Šal "ljuska" kukičanje: shema s opisom i videozapisom

Anonim

Prava žena uvijek ima u njegovoj garderobi, a ne jedan šal. Ova mala stvar je u stanju oživjeti čak i najobičnije odijelo. A ako je ovaj pribor također ručno izrađen, onda je dama koja ga je bacila na ramena osigurava se osjećajem topline, udobnosti i vlastitoj ekskluzivnosti. Osim toga, šal je veliki dar. Nudimo povezivanje šal "ljuska" s kukičanom, shemom za rad je priključen.

Šal

Šal

Odabir pređe i kuke

Šal

Šal

Dakle, da je šal bio topao i udoban, dugo u čarapu i ne podliježe deformaciji, morate odabrati pravu pređu. Potrebno je izbjeći sintetiku, jeftine niti, bolje je koristiti materijale mješovitih pripravaka, kao što je vuna + pamuk ili vuna + akril. Prije pletenja, morate odlučiti kada i gdje će stvar nositi, izbor pređe ovisi o tome: za hladno vrijeme - vuna, mohair, kašmir, za ljetni pamuk, lan, za "izlazi u svjetlu" - svila.

Bolje je plesti pridošlice iz glatke pređe, jer se netočno pleteni pahuljinski uzorak smije.

Budite oprezni, odabirom boje odlagalih, uspješni su s istim ponavljanjem tipa, ali složeni uzorci su izgubljeni u talištu Motley. U jednostavnom gustom "ljuskom" uzorak, korištenje "mix" pređe je vrlo prikladno.

Šal

S opisom pletenih šalova, morate pažljivo učiniti, često postoji član i protok pređe. Prvi je označen na etiketi niti. I trošak će ovisiti o broju instrumenta (kuka, začin) i iz metode pletenje (vi pleteni ili, naprotiv, je prilično besplatan).

Kuka je glavni alat za pletenje. Koriste se konvencionalne kratke kuke, kao i dugo (za tunis ili afganistansko pletenje). Osim toga, kuke su plastične, kosti i metal. To je najprikladnije za plesti s metalnim kukičanom s bočnim srednjim dijelom: takva kuka ne skreće ruku. Površina glave kuke bi trebala biti vrlo glatka tako da prilikom pletenja navoju klizi. Sama glava ne bi trebala biti vrlo akutna: kada se može uhvatiti pletenje, ali to ne bi trebalo biti glupo: teško ga je staviti u tkaninu, proteže se petlja, pletenje je labavo. Beard kuke bi trebala biti dovoljno duboka, tako da se nit potpuno uklapa u njega i nije se oblikovala iz kuke.

Članak o temi: Panel od soli u kuhinju: Glavni razred s fotografijama i videozapisima

Šal

Kuke se razlikuju od brojeva: Ne. Odgovara promjeru glave u mm. Rad na niti različite debljine, potrebno je imati skup kukiča različitih promjera. Za pletenje čipke stvari, bit će potrebna kuke promjera pola do jednog i pol puta.

Idite na platnu sležom

Šal

Šal

Pletenje šalova u obliku trokuta - jednostavan i brz način, najprihvatljivije za početnike. Počevši od ugla, pletenje se postupno širi. Da biste saznali veličinu vašeg proizvoda, ustanite i raširite ruke na strane, duljina vrha srednjeg prsta jedne ruke do vrha srednjeg prsta drugi je veličina vaše najšire strane šal , Udaljenost od njega do velikog kuta se naziva visoka, jednaka je pola širine.

Napravite lanac duljinom pet biljaka. Petlje, zatim provjerite kolonu s jednim Nakidom do prve petlje, još 3 godine. petlje, opet 2 stupca s Nakud u prvoj petlji. Kletanje širenja. SRENT 4 biljke. Petlje, u savijanju od tri biljke. Petlje čine 3 uloge s Nakidom ("ljuska"), 3 odjeće. Petlje i opet 3 stupca s Nakud. I tako željenu veličinu koju želite.

Vezala stvar željene vrijednosti, ili je vezana oko ruba, ili na kraju WTO-a (vlažna toplinska obrada) ukrašana četkima.

Blokiranje i briga za stvar

Šal

Šal

Gotovi šal bez resa se protežu na ravnu površinu (na primjer komad pjene gume, ili na okviru, stisnite iglice, poravnavajući uz rub i lagano povlačenjem kako bi se ispravio uzorak. Zatim uključite željezo na maksimalne parove. Nemojte dirati šal, pažljivo, što je moguće bliže da nestane šal. Odvodni šal ostaviti sušiti. Nakon sušenja, uklonite s površine i ukrasite resa.

Ručno izrađeni kabel je poželjan za čišćenje. Ali ako pranje, voda ne bi trebala biti vruća 300. Otkriva posebna sredstva za pranje vunenih i svilenih stvari ili šampona. Također ne riskiraju, brišući pamučni šal u vrućoj vodi - može dati skupljanje. Namakanje traje 20-30 minuta, kada pranje, kako bi se izbjeglo deformacija, nije potrebno trljati mnogo i komprimirati proizvod.

Članak o temi: potkova iz soli tijesta s vlastitim rukama: master klasa s fotografijom

Zatim dvaput isperite stvar u toploj vodi, treći put kada dodajete klima uređaj, štiti od valjaka, omekša, stvara antistatički učinak. Bez stiskanja, stavite šal na staklenu vodu. Nakon toga, objesiti, ne ispravljajući da teče preostale vlage. Nakon oko tri ili četiri sata, pokriti ručnikom i bez uvijanja, pažljivo "izgorjeti" rukama. Diskretirajte suhi ručnik na ravninu u grijanom mjestu, ostavite do potpunog sušenja.

Rad srednjeg poteškoća

Šal

Potrebni materijali i alati za proizvodnju proizvoda: kuka br. 3, pređa - 3 Mock (100 g / 450 m). Veličina gotove stvari: širina - 1,6 m, visina - 0,8 m.

Potrebno je nastaviti na pletenje od sredine duge strane. U središnjem pletenju se širi, svaki redak postaje duži. Napravite prsten tako da dodirnete lanac od deset nagrada. petlje. Sljedeći redak se vrši na načelu: podići porast - 3 naknade. Petlje, zatim 18 stupca s Nakidom, kolonom s pričvršćenjem u sedmoj petlji lanca. Kletanje okretanja. Opet, red: lifting 3 uklanja. Petlje, 19 stupca s Nakudom. Ponovno okrenite posao.

Nudimo se upoznavati s shemom:

Šal

Primijenjena smanjenja:

Šal

Uzorak:

Šal

Dodavanje novih elemenata ("školjke") provodi se u sredini svakog četvrtog reda, i, širi, šal stječe oblik trokuta. Tako plesti dok visina je 0,8 m.

Šal

Na kraju posla potrebno je izdati rub šal, to je plesti prema shemi:

Šal

To su pomalo modificirane "školjke": stupci s dva nakida umjesto jednog, dodaje se između njih. Petlje:

Šal

Provodimo mokro-termalni šal. I dobivamo gotovu stvar.

Video na temu

Video interaktivne lekcije:

Čitaj više