Kako smanjiti lambrene vlastitim rukama: Opcije

Anonim

To su zavjese koje čine poseban stil i šarm u sobi. Oni ovise o tome kako će sve izgledati. Uostalom, interijer zbog zavjesa se radikalno mijenja i izaziva sobu u stilu high-tech ili barokna. Detalji u zavjesama igraju značajnu ulogu. Ako koristite pravi pristup, dizajn sobe postaje savršen. Da biste to učinili, usko pogledate detalje dekorata, koji se zove Lambreken. Uz to, ispostavilo se da stvori jedinstveni dizajn sobe. I to je s vlastitim rukama, bit će ponos u dizajnu sobe. Postoje mnoge vrste lambrekina. Oni su jednostavni, mekani, kruti, kovrčava, kombinirani.

Kako smanjiti lambrene vlastitim rukama: Opcije

Lambrequin crtanje.

Sve se opcije razlikuju obrascem i potrošene na njihovu proizvodnju od strane snaga. Sama Word Lambrene došao je iz Francuske. Spaja 2 koncepta. Jedan od njih znači gornji dio draperije prozora, a drugi je drvena rezbarenje preko prozora. Ali ako je ranije gornji dio prozora prozora stvarno zaprepašteni zatvorenim drvenim dijelovima, onda su u naše vrijeme zamijenjeni gustom ili najlakšim tkaninama. Postao je vrlo moderan za ukrašavanje prozora lambrequinima na čvrstoj osnovi. Oni se nazivaju bend i potpuno pokrivaju cijeli vijenac. Neke opcije mogu imati kovrčave kutove. Labraken-Svag nije ništa manje. Podsjeća na polukrug s naborima. Može postojati nekoliko i različitih nijansi takvih polukruga. Ponekad različite opcije za lambrekvine su kombinirane za veću intimnost stila u unutrašnjosti. Razmislite o tome kako smanjiti lambrekin različitih vrsta.

Elegantan labranken swag

Kako smanjiti lambrene vlastitim rukama: Opcije

Klasifikacija LabRekena.

Nisu svi znali kako napraviti lambrekin, ali s detaljnim uputama da to učinite lako. Za opciju swag trebate:

  • tkanina;
  • Kraft papir;
  • Montažna ploča.

Visina sama Svage bit će 1/6 visine zavjesa. Za izgradnju obrazaca, potrebno je nacrtati okomito ravnu liniju na papiru, koji će biti visina vagona. Width Lambrequin će biti visina strehe, podijeljena na 7 i pomnožena s 3. Dobivena znamenka je širina. Na montažnoj ploči označite širinu swag, koja se pokazala izračunavanjem.

Na papiru nacrtajte vodoravnu liniju. U sredini, zabilježite točku 3 i provedete liniju, jednaku visini lambrekina, stavljajući točku 4. od točke 3 na obje strane horizontalno odgode 1/4 širine širine. To će biti bodovi 1 i 2.

Kako smanjiti lambrene vlastitim rukama: Opcije

Sheme za montažu zavjesa.

Od točke 4 na obje strane, označite 1/2 od duljine luka, koji se koristi za mjerenje kolijevkom, a oznake 5 i 6. iz tih točaka za odgodu 1/3 visine vagona i označavanja bodova 5a i 6a. Nakon toga, povežite ove točke s točkama 1 i 2. Sada je potrebno nježno spojiti točke 5a, 4 i 6a. Moraju sastaviti zaobljenu vezu.

Članak na temu: Burlakovin u modernom interijeru: 50 originalne fotografije za ukrašavanje fotografija s vlastitim rukama

Samo da bi nabori na istoj nadmorskoj visini bila teška čak i za profesionalna sjedala. Stoga je potrebno zabilježiti sve nabore duž rubova rezanja, povlačeći se s ruba oko 12 cm. To će biti prvi nabor. Od dna bit će potrebno povući 10 cm. Ovo je posljednji put. Svi ostali nabori će biti smješteni između njih na istoj udaljenosti. Moraju biti iste širine. Da biste to učinili, jednostavno podijelite jaz između prvog i posljednjeg puta na traženom iznosu. To je taj broj koji će biti upravo udaljenost između svakog odbora. Ne zaboravite proslaviti ove udaljenosti olovkom. Zatim na montažnoj ploči, to je predložiti kako će Lambrequen-SWGA gledati u sastavljenog oblika. Budući da su označene sve točke kontakta nabora, sklop se javlja samo dovoljno. Iako se čini da je teško smanjiti takav lambrequin, ali sve je jasno i dostupno svim željama.

