Kako napraviti ventkanali u zidovima od opeke učiniti sami

Anonim

Nitko drugi nije da jedan od glavnih kriterija za udobne životne uvjete u kući ima sustav ventilacije sustava. Zrak ventilacija je nužna ne samo za korištenje ljudskog tijela, već i za dizajn prostorije. Ventkanali u zidovima od opeke u kući omogućuju vam da kontrolirate potrebnu razinu koncentracije štetnih tvari, temperaturu zraka i vlažnosti unutar svake sobe.

Zračna ventilacija se primjenjuje ne samo za stambene prostore. Vrlo često, ventilacijski sustav se koristi u kupkama, industrijskim radionicama, podrumima, skladištima.

Tehnike ventilacijskog sustava

Postoji nekoliko tehnika ventilacije sustava, s kojima je moguće postići pravu izmjenu zraka u stambenoj zgradi.

Tehnika prirodne vrste

Cirkulacija protoka zraka nastaje kroz prozor i rupe za vrata, kao i kroz ugrađene kanale ventilacije, koji su položeni tijekom izgradnje kuće. Ti se kanali mogu promatrati u kuhinji, u kupaonici, kao iu zahodu. Takvi kanali, za vrijeme izgradnje kuće mogu se popločavati pored kimn ili u regalima namijenjenim ventilaciji.

Kako napraviti ventkanali u zidovima od opeke učiniti sami

Shema glavnog ventilacijskog sustava

Zračni odlomci mogu podnijeti razinu od krova kuće, ili biti malo viši. To se radi kako bi se u ventilacijskom sustavu mogao stvoriti pad tlaka, za visokokvalitetan potisak i cirkulaciju protoka zraka. Dakle, stari zrak napušta sobu, jer je topliji i svjež (zgodan) ulazi u sustav u kuću.

Važno je znati da je ventilacija bila točna i kvalitetna, ventilirani kanali moraju imati glatku zidarstvo, a nepravilnosti ne bi trebali biti prisutni u njima, a još teže. To će dovesti do kontaminacije kanala i smanjiti produktivnost cijelog sustava.

Članak o temi: Kako to činite s vlastitim rukama obrada stabla?

Kako napraviti ventkanali u zidovima od opeke učiniti sami

Na produktivnosti sustava, u naše vrijeme, nove tehnologije su vrlo pogođene - hermetički metal-plastični prozori. Stvaranje potpune stegnute u kući, donosimo ventilaciju prirodne vrste na nulu. U takvim slučajevima, na razini sobe, morate češće otvoriti prozore.

Metoda prisilno

Rad takvog sustava je prisilni cirkulacija zraka, koristeći posebne uređaje (obožavatelje), koji su odgovorni za ispušni zrak i njegov priliv. Shema takvog sustava nije komplicirana, glavna stvar je znati gdje je ventilator bolji instalirati, za kvalitetan rad.

Vrste prisilne ventilacije:

  • Prisiljena hrana i prirodni ekstrakt;
  • Prisilna hrana i ispušni plinovi;
  • Prisilne haube i prirodne hrane.

Ovaj tip se može napraviti u staroj kući u kojoj postoji prirodna ventilacija.

Kako napraviti ventkanali u zidovima od opeke učiniti sami

Prisilni ventilacijski sustav

Da biste stvorili prisilnu ventilaciju, morate kupiti nekoliko navijača za crtanje i opskrbu zraka. Za prisilnu hranu, morate instalirati jedan ventilator na zid, u području prozora (napraviti rupu ispod njega), a drugi da se instalira u ventilacijski kanal starog prirodnog ispuha, stvorit će prisilna hauba. Dakle, ventilacija u zatvorenom prostoru je poboljšana. Struja svježeg zraka se povećava, a stari ulazi u kanal.

Zahtjevi odrip

Snip je skup standarda izgradnje i pravila. Posebne norme i pravila također osiguravaju izgradnju ventilacijskog kanala. Kondenzacija i ventilacija se koriste za postizanje mikroklimatskih pokazatelja potrebnih za ovu sobu. Sniped za ventilaciju je prilično veliki skup pravila i normi. Razmotrite glavni.

Prema odnip, temperatura stambenih prostora ne smije biti ispod +15 stupnjeva u neiskorištenom razdoblju.

  1. Moj rudnik opeke za ventilaciju treba se temeljiti tek nakon što se projekt shema napravi s obveznom usklađenjem s pravilima i normama.
  2. Da biste uklonili zrak svoje sobe, koji se zagrijava, potrebno je stvoriti prirodnu ventilaciju. U slučaju da ne postoji mogućnost stvaranja prirodne ventilacije, potrebno je koristiti ventilaciju priljeva
  3. Stavljanje kanala za ventilaciju od opeke morate slijediti pravila sigurnosti požara. Zabranjeno je imati kanale neposredno u blizini peći i kamina. U slučaju ignoriranja ovih pravila, kanali će postati požarni akceleratori u trenutku paljenja.

