Kako napraviti drvorez

Anonim

Obradak drva za drva zahtijeva znatan trud: oni trebaju smanjiti, izliti, preklopiti u drvo za sušenje. Većina svih snaga odlazi kako bi napravila drva za ogrjev. Jednostavno i ubrzati proces može rezač drva. Prikazani su u dovoljnim količinama, ali postoji solidan novac. U isto vrijeme, možete napraviti najjednostavniji drvo rezač vlastitim rukama od otpadnog metala - cijevi, uglova itd. Svi će trebati doslovno nekoliko tisuća - ako nema metala, to će morati kupiti.

Mehaničke drvorezi

Ako je volumen berbe drva mali, mehanički drvo rezač se lako može nositi s njima. Oni se razlikuju u jednostavnosti izgradnje, minimalni broj složenih čvorova, kao i činjenicu da je cijena minimalna, čak i ako nema pogodnog hardvera na farmi.

Kako napraviti drvorez

Najlakša i najsigurnija opcija. Šteta je samo izvedba je niska. Ali sigurno

Jednostavna mreža s vlastitim rukama: Mehanika

Najjednostavnija mehanička mreža podsjeća na dobro karave. Dizajn jedan na jedan, samo umjesto kantice, rezač i ručke su fiksirani. Priključak stalka (regala) i poprečne trake može se napraviti najjednostavniji - zglob. To će zahtijevati samo dobro mazivo.

Načelo rada vjerojatno se sve razumije. Chbach je stavio na postolje, oštro povukao polugu, zbog snage inercije, rezač dobiva značajnu snagu i dijeli Chumbach. Proces se ponavlja sve dok se ne dobiju žarulje tražene debljine.

Kako napraviti drvorez

Možete prikupiti najjednostavniji drvosječa od nekoliko cijevi

Takav mehanički rover s vlastitim rukama je jednostavno sastavljen, a doslovno, iz činjenice da postoje cijevi, kutak bilo koje veličine, čak se i sjekira može koristiti kao rezač. Osim toga, takav dizajn može biti sklopiv - prenijeti ga na njega.

Mnogo minusi. Šipka drva za drva zahtijeva znatan napor. I više napora primjenjuje se kako bi se zaustavio napredak kolume nakon što se raspada. Drugi minus - takav drvo drva zauzima solid kvadrat, jer duže poluga, manje napor da se primjenjuje. Međutim, čak i takva primitivna mehanička prilagodba mnogo se smanjuje složenošću procesa.

Jedna od opcija - Colun je zavaren na kvadratnu cijev, ispunjena betonom

U ovom dizajnu, debelo crijevo mora biti teška. Zato što je oštrica zavarena za prazninu od metala. Više pristupačnija je zavariti na cijev (okrugli ili kvadratni) i izliti ga betonom. Slažem se, napravite takav drvorez s vlastitim rukama od strane bilo koga tko može podnijeti stroj za zavarivanje.

Proljeće rezbarenje

Postoji modificirani dizajn ručnog mehaničkog drva, koji, s manjim veličinama, bolja za ogrjev, zahtijeva manje napora. U ovom modelu, glavna radna jedinica je proljeće, koja je fiksirana na krevetu, a gornji dio leži na stacionarnoj poprečnoj traci na kojem je stupac fiksiran.

Članak o toj temi: Zaštita od hrđe metalne ograde

Kako napraviti drvorez

Dizajn proljetnog rezača

U ovom dizajnu, glavni napor je držati stup nakon što ga dijeli - potrebno je na proljeće. Prema tome, glavna stvar je odabrati proljeće i naglasak tako da su minimalni napori vezani, ali su bili dovoljni da se podijeli čak i složeni, utopljeni kmbazi. Usredotočiti se na proljeće može se pokretati. Tada možete podesiti parametre za određene uvjete. Stvarno, "rekonfiguracija" je potrebna pod određenom osobom. Ako jedna osoba radi s instrumentom, onda možete učiniti sve bolničke, podižući visinu eksperimenta.

Jednako je važno napraviti rolling artikulaciju okvira i poluge na kojoj je stupac fiksiran. Najbolja opcija - ležajevi. Oni moraju biti visoke kvalitete, po mogućnosti - samoniveling.

