Savjeti za ispravan uređaj dimnjaka na krovu

Anonim

Uvod

Mnoge privatne kuće imaju grijanje. Može biti plin, ugljen, drva i čak kombinirati nekoliko sustava grijanja. Vrlo je zgodan, jer u bilo koje vrijeme možete zamijeniti jednu vrstu grijanja na drugu. Preduvjet za izgradnju kuće je dimnjak na krovu, koristi se za izvlačenje izgaranja proizvoda.

Povlačenje dimnjaka za sve zahtjeve i norme također je važno, kao i projekt kuće u izgradnji. Međutim, morao sam ukloniti dimnjak kroz krov tijekom rekonstrukcije kuće, koji se iskorištava. Osim toga, postoje različite mogućnosti za ispiranje dimnjaka na krov, na primjer, na krov valovitog poda.

Mogućnosti cijevi za pušenje

Savjeti za ispravan uređaj dimnjaka na krovu

Mjesto cijevi na krovu kuće

Na bilo kojem krovu kuće nalazi se cijev. Može biti dim ili ventilacija. U svakom slučaju, točan prolaz dimnjaka kroz krov je važan, onda stanari kuće neće patiti od propuštanja stropa i drugih neugodnih trenutaka. Instalirat ću drugi sustav grijanja u kući, pa sam trebao povući dimnjavu cijev na krov.

Obavljati rad na prolazu dimnjaka kroz krov:

  • Kada je izgrađen novi dom
  • Kada krov rekonstruira ili napravi popravke
  • Kada instalirate novi autonomni sustav grijanja

Postoji nekoliko mišljenja o najuptimalnom položaju cijevi. Mnogi inženjeri vjeruju da je najbolje instalirati cijev na minimalnoj udaljenosti od krova krova, ova je opcija najprikladnija za krov valovitog poda. To je zbog činjenice da je s ovim rasporedom dimnjaka maksimalno zaštićeno vjetrom i hladnoćom. Nisam odgovarao ovoj opciji - ja ću rekonstruirati kuću, a novi kotao bio je izravno drugdje.

Članak o temi: Pravilno poravnanje zidova ispod pozadine: 3 Glavni način

Savjeti za ispravan uređaj dimnjaka na krovu

Ugradnja cijevi sendviča

Postoji druga opcija kada je dimnjak instaliran na ledenoj skate. Krovni stručnjaci kažu da na taj način ne može stvoriti snježni džep na krovu, a to će zaštititi kuću od moguće propuštanja. Ova opcija je također jednostavna u performansama. Iako za krov od profesionalnih podova morate razbiti klizaljku i instalirati dodatne potpore.

U mom slučaju, ugradnja dimnjaka na krovu dogodila se tijekom rekonstrukcija. Kuća je bila u radu, što znači da se ne uklapaju sve gore navedena vijeća. Stoga je cijev morala biti instalirana na mjestu. Moj je krov bio izrađen od profesionalnih podova. Za takve krovove na mjestu napretka cijevi, bit će potrebno pravilno instalirati vrh pregače - to je da li je potrebna voda iz cijevi. Ovaj dio je nužno počeo pod stručnjakom.

Savjet! Za one koji su odlučili uspostaviti još jedan sustav grijanja u kući, možete napraviti odvojeno proširenje do kuće ispod kotlovnice. Vjerojatno za mene to bi bila najbolja opcija, ali, nažalost, nije bilo mjesta za proširenje. Gotovo je uvijek mnogo jeftinije i lakše nego ukloniti cijev kroz krov. Mogućnost izgradnje kotlovnice nije tako dugotrajno, neće prekinuti integritet krova i isključiti rizik od curenja.

Mogući problemi prolaska kroz krov

Savjeti za ispravan uređaj dimnjaka na krovu

Ugradnja dimnjaka dimnjaka

Potrčao sam u glavni problem prolaska cijevi kroz krov - to je punjenje modernih krovova. Struktura krova je složena, a gotovo sve vrste toplinske izolacije izrađene su od sintetičkih vlakana. Svi hidro i parobrace su polimerni filmovi, a to su zapaljivi materijali.

