Kako izračunati debljinu zidova opeke?

Anonim

Tijekom izgradnje njegove kuće jedan od glavnih točaka je izgradnja zidina. Polaganje nosač površine najčešće se provodi pomoću cigle, ali što bi trebalo biti debljina zida od opeke u ovom slučaju? Osim toga, zidovi u kući nisu samo prijevoznici, ali još uvijek izvode particije i suočavanje - što bi trebalo biti debljina zida od opeke u tim slučajevima? O tome ću reći u današnjem članku.

Što ovisi o debljini ciglene zide?

Ovo pitanje je vrlo važno za sve ljude koji grade vlastitu opečku kuću i samo shvaćaju asove izgradnje. Na prvi pogled, zid od opeke je vrlo jednostavan dizajn, ima visinu, širinu i debljinu. Zidno opterećenje od interesa za nas prvenstveno ovisi o njegovom konačnom ukupnom području. To jest, širi i iznad zida, to bi trebao biti.

Ali, gdje je debljina zida od opeke? - pitaš. Unatoč činjenici da je u izgradnji, mnogo je vezan za snagu materijala. Brick, poput drugih građevinskih materijala, ima svoj najveći gost, koji uzima u obzir njegovu snagu. Također, utovar zidanja ovisi o njegovoj stabilnosti. Već gore navedeno će biti površina prijevoznika, iako je dužan biti, osobito temelj.

Kako izračunati debljinu zidova opeke?

Drugi parametar koji utječe na ukupnu učitanost površine je toplinska vodljivost materijala. Obična puna blok toplinska provodljivost je prilično visoka. To znači da je on, po sebi, lošoj toplinskoj izolaciji. Stoga, da izađete iz standardiziranih pokazatelja toplinske vodljivosti, izgradnju kuće isključivo iz silikata ili bilo koje druge blokove, zidovi moraju biti vrlo gusti.

No, kako bi se uštedio novac i održavao zdrav razum, ljudi su odbili graditi kuće podsjećaju na bunker. Kako bi se izdržljive površine za nošenje i istovremeno dobru toplinsku izolaciju, počela se primjenjivati ​​višeslojna shema. Gdje je jedan sloj silikatni zidarstvo, dovoljan utovar, da izdrži sve opterećenja koje je podložno, drugi sloj je materijal za zagrijavanje, a treći je obloge koja cigla također može djelovati.

Članak o temi: obrada proizvoda od stabla pod antikom vlastitim rukama

Odabir cigle

Ovisno o tome što bi trebala biti debljina zida nosača opeke, potrebno je odabrati određenu vrstu materijala koji ima različite dimenzije, pa čak i strukturu. Dakle, prema strukturi, mogu se podijeliti u pune i rupe. Puno radno vrijeme imaju veću snagu, trošak i toplinsku vodljivost.

Građevinski materijal s šupljinama iznutra u obliku kroz rupe nije tako izdržljivo, ima manji trošak, ali sposobnost toplinske izolacije u bloku rupa je veća. To se postiže prisutnošću zračnih džepova u njemu.

Kako izračunati debljinu zidova opeke?

Dimenzije bilo koje vrste materijala koji se razmatraju također se mogu mijenjati. On može biti:

  • Singl;
  • Pola;
  • Dvostruko;
  • Pola.

Jedan blok, to je građevinski materijal, standardne veličine, kao kome smo svi navikli. Njegove veličine su sljedeće: 250x120x65 mm.

Jednosadosti ili zgusnuti - ima veće utovar, a njegova veličina izgleda ovako: 250x120x88 mm. Dvostruko - odnosno ima dio dvaju pojedinačnih blokova 250x120x138 mm.

Pola je beba među njegovom mopu, on ima, kao što ste vjerojatno već pogodili, pola debljine jednog - 250x120 x12 mm.

Kao što se može vidjeti, jedine razlike u veličinama ovog građevinskog materijala u svojoj debljini, a dužina i širina su iste.

Ovisno o tome što će biti debljina zida od opeke, ekonomski prikladna, odaberite veće prilikom podizanja masivnih površina, na primjer, često postoje površine nosača i manjim blokovima za particije.

Debljina zida

Već smo razmotrili parametre na kojima ovisi debljina vanjskih zidova opeke. Dok se sjećamo, to je stabilnost, snaga, toplinska izolacijska svojstva. Osim toga, različite vrste površina trebaju imati potpuno različitu dimenziju.

Površine nosača su, u stvari, potpora cijele zgrade, oni preuzimaju glavno opterećenje, od cijele strukture, uključujući težinu krova, vanjski čimbenici, kao što je vjetar, oborine također utječu vlastitu težinu , Stoga bi njihova učitanost u usporedbi s površinama nedesuktivne prirode i unutarnje pregrade, trebala biti najviša.

