Nadležna lokacija prodajnih mjesta u kuhinji

Anonim

Nadležna lokacija prodajnih mjesta u kuhinji

Tijekom novog električnog ožičenja u kuhinji je potrebna posebna pozornost: mjesto, količina i ugradnja. Trenutno, kuhinja zauzima vodeće mjesto u broju električnih aparata u njoj. Oni su potrebni za smanjenje ručnog rada i vremena dolaze na rješavanje problema. Stoga, kako bi se osiguralo neprekidno djelo kućanskih aparata i zaštitu od požara, potrebno je postaviti izvore napajanja u pravi iznos.

Nadležna lokacija prodajnih mjesta u kuhinji

Pravilno postavljanje utičnica u kuhinju

Mjesto i broj priključaka

Kako bi pravilno napravili električnu ožičenje i instalirali utičnice na pravim mjestima, trebali biste unaprijed razmisliti gdje i koji će se uređaji instalirati. Svi električni uređaji mogu se podijeliti u dvije vrste:

  • stacionarni, koji su stalno spojeni na napajanje;
  • Uređaji koji su uključeni samo u vrijeme uporabe.

Stacionarni uključuju električne peći, televizori, perilice posuđa i strojevi za pranje rublja, hladnjaci, ponekad električni keteti i drugi kućanski aparati. Privremeno se koriste različiti mali kućni pomoćnici: mješalice, sokovnici itd. Svaki veliki kućanski aparat treba konsolidirati njegovim priključkom. Morate navesti poseban utikač za označavanje ako nije spojen na cjelokupni sustav rasvjete. To je zgodan za povezivanje malih kućanskih aparata ako napravite uvlačenje utakmice u tablici koji prikazuje na fotografiji.

Nadležna lokacija prodajnih mjesta u kuhinji

Uvlačive utičnice

Ispuštanje napajanja može se postaviti preko zračnog kanala ili preko gornjih ormara na nadmorskoj visini od 5 cm. Utičnice za mikrovalnu i hladnjak mogu se kombinirati u jedan blok i staviti unutar ormarića, rezanje rupe u stražnjem dijelu zid. Nemojte instalirati konektore u ormari s ladicama. Ploča za kuhanje, perilica posuđa i strojevi za pranje rublja povezani su ispod ormarići ispod. Ako trebate instalirati priključak unutar ormarića za pranje, mora se zaštititi od vlage i nalazi se iznad mogućeg protoka vode. Zgodan kuhinjski kutni utikač.

Članak na temu: Dizajn kupaonice 4 m2

Koliko mjesta za instalaciju ovisi o količini električnih aparata, trebali bi biti 20-25% više. Na primjer, ako će oko 10 uređaja biti spojeno na električnu mrežu, morate instalirati 12-13 izvora energije - to je minimum. U isto vrijeme treba biti oko 2-3 besplatno.

Pravila za mjesto izvora za instrumente

Postoje određena pravila o instalaciji:

  1. Utičnice trebaju biti postavljene na visinu niže od 2 cm od postolja. Na mnogo načina, visina ovisi o bazi kuhinje.
  2. Sklopke za prodaje su instalirane na visini od najmanje pola metra s poda. Takav prekidač može se kombinirati s napajanjem i ispušnim plinovima.
  3. Od uređaja do izvora energije trebaju biti udaljenost od mjerača. Zabranjeno je instalirati izvore izravno izvan tijela električnog aparata.
  4. Utikači moraju biti izolirani iz vlage tako da sa slučajnim dodirom s mokrim rukama nije pogodio struju.
  5. Zabranjeno je montirati utičnice preko plinskog peći i pranje.
  6. Izvori električne energije trebaju biti u nedostupnoj zoni za djecu.
  7. Kada instalirate, mjesto plinskih cijevi, vodovodne cijevi i ventilacija treba uzeti u obzir kako ne bi ih oštetili.
  8. Power zalihe za male kućanske aparate moraju biti smješteni na udaljenosti od 1-1,5 m od poda. Dakle, udaljenost od najmanje 10 cm bi trebala biti s površine tablice na donji rub priključka.

Za pravilnu instalaciju potrebna je shema na kojoj će se primijeniti mjesto utičnica.

Nadležna lokacija prodajnih mjesta u kuhinji

Shema kuhinjskog električnog ožičenja

Kako pronaći poslovnice u kuhinji, bolje je saznati od stručnjaka da se pridržavaju pravila zaštite od požara i čine ga prikladnim za njihovo korištenje.

Što su plug priključci

Izgled utikača ne igra veliku ulogu. Obično su odabrani u unutrašnjosti sobe i ukupnoj količini boja. Važno je da reagiraju na sigurnost požara. Kuhinjska utičnica može biti otvorena i skrivena. Da biste spojili električni štednjak, napajanja napajanja su instalirani za 32 A + 40 A, ovisno o štednjaku, za preostale električne uređaje, postoje dovoljno plug priključaka s uzemljenjem kontakta od najmanje 15 A.

Članak o toj temi: Vrt Gazebos fotografija

Poželjno je da hladnjak, perilica pranja i suđa, električni štednjak, mjedeni ormar za označavanje zasebne linije. U redak hladnjaka možete priložiti nekoliko slobodnih utičnice. Perilica za pranje posuđa i perilica rublja mogu se postaviti u jednu liniju ako njihova ukupna snaga ne prelazi 4 kW. Svaka pojedina skupina utičnica mora biti opremljena diferencijalnim strojem ili RCD. Kombinirajući izvore energije, trebali biste izračunati opterećenje na ožičenje.

Nadležna lokacija prodajnih mjesta u kuhinji

Tablica energije koju konzumiraju neki električni uređaji u kuhinji

Mjesto rozeta u kuhinji trebalo bi se razmotriti u fazi dizajna i vezati ih na mjesta gdje će biti instaliran stacionarni kućanski aparati. To može pomoći dizajneru ili elektriku, ali bolje je provjeriti sve. Prilikom instaliranja priključaka utikača morate slijediti pravila o sigurnosti požara. Broj utičnica mora odgovoriti na broj električnih aparata, uzimajući u obzir činjenicu da je nekoliko izvora energije trebalo biti slobodno.

Opterećenje električnom mrežom ne smije prelaziti dopušteno, tako da je postavljanje utičnica u kuhinji vrlo važno obratiti pozornost na dovoljno.

Osim toga, veza instrumenata treba osigurati njihovu punu funkcionalnost.

Čitaj više