Jednostavna gusta Labell

Ponekad trebate ukrasiti prozor. Ali želim da izgleda jednostavno i lijepo. Za to postoji opcija kako smanjiti lambrequin jednostavan tip, bez nabora. Ovaj model je idealan za velike i male prozore, za vrata. Za rezanje će trajati:

  • Gusta karton;
  • nož;
  • Vladar i olovka;
  • tkanina;
  • vuna za obloge;
  • montažnu ploču ili garbin;
  • Zgrada Stapler.

Prvo morate izmjeriti prozor. To će biti lambrekin širina. Visina će biti potrebna duljina za zatvaranje gornjeg dijela kamena preko otvora prozora i padne na otvaranje oko 30-20 cm. To ovisi o obliku sam lambrequina.

Kako smanjiti lambrene vlastitim rukama: Opcije

Shema šivanja lambrequin.

Najviši vrh vrha bit će savršeno gladak. Dio koji će biti u otvaranju ovisi o vašoj mašti. Postoje mnoge mogućnosti - od jednostavnog polukruga do najtajanstvenijih linija. Ali mora se pamtiti da je teže oblik lambreknog, duže će se posao ići na njega.

Da bi uzorak bio isti na obje strane, potrebno je nacrtati 1/2 dijela na papiru, a zatim dvaput nacrtati na kartonu. U tom slučaju, desna i lijeva strana lambreknog savršeno odgovara jedni drugima. Na tkanini potrebno je izrezati točno po uzoru, ali s apsolutnim barem 5-7 cm. To se radi kako bi se pretvorila tkanina za kartonu i njegovo pričvršćivanje.

Članak na temu: Izgradite kvalitetnu drvenu garažu

Jednostavno napravite ovaj model. Na rezbarenom kartonskom klamericu za pričvršćivanje obloge pamučne vune. Na vrhu na pamuku na strani povlačenja tkanine, provjerava li se svi dijelovi uzorka podudaraju. Sada se tkanina razgrađuje na stolu licem prema dolje i staviti karton na vrh. Postupno, rub omotavanja rubova tkanine oko kartona i pričvršćenog. To se može učiniti s plastičnim pištoljem.

Ako želite zatvoriti bočne rubove prozora, tada se lambrene treba obaviti s izračunom. Samo za svaki rub morate dodati udaljenost od Gardene do zida. Ovaj dio kartona će saviti okomito na ostatak, a također je potrebno izračunati tkaninu.

Bešavni lambrenen

Kako smanjiti lambrene vlastitim rukama: Opcije

Opcije mjerenja prozora za šivanje zavjese.

Kada nema posebnih vještina u rezanju i šivanju, ali doista želite lijepo napraviti prozor, bešavni model je savršen. Neka takav lambrekin vlastitim rukama je vrlo jednostavno. Za ovo trebate

  • tkanina;
  • obloge tkanine;
  • igle;
  • Dekoracija (kuglice, lukovi).

Ne morate smanjiti ništa teško. Sve je dovoljno jednostavno i brzo. Za početak, mjerenje širine Gardine i na bočnim stranama dodati još 1/4 dijela. Visina lambrekina je približno 1/3 dijela ukupne visine Gardine. Ako želim, visina će biti druga znamenka. Sve ovisi o samom prozoru i učinak lambrena na njega.

Kako smanjiti lambrene vlastitim rukama: Opcije

Opcija zavjesa s lambrequinima s tri identične swage.

Pravokutnik iz tkanine i obloge. Oni će biti potpuno identični. Debanje tkanine na lice na stolu i ispasti sve rubove od 2 cm, gutajući ih glačalom. Isto je potrebno s oblogom i povezati ova 2 tkiva s nevažećom stranom.

