U kojem bi smjeru trebala obaviti vrata da se ispašu

Anonim

U osnovi sva vrata mogu otvoriti i unutar i izvana. Međutim, zdrav razum sugerira da se ovaj parametar ne definira ne proizvoljno, a na temelju nekih čimbenika. Zapravo, pitanje je u kojem smjeru treba otvoriti ulazna vrata ili u sobi, regulira Snip.

U kojem bi smjeru trebala obaviti vrata da se ispašu

Kako otvoriti i desna vrata

Lijevo i prvi kril

Postoje 4 opcije instalacije pomoću metode otvaranja. Iu različitim zemljama, oni imaju drugačije ime. Na primjer, desna i lijeva vrata u Rusiji i Europi određeni su na različite načine.

U Europi se pozicija ručke na bljeskama vrata određuje se strani otvora od sebe, au Rusiji - na sebi. Prema tome, za ruske lijeva vrata - to je mreža s rasporedom ručke s lijeve strane i desno - s postavljanjem ručke udesno. U Europi, obrnuto, trebali bismo razmotriti prilikom naručivanja proizvoda u online trgovini.

U kojem bi smjeru trebala obaviti vrata da se ispašu

Vrata opcija otvaranja

Kako bi se izbjegla ova vrsta konfuzije, proizvođači često čine modele s univerzalnom položaju petlje, što vam omogućuje da instalirate krilu kao prikladnu za korisnika. Međutim, to nije uvijek moguće: na primjer, gdje su ulazna vrata raspakirana, treba ih unaprijed odrediti.

Smjer otvaranja krila je drugo pitanje koje treba saznati. Ovdje su pravila mnogo teže. U kojem smjeru vrata trebaju otvoriti, regulira pravila za sigurnost i sigurnost od požara. A potonji tvrdi da svaka vrata evakuacije ili sposobna za obavljanje ove funkcije moraju otvoriti van. Na taj način spriječi mogućnost blokiranja krila tijekom požara ili uništavanja zgrade.

Otvoreni otvor

Javne i privatne zgrade

Za provedbu standarda Snip-a i zahtjeve Ministarstva vanjskih situacija u javnim zgradama, visoke zgrade, industrijske strukture promatraju relevantne usluge. Ovdje je isključeno ignoriranje pravila, inače se prekršitelj suočava s znatnom dobrom.

  • Sigurnost od požara vrata uvijek otvaraju zauvijek. To posebno vrijedi za administrativne nerezidentne strukture. Ova opcija je sigurna, ali u kojoj se smjeru okreće krila, određuje se drugim parametrima - od praktičnosti do udaljenosti do arhitektonskih elemenata ili namještaja.
  • Prema pravilima, interijer će se također prekinuti, pogotovo ako postoji veliki broj ljudi u sobi - više od 15 ljudi. Međutim, postoje iznimke: ako lišće vrata razgrađuju sobu iz velike dvorane, gdje se nakuplja veliki broj ljudi. U ovom slučaju, postoji veliki rizik od ozljeda s oštrim otvaranjem krila vani. Međutim, ova odredba treba koordinirati s nadležnim tijelima. U fotografiji - ugradnja bloka snimra u uredu.

Članak o temi: Pozadine u spavaćoj sobi Photo Design: Za lijepljenje zidova, s različitim, za malu sobu, naljepnice s pozadinama za fotografije, moderne ideje, nove proizvode, video

Položaj krila i strana otvora u privatnoj kući nije reguliran. Zdrav razum sugerira da je nemoguće zanemariti pravila sigurnosti, tako da ulazni blok gotovo uvijek izlazi. No, otvaranje sortnih modela ili krila u zahod ili kupaonicu određuje se samo praktičnom.

U kojem bi smjeru trebala obaviti vrata da se ispašu

Javna zgrada

Usput, za apartmane, pravila Snip također nisu obvezna.

Položaj unutarnjih vrata

Postoji nekoliko prilično učinkovitih preporuka koje vam omogućuju da odredite optimalno rješenje.

  • Krista vodi iz manjih soba u veliku, progutanu. To posebno vrijedi za WC i kupaonicu, gdje i tako malo prostora. Ali ulaz u vrtić je poželjan učiniti unutra, jer sa slučajnim zatvaranjem dvorca od strane djeteta, krila je mnogo lakše za hakiranje ako se otvara.
  • Ako se ispostavi da su zaklopke u 2 sobe zahod i kupaonica, na primjer, ispostavilo se da su u blizini, njihovi swapovi moraju biti organizirani na takav način da ne ometaju jedni druge. To jest, opcija kada je oba krila progutala prema van, isključena.

U kojem bi smjeru trebala obaviti vrata da se ispašu

Položaj unutarnjih vrata

  • Ako se ulaz u sobu nalazi bliže jednom od zidova, vrata se moraju otvoriti prema najbližoj stijenci. Dakle, dolazna osoba odmah vidi većinu sobe. Ova se opcija percipira kao sigurnija. Ako se ulaz nalazi u sredini zida, tada se krila guta tako da prije svega dolazni pristup prekidaču.

U kojem bi smjeru trebala obaviti vrata da se ispašu

Drugi način da odmah osigurati rasvjetu, organizirati razbiti prema prozoru tako da je svjetlo iz njega odmah osvijetlila sobu.

U kojem bi smjeru trebala obaviti vrata da se ispašu

Čitaj više