Kako eliminirati curenje valovitog WC cijevi?

Anonim

Neispravan vodovod donosi mnoge neugodnosti i često je izvor sukoba sa susjedima. Ako toalet teče, onda širi neugodan miris ne samo u zahodu, već iu cijelom stanu, oni su impregnirani namještajem, kućanskim predmetima, odjećom. Zbog visoke vlažnosti u kupaonici, podnice i zidovi su uništeni, a strop se događa na stanarima ispod. Često uzrok curenja je loša kvaliteta ili nepravilno instalirana varala. To se može dogoditi kao rezultat kontaktiranja nekvalificiranih zaposlenika koji koriste najjeftinije materijale.

Kako eliminirati curenje valovitog WC cijevi?

Da bi se korugacija ne dala curenje, potrebno je osigurati da se ne začepljuje i ne napuni vodom.

Dijagram uređaja.

Korata je harmonik cijevi, koja povezuje posudu za toaletu vrata s kanalizacijom. Kako bi bili sigurni da ne teče sam WC (ili spremnik), a njegovo uklanjanje je dovoljno da se samo odvodite vodu i vidi točno gdje teče. Ako je razlog još uvijek vara, onda je moguće eliminirati probleme s popravkom cijevi ili zamjenom. Prije početka popravka morate pronaći mjesto gdje je voda tekla. Opcije mogu biti 2:

  • Cijev ima pauzu (ili pukotinu) i stoga teče;
  • Priključak valovita s kanalizacijom (ili s dimnim WC-om) curi.

Razmotrite sklopljenu čahuru:

  • osušite pukotinu s sušilom za kosu i uzeti komad gume pomoću vodonepropusnog ljepila;
  • Očistite rupu tkaninom impregniranom epoksidnom smolom, sprječavajući položaj kontakta;
  • staviti na cijev improviziranog gipsa iz mješavine zavoj i cementnu smjesu;
  • Razbojnici daju eksploziju, nestali sanitarna silikona.

Sve navedene metode pomoći će samo neko vrijeme zaboraviti na curenje toaleta, jer je varalo praktično ne podložno popravak.

Najbolje rješenje će i dalje zamijeniti cijev.

Kvalitetna cijev

Kako eliminirati curenje valovitog WC cijevi?

Zamjena valovitih.

U modernim trgovinama, vodovod ima veliki izbor valovitog cijevi za popravak toaletnih posuda, razne cijene i kvalitete. Ali je li vrijedno odgojiti na skupe proizvode ili je moguće učiniti jeftino? Odgovorite na ovo pitanje pomoći će istraživanju stručnjaka u području sanitarne opreme. Eksperiment je proveden na sljedeći način: manžete iz valovitih proizvođača stavljene su na uobičajenu cijev.

Članak na temu: Kupaonica dizajn u Hruščov s perilicom rublja - Specijalistički savjet

Pokazalo se da je jeftina niskokvalitetna vala lako u blizini unutarnjih zidova cijevi i formira valove, koji (prema stručnjacima) se tijekom vremena povećavaju, što neminovno dovodi do curenja. Osim toga, u procesu popravka, valovi se mogu lako deformirati. Također je napomenuti da je suknja manžeta nekih proizvoda nije izravna, već konusna forma, koja je uopće neprihvatljiva. Skuplji proizvodi, posebno uvezene proizvodnje, smatraju se boljim, stoga su potrebni za dobar popravak.

Da biste obavili popravak, nazovite čarobnjaka. Pri zamjeni cijevi, obrazovanim ljudima savjetuje da prate radnje vodovoda, jer u ovom pitanju, dobri stručnjaci padaju. Međutim, čak i uz pravilnu i urednu instalaciju, niskokvalitetne valove i dalje vrlo brzo dolaze u zapuštenost. Iz toga slijedi da nije potrebno uštedjeti na materijalima, inače ćete morati ponovno i opet popraviti. Važno je napomenuti da prilikom pozivanja vodovoda je poželjno pitati ne samo o vrijednosti materijala, već i o svom proizvođaču. Kvalificirani majstor uvijek će dati konkretan i detaljan odgovor na bilo koje pitanje u pogledu svog područja djelovanja.

Zamjena odbacivanja toaleta s vlastitim rukama

Zamjenjujući odstupanje vlastitim rukama.

Ako se odluči ugraditi cijev-harmoniku s vlastitim rukama, moraju se uzeti u obzir neki parametri: korugacija se razlikuje u dužini i stupnjem krutosti. Osim toga, ojačana je i rana. Najbolje je kupiti kopuraciju ojačanu od nehrđajućeg čelika, jer se smatra najtrajnijim. U proizvodnji ovog proizvoda koriste se čelične niti, što doprinose povećanju gustoće cijevi i zaštićene su od pucanja.

U trgovinama možete upoznati i razne vrste valovitih cijevi: kutak, s pomakom, s slavine i bez njega. Ako govorimo o uobičajenoj zamjeni koja isključuje redevelopment kupaonice, trebate steći istu cijev (u veličini i obliku), koja je ranije uspostavljena, samo kvalitativnija.

