Šivanje zavjesa: Uzorci lambrequina i uzorka zgrada

Anonim

Dekor sustava Windows igra u dizajnu cijelog prostora važnu ulogu. Ovisno o izgledu zavjese, soba postaje doista udobna ili dobiva formalni oblik. Uz određeni model, vratar može biti vizualno širenje prostora ili joj daju atmosferu komore. I, naravno, glavni ukras bilo kakve zavjese nije tkanina ili ukras, već lambrene i drugi ukrasni dijelovi.

Šivanje zavjesa: Uzorci lambrequina i uzorka zgrada

Lambren je glavni ukras zavjesa.

Ne mnogi novak obrtnici se uzimaju za zavjese za samozašting i lambrequins, s obzirom na rezanje previše komplicirano. Ali ako rastavite bilo koji uzorak na komponente njegovih detalja, tada neće doći do problema. Zapamtite da je bilo koji, čak i najpoželjniji dizajn izvorno sastoji se od jednostavnih elemenata. A ako to shvatite u jednostavnim uzorcima, nositi ćete se s otvaranjem bilo kojeg modela.

Opća načela tehnologije proizvodnje lambrekina

Lambrequins za zavjese prozora su 2 vrste: tvrda i mekana. Prva vrsta proizvoda naziva se Bando. Iako ovo ime nije model, već posebna brtva koja daje stavke potrebnu tvrdoću. U pravilu, takvi detalji dekore šivaju iz gustih materijala i često koriste oblogu. Oni nisu drapirani i izgledaju kao čvrsta tkanina, koja često daje fantazijski oblik.

Šivanje zavjesa: Uzorci lambrequina i uzorka zgrada

Primjer je bio kruti lambrequin.

Obično konstrukcija uzorka lambrekina ovog tipa ne predstavlja poteškoće za početnike majstore.

Tvrdi lambrekin može biti ne samo geometrijski oblik. Šivanje zavjese s fantazijskim bendovima posebno je komplicirana i zahtijeva određene vještine šivanja.

Klouranje lambrekina takozvanog mekog tipa mnogo je jednostavnije. Obično takve stavke dekor izgledaju kao lijepo zarobljeni dio, koji je često ukrašen dodatnim elementima: veza, de zabs, kaskade, ruže, itd. Oni šivaju ove ukrase od mekih, plastičnih materijala. Obloge se rijetko koristi.

U zasebnoj vrsti dekor možete istaknuti kolače. Zapravo, to je također mekana lambrequins, ali takvi elementi su potpuno prekriveni lakoćom vijenca i spuštaju se od nje kao ljuljačka ili festoons. U isto vrijeme, njihov uzorak često nije ništa komplicirano. Spektakularni izgled lambrekina ovisi o vještini hostesa da povuče tkaninu oko strehe.

Odabir vrste portera

Za svaku od vrsta zavjesa i dekorativnih dijelova postoji vlastitu tehnologiju krojenja. Osim općih preporuka koje su relevantne za svaki model, postoji masa pojedinačnih nijansi. Stoga, prije nego što uzmete na posao, odlučite koji vam je potreban.

Ali u svakom slučaju, vrijedi slijediti savjete:

Članak o toj temi: Loggian Glazbeni Technology: Odabir ostakljenja, koraka ugradnje

Šivanje zavjesa: Uzorci lambrequina i uzorka zgrada

Shema šivanja konvencionalnih zavjesa s lambrequinima.

  1. Odaberite modele i izgled zavjesa s lambrekinom potrebnom nakon što je određen cjelokupni dizajn sobe.
  2. Dizajn prozora ne bi trebao vizualno preopterećivati ​​prostor. Ako imate malu sobu, ne biste trebali dati sklonost višestrukim zavjesama sa složenim bujnim lambrequinima. Nasuprot tome, u prostranoj spavaćoj sobi, skromni dekor prozora može izgledati usamljeno.
  3. Ako ocijenite svoje vještine šivanja dovoljno niske, nemojte se dobiti skupo i složeni u obradi tkanine. Pogotovo od krojenja zavjese s lamborekinskim materijalom će potrajati mnogo.
  4. Svjetliji tkanina i aktivnije crtanje, što je više skromnije trebao biti model samih zavjesa. Nemojte odabrati složene obrasce, podrazumijevati veliki broj ukrasnih elemenata: nabora, zavjesa, ekstrakata i sublija.

