Kako je mini kružno umirući u svojim rukama?

Anonim

Tijekom izvršavanja popravaka može biti potrebna kružna pila, što će pomoći u stvaranju visokokvalitetne piljene potrebne površine. Ovaj alat je potrebno rijetko, a to nije tučeno. Kako biste spremili vlastite uštede, možete sakupiti piće. Kružna pila s vlastitim rukama, bit će lako riješiti sva pitanja koja proizlaze iz izgradnje / popravka.

Kako je mini kružno umirući u svojim rukama?

Dizajn domaće kružne pile.

Prikupljamo piće vlastitim rukama

Kružne pile namijenjene su za piljenje trupaca ili raznih proizvoda od drva. Od snage električnog pogona ovisit će o debljini materijala koji se reže, tj. Što je više, debeli proizvod može biti prolio. Povećajte piljenje, ne možete samo sa snažnim motorom, već i instaliranjem bregastog vratila.

Svaka kružna vila se sastoji od 2 dijela - gornji i niži. Na vrhu se nalazi radna površina, pile i vratilo s koloturom. Na dnu uređaja instaliran je cijela električna oprema. Ova oprema uključuje:

Kako je mini kružno umirući u svojim rukama?

Crtanje domaće pilane diska.

  • električni motor;
  • transformator;
  • Trenutni starter.

Okvir mehanizma za rezanje je bolji od metalnih uglova 25x25 mm ili 30x30 mm. Veličina radne površine trebala bi biti 650x450 mm, u kutovima od kojih trebate zavariti cijev promjera 18-20 mm.

Na pripremljenom okviru mehanizma treba fiksirati 2 mala kuta, čija duljina treba biti 20-30 mm, a udaljenost između njih će biti određena veličinama osovine. Ovi kutovi pomoći će popraviti ležajeve, za pričvršćivanje koje trebate koristiti stezaljke.

Kako bi se povećala glatkoća sode pile i poboljšala kvalitetu rada, potrebno je koristiti zatvorene ležajeve. Neće vam omogućiti da postignete ležaj s čipovima i pilanima.

Niža pila

Donji dio mehanizma pila mora biti masivan, povećat će svoju stabilnost i smanjiti vibracije koje se javljaju tijekom rada. U te svrhe najbolje je odgovarati kutu, a poprečni presjek je 40x40 mm ili 50x50 mm. Da biste montirali električni motor, morate instalirati 2 poprečne kutove.

Članak o temi: Zamjena vrata u kupaonici i WC-u to čine sami

Kako je mini kružno umirući u svojim rukama?

Krug tablice za kružnu pilu s mehanizmom za spuštanje podizanja.

Sam motor je bolji koristiti trofazni asinkroni, čiji će snaga biti 1,5-2 kW, a maksimalni broj revolucija - 2000 okretaja u minuti. Motor treba staviti na motornu remenicu, čiji je tok 80-100 mm, omogućit će vam da koristite širok i pouzdan pojas.

Na okomitom stalku kreveta treba biti kratka čelična ploča. Bit će vezan za lansiranje. Njegove žice moraju biti oprezno postavljene tako da se ne upuštaju za električnu osovinu motora.

Zatim se donji i vrh pila moraju kombinirati međusobno, to se može učiniti pomoću rezova cijevi odgovarajućeg promjera. Oni moraju unaprijed izbušiti rupe na 2 strane. Vijci su umetnuti u ove rupe koje će vam omogućiti da povučete cijeli mehanizam kružne pile.

Nakon povezivanja oba dijela morate povući pojas. Njegova rastezanja ne bi trebala biti jako jaka, inače će to dovesti do brzog rupture. Početni mehanizam mora biti opremljen kondenzatorima koji će pomoći u glatku povećane početne struje. Da biste povećali moment i izlazne struje, možete koristiti 500-600 W transformator.

Ostale vrste kružnih pila

Kako je mini kružno umirući u svojim rukama?

Krug sklopa kružnog ležaja.

Možete napraviti kružnu pilu tipa klatna. Ova vrsta pila namijenjena je piljenju debelog drva. U uređajima za ploču koriste se električni motori s povećanom snagom, okretni moment koji ulazi u osovinu pile kroz sustav zupčanika remena.

