Razlike u plastičnim prozorima

Anonim

Danas postoji vrlo akutan problem uštede energije, a time se zamjena zamijeni ili instalira nove prozore, što će smanjiti gubitak težine vašeg stanovanja, što je više zapečaćeno u usporedbi s tradicionalnim drvenim. Poželjno je da imaju ljepotu, jednostavnost korištenja, praktičnosti i kvalitete. Danas mnoge tvrtke nude prozore različitih dizajna, materijalnu proizvodnju, svrhu i cijenu.

Razlike u plastičnim prozorima

Dobar plastični prozor treba biti zaštićen od hladnoće i buke, ne samo lijepo, već i pouzdan. I, nedvosmislen, prozor mora dugo služiti.

Dakle, što razlikuju plastične prozore jedni s drugima i od drugih prozora?

Razlika jedni od drugih

Plastika za uređaj

Prozor se sastoji od:
  • okviri;
  • dvostruki prozori;
  • pribor;
  • prozora;
  • Waterfronti.

Okvir

Razlike u plastičnim prozorima

U uvjetima klime južne obale, s dovoljno snažnim sezonskim vjetrovima, posebno za višekatne kuće, ne preporučuje se uporaba prozora s debljinom od manje od 60 mm.

Okvir je 20-30% područja prozora i izrađen je od plastičnog profila ojačanog metalom. Profil može biti tri i pet komora s različitim konfiguracijama i uzorcima fotoaparata. U tom slučaju, njegova širina je ili 58 mm ili 70 mm (za sjeverne regije kontinenta može biti deblja). Komore se formiraju unutar profila od strane particija tako da su zračni valjci postavljeni oko perimetra, što pomaže u postizanju visoke zvučne i toplinske izolacije, te utjecati na čvrstoću i krutost okvira.

Osim toga, profili okvira se odlikuju debljinom njihovih zidova, tehnologije materijala i pojačanja. Profil se može pojačati sa svih 4 strana prozora ili samo 3Rd.

U jeftinim sustavima za plastičnu uštedu, ponekad smanjuju debljinu komora od komora, što dovodi do smanjenja otpora čvrstoće i mraza. Vanjska površina okvira može biti sjajna ili mat.

Članak o toj temi: Zžajnik za porculanski kamen kada se suočava s fasadom i pločicom u unutrašnjosti

Stakleni prozori

Dvostruko stakleni prozori su struktura s debljinom od 34 mm ili 44 mm, koji se sastoji od nekoliko staklenih tkanina spojenih duž ruba, između koje je prostor ispunjen s rijetkim zrakom ili argonom (koji zapravo ne utječe na njihovu toplinsku vodljivost). Oni su samohrana, dvije i tri komore s debljinom komora od 6 do 16 mm i razlikuju se ovisno o težini klime. Različiti kvalitetu i debljinu stakla u paketu (od 4 do 7 mm), kao i njihova svojstva: konvencionalno staklo, ušteda energije do stakla ili stakla (s prskanjem na njihovoj površini srebrnih iona). Za najbolju zvučnu izolaciju i za drugu klimatsku zonu, kombinirana je debljina stakla u paketu.

Škrtac

Razlike u plastičnim prozorima

Slika prikazuje: ručke, blokatore za podizanje, mikrofulna funkcija, zaključavanje podesivi PIN, ugrađeni držač, pritisnite donji šarku krila.

Priključci su brave, petlje, ručke, odnosno sve one mehaničke elemente, zahvaljujući kojem prozori imaju priliku otvoriti i zatvoriti i na kojima to uglavnom ovisi. Odlikuju se otporom na habanje, opterećenja i sigurnosti. Prozor u smjeru otvaranja može se zakrenuti ili presaviti mogućnošću prorezane ventilacije ili bez njega. A sustavi omogućuju instalaciju: mreže, sjenila, ventilacijskih sustava itd. Nedavno, kada je izrada plastičnih prozora počeo uspostaviti kontrolu klime, koji glatko podešava protok svježeg zraka bez prljavštine i prašine. Petobori jeftinih priključaka nisu mogućnost njihovog prilagodbe, što može podrazumijevati neregulirane praznine, što će dovesti do dodatnog gubitka toplinske energije.

Prozorska praga

Promatrači su segment posebnog plastičnog profila s posebnim čepovima. Glavni uvjet za njih je njihova snaga, koja ovisi o debljini zidova i broju unutarnjih particija. Njihov izgled ovisi o proizvodnom materijalu.

Aluminijum

Windows, čiji su okviri izrađeni od aluminijske legure (a ne iz čistog aluminija, kao što netko može misliti), su široko odredišni prozori. Aluminijski profil je sličan plastici: ima unutarnje komore, mjesta za montažu dvostruko staklenih prozora i brtve.

Članak o temi: Kako napraviti pouzdan kružni stol s vlastitim rukama?

Razlike od plastike

Toplinska vodljivost RAM-a.

Razlike u plastičnim prozorima

Aluminijski prozori imaju veće troškove u usporedbi s drugima, ali imaju trajnost, visoku toplinsku vodljivost, lako očistiti i mogu imati bilo koji složeni oblik.

Sposobnost prijenosa topline u aluminiju je mnogo veća od one polivinil klorida, stoga su okviri napravljeni od aluminija trebali imati više kamera i posebnih izolacijskih punila. Aluminijski profili su "hladni" i "topli." "Hladno" su profili s malim brojem fotoaparata (oko dva), dizajniran za montažu na mjesta gdje nema potrebe za toplinskom izolacijom (u zatvorenom prostoru, balkonima, tehničkim zgradama). "Tople" kamere su puno i uspješno se natječu s plastikom. Osim toga, u aluminijskim profilima, kako bi se izbjeglo pojavljivanje toplinskog mosta, umetnuta je zidna kontura iz posebnog materijala poliamida - opremljeni su toplinskim istraživanjem.

Reless RAM.

Plastika je mekši aluminij i povećati krutost i snagu okvira njih su ojačani metalom, eliminirajući tu razliku.

Izdržljivost

Jasno je da metal štedi uredni izgled duže. Profili aluminijskih prozora ostaju privlačni gotovo dvostruko dulje od plastike. Osim toga, s oštećenjem aluminijskih okvira, profil se može obnoviti ili zamijeniti, što se ne može učiniti s PVC okvirima. Ali ogrebotine na metalu jasnije su vidljive i gotovo je nemoguće eliminirati ili prikriti ih.

Kada je vatra, aluminijski prozor je otporan na visoke temperature, a plastika nije.

Razlike u plastičnim prozorima

Samo iz aluminija možete napraviti prozore vrlo velikih veličina. Osim toga, aluminij je apsolutno vatrootporan.

Sutrabilnost

Zbog veće čvrstoće aluminijskih prozora, u usporedbi s plastikom, oni imaju tanke okvire, što povećava područje staklenog paketa, tako da će biti više svjetla u sobi.

Ekologija

Plastični profili sadrže klor izveden iz ulja, koji se prilikom spaljivanja ispušnih prozora pretvara u dioksine, a aluminijske legure se lako recikliraju.

Članak o temi: krivotvorene ograde (ograde) za privatne kuće - Odaberite svoj stil

Zvučni rad

Naravno, plastični sustavi prozora imaju otpor prodor zvuka više od aluminija.

Trošak

Plastični profili su mnogo jeftiniji od aluminija, koji privlači prosječni kupac i postoji zalog njihove popularnosti.

Čitaj više