Članak o temi: Kabinet na balkonu učiniti sami: kako napraviti jeftinu i lijepu (fotografiju i video)

Za instalaciju će biti potrebno:

  • vara;
  • Vodovodni brtvilo;
  • oštar nož;
  • rukavice;
  • krpa.

Kako eliminirati curenje valovitog WC cijevi?

Shema valova.

Korata ima jednostavan dizajn: to je cijev, od kojih jedan kraj (s unutarnjim membranama) je dizajniran za montažu na zahod, a drugi (s brtvljenim prstenovima) do kanalizacijske cijevi. Prije nastavka s instalacijom morate preklapati vodu i rastavljati sanitarne aparate. Tada biste trebali ukloniti staru cijev i pažljivo očistiti oslobađanje toaleta i otpadne od ostataka odvoda i sluzi. Stari brtvicu struže oštrog noža. Unutarnja i vanjska površina uzorka ne bi trebala biti ne samo čista, već i glatka, bez malog smeća. Za nepropusnost spoja i olakšavaju neugodan miris, podmazuju se silikonskim brtvilom.

Zatim, jedan kraj cijevi je nositi na rupu za odvod zahićenja, a drugi da gurne kanalizaciju u rupu dok se ne zaustavi i ponovno zatvoriti spojeve. WC je postavljen na mjesto i privlači vijke za pričvršćivanje (ako su) dok ne prestane zapanjiti. U tom slučaju, važno je ne pretjerivati, inače možete podijeliti bazu toaleta. Ako je pod neujednačen, onda je podmazan s cementnim mortom (ili brtvilom) tako da je dizajn čvrsto stajao i nije se držao ispod težine korisnika. Kada se brtvila osuši, potrebno je provjeriti kvalitetu nastalog rada: sipati vodu u toalet - ako ne prolazi nigdje, to znači da se proces instalacije može smatrati uspješno završenim.

Savjeti majstori

Kako eliminirati curenje valovitog WC cijevi?

Uređaj na varu.

Stručnjaci savjetuju da stavite WC (ako postoji takva prilika) na minimalnoj udaljenosti od prijenosa kanalizacije, budući da je u ovom slučaju vara je manje rastežena i, dakle, pomaže manje. Ispružena cijev se deformira, nakuplja se naslage na zidovima, koji ga povuku - to dovodi do potencijalnih markica. Postoje slučajevi kada je nemoguće rastaviti sanitarni aparat. U tom slučaju, možete jednostavno odrezati nož stara plastične cijevi i zamijeniti ga novim.

Članak o temi: Kako odabrati Terracotta zavjese za unutrašnjost

Treba napomenuti neke nedostatke valovitog cijevi za toalet: lako je oštetiti vanjsku i iznutra. U prvom slučaju, to se može dogoditi iz bilo kojeg mehaničkog utjecaja, au drugom - od oprati u toaletnu posudu akutnog subjekta, na primjer, stakleni fragment. Unatoč činjenici da se plastika smatra otpornim na agresivne medije, učinke raznih kemikalija, koji su dio sredstava za čišćenje, još uvijek ga uništavaju tijekom vremena. Od estetske točke gledišta, korugacija izgleda ne lijepo, jer se neugodni sedimenti izlaze kroz zidove.

Vrste slavina s WC-om

Vrste oružja za WC školjku.

Vrlo često, ako je valoviti prihod, vodovod ponuda za promjenu na kruti cijevi. Je li to vrijedno toga? Tvrde cijevi od visokokvalitetnog polipropilena posjeduju sljedeće prednosti: imaju guste neprozirne zidove, nemojte se spustiti, otporniji su na oblake. Tvrde slavine mogu se podijeliti u obične i ekscentrične. Otpustite 2 vrste takvih lisica: dugo i kratko. Ekscentrici su spoj od 2 cijevi s osi pomaknuti se u odnosu na drugo. To vam omogućuje da poslužite WC s otvorom za kanalizaciju u slučaju kada se njegov promjer ne odgovara frakturi prijemne cijevi.

Osim plastičnih slavina, koriste se cijevi ventilatora. Napravljeni su od porculana, pola srca ili faiencea. Međutim, vrlo je teško instalirati sličnu cijev: nemoguće je podesiti ili izrezati, tako da instalacija treba točne izračune osi i udaljenosti. Mnogi ljudi misle da se cijev ventilatora nikada ne odvija. Uzrok propuštanja može biti isti - nepažljivo cirkulacija ili propuštanje veza. Općenito, krute cijevi smatraju se izdržljivijim i izdržljivijim od valovitog.

Bez obzira na opciju izabrana kako bi se eliminirala WC WC, treba odmah biti potrebno tako da nije potrebno platiti za popravke u stanu susjeda potopljenih zbog vlastitog nemara i nepažnje postojećem problemu. Za prevenciju, morate provjeriti vaš vodovod s vremena na vrijeme - iznenada teče negdje?

Čitaj više