GOST vrata: pravila proizvodnje, instalacija i procjena kvalitete

Anonim

Razmotrite zahtjeve za proizvodnju i ugradnju drvenih i PVC skrovnih vrata. Koje značajke plastičnih vrata trebaju obratiti pozornost.

Drvena i plastika

GOST vrata: pravila proizvodnje, instalacija i procjena kvalitete

Sva certificirana proizvodnja bilo koje robe, posebice, proizvodnja skrovnih vrata regulirana je državnim standardom - GOST. S druge strane, prikazani su zahtjevi za kvalitetu takvih proizvoda su vrlo strogi. Zahtjevi reguliraju norme proizvodnje ulaznih struktura i stavljene u otvori između soba, uključujući njihov kompletan set.

Postoje određeni standardi kvalitete za unutarnja vrata, koja su navedena u GOST 6629-88. Kao što je napisano u ovom dokumentu, ovi se dizajni mogu izvršiti:

  • s punilima;
  • s čvrstim platno;
  • s platno uključeno staklo;
  • S ljuljačkim čašama platno.

Što trebate znati o takvim proizvodima

GOST vrata: pravila proizvodnje, instalacija i procjena kvalitete

s cijelim platno

Drvena vrata izrađena od prirodnog niza drva služe kao pravi unutarnji ukras. Vrsta prirodnog drva uzrokuje osjećaj plemstva, proizvoda iz njega može imati različite veličine, najzanimljivije oblike i opcije za završnu obradu.

Ovi detalji ovise o specifičnim zahtjevima koje vlasnik kuće ističe ove strukture i ciljeve gdje i kako će se primjenjivati. U pravilu, standardna pitanja koja proizlaze iz odabira unutarnjih drvenih vrata izgledaju ovako:

  1. Iznos novca koji se očekuje da će potrošiti na kupnju i instalacijskom radu.
  2. Koje opcije mehanizma žele vidjeti u otvaranju između soba.
  3. Kako će se otvoriti otvor.
  4. Određeni uvjeti za izradu pojave struktura vrata.
  5. Točna mjera membrane kako biste instalirali vrata.
  6. Posebni zahtjevi koji se odnose na pitanje posebnih specifikacija.

I tek nakon što znate točno odgovore na ova pitanja, imate priliku predstaviti vlastite želje (guranje iz Gist) i zahtjeve za takve dizajne koji će poslužiti u vašem apartmanu ili kući.

Članak o temi: Oslikan pod: kako i kako slikati, bez uklanjanja stare boje

Cijena drvenih vrata izračunava se:

  • Izvorni materijali
  • veličina
  • Drveno stablo koje se koristi kao sirovine.

Ovisno o načinu otvaranja takav uređaj, specijalisti su odabrani i rade sami dizajn, s obzirom na sve standarde.

Značajke drvenih proizvoda

GOST vrata: pravila proizvodnje, instalacija i procjena kvalitete

Domaći proizvođači proizvode skrovne (unutarnje) drvene strukture u skladu s tim ili gostom. U procesu dizajna, parametri veličine i tipa su odabrani po direktorijama, s obzirom na potrebnu propusnost, dimenzije namještaja i opreme. U osnovi, širina unutarnjih vrata je u granici od 0,6 do 1 m - ako je dizajn jednostruki dio, 1.4, 1,2 ili 1,8 m - kada su vrata ugrađena između prostorija, keks. Poseban drveni ulazni i izlazni sustav može biti visina od 1,2 ili 1,8 m.

Osim toga, dizajn vrata moraju biti u skladu s određenim normama energetskih vrijednosti prikazanih u tablici 1.

Tablica 1 - regulatorna energija energije

Vrsta konstrukcijeStare Energy Reserve E, JKontrolni šok
Drvena vrata u zatvorenom broju (snimljeni)trideset10
Vrata su postavljena na ulazu u apartman60.dvadeset
Vrata instalirana u industrijskim zgradama, javnim i stambenim zgradama60.trideset

Ako govorimo o dizajnu vrata, onda je danas najpopularnije, koji se može nazvati klasikom desno, opcija je ljuljačka drvena vrata. U pravilu, oni uključuju jedan, pola ili dva krila.

Da biste spremili prostor u sobi i koristili ga optimalno, možete instalirati preklopne platnene. Oni mogu kombinirati dva ili više krila i kao glazbeni harmonicker za otvaranje. U našoj drugoj važnosti, naš coupe, koji se izvode od drvenih listova na bazi pod pokrova sa staklom ili bez njega, postaju sve relevantniji. Zbog teške težine, oni su fiksirani na dva vodilice.