Krevet kružnog pile za klatnicu trebao bi biti vrlo moćan i izrađen je od debelih čelika. Određuje se činjenicom da će imati sve rezanje i rotirajuće opterećenje mehanizma. Štoviše, takav model može biti opremljen uređajem za podizanje diska.

Ali ne zahtijeva uvijek velike i ozbiljne pilane. U tom slučaju, dobro rješenje će biti korištenje mini-kružne pile. Mini kružna pila omogućuje vam rad na mjestu, dok je moguće izvesti izrezati na različitim kutovima.

Članak na temu: zavjese na prozoru s balkonskim vratima: pravila za odabir optimalnog dizajna

Prisutnost takvog mehanizma pila spasit će rabljenu površinu u prostorijama radionice. U tom slučaju, lako je moguće premjestiti kroz slobodan prostor sobe. Prisutnost takvog uređaja pomoći će pojednostaviti sve popravke i građevinske radove. I kvaliteta odvojenog rezanja bit će prilično visoka.

Sklop mini uređaja

Kako je mini kružno umirući u svojim rukama?

Shema primjene kružnog pila.

Prije nego što počnete raditi mini-pilu, morate izvršiti pripravak spola u radionici. Kat u sobi trebao bi biti čak i da se vidjela tijekom rada nije zamahnula, jer Nema teških utrka. Ljuljanje mehanizma ne samo da ometaju tijek rada, već također može dovesti do pojave raznih vrsta ozljeda.

Kao krevet mini-uređaja, možete koristiti bilo koji stari stol i metalne koze. Ti se elementi moraju međusobno kombinirati s debelim brodom (40-50 mm).

Također, tabletop se može izraditi od 2 čelične ploče, čija debljina je 4-5 mm. Pa za to je prikladna i debela šipka, koja je potrebno spojiti na skakač od šperploča s debljinom od 25 mm. Između listova / šipki treba ostaviti jaz od 10-15 mm, to će biti potrebno za prolaz pila diska.

Izvođenje ovih radova treba dobiti kako bi se dobila ravna površina i paralelizam između unutarnjih rubova ploča. Pričvršćivanje mehanizma treba učiniti na takav način da je kružna pila u sredini pripremljenog jaza.

Da biste montirali stavku piljenja na stol, morate bušiti na njegovoj površini rupe. Uz pomoć vijaka potrebno je proizvesti pouzdan pričvršćivanje.

Instalacija motora i završetak rada

Da biste montirali motor ručnog pila, trebali biste osigurati zakretni moment uređaja. U nekim slučajevima, disk pile se mogu instalirati izravno na osovinu motora, ali to će smanjiti snagu cijelog uređaja.

Kao takav mehanizam koji prenosi rotaciju, može se koristiti vreteno iz mehanizma za bicikle. Mora se rezati s metalnim hakepom. Asteris će također trebati daljnji rad.

Članak na temu: 3 apartmana u Bohemian stilu: Photorour i interijer pregled (20 fotografija)

Popjev je dužan opremiti tranzicijsku rukavu, koja će omogućiti da se rezni disk čvrsto na njemu. Rukavac mora biti priključen na nekoliko mjesta, moguće je to učiniti s zavarivanjem. Metalna ploča, koja ima debljinu 5-6 mm, pričvršćena je na nastali čvor vretena. Potrebno je instalirati zvjezdicu na osovinu diska, od kojih će veličina biti 2 puta manje od vretena na vretenu. Tada su ove zvijezde povezane lancem. Da biste to učinili, možete koristiti uobičajeni lanac bicikala. Sada je mini-kružna pila može biti završena i počela ga koristiti.

Disk je napravljen na ovaj način s vlastitim rukama će biti vrlo zgodan i koristan.

Da biste napravili mini-kružnu pilu, morate pokazati malo mašte i mrljanja.

Svi radovi sklopa neće trajati dugo. Mehanizam dobiven kao rezultat će ubrzati popravak i uštedjeti novac.

Čitaj više