Odabir odvijača: vrste i karakteristike

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Vrste Shuropvittov
  • Tehnički podaci
  • Potrošni materijal
  • I par više riječi o odabiru

Odvijač je električni alat koji je dizajniran za pričvršćivanje i odvrnite vijke, vijke i vijke.

Odabir odvijača: vrste i karakteristike

Odvijač uređaja.

Trenutno, odabir odvijača je vrlo velik, različiti modeli se odlikuju njihovim tehničkim karakteristikama, skup funkcija, troškovima itd.

Ispunite pravu kupnju vrlo je teško. Stoga bi se trebalo razmotriti glavni kriteriji odabira. Međutim, prije nego što odlučite o modelu, potrebno je odrediti uvjete rada, svrhu uporabe. Možda će biti periodični kratkoročni rad? Ili redovito dugotrajno korištenje? Koje su funkcije važne?

Vrste Shuropvittov

Odabir odvijača: vrste i karakteristike

Odvijači su podijeljeni izvorima napajanja.

SchurPetovers su podijeljeni u različite vrste. Glavna razlika je vrsta napajanja. Alat se može puniti i mreža. U prvom slučaju, glavna prednost odvijača je neovisnost od električne mreže. Oprema se može koristiti bilo gdje u odsutnosti izvora električne energije. Baterija je dovoljna nekoliko sati rada. Tijekom punjenja možete koristiti zamjenjivu bateriju, koja vam omogućuje da radite kontinuirano.

Varijanta mreže zahtijeva vezu s mrežnom mrežom. Takav tip treba tretirati s stalnim radom. Također, mrežni odvijač ima, u pravilu, veću snagu.

Još jedna klasifikacija skupu je podjela u profesionalni i kućanski alat. Glavna razlika između ove vrste je različite specifikacije. Profesionalna oprema ima veću moć, sposobnu za rad na visokim opterećenjima dugo vremena, izdržljiviji i pouzdaniji. Određuje se uporabom posebno izdržljivih materijala i legura.

Kućanstvo namijenjeno periodičnoj uporabi, ima manje energije i izvedbe. Za uobičajenu uporabu kuće, dovoljno je koristiti odvijač kućanstva.

Natrag u kategoriju

Tehnički podaci

Odabir odvijača: vrste i karakteristike

Prilikom odabira odvijača obratite pozornost na okretni moment, napajanje, brzinu, vrstu baterije, težine, obrnuto.

Članak na temu: uređaj za kamin na loggiji i balkon

Prilikom odabira odvijača, posebna se pozornost posvećuje svojim tehničkim karakteristikama. To uključuje:

  1. Okretni moment (jedinice. Mjerenja - n * m). Objektivnost instrumenta u velikoj mjeri ovisi o ovom indikatoru. Što je veći zakretni moment, teže funkcije moći će izvesti alat (vijke vijke u gusti materijal, itd.).
  2. Vlast. Indikator karakterizira performanse odvijača. Što je moć veća, bolja izvedba. Na punjivom alatu, indikator ovisi o naponu baterije i u mreži iz potrošene električne energije.
  3. Frekvencija rotacije (jedinice. Mjerenja - RPM). Ovaj parametar karakterizira brzinu vrtnje vretena odvijača. Učestalost ovisi o izvršenju funkcije odvijača bušilice. Brzina se podešava različitim pritiskom na gumb za uključivanje. U nekim modelima postoji poseban prekidač koji vam omogućuje da instalirate 2-3 brzine.
  4. Kapacitet i vrsta baterije. Ovi pokazatelji uzimaju se u obzir samo pri odabiru odvijača baterije. Kapacitet određuje vrijeme kontinuirane uporabe alata. Što je kontejner veći, više, više, ciklus rada. Mnogi moderni modeli su završeni s dvije baterije, što kontinuirano omogućuje korištenje alata. Prema vrsti, baterija je podijeljena u Li-ion, N-CD i N-MH. Izbor baterija za odvijač ovisi o vremenu punjenja. U prvom slučaju pulsni punjači trebaju se koristiti za punjenje, a takve baterije se naplaćuju za jedan sat. Za naplatu još dvije vrste baterije prikladne su uobičajenim punjačima. Takvi uređaji su podijeljeni u sljedeće vrste naboja: sporo (14-16 sati), brzo (3-6 h) i velike brzine (dovoljno 1 h).
  5. Težina. Ovaj pokazatelj je također vrlo važan. S jedne strane, rad s laganim odvijačem je mnogo lakše i ugodnije. Međutim, s druge strane, niska težina alata je posljedica motora i male baterije. A to govori o malu moć odvijača. Sve to treba uzeti u obzir pri odabiru.
  6. Obrnuti. Ova funkcija odvijača je važna i uvelike olakšava rad. Suprotna rotacija vretena potrebna je za okretanje vježbe iz debljine materijala, kao i za odvrnuti zatvarač.