Članak na temu: Kako obojiti prozor s drvenim okvirom?

Kako napraviti ventkanali u zidovima od opeke učiniti sami

  1. Potrebno je koristiti rešetke za ventilacijske kanale s otvorenim stanicama i odsustvom vertikalnih izbočina.
  2. Veličina kanala za dimnjak mora osigurati željeni odjeljak. Potrebno je odabrati na temelju pokazatelja snage:
  • Snaga ne više od 3,5 kW - veličina dimnjaka 14x14 cm;
  • S kapacitetom od 3,5-5,2 kW - veličina dimnjaka 14x20 cm;
  • Kapacitet više od 5,2 kW je veličina dimnjaka 14x27 cm.

Tehnologija zida

Najproduktivniji način, stoga je popularan, razmatra se dvostruko polaganje cigala s pokretom okomitog kvadrata. Za ventkanal zidarstvo koristi se opeka pune duljine, a otopina se koristi koliko i za zid zidanog zida. Kada je kuća izgrađena od opeke, zatim u zidovima morate unaprijed dizajn ventilacije.

Dakle, razmotrite tehnologiju polaganja kanala. Prije svega, potrebno je označiti, primjenjujući inventar sklopiv uzorak. Ovaj se uzorak može izraditi neovisno. Morate koristiti ploču od 14x250x2,5 cm, napraviti rezove u njemu koji odgovara ventilacijskom kanalu na zidnom planu.

Kako napraviti ventkanali u zidovima od opeke učiniti sami

Najčešća veličina kanala je 140x140mm. Da bi kanal bio što je moguće glatko i zaštititi ga od onečišćenja, bugovi se koriste za polaganje. U obliku autobusa možete koristiti drvenu kutiju koja mora odgovarati veličinama našeg kanala.

Njegova visina bi trebala biti barem visina od sedam opeka. Buok je umetnut u sredinu kanala i pomiče se iznad sedam - osam cigle. Svi šavovi moraju biti dobro sjeckani s rješenjem, to će eliminirati prodiranje dima ili pare u prostoriju, u blizini koje prolazi sam kanal. Ventilacija može podnijeti

Najčešće pogreške i njihova korekcija

Postoji nekoliko pogrešaka koje su ljudi dopušteni tijekom izgradnje koje ometaju normalan rad razmjene zraka u kući. Razmotrite svaki od njih, a mi ćemo također shvatiti kako to popraviti.

Članak o temi: Crveni pozadini u unutrašnjosti: Fotografija, crna za zidove, koje su zavjese prikladni, bijeli mamut, pozadina, boje, maka s zlatom, opekom, za kuhinju, video

Kako napraviti ventkanali u zidovima od opeke učiniti sami

  1. Nedostatak ili loš ventilacija prostorije u kojem nema prozora. To može dovesti do povećanja vlažnosti, što podrazumijeva pojavu plijesni i gljivica. Kako bi se riješio ovaj problem, potrebno je napraviti poseban izvor dovoda svježeg zraka s propusnom širinom od 15 m³ / h.
  2. Obrazovanje u zidu rupe. Kroz ovu rupu u sredini prolazi hladan zrak s ulice, koji dovodi do gubitka topline. Ovaj problem je riješen pomoću instalacije u otvoru ventilatora. Također je potrebno za građevinske opeke oko ventilatora da se liječi tekućinom s hidrofobnim sposobnostima, jer će vlaga i dalje doći do cigle.
  3. Nedostatak ventilacijskih otvora u unutarnjim vratima može dovesti do ometanja učinkovite cirkulacije zraka. Riješite ovaj problem je lako - morate učiniti u rupama vrata, koja se može osloboditi iz sobe s prljavim zrakom. Dimenzije rupa mogu se napraviti 80x80 ° m ili 150x150cm. Kvalitativno ih prerušiti, koristite dekorativnu rešetku.
  4. Dobra nepropusnost od metal-plastičnih prozora sprječava prirodnu cirkulaciju zraka u kući. Nepostojanje cirkulacije pridonosi formiranju kemikalija čiji utjecaj na tijelo dovodi do malignih formacija. Da biste stvorili cirkulaciju, morate koristiti Windows s ventilacijskim sustavom.

Ventilacija je potrebna za bilo koju sobu, a posebno za stambene zgrade. Uostalom, dobrobit i zdravlje čovjeka izravno ovisi o svježini u kući.

Video "Brickwork od dimnih i ventilacijskih kanala"

Video o zidanoj metodi Ventkanalov u zidu od opeke. Detaljan opis rada, s raspravom o nijansama.

Čitaj više