Ako slijedite ove ne-brzih pravila, onda kompetentno pokupite model zavjese za vas neće biti teško.

Osnovna načela rezanja i šivanja zavjesa s lambrequinima

Prilagođavanje zavjesa s Lambrequinima podrazumijeva rad s velikim količinama tkiva. Stoga se odmah odlučite o mjestu gdje ćete raditi. Okrugli zavjese najpogodnije su na podu. Čak i veliki stol za blagovanje može biti mali za to. U isto vrijeme, davozovi podne obloge će vam pomoći s nizom. To neće dati sintetička tkiva klizanja i pomak. Ali čineći uzorak lambrequin je najbolji na glatkoj površini. Na primjer, na parketu ili zidu, pričvršćivanje papira s vrpcom za papir.

Nabavite vijence prije nego što počnete šivati ​​lambrequins. Ako želite napraviti dekor u obliku peroksida, onda kada odaberete mount, dajte prednost na šipku, koja je napravljena u obliku slova "C". Na takvom dizajnu, najlakši način za povlačenje i osiguranje tkanine.

Šivanje zavjesa: Uzorci lambrequina i uzorka zgrada

Duga lambrekina ne bi trebala biti više od 1/3 visine samih zavjesa.

Osim toga, trebat će vam sljedeće alate:

  • Željezo (unaprijed provjerite ima li čist jedini);
  • Peremnuty (može se zamijeniti krpom gaze ili fine čiste tkanine);
  • Šivaći stroj i skup šapa;
  • dobro ručne škare;
  • Alati za mjerenje.

Kada šivanje lambrekin i zavjese ne mogu učiniti, naravno, bez igala, iglice, tanke niti za uznemirenu i portnovsky kredu.

Prije bojenje tkanine, obavezno obavite potrebna mjerenja. Iskusni obrtnici su dovoljni za uklanjanje 1-2 mjerenja. No, sva mjerenja i izračuna treba provoditi vrlo pažljivo početničke portme.

Prva mjera je dužina prozorskog vijenca. Potrebno je izmjeriti udaljenost između vanjskih zagrada. Zatim je potrebno odrediti udaljenost od vijenca do poda. U isto vrijeme, ne uzima se u obzir rub ruba zavjesa iz vijenca. Te će se promjene izvršiti izravno u uzorak.

Članak o temi: Suspendirani stropovi: Karakteristike glavnih vrsta

Duljina lambrekina i same portera ovisi samo o vašim ukusima i željama. Ali iskusni profesionalci ne savjetuju vam da ovaj ukrasni element više od 1/3 visine zavjesa. Ali veze i kaskade mogu pasti mnogo niže.

Osim toga, potrebno je zapamtiti važno pravilo: veličanstveni lambren, dulje zavjese trebaju biti. Inače, gornji dizajn može se činiti s glomaznim.

Uzorci glavnih vrsta lambrequina

Najčešći element dizajna zavjese je WAGA. Zato što je šivanje lamborekina ovog tipa vrlo jednostavan. U gotovom obliku swag izgleda kao ljuljačka. Štoviše, ukras zavjesa može se odmah sastojati od nekoliko sličnih detalja.

Ova vrsta lambrekina je također prikladna jer se može izrezati bez složene konstrukcije uzoraka i mukotrpnih izračuna.

Približna shema uzorka flastera.

Potrebno je odrediti samo duljinu od 1 dijela. Treba imati na umu da se 1 SVAGA nužno preklapaju još jednu širinu 1/3. I svaki od elemenata se sastoji od 3 trećine. Prema tome, da biste saznali širinu elementa 1, morate dijeliti ukupnu duljinu strehe na broj korištenog swag.

To jest, ako imate rezač s duljinom 270 cm, a vi ćete koristiti 4 elementa za lambrekin, tada je izračun je sljedeći: 270 (duljina podudaranja) / 4 (SWG broj) = 67,5 cm.

Sada je potrebno dodati 1/3 više od njega na taj broj (širina na koju će 1 swag blokirati drugu).

67,5 / 3 + 67,6 = 90 cm.

Ispada da je širina elementa 90 cm.

