Izgradnja podruma

Anonim

Svi znaju što je podrum. U privatnoj kući vrlo je teško bez njega. Potrebno je pohraniti negdje prikupljeni usjev. Takva struktura poput podruma je najbolje mjesto za to. Međutim, izgradnja podrum nije jednostavna stvar. Što bi vaš podrum mogao biti izabran zbog okolnosti.

Kako izgraditi podrum

Izgradnja podruma

Prvo morate odabrati mjesto za izgradnju. Mjesto treba biti suho, podzemna voda na ovom mjestu ne bi trebala biti blizu površine, tlo se ne smije pretvoriti u i duboko vode.

Svi smo navikli da je podrum u privatnoj kući ispod poda kuće. A što ako kopate podrum kod kuće je nemoguće?

Evo nekoliko opcija izvan kuće:

Izgradnja podruma

1. podrum s klasterom na sličnosti unutarnjeg bunara.

2. ispuhao podrum s otvorom.

3. Polupromjerni podrum s tamburom.

I još jedna opcija u kući:

1. podrum u skladišnoj sobi.

Ulaz u podrum nije ispod kuhinje, što se često događa, au kući pričvršćen za kuću ili dodatnu sobu, možete ispod stubišta. Ova soba zimi može se koristiti kao hladnjak za spremanje cijevi s kiselim kupusom ili samo kljucač kolača za odmor.

Za svaku vrstu podruma, tehnologija rasporeda je njihova, s izuzetkom nekoliko pravila, koje se uzimaju u obzir prilikom izgradnje bilo kakve podrume.

Pravilna hidroizolacija i toplinska izolacija, ventilacija i ispušni plinovi.

Hidroizolacija se provodi iznutra. Ako izgradite novi podrum, hidroizolacija se najbolje izvodi iz betona metodom monolitnog punjenja. Detaljna tehnologija i ispravni materijali su bolje odabrati, savjetovanje sa stručnjakom.

Izgradnja podruma

Ako već imate podrum, samo trebate ga popraviti, izbor materijala za popravak ovisit će o stanju popravljene površine. Izbor prodornih sastava je u velikoj mjeri predstavljen u trgovinama koji prodaju građevinske materijale. Želim napomenuti da je proces obavljanja hidroizolacije vrlo važan, što se događa 97% uništenja zbog vlage.

Toplinska izolacija je bolja izvana izvana. Grafik za toplinsku izolaciju nalazi se oko perimetra. Odaberite toplinsku izolaciju, kako za vanjsko i unutarnje uređenje, potrebno je voditi činjenicu da bi materijal trebao biti otporan na vlagu i kruti, tolerirati mehaničku štetu dobro.

Ventilacija ispušnih plinova može biti dvije vrste:

- prirodni, najčešći tip ventilacije i najekonomičnije;

- prisiljeni, skuplji, ali pružaju trajnu izmjenu zraka.

Razmotrite prvu opciju.

Sustav prirodnog ventilacije sastoji se od dvije cijevi - napajanje i ispušne plinove. Nalaze se nasuprot međusobno i na različitim razinama. Cijev za opskrbu nalazi se na dnu pod podrum. Ispušna cijev se nalazi ispod najčešće stropa. Zrak kroz cijevi prirodno cirkulira. Stabilnost potiska osigurana je izlaz ispušne cijevi iznad krova podruma najmanje 30 cm. Što je područje podruma veći veći promjer opskrbnih i ispušnih cijevi.

Ako je podrum ispod poda kuće, moguće je varijanta prirodne ventilacije ispušnih plinova u obliku debla, koji su ostavljeni u osnovnom dijelu temelja. Naravno, treba osigurati mogućnost da ih pokriju u teške mrazeve.

Ako je podrum, ili kuća u kojoj je podrum opremljen okolišem, ljeti, izmjena zraka može se suspendirati. Sustav prisilne ventilacije može doći do spašavanja. Gotovi sustavi prisilne ventilacije su u trgovinama. Možete jednostavno staviti navijače na opskrbu i ispušne cijevi, samo ispravno. Na dovodu zraka i na ispuh do odljeva zraka.

Članak na temu: Kako uskladiti zidove u kupaonici s vlastitim rukama

Izgradnja podruma

Možete učiniti bez povezivanja ventilatora instaliranjem posebnog deflektora. Poticanje se stvara prekomjernim tlakom zraka na jednoj strani i ispušta se na drugoj strani deflektora.

Naravno, najoptimalnija opcija za pružanje obje metode ventilacije.

Ispravno iskorištavanje podruma nije ništa manje važno. Podrumski podrum treba koristiti samo za njegovu namjenu, sadržanu čist, ventilirati se u vremenu, da se osuši, ako je potrebno za popravak. Kada obavljate sve uvjete, vaš će usjev uvijek biti svjež, kao i s krevetom, radni komad može biti sve zime, a kolač, pečen za odmor, bit će najukusniji.

Čitaj više