Kako smanjiti zavjese s lambrequinima: obrasci izračuna i dijelova rezanja

Anonim

Sada većina vlasnika pokušavaju napraviti ukrase za dom vlastitim rukama. Smatra se ne samo moderno, već i uvodi osjećaj udobnosti, toplini. Ali ovdje za šivanje samostalnih zavjesa za spavaću sobu, pa čak i ukrašene sasvim složenim elementima, odlučeno će ne i svaki početnik.

Kako smanjiti zavjese s lambrequinima: obrasci izračuna i dijelova rezanja

Slika 1. Ako ste početnički krojač, ne smijete se uzeti za složene vrste lambrequina, možete šivati ​​jednostavno, ali elegantno.

Ali rezati zavjese s lambrequinima i bez prisutnosti posebnih vještina je vrlo lako. Potrebno je samo znati neke nijanse i pravila za preliminarni izračun mreže. A ako ste strpljivi, neće uzeti puno vremena za prilagođavanje lijepih i vrlo spektakularnih zavjesa.

Preliminarne faze rada

Naravno, izbor modela zavjese ovisi samo o okusu hostesa i općeg dizajna spavaće sobe. Ali ako se prvi put brinete o rezaču s lambrekinom, onda ne biste trebali odmah uzeti za složene, višeslojnije proizvode koji se sastoje od raznih detalja. Obratite pozornost na jednostavnije zavjese. Na primjer, prikazano na slici 1.

Šivati ​​slične zavjese s lamborekinima i bočnim kaskadama prisiljava čak i novak krojača.

Da biste sastavljali jele i rezanje tkanine, trebat će vam sljedeće alate:

Kako smanjiti zavjese s lambrequinima: obrasci izračuna i dijelova rezanja

Shema konstrukcije kaskadne uzorka.

Izgradnja uzorka kaskade vrlo je sličan obračunskom obrascu za swag. Duljina ovog elementa ovisi o duljini samih zavjesa. Tipično, ovaj parametar je 1/3 duljine zavjesa. I kratka strana dijela je 1/3 duge strane. Ako je ukupna duljina zavjesa, na primjer, 240 cm, tada će duga strana kaskade biti 80 cm, a kratko - 26,5 cm.

Širina tog elementa obično je jednaka širini širine swage. Ali ako je detalj ovog elementa lambrekina preširok, može se proizvoljno smanjiti. Kada pripremate uzorak za kaskadu, morate uzeti u obzir dubinu nabora. Njihov izračun se izrađuje na isti način kao i nabori swag lambrequina.

Članak o temi: AVC kabel napajanja: Karakteristike i opis

Nakon što ste nacrtali smanjeni dijagram svih dijelova, moraju se prenijeti na papir u stvarnoj veličini. Uzorak samih zavjesa ne treba. Sva potrebna oznaka stavljena izravno na tkaninu. Ali potrebno je pripremiti obrasce elemenata lambrekina. Inače, lako je napraviti pogrešku.

Punches na dijelovima savijanja obično se postavljaju izravno na tkaninu. Ali mogu se predvidjeti u glavnom obrascu. U pravilu čine 0,7-1,5 cm.

To je prikladno izgraditi uzorak povoljno na podu ili pričvrstiti list papira na zid s bojom trakom ili igle. Ali pobrinite se da nema mekog premaza ispod lista (na primjer, palača). Inače, za crtanje linije bit će nezgodno.

Rezač s lambrequinima

Prije nego što nastavite na vranu, preklopite tkaninu za zavjese, poravnavanje vertikalnih dijelova. Proširite materijal na pod, ističući i sagnuo jedan dio toga, koji će ići na duge zavjese (ne zaboravite na naknade za savijanje). Zatim se razgradite na tkaninu sve uzorke lambrena. Zapamtite da prekidač mora biti u mogućnosti odrezati pod kutom od 450 na temeljni nit. Kaskade se također mogu postaviti paralelno s odjeljcima tkanine. Ali ako ih izrežete na dijagonalu, onda će ove stavke na kraju ležati lijepim draper.

Samo pazeći da je tkanina dovoljna za sve elemente zavjesa i lambrekina, nastaviti s Crowom.

Kako smanjiti zavjese s lambrequinima: obrasci izračuna i dijelova rezanja

Zavjesa crtanje s lambrequinima.

Prvo, detalji se ponovno koriste pojedinosti o dugom portiru, ostavljajući naknadu za savijanje. Sa strane zavjesa čine 1-2 cm, od gornjeg ruba - 2,5-3,5 cm, i od dna - 7 cm.

Kada označite, pokušajte ne crtati, a ne "bore" tkanina. Ali nije vrijedno istezanje. U suprotnom, pojedinosti mogu biti krivulje. Najsumnije je pritisnuti materijal u kutovima s nečim teškim. Ili tražiti pomoć iz kućanstava.

Članak o toj temi: Kartonska kuća to učiniti sami

Zatim, lambrekva i njezini pojedini dijelovi. Da biste to učinili, s tkivom uz pomoć Portor igle, uzorak propire i vozi ga uz konturu s kredom ili komadom suhog sapuna. Ne zaboravite staviti oznake za dubine nabora. Ako imate dobro oko, onda detalji ne mogu biti obojani odvojeno, već ih izrezati, iz sklopljenog dva puta. Tada će se dodaci savijanja ispasti.

Uz kaskade, uvjerite se da su ti elementi simetrični jedni drugima. Nakon gledanja na jedan detalj, prekretnica mora biti okrenuta na pogrešnu stranu. I tek nakon toga izrezati drugi element. Inače će se kaskade rotirati u jednom smjeru da se ljepota lambrekena neće dodati.

Uz obrezivanje nužno obratite pozornost na smjer uzorka tkanine. Ni u kojem slučaju ne okrećite materijal. Inače, na nekim elementima, ukras će biti smješten ispod, a na drugom od vrha do dna. Ako postoji olakšanje i crtanje na tkanini, onda je potrebno obojiti materijal s prednje strane.

Čitaj više