Instalacija sofita je lakše nego što mislite!

Anonim

Rad na krovu gotovo je dovršen i sljedeće je pitanje bilo ispred mene: kako organizirati vijenac krova. Moj izbor pao je na sofit vinil zaštitni znak Dyuk. Što je sofit? Koji su materijali za vezne vijence? Kako napraviti instalaciju sofita vlastitim rukama? Koji instrumenti trebaju? U svemu.

Instalacija sofita je lakše nego što mislite!

Ugradnja Sofitova

Koji materijal odabrati za vezivo?

Prije 20 godina, pomogao sam svom ocu da uspravite krov njegove kuće. Morali smo sve učiniti s vlastitim rukama. Tijekom dizajna vijenca, perforirani metalni lim "miniran" korišten je u tvornici za "tekuću valutu" na lokalnoj mikhawich. Mojoj sreći, izbor materijala danas je ograničen samo količinom novca potrošenom na rad i materijale ili je diktiran izgledom, koji se planira dati kuću.

Građevinsko tržište predstavljeno je poznatim materijalima kao okrcanim pločama, oblogom, metalnim podovima, plastičnim ili metalnim sporednim kolosjekom. Glavni nedostatak stabla, smatram potrebom za korištenje boje. Metalni profesionalni podovi se boji kondenzata.

Instalacija sofita je lakše nego što mislite!

Prolazni paketi i vjetarske ploče

Nedavno je Sofit sve popularnije. Prevedeno s talijanske riječi Sofit - pretvara se niz površinu stropne zrake, lukove, udaljeni vijenac ili druge arhitektonske dijelove, često imaju dekorativnu obradu. Dakle, sporedni kolosjek koji se koristi u dizajnu krovnog vijenca primio je ime. To su paneli, s posebnom perforiranom ili krutom strukturom. Perforacija doprinosi slobodnoj cirkulaciji zraka i ventilacijskih otvora.

Za koje sam izabrao vinil:

  1. To je lagano i prikladno u Montageu. A kada radite s vlastitim rukama, ne želim nositi gravitaciju;
  2. To, unatoč njegovoj lakoći, vrlo izdržljiv materijal. Osim toga, ne trune i ne boji se izravnog sunčevog svjetla;
  3. Nema potrebe. Premaz ne blijedi;
  4. Ne gori. Ne boji se gljivice ni kalupa. Nisam vjerovao, i on sam testirao mali komad upaljača.
  5. Najširi parama boja. Odabrao sam "ukusnu" čokoladu.

Članak o temi: Treplex vrata i njihove značajke: s primjerima fotografija

Priznati lider na tržištu za krovne materijale je tvrtka "Dyuk ekstruzija". Proizvodi su pojednostavljeni pod nazivom "Dream" ili "Deck". Prednost palube prije ostalih brandova je najviša kvaliteta. Kao rezultat toga, jamstveno razdoblje se povećava na 50 godina! Za mene osobno, lijepo je shvatiti da sljedećih 50 godina ne moram obaviti krovni vijenac moje kuće.

Instalacija sofita je lakše nego što mislite!

Kucanje cornses sofit patka

Upute za ugradnju Sofite

strong>

Zašto onda započeti instalaciju sofita s vlastitim rukama? Naravno, s pripremom alata. Alati za montažu s vlastitim rukama:

  1. Razina;
  2. Rulet;
  3. Građevinski nož;
  4. Kutak ili crta s transporterom (vrijeme je da se sjedne na školsku geometriju);
  5. Metalni stolarij čekić;
  6. Škare za metal;
  7. Metalni hacka s malim zubima;
  8. Punjiva bušilica (odvijač);
  9. Cirkular.

Primjećujem da disk vidio i punjiva vježba nisu potrebna, ali njihova prisutnost je vrlo ubrzava proces.

Instalacija sofita je lakše nego što mislite!

Bobica za krov

Kako izračunati potrebnu količinu materijala za skidanje krovnog vijenca? Jako jednostavno. Mjerimo zgradu oko perimetra, zatim, širinu vijenca. Veličina kuće 9 za 9 metara. Dakle, duljina perimetra je 36 m. Širina vijenca u mom slučaju je 50 centimetara. Prema mojim izračunima, ispalo je 36x0.5 = 18 četvornih metara. Dimenzije jedne ploče dekodiraju 305x15 cm. Područje jedne ploče (3.05x0.15 = 0,46) četvornih metara. Kao rezultat toga, izračunata količina panela panela dobiva (18: 0.46 = 40) komada, nekoliko ploča dodaje u slučaju pogrešaka. Kao rezultat toga, dobiveno je 19,32 četvornih metara kvadratnih ili 42 panela tvrtke "Dyuk".

