Zašto trebate zamku masti ispod sudopera?

Anonim

Zašto trebate zamku masti ispod sudopera?

Pažljivo tretirajte vodovodne uređaje, u kanalizacijski sustav kod kuće jamstvo je njihovog dugoročnog iskorištavanja. Vjerojatno, reći da su debeli i naftni sedimenti glavni uzrok dampore kanalizacijskih cijevi i vodovodnih sipona, to nije tajna za mnoge. Naravno, možete riješiti problem blokada na različite načine, ali postoji jedna vrlo učinkovita metoda - to je zamka za kućanstvo ispod sudopera. Mali uređaj iz plastike koji učinkovito hvata masnoću i ulje, ne dopuštajući im da teče u kanalizaciju.

Što je zamka masti

Njegov dizajn je izgrađen na fizičkom stanju masti i ulja, koji se zna da je lakši od vode, stoga je njihovo glavno mjesto gornji sloj odvodnih odvodnih odvoda. Na to i izgradio načelo rada zamke masti ispod sudopera.

Zašto trebate zamku masti ispod sudopera?

Usput, treba napomenuti da se odvajanje jedne cijele komponente naziva tehnika odvajanja, a uređaj koji se bavi odvajanjem je separator. Mnogi stručnjaci Zhiruckuit (Zhirolovka) nazivaju se separator kućanstva za odvod kanalizacije

Načelo rada

Trenutno se proizvode veliki broj proizvođača vodoinstalatera i zamke masti. I svaki od njih pokušava poboljšati dizajn uređaja, donoseći neke novosti u nju u smislu tehnološkog odvajanja vode i masti. Ali bit posla je ista.

Zašto trebate zamku masti ispod sudopera?

Dakle, prvo ćemo se baviti uređajem za masnoću. Zapravo, to je plastična posuda, a koja s jedne strane uključuje kanalizacijske odvode, pročišćena voda dolazi od druge. To jest, u njemu postoje dvije mlaznice. Odozgo, čvrsto zatvara poklopac.

Unutar istog spremnika podijeljen je s jednom ili više particija. Usput, broj particija je kvaliteta čišćenja. Što su više, to bolje. Particije odvajaju spremnik na odjeljcima, gdje se događa proces pročišćavanja otpadnih voda.

  • Prva podjela gornjeg dijela počiva na poklopcu masti. I na dnu dna uređaja ostaje mali jaz. Kroz njega voda će teći u drugi odjeljak. To jest, ispada da kanalizaciju odvode ispod sudopera padne u prvi odjeljak, koji se postupno ispuni. Ulja i masti ostaju u gornjim slojevima, a voda prolazi kroz prazninu, ispunjavajući drugi odjeljak.
  • Druga podjela, naprotiv, čvrsto je pritisnuta do dna gyuboklorne, a vrh njegovih rubova ne doseže poklopac. To jest, formira se gornja praznina. Čista voda će se puhati kroz njega, a teške suspendirane čestice će se naseliti na dnu uređaja.
  • Dalje, voda pada u treći odjeljak, iz kojih se prelijeva u kanalizacijski sustav.

Treba napomenuti da za zamku masti, u načelu, nije potrebno, jer će se masti i ulja u cijelosti prikupljati u prvom odjeljku. No, kao što je već spomenuto gore, to više particija instalira, čišćenje vode na izlazu.

Pažnja! Budući da su svi zirowolarni odjeljci sustav komuniciranja plovila, razina vode u njima uvijek će biti ista.

Raditi učinkovito, potrebno je uzeti u obzir nekoliko vrlo važnih točaka.

  • Da bi kanalizacijska drenaža do prvog odjeljka, kanalizacija se ne smije snažno miješati, što otežava odvajanje, potrebno je razmišljati o chipperu. Najlakše je instalirati koljeno unutar uređaja na ulaznu mlaznicu tako da se njezin donji rub može dostaviti na dno kroire. Dakle, tlak odvodnog odvoda bit će pržen.
  • Unutar uređaja i na utičnicu mora biti ugrađena ista koljena. Dubina mjesta donjeg ruba je približno 50-60% razine zrcala vode. Dakle, pročišćena voda se resetira u kanalizaciju, ali prije toga, preostala mala količina masti i ulja ostat će u posljednjem odjeljku na površini sakupljene tekućine. Jasno je da će čista voda biti od dna, penjući se koljenom, ostaviti mlaznicu u kanalizaciju.
  • Ulaz mlaznica mora biti iznad odvoda (izlaz) za 30-50 mm.

