Spremilica prtljage u hladnjaku

Anonim

Spremilica prtljage u hladnjaku

Jaje je upravo proizvod, koji je uključen u prehranu gotovo svaki stanovnik svijeta. Koristi se u sirovom obliku i tijekom prolaska toplinske obrade - ovisno o preferencijama. Osim toga, ovi proizvodi su dio brojnih umaka (uključujući majoneze) i razne vrste testa.

Čak i daleko od kulinarskih veličina, osoba mora znati koliko je vremena dopušteno pohraniti ih u hladnjaku. Ova nijanca će omogućiti očuvanje ljudskog zdravlja: jaja, kao i bilo koji drugi prehrambeni proizvod organskog podrijetla, s vremenom će se pogoršati, a prijem u hrani suhih jaja može uzrokovati trovanje i mnoge različite bolesti. Koje je minimalno i maksimalno sigurno vrijeme da ih pronađete u rashladnoj komori? Vrijedno je reći o tome detaljnije.

Dopušteni rokovi

U pravilu, bez hlađenja jaja se pohranjuju isključivo u ruralnim područjima - gdje ptica redovito odgađa nove, a ovaj proizvod ne mora biti pohranjen i radni komad - uvijek možete pronaći svježe.

Urbani stanovnik nema sretnu priliku koristiti prednosti rustikalnog života i prisiljeni posjetiti trgovine i supermarkete za kupnju tih proizvoda. Oni su pohranjeni, u svakom slučaju, isključivo u hladnjaku (u pravilu - na vratima ili na gornjoj polici, gdje su tradicionalno opremljeni posebni odjeljci s okruglim udubinama).

  • Ljubitelji jesti jaja u njihovom izvornom obliku, bez ikakve termičke obrade, nemojte ih držati (čak ni u rashladnoj jedinici) više od tjedan dana. Nakon tog vremena, proizvod raste malo i zgusne - to je pokazatelj koji počinje pogoršati. Korištenje jaja, pohranjenih za više od tjedan dana, u sirovom obliku može dovesti do dugotrajnog poremećaja želuca ili trovanja hranom.
  • Ipak, takvi se proizvodi mogu koristiti za ljude koji vole ovaj proizvod u kuhanom obliku: u vrećici, bolesni ili jedva pečeni staklo ili kodiranje (škotski omlet). Minimalna toplinska obrada zaustavlja nepovratne procese u proteinima i žumanjku, što čini proizvod prikladnim za hranu , Pripremiti jaja s tim metodama, mogu se pohraniti do dva ili tri tjedna.
  • Snažni dospjeli proizvodi koji su se slomili u hladnoći bez malog mjeseca ili čak više se ne preporučuju ne preporučuju se ni sirovi oblik niti u polu-drvo. Ipak, ne možete ih baciti čak i ako je protein jako porastao i počeo stvarati nehomogene ugruške. Mogu se zavariti ili spakirati do potpunog pečenja žumanjka, kao i staviti na proizvodnju tijesta, mistele, palačinke i drugih jela.

Članak na temu: Značajke suhozida

Važno! Trebalo bi se razlikovati dugo pohranjenim jajima od odmrzavanja! U prvom slučaju proizvod ne čini neugodan miris, zbog formiranja vodikovog sulfida. Ako sjeckano jaje ili kuhano jaje ima neugodan miris - bolje je ne riskirati i poslati ga u kantu za smeće. Zdravlje je skuplje od propuštenog doručka!

Srećom, ovi proizvodi su dugo prikladni. Nemoguće ih je koristiti teoretski ne nakon tri do četiri mjeseca "putnika" u odjeljku rashladne jedinice - malo je vjerojatno da će takav tekući sastojak biti u stanju tako dugo ležati.

Spremilica prtljage u hladnjaku

Prepelica i piletina - postoji li razlika?

Važno je napomenuti da u hladnjaku ne može biti samo pileća jaja. Proizvodi iz drugih ptica također mogu biti na tablici potrošača, jer su dovoljno česti na ruskom tržištu (iako ne kao i piletina).

Prepelica, guska i pureća jaja smatraju se najpopularnijom nakon piletine. Svi imaju neka jedinstvena svojstva, a također se razlikuju po prosječnoj vrijednosti njihove mase. Osim toga, oni imaju različit rok trajanja - ne smijemo to ne zaboraviti.

