Kako napraviti topli pod film s vlastitim rukama?

Anonim

Do danas, topli film je možda najpopularniji pogled na izolaciju soba. Topli kat pomaže u stvaranju vrlo ugodne i udobne temperature u sobi koja je najprikladnija za ljude. Štoviše, u ovom slučaju infracrvene zrake idu izravno s poda površine, što ga čini neophodnim za grijanje dječjih soba i spavaćih soba. Osim toga, korištenje toplih seksa kao jedinog sustava grijanja, omogućuje da se riješite glomaznih radijatora i zauvijek. Važno je napomenuti da ugradnja takvog sustava izolacije ne predstavlja ništa posebno teško. Stoga mnogi ljudi radije postavljaju topli film s vlastitim rukama, bez pribjegavanja pomoći stručnjaka.

Kako napraviti topli pod film s vlastitim rukama?

Dijagram uređaja za toplu film.

Da biste položili topli film s vlastitim rukama, morate znati nekoliko osnovnih pravila za obavljanje ovog posla. Kao što je već spomenuto, topli kat je najpogodniji, siguran i zdrav način zagrijavanja prostorije. Sljedeće kvalitete uključuju svoje glavne prednosti:

Prednosti filma topli kat

Kako napraviti topli pod film s vlastitim rukama?

Sastav toplinskog filma.

  1. Jednostavnost i jednostavnost polaganja i odsutnosti bilo kojeg složenog održavanja. Instalacija ovog sustava grijanja neće zahtijevati nikakva posebna znanja i vještine ili prisutnost skupa složenih i rijetkih alata. Stoga, položiti topli kat vlastitim rukama pod snagom bilo koje osobe, čak ni s velikim iskustvom u ovom slučaju. Osim toga, kada se pripremaju pod za polaganje filmova za grijanje, ne morate sipati novu betonsku kravatu. Bit će dovoljno jednostavno eliminirati nepravilnosti na staroj, a zatim pažljivo ukloniti svu prljavštinu i prašinu od njega
  2. Nježni način grijanja omogućuje vam da montirajte toplinu film pod svim vrstama podova bez iznimke, bilo da je to laminat, linoleum ili pločica.
  3. Svi segmenti ovog sustava grijanja su međusobno zamjenjivi. Stoga, ako štete će biti zabilježena na bilo kojem dijelu filma, može se lako popraviti, ne uzimajući druge dijelove sustava.
  4. Izuzetno mala debljina toplog poda, ne više od 0,5 mm.
  5. Infracrveno toplinsko zračenje čine topli film koji je najbliži svojstvima prirodnim izvorima topline, kao što je sunce. Stoga je takav sustav grijanja apsolutno siguran za ljudsko zdravlje.

Članak o toj temi: odvod vode iz sustava grijanja

Materijali i alati

Da biste postavili topli kat vlastitim rukama, trebat će vam sljedeće materijale i alate:

Kako napraviti topli pod film s vlastitim rukama?

Prednosti filma topli kat: Shema usporedbe s centralnim grijanjem.

  • odvijač;
  • oštar nož;
  • kliješta;
  • kutije;
  • izolacijska traka;
  • distribucijska kutija;
  • termostat;
  • električna cijev;
  • Potrebna količina grijaćeg elementa;
  • Potrebna metoda toplinske izolacijske podloge.

Priprema površine za film

Prije polaganja filma, vrlo je važno pravilno pripremiti površinu poda, za koju je potrebno izvršiti sljedeće jednostavne radnje:

Kako napraviti topli pod film s vlastitim rukama?

Shema instalacije toplog filma.

  1. Prije početka rada na polaganju filma, pobrinite se da kat u zatvorenom mjestu gdje planirate opremiti ovo grijanje ima prilično glatku površinu. U visinu je dopuštena samo mala odstupanja, koja je ne više od 2 mm. Ako su kapi pod važnim, onda u ovom slučaju moraju biti eliminirani pomoću stroj za mljevenje (za beton) ili ciklovka (za drvene površine).
  2. Prije montaže toplog poda temeljito očistite površinu iz raznih zagađivača;
  3. Zatim proširite podlogu izolaciju topline s metaliziranom površinom do vrha. Treba to biti učinjeno na takav način da je apsolutno glatko bez nabora ili drugih nepravilnosti.
  4. Trake toplinskog izolacijskog materijala treba položiti u zglob, a nakon popravljanja jedni s drugima debljinom.

Sada kada je osnova potpuno spremna, možete pokrenuti instalaciju toplog poda sa svojim vlastitim rukama. Ako, prema vašim planovima, ovaj sustav grijanja postat će jedini izvor topline u ovoj prostoriji, tada se oblaganje filma treba pokriti najmanje 70% ukupne površine prostorije. Ako u sobi postoje drugi izvori grijanja, u ovom slučaju bit će dovoljno 40-50%. Važno je zapamtiti da se film ne može položiti blizu zida. Između ruba filma i površine zida treba biti najmanje 10 cm.

Polaganje toplih filmova

Prije početka rada s toplim filmom, pažljivo pročitajte upute, budući da različiti sustavi grijanja ponekad zahtijevaju različite metode spajanja.

