Izrada trijema u zemlji vlastitim rukama

Anonim

Unatoč činjenici da trijem nije najznačajniji i najvažniji element za bilo koji dom, pridaje nekoliko njegove snage i duše, možete pretvoriti uobičajeni napad na kuću u neuobičajeno lijepo dodavanje.

Izrada trijema u zemlji vlastitim rukama

Izrada trijema u zemlji

Zatim ćemo vam reći o tome koji materijali je bolje koristiti za stvaranje čvrste, lijepe i funkcionalne trijem u vašoj dachi, tako da nastupanje s vlastitim rukama, niste dopustili nikakve pogreške. Prateći naše savjete, stvorit ćete snažan i izdržljiv trijem, kao dodatak kućica.

Što trebate znati kako biste stvorili visokokvalitetan trijem?

Izrada trijema u zemlji vlastitim rukama

Trijem

Ako je vaša zemlja kuća izgrađena s opekom ili drvom, trijem je bolji za izvođenje iz istog završnog materijala.

Želio bih dodijeliti nekoliko načela koje su doživjeli finišeri:

  1. Koraci bi trebali biti neparni iznos, a ako su koraci više od tri - morate instalirati rukotvorine. Kao rezultat toga, takav se uvjet pojavio nije jasno, ali u tome postoji nešto drugo.
  2. Trijem možda ne samo kvadrat. Koristeći kutak i neuobičajeno instalirane oplate, može se osloboditi polukružne trijem.
  3. Vrsta vrata postavlja širine koraka prema konstrukciji.
  4. Dubina teritorija ispred ulaznih vrata trebala bi biti najmanje 1m veća od samog platna.
  5. Trijem mora biti izgrađen zajedno s vrlo comonu, kako bi se izbjegle moguće deformacije kao rezultat skupljanja.

U nastavku je tablica optimalnih dimenzija koraka i kuta nagiba.

Dimenzije korakaKut nagiba ožujak, o
Širina, mm.Visina, mm.
200.200.45.
250.175.33.
310.160.26.
330.140.21.
390.120.šesnaest

Izgraditi trijem betona

Izrada trijema u zemlji vlastitim rukama

Prolivene korake na trijemu

I tako, evo nekoliko pravila, nakon što možete izgraditi visokokvalitetan trijem u kućici iz betona:

  • Soba kotelova

Prije nego što počnete ispunjavati posao, morate znati koliko je tlo smrznuto. Takve informacije trebale bi biti potrebne kako bi se osiguralo da vaš rad nije uzalud zbog obilnog smrzavanja tla i naknadnog odmrzavanja s dolaskom topline, zbog čega će voda biti u mogućnosti staviti osnovu izgradnje , U pravilu, kapanje je tako duboko kao temeljni premaz.

Članak na temu: Kako izvesti uzemljenje automobila

Nemojte se bojati ako u budućnosti struktura još uvijek padne, jer je potpuno nemoguće izbjeći. No, to neće voditi bilo kakve katastrofalne posljedice.

Nakon što je jama iskopala, sve zidine i dno jame su poravnati. Nakon toga, baza spava s visinom chubbskoy od oko 10 cm. Imajte na umu da je takav skupni sloj potreban za pravu rampu.

  • Izlijevanje temelja

Da bi se formirao trijem, bit će potrebna otopina betona. Proporcionalni omjer svih komponenti može varirati u slučajnom redoslijedu, glavni uvjet je visoko miješana gusta masa.

Nakon što se otopina kuha, izlije u Pitu. Beton se tada treba dobro poravnati letvice i promatrati horizont s razinom.

Dakle, da je betonsko rješenje dobro uhvatilo, potrebno je oko 7 dana. Ako je moguće, pokriti površinu polietilenom filmom i staviti teret na njega.

  • Građevinska oplata

Nakon što je temelj zamrznula i upisala čvrstoću, možete se preseliti na izvršenje sljedećeg koraka.

Prije svega, postavljena je oplata. Neka to neće biti puno posla. Da biste to učinili, trebate podrezivanje bilo koje ploče koje trebate pucati u 2 bočne štitove koristeći kut, čija se veličina treba odgovarati bočnim trijema.

Vertikalna struktura provjerava se na razini, nakon čega se popravljaju na obavezno mjesto, tako da ne postoji prepreka pred budućim ispunom betona.

Imajte na umu da se horizontalna razina instaliranog može se mjeriti što je češće moguće. Ako se primijete barem najmanji pogreške, odmah će se morati ispraviti.

  • Napuniti beton

Izrada trijema u zemlji vlastitim rukama

Trijem u kućici iz betona

Da bi se postigla maksimalna čvrstoća koraka, neće povrijediti da instalira rešetku za pojačanje, koja ide u podnožje trijema i svaki korak. Također je vrijedan kupnje šljunka i sipati u rješenje.

Kada se otopina izlije u oplate, njegova je ravnost provjeravala razinom i podešena tračnicama, nakon čega se iste postupke provode kao za vrijeme popunjavanja temelja zgrade.

Možete unijeti trijem u pogon u 2 tjedna. Bilo je nakon takvog vremenskog razdoblja da će beton biti izvučen maksimalnom snagom, nakon čega možete očistiti male nedostatke i dizajnirati dizajn trijema.