Ako je teško šivati ​​tkaninu zajedno, a zatim upotrijebite za ovo tkivo ili plastični pištolj. Nježno plakati sve strane i dati joj dobro zamrznuto ljepilo ili plastiku. Ispada pravokutnik tkanine, koji će poslužiti kao besprijekoran lambren. Sada je potrebno popraviti tkaninu na zavjesama. Da biste to učinili, prijenos dijela lambrekina kroz garand. Uz pomoć igle s stražnje strane, pričvrstite tkaninu izbušena oko zavjese. Dovoljno par igala na rubovima i nekoliko u centru.

Pažljivo ih pričvrstite bez povlačenja tkanine. Tada će pinovi biti vidljivi. S obje strane na istoj udaljenosti za mjerenje 1/3 visine lambrekina. Ova točka i dno za povezivanje i štipanje PIN. Cijelo tkivo između tih točaka uredno je valjano na pin. Samo učinite s drugim umirovljenim dijelom. Možete ukrasiti igle različitim lukovima, perli ili kamenjem.

Članak o toj temi: Kako glatko s linoleuma na podu: Kako razina valova, ispraviti i ukloniti zatvaranje videozapisa, kako popraviti kod kuće

Da se ne može vidjeti vrlo mjesto konsolidacije, upotrijebite metalne isječke s dekoracijama zalijepljenim na njih. Takav lambrequen traje malo vremena na rezanje i samu proizvodnju. Ali soba se odmah transformira.

Labranken sheck

Kako smanjiti lambrene vlastitim rukama: Opcije

Fan Lambrelin.

Ova opcija izgleda spektakularan i pomalo fantastičan. Čini se da se ne može samostalno stvoriti. Ali ako pažljivo pročitate sve, lambrene će biti čak i na početnicima. Rezati i skupljati će biti lakše, ispravno izračunavanje veličine uzorka. Duljina pravokutnog tkiva bit će veličina koja se može odrediti na baznoj ploči. Za ovaj kabel, agens za ponderiranje stavlja se na ploču i određuje željenu veličinu uz pomoć odredbi. To je upravo ono što će napraviti duljinu tkanine. Pravokutnik će biti uzorak školjke. Jedna od dugih strana prikupljat će se u montaži ili naborima.

Širina će predstavljati veličinu visine lambrekina u gotovom obliku. Također dodajte dodatke. Stoga će širina na rezanju biti 2 puta veća. Ako, na primjer, gotova verzija će biti 60 cm visine, tada će širina biti 60 cm na obje strane i plus sklop unutar (oko 30 cm). Preporučljivo je koristiti lagani materijal. On će biti oprezan da padne u nabor.

Broj školjki je različit. To ovisi o širini prozora i zavjesa. Lambren bi trebao biti smješten iznad zavjese. Ali neki su ih stavili samo preko vidljivog dijela tila. Samo je potrebno ispravno izračunati veličinu. U suprotnom, sve će školjke biti različite ili širine. Tada će se prozor ispasti s dovršenim stilom.

Stil i ljepota pomoću lambrequina

Koristeći lambrequins u unutrašnjosti, lako je postići određeni stil. Mogu se smjestiti u apsolutno bilo koju sobu. Dječja, spavaća soba, dnevni boravak, pa čak i balkon bit će transformirani i postaju elegantniji. Ispravno pokupite boju, veličinu i stil lambrequina, jednostavno ga režete.

Opcije spremne za lambrequins u trgovinama nisu uvijek potrebne veličine ili nijanse.

Stoga, učinite ih vlastitim rukama i pod osobnim dizajnom prostorije bit će mnogo točniji. Možda je u početku teško razumjeti što i kako to učiniti. Da bi se malo lakše i nije bilo potrebe da pokvare tkaninu, možda ćete morati provjeriti sve u manjem opsegu. Da biste to učinili, napravite uzorak na skali 1:10. Tada će se potrošiti manje tkanine, ali rezultat će biti vidljiv odmah koji se može ispraviti. Dakle, možete napraviti sve vrste lambrequin uzoraka.

Čitaj više