Odstupanja od standarda pravila i loše kvalitete mogu dovesti do neugodnih i značajnih posljedica. Da biste izbjegli loše posljedice, ponovno pročitam mnogo izvora i mogućih foruma u potrazi za razlozima i rješavanju problema. Moguće posljedice:

  • Zbog praznine hidro i isparizolacije, moguće je navlažiti izolaciju sa svih strana
  • Uz pauzu toplinskog izolacijskog sloja, značajan gubitak topline događa se kod kuće
  • Moguće je kršenje cirkulacije zraka i prijeti lošoj izlaz vlage iz izolacije
  • Poremećaji preklapanja krvi i moguća voda u prazninama, kao i formiranje snježnih džepova, gdje je krov u susjedstvu dimnjaka
  • Moguće je kršenje strukture sustava rafting i integritet krova, općenito

Članak o temi: Vanjski WC

Rješenje problema

Postoji mogućnost rješavanja problema koji se mogu pojaviti tijekom prolaska cijevi kroz krov ili da ih se smanjuje. Jedna od njih je izgradnja svog rafter sustava. Izgleda kao rafter noge, koje, odozgo i ispod, poprečne grede. U intervalu između cijevi i dizajna treba biti ne-zapaljivi materijal. Za pakiranje možete koristiti balzam pamučnu vunu.

Savjeti za ispravan uređaj dimnjaka na krovu

Prolaz poda

Savjet! U širini dimnjaka važno je uspostaviti vlastiti korijen, koji će zaštititi dimnjak iz vremenskih uvjeta. Međutim, ako je širina cijevi manja od 800 mm, tada se takav dizajn neće tražiti.

Drugi način privlačenja metalnog kompleta na instalaciju i prolaz dimnjaka. Na tržištu građevinskog materijala ima dovoljno mogućnosti za takve setove. Bit je da takav uređaj reza. Ima nekoliko komponenti s kojima se eliminiraju mnoge moguće kvarove. Ovaj se uređaj naziva modularni dimnjak. Izrađena je od nehrđajućeg čelika.

Sadrži:

  1. Deflector - povećava žudnja pomoću tokova vrućih zraka
  2. Istupanje stezaljke - za visoke cijevi i popravljajući ih
  3. Suknja - štiti mjesto gdje je dimnjak susjedan za krov od padalina
  4. Krovni prolaz - list od metala koji se nalazi na krovu.

Savjeti za ispravan uređaj dimnjaka na krovu

Proces krivske opeke dimnjaka

Takav sustav je vrlo pogodan za korištenje u novim modernim domovima, gdje takav dimnjak nije izbačen iz uobičajenog fasadnog uzorka. Odabrao sam modularni dimnjak za moj krov, čini mi se da je krov valovitog podova savršena opcija. Osim toga, dizajn suknja pouzdano štiti moj krov od curenja od kiše i snijega.

Vrijednost i suština čvorova prolaza kroz krov

Node prolaza je metalna konstrukcija koja se koristi tijekom instalacije ventilacijskih čelika mina. Ovaj se uređaj postavlja posebno na armiranobetonskim naočalama i s montažom sidre.

Članak na temu: ljepilo za vinilnu pozadinu: što bi trebalo biti zalijepljeno

Savjeti za ispravan uređaj dimnjaka na krovu

Izolacija kamene pamučne cijevi

Podrška čvorova za transport tokova zraka, vlažnost ne više od 60%, a temperatura ne prelazi 80 stupnjeva. Postoje dva načina rada ventila:

  • Otvorena
  • Zatvoreno

Jedinica za pumpanje koristi se u ventilacijskim sustavima zgrada koje su pod zajedničkom uporabom da postoje prirodni ili prisilni ventilacijski sustavi. Da biste izračunali čvor upozorenja, morate znati interval krova krova i kut njegovog nagiba.

Savjeti za ispravan uređaj dimnjaka na krovu

Visina dimnjaka

Postoji nekoliko vrsta krovnih čvorišta:

  1. S nedostatkom ventila
  2. Ručno upravljani ventil
  3. S kontroliranim mehanizmom (izolirani i propusti)

Tijekom instalacije uređaja se koristi suknja koja služi kao dodatna hidroizolacija krovnog premaza. Krovni čvorišta prikladni su za korištenje za krovove od profesionalnih podova.

Mjesto dima susjedne

Savjeti za ispravan uređaj dimnjaka na krovu

Krovni cijev

Postoji niz određenih zahtjeva za dimnjake povlačenja, općenito. Ali ne postoji jasan koncept u kojem bi trebao biti posvrčavanje na krov. Važno je kako postaviti ovo susjedno za izolirane krovove. Koristit će se kao grijač - staklo kockanje i bazaltna vuna, koja je zaštićena kontinuiranim slojem hidro i isparizolacijom. Postoji stopa sigurnosti požara, koja ukazuje da bi udaljenost između dimnjaka i zapaljivih materijala trebala biti najmanje 13-25 cm.

Za mjesta koja se mogu pridružiti dimnjaku i krovovima od profesionalnih podova, postoji niz istodobnih materijala. Oni pouzdano štite mjesto susjednog iz različitih vremenskih uvjeta.

Čitaj više