Članak o temi: DIY popravak laminata

Zašto trebate zamku masti ispod sudopera?

Treba napomenuti da je instalacija koljena u posljednjem odjeljku nije najučinkovitija opcija. Najbolje je instalirati tee ovdje, okrećući ga tako da je jedna cijev umetnuta u izlaznu mlaznicu separatora masti, drugi je bio usmjeren na dno uređaja. Bit će potrebno spojiti mali komad cijevi koja bi dosegla gotovo do dna. A treći bi trebao potražiti, a njegov rub uvijek bi trebao biti veći od razine vode. Potonji će izvesti tri funkcije:

  1. Ventilacija kanalizacijskog sustava.
  2. Prozor revizije kroz koji se može očistiti.
  3. Ako će glavna cijev biti začepljena, to znači da će se odjeljak popuniti. Nakon što je stigao do ruba nagrada od tee, voda će proći kroz nju u kućni kanalizacijski sustav.

Materijali za zamku masti

Ogroman broj ponuda produktivnosti i veličina nije bio niz velikih u planu koji se koristi za proizvodnju materijala. U osnovi, domaća zamka masti su izrađena od plastike (polivinil klorid i polipropilen), nehrđajući čelik i stakloplastike.

Plastični modeli su uređaji koji se koriste u sektoru kućanstava. Niska cijena, dobar životni vijek, dobru učinkovitost pročišćavanja otpadnih voda učinilo ih je vrlo popularan. To su najprodavaniji modeli. Ovisno o izvedbi, instalacija grejaka može se napraviti ispod sudopera ili nekoliko milja, ispod perilice posuđa.

Greace iz stakloplastike su velike spremnike. Obično se instaliraju prije popite u sustavu kućnog kanalizacijskog sustava. Njihova je instalacija napravljena ili u podrumima ili u posebnim bušotinama. Glavni uvjet za njih je pozitivna temperatura.

Uređaji od nehrđajućeg čelika u velikom dijelu Ovo su uređaji vezani uz kategoriju "industrijskih agregata". Opremljeni su svim vrstama senzora, crpki, raznim filtrima. To jest, to je vrlo skupa opcija. Najčešće se instaliraju u kanalizacijskom sustavu kafića i restorana.

Članak na temu: Sklopiva kupka za novorođenčad

Klasifikacija girobovela

U načelu ne postoji izazovna klasifikacija na mazitima. Uglavnom, oni su podijeljeni u dvije skupine:

  • Konvencionalni spremnici s kanalizacijskim kanalizacijom. Nazivaju se instrumentima s pasivnim operacijama.
  • Agregati, koji uključuju električnu pumpu. On je onaj koji razlikuje odvode unutar spremnika. U tom slučaju ovaj dizajn se isporučuje s nekoliko dodatnih filtara koji povećavaju učinkovitost čišćenja. Moderni modeli opremljeni su elektroničkom jedinicom i upravljačkom pločom. Usput, oni su najčešće bez reda.

Osim toga, zamka masti se može podijeliti s metodom za uzimanje vode ispod sudopera.

  • Jedinstveni protok. Male dimenzije, niska cijena - ovdje su prepoznatljive karakteristike. Ali treba napomenuti da je u takvim uređajima potrošnja vode velika.
  • Zbirka odbojka. Ovo je kada pranje ispere s posuđem, a ispusna rupa je zatvorena čepom. Otvaranje odvoda, veliki volumen onečišćene vode ispušta se. Takvi agregati imaju velike veličine.

Pravila instalacije separatora

Idite s važnim dijelom članka - instalacija zamke masti ispod sudopera. Ovaj proces je jednostavan, instalirajte uređaj vlastitim rukama nije problem. Možete se upoznati s uputama za veće povjerenje, korist od nje je uključena u paket.

Zašto trebate zamku masti ispod sudopera?

Sada o zahtjevima za ugradnju zamke masti.

  • Osnova za koju će se jedinica montirati mora biti izdržljiva. Plastični modeli malo teže, ali oni će prikupiti pristojnu količinu vode. Tako ukupna težina može doseći 40 kg. Osim toga, prilikom ispuštanja ispuštanja iz pranja, uređaj će vibrirati. A to je pristojno opterećenje na postolju. Stoga ga nije potrebno instalirati na donju policu ormarića za sudoper. Bolje je instalirati na pod, uklanjajući ovu policu.
  • Ulazni i izlazni cijev trebaju biti smješteni u istom prostoru s zamkom masti. To jest, ne preporučuje se zadržati spremnik u jednom odjeljku kuhinjskih slušalica i cijevi u drugoj. Sve mora biti kompaktan, ali uz slobodan pristup svim detaljima i čvorovima zamke masti.