Članak na toj temi: Odaberite Opcije za ormariće za vrata

Tehnički zahtjevi

GOST vrata: pravila proizvodnje, instalacija i procjena kvalitete

Svi ulazni i unutarnji (unutarnji) drvene strukture stvorene su u skladu s pravilima postojećeg standarda na TU za određene veličine, vrste i mehanizme njihovog rada, gurajući iz tih radnih crteža koji su već odobreni na postojeći način.

Nedostaje nominalne dimenzije izrađene na proizvodnji robe i njihove građevinske jedinice provode se prema GOST 6449,1, čiji se pokazatelji trebaju odbaciti u racijama iz navedenih praznina ne više od 2mm, a za najkvalitetnije grupne stavke - ne više od 1,5 mm.

Također, prema zahtjevima, postoje određeni pokazatelji prilikom instaliranja spojeva ovisno o debljini pričvršćenih dijelova. Vrijednosti su navedene u tablici 2. \ t

Tablica 2 - Vrste i broj priključaka za zgušnjavanje

Metoda kutne veze s brojem šiljakaDebljina, mm.
kutijeRučnici
Dvostruko ili pojedinačnoNe više od 80.Ne više od 40.
Trostruko ili dvostruko80-130.40-80
UtrostručitiViše od 130.Više 80.

PVC značajke - dizajne

GOST vrata: pravila proizvodnje, instalacija i procjena kvalitete

Iz PVC-a.

Danas su takva vrata vrlo popularna na tržištu građevinskih proizvoda, gdje su prikazane sljedeće plastične strukture iz PVC materijala:

  • s natečenim otvaranjem;
  • S kliznim načinom otkrivanja.

Plastična vrata iz PVC-a podijeljena su na takve glavne značajke (prema stanju standarda 30970-2002):

  • ugovoreni sastanak;
  • konstruktivno rješenje;
  • Vrsta PVC agregata - školjke vrata;
  • dizajn sustava profila;
  • Oblik završne obrade.

Čim smo počeli koristiti metalne plastične proizvode, potreba se pojavila za izmjene i dopune državnih standarda. Uzimajući u obzir da se uglavnom primjenjuju u ulozi ulaznih vrata i dužni su biti provedeni u skladu sa zahtjevima i normama, razvijen je GOST R 51072-97. Uz to, metode koje se provode na otporu na nesamost i dizajn hakiranja vrata su regulirane. Metode za izračunavanje razine prijenosa topline prati standard 266602.1-99. S obzirom na ovaj standard, u sendvičem panela metal-plastične PVC vrata, ovaj indikator ne smije biti ispod 0,8 W / (M · K).

Članak o toj temi: Health Visina kupelji: Standard i preporuke za ugradnju

Zahtjevi za plastične vrata iz PVC-a, opisujući metode za određivanje propusnosti vode i propusnosti zraka, odražavaju se u GOST 26602.2-99. Uz to, metoda je jasno odabrana, uvjeti pod kojima takve testove treba provesti. Utvrđuje specifične pokazatelje prema kojima treba provesti brtvljenje PVC struktura vrata.

GOST 26602.3-99 uključuje metode za određivanje i zvučne izolacije indikatori prilikom instaliranja i proizvodnje takvih plastičnih proizvoda iz PVC-a. To je ti kriteriji koji su jedan od najvažnijih, koji su predstavljeni metalnim plastičnim ulaznim vratima. GOST 26602.4-99 kontrolira metodu u kojoj se određuje prijenos svjetlosti. To je potrebno kako bi se utvrdilo postoji li dovoljno prostora prozora sustava Windows za prirodnu rasvjetu unutar kuća ima plastične strukture.

Što vam je potrebno certificiranje struktura

GOST vrata: pravila proizvodnje, instalacija i procjena kvalitete

Pvc

Državne norme su sposobne ne samo zaštititi kupce od siromašnih i opasnih za ljudsko zdravstveno materijale pružaju jamstvo kvalitete proizvoda, ali također omogućuju negradnju proizvođača, potičući svoj ugled.

Stoga kupujete sve drvene ili plastične PVC proizvode, obvezno je zahtijevati dokument o tome. Samo tvrtka koja će ispasti dokumentirati kupca u visokoj kvaliteti vlastitih proizvoda, može dobiti povjerenje. Dokument je u mogućnosti to potvrditi:

  • Sve norme i zahtjeve da se dizajniraju;
  • sirovine koje se koriste za drvene i PVC-grah, bezopasne za ljudsko zdravlje;
  • Svi proizvodi su zajamčeni od proizvođača;
  • Instalacija pribora je tehnološki izvršena ispravno.

Čitaj više