Članak o toj temi: Je li moguće pobijediti pozadinu na betonskim zidovima?

Kako izgraditi trijem drva?

Izrada trijema u zemlji vlastitim rukama

Neovisna završna obrada trijema

Naravno, temelj trijema je vrlo važna stvar pri izgradnji bilo koje strukture, ali odlučivanje za izgradnju drvene strukture, vrijedi koristiti hrpu.

U početku je oznaka web-mjesta označena, gdje je planiran trijem, da bi bio točniji - ta mjesta se razlikuju gdje će se instalirati stupovi za podršku. Njihov broj može biti apsolutno drugačiji, ali ako želite izgraditi čvrstu gradnju dugi niz godina - nemojte gnjaviti: više podržava, veća će snaga biti dizajn.

Nemoguće je izgraditi trijem bez najmanje 4 stupa koji su instalirani u uglovima zgrade. Ako se instaliraju dodatni referentni stupovi, korak između njih treba biti 1,5 m od temelja. Obavezno se instalirajte ispod središta strukture.

Kao gomila, možete koristiti stupove, kako od drva i metala. Odaberite odgovarajući materijal ima pravo na vlasnika kuće, jer svatko može pronaći svoje prednosti i nedostatke u određenoj metodi dizajna.

Lakše je montirati LAG-ove i elemente za pričvršćivanje na drvu, za fiksaciju čija zavarivanje ne treba. No, takva metoda zatvarača ima svoje minuse: krataktu i sposobnost kolapsa iz učinaka temperaturnih pokazatelja i visoke vlažnosti. Postoji i mogućnost oštećenja insekata stabala, kako bi se izbjeglo liječenje drva s posebnim sredstvima.

No, montaža metalnih sustava traje više vremena i podliježe koroziji. Unatoč činjenici da je metal izdržljiviji od stabla, još uvijek je potrebno provesti svoju periodičnu obradu.

Bez obzira koliko cool, koristeći bilo koju metodu, morat ćete kopati udubljenje prema promjeru odabrane podrške za 80 cm ili više. Dno svake pile za podršku je prekriveno jastukom "od šljunka i provjerite ispravnu instalaciju.

Nakon instalacije stupova za podršku, rupa se izlije betonom. Svi naknadni rad mogu se nastaviti nakon 7 dana kada će beton biti snaga.

Kada će se instalirati piloti, moraju se točno izmjeriti, tako da se visina podudara s potrebnim pokazateljima.

Zatim se mogu instalirati horizontalni zaostaci. Kako biste izbjegli moguće deformacije, možete koristiti estrih, za koje su zaostaje zategnuti pločama koristeći vijke za samozaštimanje. Nakon pričvršćivanja baze, moguće je izvoditi nacrt podnice i obložiti ga hidroizolom, koji štiti stablo od rotirajućih promjena.

Članak o temi: Kako napraviti pouzdan kružni stol s vlastitim rukama?

Nakon što je baza izgrađena, možete dizajnirati korake za trijem. Da biste to učinili, morat ćete dobiti Bruk ne razrijediti od 5 cm, što će spasiti pod od otklona ispod težine ljudske težine. Najprikladniji su dimenzije koraka kada je visina 20 cm, a širina je 40 cm.

Kada je trijem izgrađen, možete nastaviti s njegovim dizajnom:

  • postavite rukohvate;
  • nadstrešnica;
  • Dekorativne ograde itd.

Želio bih skrenuti vašu pažnju da trijem možda ne samo kvadrat. Vrlo često postoji pravokutni, polukružni trijem, pa čak i trapezoidni.

Kada trebate razmisliti o drugim materijalima?

Izrada trijema u zemlji vlastitim rukama

Trijem u zemlji s vlastitim rukama

Ako ste daleko od majstora, ali trijem i dalje želite da pomognete visoke tehnologije i materijale. Danas u građevinarnicama možete kupiti posebne "dizajnere" koji će pomoći u stvaranju pustiti i skromni, ali lijep trijem. Naravno, takva stubišta ne može se usporediti s drvenim rezbarenim, ali je vrlo pristupačan analogni analogni.

U tako gotovom kompletu, ne samo okvir ne uključuje, nego i sve pričvršćuje i brave, kao i silikonske brtve.

Ako se odlučite za izgradnju ciglenog trijema, temelj je izgrađen na istoj tehnologiji kao i za betonske objekte. Jedina razlika je u tome što bi se samo dokazani materijal trebao koristiti za takav rad, koji se može nositi s bilo kojim opterećenjima i neće izgubiti svoja svojstva.

Ali, ako odaberete kamen za rad, nosite stijene i patite. Za takvu zgradu možete koristiti istu ciglu ili beton, nakon čega je umjetna kamena zgrada.

U zaključku, htio bih reći da je najljepši trijem trijem kombiniranih materijala. Na primjer, temelj može biti beton ili kamen, i kao okrenut, možete koristiti pločice. Također dodatak trijem može biti krov bilo kojeg krovnog materijala.

Kao što možete vidjeti, slijedeći jednostavna načela, možete jednostavno izgraditi jedinstveni i izvorni trijem u vlastitim rukama, čime se štedi na uslugama iskusnih graditelja.

Čitaj više