Japanski sobe za razdvajanje sobe

Anonim

Japanska kultura usredotočena je na unutarnji svijet, promatrana i usredotočena na viziju lijepog jednostavnog. Japanski sobe su sastavljene na principu - maksimalni prostor i minimalne stvari.

Japan može postati dobar učitelj u pravilnom zoniranju prostora, particije tkiva stvaraju nevjerojatan volumen volumena i svjetla, a možete se igrati i s geometrijom prostora.

Japanski sobe za razdvajanje sobe

Japanski sobe za razdvajanje sobe

Japanske zavjese koriste se i za dizajn prozora i prostora za zoniranje. Odvajanje zone u jednom prostoru kroz to je savršeno rješenje za ljubitelje jednostavnosti i funkcionalnosti.

Osim toga, sve više i više ljudi preferira lako i minimalizam, a također pokušavaju koristiti prostor s udjelom racionalizma i s izračunom njegove funkcionalnosti. Takvo estetski atraktivno rješenje, poput japanskih zavjesa, već je zauzela svoje mjesto u unutrašnjosti mnogih stanova.

Funkcionalnost

Klizna ploča može obaviti nekoliko funkcija odjednom: Odvojite jedan prostor, pružajući određenu atmosferu privatnosti bez stavljanja barijera, također može stvoriti posebnu pozadinu, skladno razlikovati namještaj ili postati vrhunac u unutrašnjosti.

Japanski sobe za razdvajanje sobe

Uz pomoć japanskih zavjesa, možete smanjiti ili povećati protok svjetla, na fotografiji vidimo svjetlo i teže tkanine, koje se razlikuju na različite načine. Na jednoj ploči možete kombinirati nekoliko tekstura i boja, guranje i prebacivanje ploče može biti djelomično ili potpuno podijeljeno s prostorom.

Paneli mogu promijeniti smjer kretanja i nalaze se drugačije, što će omogućiti svaki put stvoriti novi izgled. Stropne strehe mogu se koristiti barem po cijelom prostoriji i promijeniti položaj ploče prema potrebi.

Japanski sobe za razdvajanje sobe

Upotreba u apartmanu

S njima se jedna soba može podijeliti u dnevni boravak i spavaću sobu ili u spavaćoj sobi kako bi stvorio mali radni prostor. Često se japanski paneli nalaze u apartmanima Studios, gdje su u kombinaciji dvorana i kuhinja, a prostrana kuhinja može se podijeliti u blagovaonicu i napustiti radno područje izravno.

Članak o toj temi: Značajka instalacije tkaninastih stropova s ​​vlastitim rukama

Prednost tih zavjesa je da su vrlo lako izvoditi i mogu se lako kombinirati s bilo kojim stilom. I njihove funkcionalne značajke će biti prikladne svugdje: u apartmanu, u restoranu, u zemlji ili kafiću.

Japanski sobe za razdvajanje sobe

Fotografija prikazuje različite opcije. Kao što možete vidjeti, dizajn može uključivati ​​od 2 do 5 "zaslona", koji vam omogućuje da implementirate podebljane i neobične ideje dizajna. Širina jednog panela može doseći nekoliko metara, što ovim zavjesama omogućuje razdvajanje prostora u univerzalnom alatu.

Japanske zavjese uklapaju zajedno, gdje je životni prostor ograničen na jednu sobu, a ova soba je i spavaća soba i dvorana. Takvi paneli su idealno rješenje za takve slučajeve.

Upis

Tkanina tkanina u takvim panelima je glatka. Značajka tkanine se ne gubi u naborima, paneli će imati koristi za teksturu, crtanje, boju. Ova metoda odvajanja sobe može vizualno povećati prostor. Jednostavnost dizajna ne ograničava vaš izbor ili u boji, niti u fakturi, glavna stvar je kombinirati sve u unutrašnjosti.

Japanski sobe za razdvajanje sobe

Savršeno glatka površina omogućuje vam stvaranje nevjerojatnih remek-djela iz tih zavjesa. Scenski crteži, složeni geometrijski crteži, apstrakcije, fotografije cijelih gradova - sve što želite. Na svakom zasebnom "zaslonu" zavjese mogu biti smještene fotografijom svakog člana obitelji.

Japanski sobe za razdvajanje sobe

Za particije paneli koriste različite materijale. Glavna načela su ukočenost, suhoća i tkanine koje ne povlače. U šivaći u najvećem dijelu koristi se svjetlo prozirne ili transparentne tkanine, može biti lana ili svile, pamuk ili pletenica, tvrdi šešir ili slamu od bambusa. Sve ovisi o funkcijama koje bi se trebalo izvesti particija i od ukupnog dizajna prostora.

Čitaj više