijanje podova u nekoliko soba treba staviti veliki nosač topline, zbog čega će se povećati vrijeme zagrijavanja.
četiriUčinkovitost.

Članak o toj temi: Unutarnji interijer u kupaonici u kombinaciji s WC-om

Topli kat može se izraditi pomoću nekoliko vrsta materijala i uređaja koji su prikazani u tablici:

ImeDostojanstvonedostaci
Betonski estrih - za kupku savršenu opciju. Lijenje je jednostavno i ne zahtijeva posebne vještine.Štedi sredstva na građevinske materijale, a na teret cementa, pod će biti otporan na vlagu.Koristite pod, bit će moguće koristiti mjesec dana nakon punjenja, a ako je cijev oštećena, morat ćete ukloniti cijeli estrih za mogućnost određivanja mjesta curenja.
Polistirenske ploče su jednostavne za uporabu.Svaka ploča već ima sloj s folijom, što vam omogućuje da odražavaju toplinu, kao i opremljene su mjestima za pričvršćivanje cijevi.Potrebno je dodatno sipati estrih.
Cijevi za zagrijavanje u drvenom podu.Visoka održivost.Trebamo točne izračune za određivanje polaganja plinovoda.

Za toplinsku izolaciju sustava možete koristiti bilo koji toplinski materijal: mineralna vuna, keramitni, pjena i druge vrste.

Kat i priprema

Topli kat u kadi iz peći: učinite to sami, shemu

Betonski estrih natočen na vrh postavljenih materijala i cijevi

Topli kat u kadi od peći prema shemi je izrađen od sljedećih slojeva:

  1. Sloj hidroizolacije koja će zaštititi pod oblogom od kondenzata.
  2. Toplinski izolacijski sloj omogućit će održavanje topline koja može proći kroz preklapanje.
  3. Pojačavajuća rešetka je složena kako bi se zaštitila izolacija.
  4. Sloj reflektirajućih materijala s folijom, koji će odražavati toplinu u sobu.
  5. Cjevovod, čiji se styling provodi u obliku spirale, za ravnomjerno grijanje.
  6. Estrih za poravnanje površine s niskim obroncima za otpadne vode.
  7. Polaganje završne podne obloge.

Ako je pod slaganjem na otvorenom tlu, tada ispred vodonepropusnog sloja treba izliti jastuk šljunka i pijeska, kao i ležati sloj gline. Ceramzite će dodatno izvesti funkciju izolacije topline.

Topli kat u kadi iz peći: učinite to sami, shemu

Prije bilo kojeg posla zahtijeva pripremu. Za pod koji će se zagrijati iz peći, trebate pripremiti bazu i napraviti odvod. Rad se obavlja na sljedeći način:

  1. Potrebno je ukloniti tlo između temelja, ispod podloške i površine ometanja. U zidu će biti potrebno unaprijed utisnuti cijev da ispustite vodu u kanalizaciju.
  2. Neuspjeh je napravljen od pijeska i visine ruševina 15-20 cm, nakon čega je jastuk brgnjen.
  3. Baza je izolirana glinom. Materijalni sloj je 15-20 cm ovisno o klimi.

Priprema površine, morate zapamtiti nagib za odvod.

Upute za instalaciju korak po korak

Topli kat u kadi iz peći: učinite to sami, shema

Grijanje pod u kadi zbog topline peći - povoljan korak

Članak na temu: Kako je lako lako završiti zidove iverice

Baza u kadi je spremna, ali je vrijeme za pokretanje ožičenja cijevi. Da biste to učinili, možete koristiti i bakrene cijevi i metalnu plastiku. Postupak polaganja je sljedeći:

  1. U početku se uspostavlja hidroizolacijski materijal. Ovo koristi trkač, koji je slaganje u dva sloja. Njegovi zglobovi zalijepljeni mastiks, a sve trake materijala trebaju biti okomit jedni na druge.
  2. Zatim se provodi termalna izolacija.
  3. Sljedeći korak je složen rešetka za pojačanje, koja će zaštititi izolacijske materijale.
  4. Glavna mreža stavlja se na cijevi za grijanje i spojite se kako bi provjerili njihovu izvedbu i dostupnost mogućih propuštanja.
  5. Kada se svi materijali postavljaju, možete početi izlijevati estrih u cijelom području sobe. Pre-na perimetriru soba je zalijepljen na vrpcu za prigušivač, koja neće dopustiti da se pod deformira s temperaturama. Za estrih možete koristiti bilo koju vrstu smjesa.
  6. Punjenje poda poravnava svjetionici i kut se uočava u šljiva.
  7. Water topli kat je gotovo spreman, nakon potpunog sušenja estriha, trebate položiti pločice ili druge vanjske materijale koji će se primijeniti. Pročitajte više o Montage Water Paulu u Banke. Pogledajte ovaj videozapis:

Kao što možete vidjeti, napravite topli kat u kadi s grijanjem drva je lako. U konačnici, sustav će uštedjeti novac koji se može potrošiti na kupnju kotla i plaćanja električne energije. Nakon što je popločan pod podovima grijanjem, možete postići ugodan boravak u kadi, tuš i odmaralište.

Čitaj više