Članak o toj temi: završni prozori vani. Dekorativni prozor

Dakle, pri odabiru, trebali biste razmotriti sve te karakteristike. Za jednostavno periodično korištenje alata, postoje dovoljno prosjeka, koji će učinkovito koristiti alat, bez preplaćenog dodatnog novca. Ako je vijanka potrebna za vrlo rijetku upotrebu, možete razmotriti jednostavan jeftini model. A za profesionalnu uporabu, trebali biste odabrati snažan i produktivni odvijač.

Natrag u kategoriju

Potrošni materijal

Odabir odvijača: vrste i karakteristike

Punjivi odvijač radi na litij-ionskim, nikal-kadmijama.

Prilikom odabira odvijača, pozornost treba posvetiti njegovom stanju. Uključuje sljedeće elemente:

  1. Komadići. Bit je glavna mlaznica odvijača, koja se koristi za pričvršćivanje i odvijte pričvršćivač. Bitovi se razlikuju po svojoj veličini i vrstama. Izbor snap-in ovisi o materijalu s kojim se planira raditi, vrsta i veličina samog pričvršćivača. Najbolje je odabrati alat koji već ima određenu količinu bitova.
  2. Bušilica. Ova oprema je potrebna samo za odvijač koji ima funkciju vježbe. Rabljena bušilica za rupe. Ako odvijač nadalje ima funkciju hit, može izbušiti rupe i u opekom i betonu. Bušilica je različita u veličini i odredištu (za bušenje različitih materijala).
  3. Baterija. Baterija je u konfiguraciji samo odvijačima. Vrlo dobro ako imate dvije baterije.

Sve to treba uzeti u obzir pri odabiru odvijača. Naravno, bogatija oprema, to je skuplji alat. Međutim, ako i dalje kupujete sve što vam je potrebno, najvjerojatnije će to koštati više.

Natrag u kategoriju

I par više riječi o odabiru

Odabir odvijača: vrste i karakteristike

Odvijač je sličan električnoj vježbi, samo umjesto vježbe ima malo.

Vrijedi dodavati još nekoliko kriterija koji su važni za potrošača. To uključuje:

  1. Proizvođač. Mnogi obratite pozornost na proizvođača sheme. I to je prilično prirodno. Brandovi koji su dugo poznati na tržištu i dokazane su s najbolje strane, više cijene. Međutim, kvaliteta njih je uvijek veća.
  2. Trošak alata. Ovaj kriterij je vrlo važan za potrošača. Cijena odvijača sastoji se od mnogih pokazatelja. To su specifične karakteristike i opremu i funkcionalnost i proizvođač. Naravno, što je viši pokazatelji, više funkcija izvija odvijač, to će skuplji. Stoga se treba pronaći optimalna vrijednost za omjer cijene i kvalitete.
  3. Jednostavnost korištenja. Na ovom kriteriju također vrijedi obratiti pozornost. Prilikom kupnje preporuča se držati alat u ruci. Udobnost uporabe uvelike ovisi o gumbu odvijača.

Članak o temi: Instalacija poliuretanskog postolja: Upute korak po korak

Dakle, pri odabiru odvijača potrebno je uzeti u obzir mnogo pokazatelja. U isto vrijeme, područje i učestalost primjene instrumenta važna je, svrha korištenja.

Čitaj više