Kako odabrati sjekiru

Anonim

A sjekira pripada obliku najstarijih alata rada, ali u naše vrijeme ga koristi gotovo svi, jer nema turističke ekspedicije, pješačenje ili jednostavno odlazak prirodi bez sjekira. Ponašanje vrtnog rada na zemljišnjoj zemljištu i popravak u seoskoj kući ili stanu također je nemoguće podnijeti bez uporabe sjekira. Ovaj jednostavan alat nalazi mjesto na bilo kojem gradilištu, u kuhinji svake javne blagovaonice, ulazi u popis potrebnih alata u radionicama za stolarije i dostupan je u gotovo svakom domu.

Vrste sjekira

Kako odabrati sjekiru

Uzimajući u obzir tako širok raspon osi, ovaj ručni instrument bi trebao platiti dužnu pažnju, razmotriti svoje značajke i sorte, što će napraviti najteži izbor tijekom njegovog stjecanja.

Sve osi razlikuju se u veličini oštrice, a razlike su uglavnom zaključene u širini oštrice oštrice, što ovisi o njegovoj težini, kao i dimenzije dina i dubine, a ovdje su sve osi podijeljene u proizvode s uskim, srednjim i širokim proizvodima.

Kako odabrati sjekiru

Toporem s širokom oštricom smatra se proizvodom, čiji je hlapljivi oštrica jednaka dvoj trećoj širini palmi, takve osi obično imaju dugi otvor i razlikuju se u visokoj težini. AX sa širokim oštricom koristi se za rezanje površina s velikim područjem, koristi se za valjke drveća i rezanja i trupaca.

Sjevelan sjekić je najpopularniji predstavnik ove vrste ručnih alata, jer to nije samo srednje do veličine oštrice, već i sekundarnu osovinu i prosječnu težinu. Svestranost ove sjekire je da se može koristiti i za prilično uredan i grubi, grubi rad.

Kako odabrati sjekiru

AX s malom oštricom pripada kategoriji alata za obavljanje uvjetnih nakita, takva sjekira je dizajniran za primjenu vrlo slabih udaraca. U osnovi, sjekira s malom oštricom koristi se za čips čipsa, usne male kučke, zaglađivanje praznina i uglavnom se koristi u pripravi sirovina za nit.

Članak o toj temi: Dekoracije za dom i darove za 14. veljače

Oblik oštrice oštrice nije manje važan od njegove veličine, tako da postoje oštrice s ravnim i ovalnim oštrim, dok se ravne naoštre naočale izračunavaju da se primjenjuju samo štrajke ,

Težina sjekire je također važna karakteristika instrumenta, budući da sve osi nemaju drvene mrchers da i njihova težina postaju neovisno o veličini njihove šoke. Ovdje morate uzeti u obzir uzorak - više sjekira, više s više snage mogu udariti i obrnuto, a optimalni i najsvestraniji alat su osi teže do jednog kilograma.

Kako odabrati sjekiru

AX AX diktira uvjete korištenja alata nakon svega, nemoguće je primijeniti jake udarce s sjekirom s kratkom ručkom, ali možete proizvesti oštre udarce, a torač s dugom ručkom je suprotno. Važno je uzeti u obzir materijal iz kojeg je napravljen toporishche, najbolje od njih je breze drvo, to je prilično gusta, izdržljiva i elastična, i apsorbira vibracije kada udara. Proizvodi s metalnim i plastičnim rukohvatima upravljaju vibracijama kada udaraju, koji jednostavno uzrokuje nelagodu.

Čitaj više