Video master klase na šalu Haruni kukiča: sheme s opisom

Anonim

Primarni izvor imena Shawlija su djela Tolkiena, pa, stavljajući ovu pletenu stvar, žena će se uvijek osjećati kao stanovnik nevjerojatne zemlje. Haruni - šal u obliku prihvaćenog trokuta - stvorio dizajner Emily Ross. Pletanje šalova uključuje crtanje ribanjaka "Fern" i oporavak bujne staze oko ruba. Predstavljamo vam video majstori na šallu Haruni s paralelnim opisom.

Video master klase na šalu Haruni kukiča: sheme s opisom

Odabir pređe za rad:

Pletenje iz Kauni.

Kauni (u estonskom "lijepom") ime je danski tvrtka vodi nabavu pređe na baltičkim tvornicama, posebno u estonskoj tvornici Aade Lõng. Pređa je izbrisana i pakirana u standardnim stotinama, strasti, nakon čega se prodaju širom svijeta.

Kauni pređa je poznata s vlastitom rijetkom kombinacijom boja i iznimnom kvalitetom. Paleta boja se odlikuje paletom boja: prirodne nijanse, monokolor i presjek obojene s dugim predivnim i mekim prijelazima boja. Osim visoke kvalitete, Kauni pređa se odlikuje čistoćom okoliša, nedostatkom sintetičkih vlakana.

Od pređe Kauni plesti nevjerojatne ljepote šala. Čak i ako su svjetlost, zrak i otvaranje, svi su svi bili vrlo topli.

Video master klase na šalu Haruni kukiča: sheme s opisom

Video master klase na šalu Haruni kukiča: sheme s opisom

Da bi se stvorila slična tkanina za sanjkanje, trebalo je stotinu g pređe Kauni 8/1 ili 8/2, to je bio povezan prstenastim žbicama broj četiri. Veličina platna u gotovom obliku je 120x90 cm.

Kada pletenje, passka nit mora se najprije filtrirati, a zatim osušiti i premotati u kugli tako da nisu zbunjeni.

Još jedna fotografija s Kaununi modelima iz Kauni:

Video master klase na šalu Haruni kukiča: sheme s opisom

Video master klase na šalu Haruni kukiča: sheme s opisom

Dakle, materijali i alati koji će biti potrebni:

  • Četiri stotine četrdeset metara;
  • Prsten iglice s debljinom od 3,5 ili 4 mm (za guste žbice niti trebaju više);
  • PIN ili poseban marker;
  • Montaža pletene kuke.

Gustoća uzorka čipke u ovom slučaju je dvadeset jedan petlja u širini i osamnaest redaka u visini, nakon što je blokiranje kvadrat od deset centimetara.

Veličina pletenog platna u gotovom obliku: visina - 0,58 m, širina - 1,14 m. Možete jednostavno postići željenu veličinu zbog ponavljanja uzorka paprati.

Članak na temu: pletenje za lutke. Časopis s shemama

Shema pletenja

Za praktičnost sheme preporučujemo ispis tako da su uvijek pri ruci.

Video master klase na šalu Haruni kukiča: sheme s opisom

Video master klase na šalu Haruni kukiča: sheme s opisom

Proces rada

Početak rada Kletanje Haruni, postavite "vrpcu":

Na kraju postavljenog klinube, prema shemi A.

Imajte na umu da shema sadrži samo pola šala. Također nema sedam petlji: 3 prvi, 3 najnovije rub i srednju petlju. Prva petlja za uklanjanje, 2 osobe. (Ukupno 3 rubova), nakon toga, raditi prema shemi desno lijevo, jedna osoba. (srednja) petlja, ponovno plesti prema shemi desno lijevo, dovršavajući 3-lica (rub). Čak i štapovi se uklapaju na sljedeće princip: ukloniti prvu petlju, 2 osobe., Izlije u posljednje 3 petlje, 3 lica.