Kako napraviti drvorez

Spreman domaće proljetno drvo

Minimalna visina domaće šume je oko 800 mm. Ali onda ili morate raditi naginjanje, ili instalirajte stroj na stol / krevet. Udobnija opcija koja zahtijeva minimalni napor je pod vašim visinom. Odredite na kojoj visini je prikladno za to da bude u potpunosti, dodajte visinu cijelog kurcaka, dobiti visinu kreveta. U tom slučaju, oni će se također morati saviti, ali samo kada instalirate klizanje na postolje, a ne svaki put kada se stupac spušta.

Kako napraviti drvorez

Već je spreman domaći drvo s proljećem s određenim veličinama

Kako napraviti drvorez

Križarnica nosi veliki savijeni jer to nije suvišno da ga ojača, također je lijepo ojačati platformu ispod proljeća

Kako napraviti drvorez

Proljeće i kolongi za Woodcover

Kako napraviti drvorez

Proljeće Drovcolt shema za samostalnu proizvodnju

Kako napraviti drvorez

Temelj se vrši kao trokut. Ovo je stacionarna opcija

Kako napraviti drvorez

Čvor kotrljačkog spoja i pričvršćivanje opruga - mogućnosti

Da biste dodali dizajne mobilnosti, kuhajte krevet, s jedne strane kotača su fiksirani, sekunde su zavarene. Neka takvo drvo s vlastitim rukama nešto je složenije, ali ako postoji proljeće i ležajevi - to je tako težak zadatak.

Drovokol inercijalni vertikal

Još jedna jednostavna opcija za samostalno stvaranje. Da biste napravili takvu drvorez, s vlastitim rukama, trebate dvije cijevi većeg i manjeg promjera. Još uvijek ima tešku ploču - bazu i, zapravo, dio šivanja je rezač / debelo crijevo.

Dizajn je jedan od najjednostavnijih, potreban je napori mali. Debljina cijevi je fiksirana na masivnoj platformi i bolji - pin. Visina - oko brojila. Ovo je vodeća cijev. Slobodno pomiče stupac, koji je zavaren na cijevi zvoni malo više promjera od vodeće cijevi. Drva drva koje slijedi: podići stupac i pustiti. Možete dati malo ubrzanja. Zbog čvrstoće gravitacije, podijeljena je.

Članak na temu: dekodiranje naljepnica s ikonama na pranje odjeće

Kako napraviti drvorez

Teška Colong - ovdje je ključ uspjeha u ovom modelu

Kako napraviti drvorez

Mehanički vertikalni rezač: crtanje dimenzijama

Kako napraviti drvorez

Da biste povećali učinkovitost, možete napraviti gubitak težine

Ali ovo mehanički drvo odmah dijeli sve krmice. Da biste povećali njegovu učinkovitost, možete napraviti kolijevku na debelom crijevu. Može biti "dodano" ako je potrebno. Druga mogućnost je udariti nekoliko puta u stupcu čekića. Ova metoda je dobra ako je rezač zaglavljen u drvu. Alternativa - Podignite se scrabble gore i oštrite oštro. Ali lakše čekić.

Vodootpori s električnim pogonom

Handwood rezanje, naravno, olakšava žetvu drva, ali još uvijek zahtijeva čvrste fizičke napore. Ne koliko god troše svoje uobičajene Kolun, ali još uvijek ... kako bi napori čak i manje pomaže električnom motoru. Na njoj, oni čine drvorez različitih dizajna. Ali učinite takvu drvorez s vlastitim rukama teže. Postoji složeniji uređaj, a to je potrebno barem minimalno znanje električara za povezivanje motora kroz starter, te s gumbima "Start" i "Start".

Vijak (konus)

Jedan od najčešćih modela je konusna ili vijčana rover. Razlika između njih samo u odsutnosti / prisutnosti niti na šivanje elementu, koji se u ovom modelu stvara u obliku konusa.

Kako napraviti drvorez

Konusna paljenje ubrzava žetvu drva

Cherbaki Split zbog činjenice da se konus rotira motor srušio u drvo, postupno se razbija u dijelove. Veliki kleveti najprije isječe rubove, a zatim rastrgali sredinu.

Konusi i parametri niti

Prvo, rezni dio je izvučen u obliku glatke konusa. Ako koristite elegantan konus, kada radite potrebno je vrlo loše leći na chumbach, tako da je cilindar "bita" u drvo. Mnogo je lakši proces, ako je nit izrezan na svojoj površini. U ovom slučaju, vijak se booned, a zatim se dijeli.