  • Piletina, kao što je gore spomenuto, možete zadržati u prehladu do tri mjeseca - U isto vrijeme, oni postaju prikladni za uporabu tek nakon krute termičke obrade. Oznaka za izbacivanje je neugodan truli miris proteina - takav je proizvod nejestiv i opasan za zdravlje.
  • Prepelica su mnogo manje uobičajena. Imaju mljevenu monokromnu boju i vrlo malu veličinu. U pravilu se koriste za kuhanje i proizvodnju posebno sofisticiranih umaka s visokom kuhinjom. Nažalost, njihova iznimno mala veličina negativno utječe na rok trajanja. Neki izvori tvrde da su oni ne više od mjesec dana, ako se drže u hladnoći, ali se ne preporuča koristiti te namirnice u siru i pola oblika u deset dana skladištenja.
  • Guska je prilično velika ptica, a jaja se također odlikuju čvrstim veličinama. U kuhanju se često koriste za testiranje (oni su dovoljno bolji od piletine), kao i za prženje (njihov okus je relativno različit od piletine). Jaja svih vodenih ptica iz nekog razloga imaju znatno manje rok života - Ne više od dva tjedna.
  • Turska također ima velike veličine - iako su značajno inferiorni od noja. Dovoljno su rijetki (meso punjenja je mnogo popularnije). Pojam njihove prikladnosti se ne razlikuje mnogo od pilećih jaja - Prema riječima stručnjaka, oni se mogu reciklirati u hrani nakon toplinske obrade u roku od deset tjedana.

Članak o temi: topli kat koji pokriva ono što je bolje: koji je pokriven vodeni parket, u kući vanjske ploče, bambus tepih

Važno! Preporuča se podvrgnuti toplinskoj obradi bez iznimke, budući da je to protein sirovog jaja koji je najčešće uzrok opasne infektivne bolesti - salmonelaza! U nedostatku potpunog povjerenja kao stečenog proizvoda, bolje je ne riskirati svoje zdravlje!

Spremilica prtljage u hladnjaku

Kuhana jaja u hladnjaku

S obzirom na popularnost korištenja kuhanih jaja u brojnim jelima, salatama i kolačima, prisutnost nekih zaliha ovog sastojka prije nadolazećih blagdana u gotovom obliku dopušta domaćice za istovar ploče za pripremu drugih sastojaka.

Stručnjaci za hranu tvrde da je maksimalno vrijeme "života" takvih proizvoda dvadeset kalendarskih dana od trenutka toplinske obrade. A to je samo za one koji su rezervirali napon (u pravilu, drugi tipovi se ne koriste kao poluproizvodni proizvod).

Zanimljiva činjenica: Temperatura skladištenja ovog proizvoda u kuhanom obliku nije važna (koja je na gornjoj polici ili u vratima hladnjaka, koji u zamrzivaču). Međutim, najbolje, prema stručnjacima, temperaturni režim je uski raspon: od +2 do +4 stupnjeva Celzija.

Izvan hladnjaka se ne preporučuje kuhana jaja: Protein denaturiran u procesu kuhanja je znatno osjetljiviji na biološko propadanje. Već u dvanaest sati, takvi se proizvodi mogu smatrati samo uvjetno jestivim, a nakon dana su poželjni ne jesti.

Važno! Kuhana jaja su značajno pohranjena ako je ljuska oštećena tijekom procesa kuhanja ili prethodno uklonjena! Ako su pročišćeni ili napuknut, možete ih koristiti u hranu samo četiri dana od datuma pripreme.

Spremilica prtljage u hladnjaku

Slomljena jaja

Često se događa da u procesu otpreme jaja iz trgovine nekoliko komada daje pukotinu i početi teći kroz ljusku. Nažalost, oni su prikladni samo za prženje.

Članak na temu: Snowsshoes i briss rade sami

Stručnjaci kažu da u slomljenom obliku, ovi proizvodi u hladnjaku mogu se pohraniti ne više od dva dana. Nakon toga, konačno su izgubili strukturu, pateriju i postali vrlo opasni aditiv na prehrani. Ako za 48 sati korištenja takvih proizvoda nije funkcionirao - bolje je odlagati ih da ih izbaci.

Spremilica prtljage u hladnjaku

Saznajte sve suptilnosti gore opisanih nijansi, kao i druge metode skladištenja jaja pomoći će brojnim videozapisima za obuku. Korisno je znati svaki stanovnik i svatko može pronaći informacije.

Čitaj više