Kako staviti željezo na krov vlastitim rukama

Anonim

Krov kuće ga štiti od svih mogućih nesreća. Precipitacije, vjetar, užasno sunce, pa čak i mraza neće biti u stanju ući u stambene prostore ako ima visokokvalitetnu premaz. Osim toga, ovaj element zgrade je odgovoran za estetsku percepciju cijele kuće. Stoga bi trebao biti odgovoran stav prema izboru krovova.

Kako staviti željezo na krov vlastitim rukama

Krov kuće ga štiti od svih mogućih nesreća

Kako pokriti kuću

Proizvođači građevinskog materijala spremni su ponuditi veliki izbor različitih opcija za krov. I vrlo često izbor pada na metalu, koji ima veliki broj temelja. U isto vrijeme, možete voditi rad s vlastitim rukama, koje često stoje na glavi kuta za mnoge domaće majstore koji žele spasiti na popravak krova vlastitog doma. A moderni metal ovdje postaje najprikladnija opcija koja se koristi za takav rad.

Ali za početak, potrebno je upoznati s ponudama proizvođača, koji su dosta puno.

Kako staviti željezo na krov vlastitim rukama

Stav prema izboru krova treba biti odgovoran.

Za krov možete odabrati:

  1. Pocinčani čelični lim;
  2. Profilirano željezo galvanizirano i obojeno;
  3. Metalni obraz.

Svi navedeni materijali mogu stvoriti izdržljivi i pouzdan premaz na krovu, koji će poslužiti dosta dugo vremena. Ali samo ako će biti ispravna stvar za njega.

Prednosti i kontra od metalnog krova

Prilikom odabira odgovarajućeg krovnog materijala, svaki kupac uvijek uspoređuje pozitivne i negativne strane mogućih opcija. Kao i drugi elementi za pokrivanje krova, željezo ima svoje prednosti i mane.

Među pozitivnim točkama treba napomenuti kako slijedi:

  • Dugi vijek trajanja;
  • Jednostavnost instalacije;
  • Mogućnost odabira optimalne veličine materijala;
  • Pristupačne troškove;
  • Veliki izbor boja;
  • Potpuna sigurnost za ljudsko zdravlje.

Članak na temu: Kako podesiti plastične kućice balkona: Savjeti za iskusne

Kako staviti željezo na krov vlastitim rukama

Metalni krovište

S takvim skupom kvalitete može se usporediti ne svaki krovni materijal. Željezo na krovovima su tako malo natjecatelja da u većini slučajeva dolazi samo sa svojim vlastitim analozima.

Sam metal je prilično polica, iako se boji korozije, ali prekrivena modernim bojama ili cinkom, može nositi teret od nekoliko desetljeća, bez potrebe za zamjenom ili popravkom.

Najteže za ugradnju je sklopivi krov. To zahtijeva čvrstu doombu i neke vještine za postizanje teškog pričvršćivanja metalnih listova do baze stabla.

Kako staviti željezo na krov vlastitim rukama

Sklopiv krov

Mnogo je lakše koristiti metalni okret, koji ima dovoljnu krutost tako da janjetina može imati malo udaljenosti između ploča, što će koštati programera mnogo jeftinije. Profilirani metal ima veliku varijabilnost, jer nije samo prekrivena cinkom, već i obojena različitim bojama, stvarajući veliku paletu boja. Svaka se osoba može nositi s njim, tko zna kako to učiniti s vlastitim rukama.

Veliki plus ove pokrivenosti je duljina svakog lista. Može doseći 12 metara, što smanjuje broj poprečnih zglobova i povećati nepropusnost novog krova. Također postiže veliki integritet i monolit krova. Sve gore navedeno daje metalne krovne materijale s prednostima koje im omogućuju da stvore najučinkovitiji i izdržljiviji premaz s atraktivnim izgledom.

Kako staviti željezo na krov vlastitim rukama

Kroviranje od metalnog tileksa

Što trebate znati za samostalan rad

Raditi krovni rad ne samo ni iskusili stručnjaci, pogotovo kada krov kuće ima složen oblik. Ali s jednostavnim verzijama s dvije veze ili s konvencionalnim slomljenim profilom, instalacija se može izvesti s vlastitim rukama.

Ako sustav Rafter ne zahtijeva izmjenu, onda možete odmah početi drvene podove. Kao što je gore spomenuto, montiran je za svaku vrstu poklopca. Ne samo broj troškova, već i kvaliteta budućeg krova ovisi o tome. Najlakša stvar u proizvodnji je buduća baza za profiliranu listu. U tom slučaju, sušenje se izvodi iz rubove ploče s jednakim udaljenostima. Širi odbor, što više možete ostaviti prazno mjesto.

Članak o toj temi: Kartonska kuća to učiniti sami

Kako staviti željezo na krov vlastitim rukama

Diselet krov

Ali za metalnu pločicu potrebna je točna veličina. Ako se ploče ne podudaraju s valovima krovnog materijala, takav takav premaz neće biti kvalitativan, što će dovesti do preranog popravka krova. Ali ako slijedite pravila, metalna pločica će oduševiti ne samo oči, nego i zadržati udobnost i udobnost u cijeloj kući.

Kada je Doheper spreman, možete se preseliti na ugradnju metalnih listova. Svaki element premaz trebao bi biti postavljen na drvenu bazu. Trajnost krova ovisi o tome i njezinoj nepropusnosti. U isto vrijeme, metalni proizvodi i metalne pločice su fiksirani na ljusku s vijcima za samozadočavanje. No, listovi za sklopivi krov, proizvedeni samostalno, zahtijevaju posebne brave. To je najposebnija vještina koju majstor krova mora imati majstora.

Kako staviti željezo na krov vlastitim rukama

Ugradnja metalnog krova

Pocinčani željezo je pričvršćeno točno kao obojeno, s jedinom razlikom u činjenici da vijci moraju imati točno iste boje kao i sam list. Samo tako možete dobiti jedno-pletenu nijansu na krovu kuće, potpuno pogodan za stil projekta. Potrebno je uvrnuti nosače, jer se vijak za samostakanje ne smije pomicati u stablo. Stezaljka mora biti točno dizajnirana ne na reducertrin željezo. To se može postići pomoću odvijača, koji uspostavlja razinu pritezanja svaki element za pričvršćivanje.

Ali za presavijeni krov pocinčanih željeznih listova, koji su pripremljeni vlastitim rukama, trebat će čekić i nokte. Uz pomoć njih potrebno je popraviti posebne Klyamimere na ploče za sklonište. Kada je ovaj proces dovršen, onda idite na stvaranje i savijanje puta. Ako se rad učinio ispravno, tada će krov dobiti trajan i zapečaćeni sloj metala, koji neće zahtijevati dodatnu obradu za mnogo godina.

Članak o temi: Topla postolja: Vrste i kako to učiniti sami

Kako staviti željezo na krov vlastitim rukama

Ugradnja presavijenog krova

Moderni profilirani listovi imaju visokokvalitetnu premaz boje sposobne izdržati učinke sunca, vode i snijega. Ali ne može odoljeti akutnim subjektima koji su ogrebani na njemu. U odsutnosti boje, metal će se početi postupno srušiti, jer će korozija biti u stanju sustavno utjecati na željezo. Stoga se preporuča eliminirati sve ogrebotine pomoću posebne boje isporučene u baldahiju.

Čitaj više