Kuhanje sredstva za pranje posuđa to učiniti sami

Anonim

U eri univerzalne dostupnosti, narodni recepti i metode izgledaju pretjerano i nepotrebno. Ali vrijedi obraćati pozornost na činjenicu da cijene za proizvode za kućnu njegu, kao što su sapun, pranje pranja, tekućina za pranje posuđa svaki dan. Također u našem vremenu, nažalost, ne ekološki, ali često se čak i opasni sastojci dodaju svim proizvodima za čišćenje.

Kuhanje sredstva za pranje posuđa to učiniti sami

Važno je misliti da je tekućina za pranje posuđa tvar koju su predmeti obrađeni iz kojih obitelj i bliski ljudi koriste hranu. Ako pretpostavimo da se ne može sve oprano s površine, ispada da zajedno s hranom preskočimo prilično opasne tvari u vaše tijelo.

I svaki domaćica u posljednjih nekoliko godina mogao je primijetiti da su trgovački objekti za čišćenje jela vrlo loše i teško je isprati s površine ploča, šalica i pribora za jelo. Da ne spominjem činjenicu da je učinkovitost kupljenih tekućina također sumnjičava. Hostese su prisiljeni nanositi veliku količinu truda za pranje masti i ostataka hrane iz posuđa, dok ga čine stvarno čistim, kao što kažu škripu.

Kako napraviti sredstva za pranje posuđa kod kuće

Svi narodni recepti su vrlo jednostavni u stvaranju i korištenju, troškovi su minimalni, jer takve recepte zahtijevaju malu količinu prirodnog i, najčešće, više od jeftinijih sastojaka. I kao rezultat toga, visoka konzumacija kućnih lijekova, koja će jednostavno biti demokratskija opcija od redovitog kupnje trgovačkih tekućina.

Članak na temu: Smile pleteni kukičani snjegović

Da biste napravili domaće sredstvo za pranje posuđa, trebat će vam:

  • senf u prahu;
  • soda;
  • sapun za pranje rublja;
  • amonijak;
  • ocat;
  • limunovi kiselina.

Čišćenje za posuđe iz senfnog praha

Budch u prahu uklanja masnoću.

Najjednostavniji i proračunski recept za pranje jela je korištenje običnog senf u prahu. Pakiranje ovog praha, težine četiri stotine grama koštat će oko stotinu rubalja u trgovini.

Broj recepta 1.

Da biste pripremili deterdžent za jela koje će vam trebati:
  • Vruća voda;
  • mokra spužva;
  • Senf u prahu (1 žličica).

Ako trebate riješiti malu količinu jela, recimo jednu šalicu, bit će dovoljno da jednostavno sipajte prstohvat senfa u prahu na mokru spužvu i operite posuđe.

Ako je veliko autopraonica planirano za veliki broj objekata, potrebno je uzeti bazen, ispuniti ga toplom vodom, zaspati do žlice praha i miješati dobivenu smjesu prije pojave pjene.

U ovom rješenju, navlažite spužvu i očistite posuđe prije zaslona, ​​koji će signalizirati da je predmet čisti sto posto. Za one koji žele napraviti ojačani, već savršeno radnog alata, također je moguće dodati čajnu žličicu sode u rješenje. Ostaci otopine mogu se izliti u privatnoj kući na krevetima, au apartmanu za korištenje za zalijevanje i hranjenje cvijeće i domaće biljke. Rješenje senfa neće oštetiti biljke.

Mix soda i senf u prahu 1: 1 i ulijte u plastičnu posudu. Ispada suhog prašaka za pranje posuđa.

Recept broj 2.

Komponente:

Metoda kuhanja:

Dodamo sve sastojke u spremnik, prikladni za uporabu prilikom pranja posuđa i temeljito pomiješajte u stanje pjene.

Shopping sapun za jela

Kuhanje sredstva za pranje posuđa to učiniti sami

Složenija verzija već univerzalnog čišćenja zahtijevat će sljedeće sastojke:

  • Ekonomski sapun - pedeset grama (oko četvrtog dijela uobičajenog komada sapuna).
  • Kalciran soda - dvije žlice.
  • Omiljeno eterično ulje (odabrano pojedinačno, pod uvjetom da nema alergija na eterična ulja).
  • Kapacitet s raspršivačem za pohranu.

Članak o temi: RLLAN na dnu žbica: detaljan opis s shemama i videozapisima

Pripremiti vaš deterdžent za jela, potrebno je narediti dio ekonomskog sapuna na grateru i otopiti u vodenoj kupelji, postupno se razrijedi s toplom vodom, oko pola čaše vode. Zatim uklonite vodenu kupelj. I u koncentriranoj otopini sapuna, dodajte jedan i pol litre tople vode i dovedite ovu smjesu na čir. Nakon toga isključite vatru i otopite dvije žlice sode u vrućoj smjesi.