Savjet: Ako nemate kućni projekt s odlukom o ugradnji kružnice, napravite crtež za izradu za praktičnost izračuna.

Odabrao sam T2 model djelomično perforiran od "Dyuk". Mislim da su potpuno perforirane ploče potrebne ako je krovni materijal valoviti pod ili metalni pločica. U mojoj kući, krovni materijal "ondulin".

Članak o toj temi: Gdje se koriste vrata radijusa: vrste i materijali

Instalacija sofita je lakše nego što mislite!

Instaliranje Sofitova

Širanje krovnog vijenca vlastitim rukama počinje preliminarnim okvirom okvira ili horizontalne kutije. U mom slučaju, nadstrešnice nisu široke, ali još sam odlučio pustiti Ray u Centru za jačanje. Broj barova za okvir sam ga smatrao uvjetom i s marginom. Udaljenost između brojila ekonda. Stoga ukupna dužina (36 + 37 + 38 + 35 = 146) m. S obzirom na rezervu, trajalo je 160 m. Veličina šipki 4x5 cm.

Preporučujem leasing šumu. Vrlo je spašen po vremenu i živcima, ako još jednom preuredimo ljestve, rupturirajte fasadu. Ne zaboravite: toplinska izolacija fasade ili druge završne obrade kuće mora se obaviti prije početka rada na ugradnji kružnice.

Instalacija sofita je lakše nego što mislite!

Kauč ​​za krov

Montirao sam tračnice uz fasadu. Prije, uz pomoć razine prenijela razinu oluka po zidu. Isprva je zabilježila razinu krovnih kutova kuće, a zatim se preselila u cijelu fasadu. Krepim barovi do zidova s ​​dočelom. Barovi za pričvršćivanje na rogove i prijelaz mogu se napraviti samo-crtanjem. Okvir spreman! Algoritam za pričvršćivanje Sofita nije komplicirana. Da bi obavili posao s vlastitim rukama, trebat ću galvanizirane vijke s press perilicom i, zapravo, elementima sofita. Sofit za krov tvrtke "Dyuk" u mom slučaju sastoji se od četiri elementa:

  1. N-profil;
  2. J ili l-profil (profilna silueta nalikuje slova);
  3. J-chamisty (također se naziva friezed panel)
  4. Sofit T2 ploča.

Instalacija sofita je lakše nego što mislite!

Aluminij sofita

J-Profili Mi smo KPripim na rubovima vijenca, H-profil je potreban za spajanje ploča pri spajanju na desnom kutu ili spoju "u božićnom drvcu" na kutovima kornjača krova. Sami paneli su izrezani na fragmente u širini vijenca. Važno je udovoljiti sljedećim pravilima planiranja ploča:

  1. Vinil Sofit Breppy uredno, bez napetosti i zavoja.
  2. Budite sigurni da izdržite jaz od oko 6-10 cm da kompenzirate sezonske ekstenzije.
  3. Nemojte osigurati previše čvrsto sporedno;
  4. Kada okrenete panele, nemojte živjeti do zaustavljanja za mogućnost panela;
  5. U istoj svrsi vijte u sredini perforirane rupe za istu svrhu.
  6. Prilikom pričvršćivanja profila morate se držati u koraku na 30-40 cm;
  7. Detalji Idem pod pravim kutom na karakteristični klik brave.

Članak o temi: Interijer Design Soba za tinejdžer dječak. Fotografija interijera

Poljoprivrednika

Prijatelji, kao što ste mogli saznati - montaže s vlastitim rukama Sofita, kao i druge vrste sophods, s dovoljno proučavanja materijala i sadašnjeg vremena, može biti zanimljivo zanimanje. Kada gradite svoj dom, hrabro pokušavate napraviti jednostavan posao i primijeniti nove materijale. Pobrinut ćete se da donosi radost, zadovoljstvo i povjerenje u svoje vlastite snage!

Čitaj više