Kako napraviti topli pod film s vlastitim rukama?

Montaža Shema Sustav grijanja: 1 - krajnje rešetke, 2 - filmske trake, 3 - senzor temperature, 4 - zaštitni okvir, 5 - montažne žice, 6 - servisni okvir, 7 - upravljanje temperaturama.

  1. Da ne morate nestati s velikim brojem veza i koristiti pretjeranu količinu žica, film premaz treba biti usitnjen na takav način da imate mali broj bendova, naime duž sobe.
  2. Prilikom polaganja filma, pokušajte izbjeći bilo kakve nabore, šanse ili podove, a također se uvjerite da su bakrene gume uvijek odbijene. I da su bendovi uvijek bili na njihovom mjestu i nisu se kretali jedni prema drugima, trebali bi biti dobro fiksirani sa širokim viskijem.
  3. Sada spojite sve kontakte s bakrenim gumama. Za svaku skupinu filmova trebala bi biti povezana s 2 pričvrsne stezaljke, po broju bakrenih guma. Svakako osigurajte da se svi kontakti rotiraju u jednom smjeru. Oni moraju biti postavljeni tako da su upućeni na zid sobe, u blizini koje namjeravate postaviti termostat i spojnu kutiju.
  4. Sada svi kontakti isječaka moraju biti spojeni na električne žice, a nakon pažljivo ih izoliraju.
  5. Zatim postavite kutiju za spajanje i spojite ožičenje na njega.
  6. Nakon toga, električni cjevovodi, odlazeći od kontakata sustava grijanja, morat će se donijeti u distribucijski okvir i povezati se s njom. U takvoj situaciji trebate primijeniti paralelnu shemu spajanja. Kako bi se izbjeglo oštećenje žica, u materijalu za toplinsku izolaciju potrebno je smanjiti male utore u kojima će biti sigurno zaštićeni od vanjskih utjecaja. Također će vam pomoći da sakrijete žice i spriječite ih da se ponavljaju.
  7. U zaključku, trebate provjeriti samo da je sustav grijanja zaista siguran izoliran. Da biste to učinili, pomaknite svaki brojač odozgo i ispod posebnog materijala koji ne provodi električnu energiju, a na vrhu se nameće izolacijsku traku.

Sada kada je filmski premaz potpuno položen i povezan, također ćete biti spojeni na sustav kontrole grijanja.

Kako napraviti topli pod film s vlastitim rukama?

Regulatori temperature, opći prikaz: A - Univerzal, B - programiran.

Članak o temi: Boja zidova palete u stotinama nijansi

Temperaturni senzor treba instalirati na takvom mjestu gdje bi bilo u potpunoj sigurnosti, ali je bio u neposrednoj blizini sustava grijanja. Najbolje je organizirati ga na mjestu prostorije, gdje će u budućnosti biti veliki element namještaja, na primjer, stol, ormar ili noćni ormarić. Da bi senzor nije previše vidljiv, trebali biste izrezati plitku nišu u podlozi i staviti ga tamo. Distribucijske kutije i termostatori obično se instaliraju na visini, a ne manji od 15 cm od razine poda.

Važno je zapamtiti da je filmski premaz vrlo podložan različitim mehaničkim oštećenjem, pa je potrebno staviti sloj zaštitnog materijala na vrh. Postoji nekoliko vrsta materijala koji se koriste za zaštitu toplih filmova. Na primjer, ako se odlučite staviti čvrste podove u svoju sobu, kao što je laminat, tada će u ovom slučaju biti dovoljno da pokrijemo filmski grijač s konvencionalnim polietilenskim filmom.

Ako, kao ciljni pod, izabrali ste mekše materijale, na primjer, linoleum ili tepih, tada ćete u ovom slučaju morati osigurati sustav grijanja pouzdanijeg zaštite. U takvoj situaciji možete učiniti kako slijedi: pokriti topli kat s polietilenskim filmom, a zatim položite listove šperploča ili ploče od drva-vlaknastih materijala preko njega. U vrijeme polaganja, važno je pažljivo osigurati da se slučajno ošteti na topli film, jer u ovom slučaju će se slomiti rad sustava grijanja.

Mnogo složeniji proces leži na toplom filmu pločice ili keramičke pločice. U tom slučaju, kao u prethodnoj dva, rad na zaštiti tople filmova počinje polaganjem polietilenskog filma. Zatim, na vrhu, potrebno je staviti armirajuću laku mrežu od materijala koji ne provodi električnu struju. Nakon toga treba pažljivo fiksirati ovu mrežu na površini poda, pokušavajući ne oštetiti grijaće elemente koji se nalaze u filmu, kao i gume bakrene i ožičenje povezane s njima. Nakon toga, možete početi polagati pločice, koji se najbolje obavlja pomoću posebno popločanog ljepila.

Članak na temu: Patchwork Prekriven: Patchwork Fotografija, beba

Ako nigdje ne smeta i učinio sve ispravno, onda u ovom slučaju topli kat montiran vlastitim rukama će vas oduševiti i sve vaše najmilije dugi niz godina.

Čitaj više