Sada možete izgraditi uzorak. Uzmite list papira širinom koju trebate i preklopite ga s harmonicom. Svakog puta harmonije označava preklop na lambrenu. Stoga možete formirati nabore iste ili različite visine. Učitajte toliko nabora, bez obzira na to koliko biste željeli vidjeti zavjese na dekoraciji. Zatim na presavijeni list nacrtajte oblik buduće podudaranja i izrežite ga. Imaš spreman uzorak. Radovi na papiru označavaju oznake za formiranje nabora na tkanini.

Zaokruživanje FESTONA također se može napraviti bez računanja. Dovoljno je pričvrstiti čipku za buduću zavjesu, oponašajući otklon ljuljačke. I zatim prenesite rezultat dobivene na uzorak. Sada možete početi šivati ​​lambrequins.

Uzorak swagi koji se preselio na drugi element

Šivanje zavjesa: Uzorci lambrequina i uzorka zgrada

Svag, pretvara se u de zabo.

Nakon što ste shvatili prilično jednostavan uzorak, možete se preseliti na dizajn složenijih opcija. Na primjer, možete izgraditi prekretnicu swag, koja čini jednu jedinicu s elementom deme.

Prvo, potrošite na papiru liniju koja je pod kutom od 45 ° do okomitog ruba lista. To će ukazati na vrijednosti materijala. Nacrtajte okomito na njega. Mjesto raskrižje znači preklopiti tkaninu. Na crtežu se označava kao "a". Segmenti AA i A1A je udaljenost između ključeva swagom. Dodajte udesno od A1 od 10 cm. To je naknada za obradu dijela.

Članak na temu: Brick Barn u blizini privatne kuće: Izgradite vlastite ruke

Na srednjoj liniji odgodite duljinu swag i označite rezultirajuću točku "B". Spustite na 1/2 visine SVagi (runda). Od točke B, izvršite okomitu osobinu. Trebalo bi biti jednak širini tkiva. Zatim proizvoljno gradite de zabo i završavaju stvaranje uzoraka proizvoljne linije koja ukazuje na dno dijela.

Na mnogo načina, izgradnja uzorka ovog elementa ovisi o širini tkiva. Stoga odaberite materijal s širokom krpom (140 cm). Slično tome, možete izgraditi lambren s bilo kojim elementom. Kao osnova, možete uzeti crtež redovitog vodiča i priložiti drugi element na njega. Tada je stavka izrezana kao cjelina.

Nakon što je uzorak potpuno izgrađen, može se prenijeti na tkaninu. Za to, prekretnice igle za materijal potorno i vozi oko cijelog perimetra s kredom ili komadom suhog sapuna. Prije otvaranja ne zaboravite uzeti u obzir naknade za kriške. Kada šivate lambrequin, obično čine 1-2 cm. Zapamtite da je tanji tkanina, šire tamo može biti baterija.

Šivanje Lambrequina za zavjese

Šivanje lambrekina počinje obradom gornjih i donjih rubova. Štoviše, vrsta rezanja dijelova ovisi o vrsti tkanine. Ako ste koristili dovoljno tanki materijal, možete se jednostavno prilagoditi. Ali gusta tkanina je neutralizirana u entee kosi pečenje. Neki obrtnici koriste se za rukovanje rubovima overs. Ali to je opravdano samo s vrlo tankim i prozirnim tkivima. U drugim slučajevima, linije za overlock mogu izgledati neaktivno.

Ako dizajnirate rub u savijanje, onda je prikladnije koristiti posebnu šapu za šivaći strojevi, koji se naziva puž. Ona sama šalje tkaninu na željenu širinu. A linija postaje ravna i lijepa.

Ni u kojem slučaju ne povlačite materijal tijekom kašnjenja. Inače, stavka se može deformirati. Napetost gornjeg i donjeg niti trebala bi biti ista. Duljina bod je montirana u rasponu od 2,5 do 3,5 mm.

Zatim obrađuje rubove ukrasnih dijelova. Uvjerite se da šavovi na mjestu vezivanja nisu ispali previše tvrd. Da biste to učinili, izrežite bateriju na preklopnu liniju i izrežite tkaninu u kut. U suprotnom, linija stroja može biti poderana tkanina.

Napravljeni su bočni detalji lambrekina, ovisno o njegovom tipu. Dakle, na primjer, utakmica se prikuplja na niti, polaganje nabora i obrađuje rez kao zaljev ili vrpcu zavjese.

Čitaj više