Čipkasta tkanina, zavjese s čipkom

Anonim

Čipka je tekstilni proizvod koji je svojstveni ukrasni dizajn (tzv. Uzorak otvorenog rada) formiran zbog tkanja.

Čipka ima dekorativno značenje - koristi se za ukrašavanje razne odjeće (manžete, ovratnike, žensko donje rublje).

Postoje proizvodi koji su u potpunosti izrađeni od čipke - haljine, bluze, šalovi, pelery, šalovi, rukavice itd.

Čipka se također koristi u dizajnu interijera: kao dekorativni paneli, zavjese, stolnjaci, posteljina, salventi. Bolje ukras, ugodno oko i tijelo, možda još nisu došli!

Stvaranje i korištenje tkanine

Čipkasta tkanina, zavjese s čipkom

Čipka je jedna od sorti dekorativne i primijenjene umjetnosti. Čipka tkanina je vrlo svečani, lijepi materijal.

Tipično, luksuzne večernje haljine se odlikuju čipkom - u svakom trenutku, čipkast je izvršila prerogativnu elitu. Do prve polovice 19. stoljeća sve su se čipke proizvode ručno, tako da im samo članovi kraljevskih obitelji mogu priuštiti ili vrlo osigurati.

Čipkasta tkanina, zavjese s čipkom

Nakon što je izumljen čipke, situacija je promijenjena i čipka je dobila veću dostupnost nego prije. Svaka se fashionstra smatrala dužnost da ima čipku ili dodatak u svojoj ormari. Do danas je ova tradicija sačuvana, osobito s obzirom na donje rublje.

Proces stvaranja čipke tkanine je prilično savjesna i dugotrajna okupacija. Neki proizvođači visokokvalitetne francuske čipke čine dizajnerskim platnama u samo nekoliko desetaka metara. Takva čipka je vrlo teško kupiti, jer su izgrađeni svjetski poznati modni dizajneri, europski monarhi i milijarderi.

Ručna čipkasta tkanina se dobiva pletenjem, tkanjem ili vezom. Strojne vezice imaju složeniji uzorak, a ponekad i manje debljine - dobivaju se pomoću pletenja, tkanja ili stroja vezenja. Slična tkanina čipke naziva se gurište i također je popularan.

Članak o temi: Tkanje Salpae iz novina cijevi

Uspješan duet s lan

Lana zavjese - Opcija je optimalna i pobjeda, pogotovo ako želite prirodna tkiva. Trebalo bi biti uključeno u prostorije udobne mikroklime i jedinstvene atmosfere.

Linene zavjese imaju brojne nesporne prednosti:

  • statički elektricitet ne akumuliraju;
  • smanjiti negativne učinke zračenja električnih uređaja;
  • Zvučnici s prirodnim klima uređajem (ljeti smo odustali od hladnog, a zimi grijani;
  • Posjeduju baktericidne kvalitete, suzbijanje kuhinjske patogene mikroflore.

Takve zavjese će odgovarati svakom unutrašnjosti, bez obzira na stil dizajna, biti to provans, klasična kuhinja ili u modernom stilu. U isto vrijeme, raspon lana tkanina je vrlo raznolik, na primjer, opcija s uzorom jacquard (zavjese iz ovog materijala će biti savršeno gledano u blagovaonicu, osobito ako je ukrašena čipkom i zavjesama prirodne platnene boje savršeni su za kuhinju u rustikalnom stilu).

Nekoliko savjeta za odabir i brigu za zavjese za čipke

Neki vjeruju da baklje u kuhinji nije mjesto, jer je u stanju stvoriti probleme u skrbi za zavjese, ali ovo mišljenje nije u redu. Linene zavjese i zavjese za laneno su savršeno izbrisane. Osim toga, dobro je poznato da je to jedan od najatraktivnijih i izdržljivijih prirodnih materijala.

Još jedan važan trenutak. Zbog svoje jedinstvene strukture, lanene tkanine nisu izložene zagađenju kao i druge vrste tkiva. Dakle, nema potrebe za često oprati takve zavjese i razotkriti čipku deformacije.

Naravno, oni nisu tako lako za glačanje, međutim, ako se osuši zavjese u ispravljenom stanju, a taj se problem ne pojavljuje u blagom mokroj formi.

Još jedan pozitivan aspekt. Budući da line zavjese u većini slučajeva imaju vrlo jednostavan rez, njihovo krojenje je lako prevladati ne samo ugostiteljske igle, već i uobičajeni ljubitelj šivanja vlastitim rukama.

Članak na temu: Rasvjeta za kuću za lutke s vlastitim rukama

U isto vrijeme, ovi proizvodi trebaju ispirati isključivo s prikladnim sredstvima u posebnom načinu rada. Kada je strojno pranje nemoguće koristiti centrifugu tako da se tkanina naknadno izglađuje.

Ako želite, vizualno proširiti svoju kuhinju i učiniti ga prostranim, morate odabrati tkaninu u horizontalnu traku. I za vizualno povećanje visine stropova, trebamo materijal s vertikalnim prugama. Ako imate nekoliko malih prozora u kuhinji, bolje je napraviti čvrstu tkaninu.

Čipka će savršeno nadopunjavati i ukrasiti ovu tkaninu, donoseći milost i ljepotu.

Ako odlučite napraviti neovisno šivanje, onda na internetu možete "istaknuti" mnoge mogućnosti za svaki ukus. Monofonski platno može se nadopuniti sljedećim elementima:

  • pleteni elementi;
  • čipka ili mjerenja;
  • pakiranje;
  • vezenje itd.

Takva kombinacija može biti prikladna ne samo za unutarnju interijeru, već i za sobu u odgovarajućem stilu i za seosku kuću. S takvim ukrasima, jednostavna tekstura lan će postati mjesto gdje je više atraktivnija i originalnija, dok ostaje jedinstvena i jedinstvena.

Poslati čipku na tkaninu. Glavni razred

Kako šivati ​​čipkom na tkaninu:

Čitaj više