Članak o temi: zid mural s automobilima na zidu

Kako izračunati debljinu zidova opeke?

U suvremenim stvarnostima, većina dviju i trosobnih kuća dovoljna je do 25 cm debljine ili jedan blok, rjeđe pola ili 38 cm. Ove zidanje će biti dovoljno za izgradnju takvih veličina, ali kako biti otporan. Sve je ovdje mnogo komplicirano.

Kako bi se izračunalo može li održivost biti dovoljna za upućivanje na standarde Snip II-22-8. Izračunajmo je li naša cigla kuća otporna na zidove s debljinom od 250 mm, duga od 5 metara i 2,5 metara visokom. Za zidove koristit ćemo M50 materijal, na M25 rješenje, izračunat ćemo za jednu površinu nosača, bez prozora. Dakle, nastavite.

Kako izračunati debljinu zidova opeke?

Broj tablice 26.

Prema podacima iz gornje tablice, znamo da se karakteristika našeg zidarstva odnosi na prvu skupinu, kao i opis iz tog od klauzule 7. Tab. 26. Nakon toga gledamo u tablicu 28 i pronašli vrijednost β, što znači dopušteni omjer opterećenja zida na njegovu visinu, dao, vrstu korištene otopine. Za naš primjer, ova vrijednost je 22.

Kako izračunati debljinu zidova opeke?

Tablice broj 28-29.

Zatim moramo pronaći K koeficijent iz tablice 29.

  • K1 za poprečni presjek našeg zida je 1,2 (k1 = 1.2).
  • K2 = án / ab gdje:

Je li poprečni presjek površine nosača vodoravno, izračun je jednostavan 0,25 * 5 = 1,25 četvornih metara. M.

AB - područje dijelova zida vodoravno, s obzirom na otvorene otvore, nedostaje nam, stoga, k2 = 1.25

  • Navedena je vrijednost K4, a za visinu od 2,5 m je 0,9.

Sada učenje, sve varijable mogu se naći opći koeficijent "K", množenjem svih vrijednosti. K = 1,2 * 1,25 * 0,9 = 1.35 Zatim učiti kumulativnu vrijednost koeficijenata korekcije i zapravo saznamo koliko je otporna površina 1,35 * 22 = 29,7, a dopušteni omjer visine i debljine je 2,5: 0,25 = 10, što je znatno manje od nastalog pokazatelja 29.7. To znači da polaganje debljine od 25 cm sa širinom od 5 m i visine visine od 2,5 metara ima stabilnost gotovo tri puta veća nego što je potrebno na standp standardima.

Članak o toj temi: Kako napraviti hammock s vlastitim rukama kod kuće?

Kako izračunati debljinu zidova opeke?

Uz potporne površine shvatili, i što s pregradama i s onima koji ne nose teret. Particije, preporučljivo je uzeti pola debljine - 12 cm. Za površine koje ne nose opterećenja, formula stabilnosti koju smo razmotrili je također fer. Ali od gore navedenog, takav zid neće biti fiksan, omjer β koeficijenta mora se smanjiti za trećinu i nastaviti izračune s drugom vrijednošću.

Zidarstvo u plalku, cigli, jedan i pol, dvije cigle

U zaključku, pogledajmo kako se opeka izvodi ovisno o učitanosti površine. Zidarstvo u Polkirpichu, najjednostavniji od svega, jer nema potrebe da se složeno oblačenje redovima. Dosta, stavite prvu seriju materijala, na savršeno na razini baze i osigurajte da je otopina ravnomjerno položena i nije prelazila 10 mm u debljini.

Glavni kriterij visokokvalitetnog zidarstva s poprečnim presjekom od 25 cm je implementacija visokokvalitetnog odijevanja vertikalnih šavova koji se ne bi trebali podudarati. Za ovu opciju, zidarstvo je važno od početka do kraja odabranog sustava, koji ima najmanje dva, jednokratna i višereda. Razlikuju se na način oblačenja i polaganja blokova.

Kako izračunati debljinu zidova opeke?

Polaganje u veličini i pola cigle izgrađene su prema takvom sustavu: u prvom redu blokovi se stavljaju okomito jedni na druge, tako da se dio okretanja nalazi izvana, a iznutra - žlica. Sljedeći red je postavljen, isti, ali već izvana postoji žlica dio, i unutar trzaja.

Sustav polaganja u dvije opeke je sličan zisiji u jednoj opeke, razlika je u tome što će se horizontalni presjek površine povećati od 250 do 500 - 520 mm ako se uzima veličina šava.

Video "zidovi od opeke"

Videozapis o izgradnji cigličkih kuća pomoću različitih zidanih sustava. Kako zagrijati polaganje i koje prednosti ovog materijala.

Čitaj više