Sada, s obzirom na instalaciju zamke masti, to je sami. U načelu, ništa nije teško. Potrebno je instalirati uređaj na odredištu, odnosno ispod sudopera. Spojite svoje odvodno valoviti crijevo s ulaznom mlaznicom jedinice, a izlazna mlaznica je takva varala s kanalizacijskom cijevi. U skupu zamka masti idu gumene brtve koje su instalirane na mjestima priključka. Oni su izdržljivi i služit će ne jedne godine. No, stručnjaci preporučuju podmazati ih silikonskim brtvilom prije spoja. To će jednostavno povećati brtvljenje zglobova.

Domaća zamka masti

Prikupite modul čišćenja ove vrste ispod sudopera s vlastitim rukama je jednostavno. Glavna stvar je znati kako bi trebala raditi. Sve ostalo je čisto tehnički trenutak. Ali postoji jedan položaj koji se mora uzeti u obzir. Ovo je količina kapaciteta.

Članak o toj temi: Kako napraviti tkaninu-žele (čičak prašine) za čišćenje vlastitim rukama

Da biste razumjeli o čemu se radi, potrebno je dati primjer izračuna. Prvo, potrebno je odrediti izvedbu uređaja. Zapravo, to je vrijednost koja se određuje množenjem količine milja za koju je instalirana zamka masti, a brzina vode u dovodu vode. Ako je jedinica instalirana ispod jednog sudopera, tada je prva vrijednost "1". Drugi položaj je standard - 0,1 l / s. Pomnožite jedan s druge strane, odnosno: 1x0.1 = 0.1. Ovo je izvedba.

Drugo, ona se određuje volumen spremnika. Ovdje je još jedna formula: v = 60 x t x n, gdje:

t - ovo je vrijeme za koje se odvajanje vode javlja iz masti, vjeruje se da je jednak 6 minuta;

N je produktivnost koja je izračunata gore.

Sada zamjenjujemo vrijednosti u formuli: v = 60x6x0.1 = 36 l

Prema toj vrijednosti bit će potrebno pronaći hermetički spremnik. Može imati drugačiji oblik, glavni volumen nije manji od izračunatog. Usput, fotografija u nastavku prikazuje domaću zamku masnoće okruglog dijela od metalne cijevi. To je samo jedna particija i mali prvi odjeljak. Ali ovaj dizajn je dovoljan za uklanjanje masti i ulja ispod jednog sudopera u kuhinji. Jedini uvjet za to je hermetički instalirani naslov.

Zašto trebate zamku masti ispod sudopera?

Treba napomenuti da je raznolikost domaće zamke masti ogromna. Kao praksa, oblik proizvoda je ovdje nevažan, važan je pravilno organizirani prolaz iz efluenata kroz pregrade. Kao što je gore opisano u članku.

Nekoliko riječi o tome kako pravilno čistiti uređaj iz akumuliranih masnih zagađivača. Sve je dovoljno jednostavno.

  • Potrebno je ukloniti poklopac.
  • Plutajući na površini vode u odjeljcima nakupine ulja moraju se ukloniti bilo kojim ne vrlo dubokim volumetrijskim subjektom. Može čak biti šalica. Glavna stvar je prikupiti onečišćenje što je više moguće.
  • Sve to ide u kantu ili bazen.
  • Nakon toga, poklopac je instaliran na mjestu.

Ormar na kojem je instaliran pranje sudopera, nije uvijek volumetrijski. Stoga možete naići na poteškoće u procesu čišćenja uređaja. Ali to nije vrijedno odvojiti ga od pranja i kanalizacije, bolje je nositi sve u ormariću. Trebat će malo vremena, pa je potrebno patiti.

Zaključak na temu

Sumiranje na temu zamke za masnoće kućanstava, potrebno je zaključiti da ovi separatori neće biti suvišni u kuhinji. Jeftini i mali, lako će se nositi s masnoćom i inkluzijom ulja u kanalizaciju. I oni su glavni razlozi za pojavu blokade u cijevima, iz kojih, usput, za razdvajanje je vrlo teško. U isto vrijeme, masače lako drže i suspendirane čestice. I ovaj plus je dvostruko.

Najvažnije je odabrati pravo odabrati uređaj u skladu s potrebnim volumenom i, s obzirom na pravila instalacije, za provođenje neovisne instalacije.

Čitaj više