Kako napraviti drvorez

Konus crtež s nitima za vijak rover

Glavna stvar je napraviti closni konus. Ako postoji tokare i radno iskustvo, možete pokušati sami. Ako ne - morate naručiti. Teme su izrađene različite, ali takvi parametri su optimalni kao optimalni: Korak 7 mm, dubina je 3 mm (minimalno - 2 mm). Još jedna važna točka je dubina slijetanja na motornom mjenjaču - ne manje od 70 mm.

Kako napraviti drvorez

Vijak za drvorez

Ako postoji konus s nasjeckanim rezbarijama, učinite da ova drvo s vlastitim rukama neće biti mnogo poteškoća.

Elektromotor i zupčanik

Trebate električni motor prilično snažan (2 kW i više ili 5-9 l / s), ali s malom brzinom rotacije: 250-600 o / min. Sa 250 okretaja i ispod valjka je vrlo sporo, a ako su revolucije više od 500 - to je opasno za rad, kao što može ugrabiti ruku.

Kako napraviti drvorez

Rezač vode s vijkom, naveden izravno na radilicu

Ako ste uspjeli pronaći motor s takvim parametrima, možete staviti vrh (vijak) izravno na radilicu (na gornjoj fotografiji). Ako su revolucije veće, morate staviti niži reduktor ili napraviti lanac ili prijenos remena kako biste smanjili brzinu rotacije.

Članak na temu: zavjese na prozoru s balkonskim vratima: pravila za odabir optimalnog dizajna

Odnos se izračunava ovisno o rotaciji motora. Na primjer, postoji motor za 900 revolucija. Izradom mjenjača 1: 2 dobivamo 450 revolucija / min. Samo optimalna opcija.

Kako napraviti drvorez

Snažan reduktor za vijak rover

Prijevodi mogu biti pojas ili lanac. Lanci rade na vrijeme glasnije, zahtijevaju stalnu bris, i obično je skupo povući zvijezde s željenim parametrima. Prijenos remena je poželjan dvostruko (kao na gornjoj fotografiji). U tom slučaju, bit će manje klizanja.

Kako napraviti drvorez

Domaći vijak Rover s električnim motorom

Kako napraviti drvorez

Nesiguran dizajn. Poželjno i poklopac lanca i motora s kućištem

Kako napraviti drvorez

Prestanite zadržati lanac dame

Kako napraviti drvorez

Naglasak na drugoj strani

Kako napraviti drvorez

Ovo je takva kotrljanja na niti na cilindru za ispaljivanje

Kako napraviti drvorez

"Extender" za vijak - tako da radni prostor je daleko od motora ili remena / lanaca

Gdje postaviti motor

Ako dizajn osigurava prisutnost prijenosa, motor je bolje staviti na dno, a vijak je fiksiran na radnoj površini. Visina radne površine odabrana je pod rastom tako da ne morate raditi na padini.

Kako napraviti drvorez

Sigurniji model. Napravite takvu drvenu šumu s vlastitim rukama - olakšajte život

Još uvijek postoji takav parametar kao visina otvora vijka iznad radne površine. Jaz od tablice do cilindra treba biti na području od 8-20 cm. Nije potrebno postaviti gore - može rotirati otrcan malog promjera. Optimalna udaljenost je 8-12 cm. Čak i male žarulje nisu rotirane.

Hidraulična mreža

Hidraulički drvo je najmoćniji, ali i najsloženiji i skupi u proizvodnji. Osim kreveta, motora i noževa za rezanje, trebamo hidraulični cilindar dovoljne snage. Oni nisu suzid. Osim toga, još uvijek postoji spremnik za ulje i pumpu.

Kako napraviti drvorez

Uređaj hidrauličnog kolo.

Hidraulične kolone za ogrjev razvijaju čvrste napore, jer koristi značajnu debljinu metala sa svojom proizvodnjom - 6-10 mm, ovisno o snazi ​​pogona. Razvijeni napori su dovoljni kako bi izbili klizanje na 6-8 minuta. Stoga se noževi proizvode u obliku "zvjezdica".

Kako napraviti drvorez

Kolona s hidrauličnim pogonom opremljena je složenim rezačem, koji odmah sruši chumbach za nekoliko traka

U proizvodnji noževa rješavat će se s nekoliko centimetara jedni od drugih. Tako da samo jedan u radu. Na primjer, prvo - horizontalno, zatim - okomito, zatim desno i na kraju - lijevo. U isto vrijeme, svaki od noževa povećava, zavarivanje stražnjih armaturskih ploča. Preporučljivo je koristiti čelik za korištenje teško, nakon što je izoštren istim principom kao i na Kolun.

Video na temu

Čitaj više