Izvedite dijagram a prije izglede dvanaest "grančica" na obje strane srednje petlje (ili ponovite 4 puta od 17. do 32 reda, na omjernoj shemi je naglašena u žutoj boji). "Twig" je petlja lica, na obje strane na koje se napravi Nakid. Ako je potrebno povećati / smanjiti veličinu weba, potrebno je dovršiti shemu i parni broj "grančica" u drugoj polovici. Napomena o raspodjeli broja pređa: oko polovice niti će ići na izvršenje V. sheme

Shema V. U prvih 15 redova sheme postoji aktivan dodatak petlji, au 2. polovici kruga se smanjuje broj petlji u redu. Ovdje, kao iu shemi A, prikazana je samo pola šala, iako uključuje rubove. Početni 15 redaka sheme, petlja između parova posvećena je lisnatim par letaka. Dva lista (naglasna žuta na dijagramu) počinju i potpune polovice šal. Cijeli niz shema u njemu leži ovako: desno na lijevo prema shemi, ponavljajući sve to (osim za rub), završiti posljednje ponavljanje prvog poluvremena, posljednja žuta petlja. Zatim srednja petlja (ne na dijagramu). Isto vrijedi i za početak i završavanje žutim segmentom. I tri ruba na kraju.

Članak na temu: čizme bez iglice za pletenje šavova: master razred za početnike s videozapisom

Oporavak letaka izbijanjem - redaka od 17. do 27, dodatak petlji je samo između lišća (ružičaste boje). Nakon četiri lista (dva para) pojavljuju u središtu platna, treba apsorbirati između svih listova (označeno ružičaste). Od 17. retka (ružičasti segment), srednja petlja ide u srednji dio. Rubovi su testirani na sljedeći način: Nakid, 2 zajedno s licem, 2 lica (umjesto 3 lica). Natrag u 17. red Postoje posebni petlji, svakako obratite pozornost na njih.

Registracija ruba platna:

Metode zatvaranja petlje

Zatvorimo petlju nakon završetka posljednjeg retka (žvakana Iznaka). To se može učiniti na dva načina: prvo - kukičanje, drugi - kabel. Potonji zahtijeva više pređe za izvršenje. Ako je u radu korištena tanka niti, druga opcija je poželjna ako odlučite dovršiti prvi, učiniti ga dvije teme.

Bez obzira na to koje metode odaberete, važno je zapamtiti da se petlje trebaju zatvoriti vrlo slobodno.

Izvođenje prvog puta: kukičanje za provjeru zajedno s 4 osobe., 6 čestica. Petlje u lancu, trenirati zajedno sljedećih 3 petlje lijevih igala za pletenje. Zatvorite jednu petlju bacanjem prve petlje (na kuku) na samo štap. Opet 6 naknade. Petlje u lancu, 3 zajedno s licem, zatvoriti jednu petlju. Nastavak dalje, a tri zajedno lica moraju odgovarati uzoru i oblikuju vrh lista.

Prije zatvaranja petlji na drugi način, potrebno je dovršiti izvršenje vrhova lišća. Da biste to učinili, vežite drugi red na slici. Sada na način na koji je: lagati 2 petlje zajedno s licem, još 2 zajedno s licem, a zatim vratiti i rezultirajuće petlje na lijeve pletenje iglice i opet da biste registrirali njihovo lice, još jednom da ih vrate na lijeve pletenje iglice i još jednom laže lice, i tako osam puta. Na kraju, uski kabel će biti objavljen. Uklonite ove petlje na desnom pletenom iglom, prodrijeti u tri petlje zajedno s licem, jednu petlju kako biste zatvorili, prebacili prosjek preko čekanja, spuštajući ga iz igala. Na lijevim igalima ponovno premjestiti dvije petlje, dva lica. Dakle, potpuno ruku proizvoda. Tri lica zajedno moraju se podudarati s vrhom lista. Zategnite konac, izrežite, ostavljajući mali segment. Zatim ga sakrijte, nadahnute crtežom.

Članak o toj temi: "Burenka na travi" - dječji tepih

Druga mogućnost je model haruni s dvostrukom granicom. Sheme pletenja:

Video master klase na šalu Haruni kukiča: sheme s opisom

L u žutom kavezu - petlja lica.

Video master klase na šalu Haruni kukiča: sheme s opisom

Pranje i mokro-termalna prerada košta:

Šal da navlažite vodom, rastegnite ga što je više moguće, dajući oblik trokuta ili srpa, popravite igle, suhi.

Video na temu

Još jedan dodatni video za popravljanje materijala.

Čitaj više