Kada se ohladi, dodajte deset kapi odabranog eteričnog ulja, temeljito miješanje.

Važno je napomenuti da bitno ulje čajeva savršeno ubija mikrobe i ima antiseptički učinak, a limunovsko ulje (u većoj mjeri) i drugi agrumi (u manjoj mjeri) učinkovito otapa masnoće i baklje.

Rezultirajući alat u ohlađenom stanju nalikuje gel želea. Prije nego što ga nanesete, trebat će se dobro protresti, inače će se teško isticati iz dozatora. Nema potrebe za spremanjem ovog alata. Njegove komponente su prilično jeftine, a njegova je uporaba profitabilnija od kupnje kupujućeg gela za pranje posuđa.

Ova opcija je univerzalni ekološki deterdžent. Može se koristiti i za pranje posuđa, a za čišćenje čajnika, ploče, pločice, kupke, podove, kao praonica rublja. Jedan ovaj prirodni lijek će zamijeniti najmanje pet drugih proizvoda koji će koštati mnogo skuplje i čine tekućinu vrlo lako.

Jednostavan domaći deterdžent recept

Kuhanje sredstva za pranje posuđa to učiniti sami

Citrus ulja pomoći će dezinficirati jela i dati kući ugodan miris.

Komponente:

  • čvrsti sapun - 100-150 g;
  • Topla voda - 100-150 ml;
  • soda - 3-4 tbsp;
  • Aromatično ulje - 6-8 kapi.

Metoda kuhanja:

Uzimamo sapun i mljevenje s miješalom, mikserom ili graterom. Uličimo mnogo grijane vode. Mi ometati i pjeniti za vilicu ili klin. Imajući sodu i dodati neko bitno ulje. Miješati.

Sredstva za pranje posuđa od sode i peroksida

Kuhanje sredstva za pranje posuđa to učiniti sami

Komponente:

Članak o toj temi: Cross vezenje sheme: "Slike poznatih umjetnika Classic" Besplatno preuzimanje

Metoda kuhanja:

Soda napuni vodom, otopiti. Zatim dodajte vodikov peroksid. Za praktičnost, deterdžent se može izlijevati u razmak.

Domaće pranje za staklenu posudu

Komponente:

Način pripreme: Pomiješajte sve sastojke.

Deterdžent za pranje posuđa s aromom kave

Komponente:

  • Vruća voda - 250 ml;
  • kruti neopravdani sapun - 150 g;
  • Bura u glicerinu - 20 ml;
  • limunska kiselina - polovica CH.L;
  • Soda - 100 g;
  • Senf u prahu - 50 g;
  • Pire kava - 50 g

Metoda pripreme: Uzimamo sapun i mljevenje miješalica, miksera ili gratera. Uličimo mnogo grijane vode. Nedostaje i pjenitelji za vilicu ili klin. Dodamo limunsku kiselinu zajedno s smeđom u glicerinu. Dajmo posljednja 2-3 sata. Dodamo sve ostale sastojke, temeljito se miješajte u stanje pastoće.

Alkohol

Domaći deterdžent za pranje posuđa ulijte se na oslobođeni spremnik iz tekućeg sapuna.

Komponente:

  • Hladna voda - 100 ml;
  • Glicerin - 3-5 tbsp. L.;
  • Ekonomski sapun - 25 g;
  • 40% alkohola (vodka) - 1 tbsp. l.

Način pripreme: Mi trljamo komad sapuna na grateru, dodajte hladnu vodu. Jela s ovim sastojcima zagrijava se u vodenoj kupelji i pomiješana dok se sapun potpuno ne otopi. Dajte cool. Dodajte alkohol i glicerin, inzistirajte 2-3 sata.

Svatko odabire za sebe, vrijedi trošiti vrijeme na stvaranje domaćih sredstava za čišćenje ili ne. Ali ako ne radi o novcu, onda za zdravlje voljenih, morate početi obraćajući pozornost na nesigurne kompozicije kupljenih alata.

Za djecu alergija, trudnice, korištenje kućnih proizvoda je poželjnije. Da, i za osobu, briga za njegovo zdravlje je na prvom mjestu.

Nakon što je proveo neki iznos slobodnog vremena, možete se zaštititi od opasne potrošnje ne-ekoloških tvari. Dovoljno je samo stvoriti sredstvo za pranje posuđa vlastitim rukama.

Čitaj više