Kako promijeniti samostalno mijenjati spremnik za toalet?

Anonim

Vodovođenje je važan atribut ljudskog života, tako da ga možete upoznati u svakom domu. U isto vrijeme, najčešće upravljani WC. Iz tog razloga, dolazi mnogo češće.

Kako promijeniti samostalno mijenjati spremnik za toalet?

Svaki slom u kupaonici, čak i najznačajniji, može pokvariti život stanovnika kuće, tako da je potrebno odmah eliminirati kvarove.

Često možete promatrati propuštanje vode, premještanje mehanizama, trošenje različitih dijelova i još mnogo toga. Najslabije mjesto takvog vodovodnog proizvoda je odvodni spremnik. Zbog činjenice da je voda stalno prisutna u njemu, detalji relativno brzo ne uspijevaju. Kao rezultat toga, postaje nužno u periodičnom popravku posude za odvod spremnika. Međutim, u nekim slučajevima, kvarovi su toliko ozbiljni da je potrebno u potpunosti zamijeniti ovaj element vodovoda. Možete potrošiti takav posao s vlastitim rukama. No, najprije je potrebno upoznati se s rasporedom elemenata spremnika za ispuštanje spremnika i upute korak-po-korak za demontažu i instaliranje. Sve je to prikazano u svim detaljima u nastavku.

Tenk dijagram WC školjka

Tenk dijagram toaletna toaletna zdjela.

Vrlo je važno prije izvođenja instalacijskog rada da se upoznate s kojim stavke uključuju toaletni spremnik i kako se nalaze. Zatim, tijekom demontaže i instaliranja neće biti problema i bit će moguće izbjeći pogreške. Osim toga, takav će vam proces odvesti brže.

Shema mjesta elemenata odvodnog spremnika, koja se najčešće pojavljuje, prikazana je na slici 1. Ona postaje jasno da su cijevi s 2 strane montirane na ovaj element toaleta. Jedan od njih je vodovod, a drugi je ispunjen vodom. Unutar spremnika nalazi se brojni važan detalji: plutaju, sifon, poluga dijafragme, kuglasti ventil i plastičnu dijafragmu. Također sadrži i povezne elemente, brtve, ploče, prstenje i pletenje iglice.

Što vam je potrebno za posao?

Da biste napravili radu demontaže i instalacije bez gnjavaže, unaprijed pripremite sljedeće alate i materijale:

  • Novi ispusni spremnik;
  • Ispustite spojnice;
  • Brtve i zatvarači (ako su odsutni uključeni);
  • silikonski brtvilo;
  • vrtnje;
  • pila za metal;
  • Odvijači.

Korak 1: Provođenje rastavljanja radi

Kako promijeniti samostalno mijenjati spremnik za toalet?

Prvo, potrebno je preklapati vodu u sanitarni čvor.

Zamjena WC-a odvodnog spremnika treba početi s rastavljanjem. Prije svega, bit će potrebno isključiti vodoopskrbu sanitarnom čvoru. Nakon toga, dizajn je isključen iz vodovoda uklanjanjem pomoću fleksibilnog hodalice, koji popravlja ventil za isključivanje i vodovodni proizvod. Da biste to učinili vrlo jednostavan, jer, u pravilu, vezanost ovog elementa nije čvrsto i lako rastavlja. Nakon završetka, morat ćete zatvoriti ventil i povući vodu iz spremnika. Dalje, 2 crijeva se odvaja s suprotne strane. To se također radi s ključem.

Članak na temu: Kako položiti nabore na zavjese: korak po korak upute

Sada morate ukloniti sam spremnik. Ovdje će tijek rada biti izravno ovisan o tome koji model imate vodovod. Dakle, ako imate Unit Compact, tada je spremnik za ispuštanje instaliran na širokoj polici. U ovom slučaju, morat ćete odspojiti pričvršćivanje koji ga popravljaju na njemu. Uznese se ključ odgovarajuće veličine, a vijci se rastavljaju s njim. Ako će to biti učinjeno problematično zbog činjenice da su zategnuti previše čvrsto ili potpuno zahrđali, onda morate rugati metalom s metalom i posipati ih. Nakon toga, bit će vrlo lako rastaviti spremnik. Kada ga u potpunosti uklonite, budite sigurni da očistite policu za toalet od prljavštine i hrđe prije novog dizajna tamo.

Kako promijeniti samostalno mijenjati spremnik za toalet?

Autonomni ispusni spremnik je postavljen iznad WC-a.

U slučaju da imate autonomni model (spremnik je suspendiran na zid), nakon isključivanja odvoda morat ćete obratiti pozornost na to kako je priključen spremnik za prikupljanje vode. Često se jednostavno instalira na poseban okvir. Potrebno je samo da izvučete ispusni spremnik demontažama zaštitnih elemenata. Ako se ispostavi da je fiksiran vijcima do zida, onda ćete ih morati odvrnuti ili smanjiti.

Najviše rijetki se u model toaletosti ugrađuje se, jer je skupo. Njegova je žalost da je vodovod fiksiran na zid, a spremnik je u njemu. Za njega se nalazi za posebnu nišu. Ovdje je demontaža dovoljno jednostavna, jer nakon isključivanja odvoda i uklanjanja dekorativne ploče, koji zatvara spremnik, jednostavno se uklanja iz okvira i izvucite.

Korak 2: Provođenje instalacijskih radova

Nakon kupnje spremnika pažljivo pregledajte to ogrebotine, čips i druge nedostatke.

U sljedećoj fazi napravljena je pristojna zamjena odvodnog spremnika toaleta. Morate uzeti novi proizvod i potpuno ukloniti zaštitni film iz njega. Nakon toga, pažljivo ispituje prisutnost ogrebotina, čipova i drugih nedostataka. Ako se to otkriju, bolje je odmah otići u trgovinu i zahtijevati zamjenu proizvoda. Ako je sve u redu s spremnikom, potrebno je izvršiti svoj pravilni sklop. Trebat će ga instalirati vodoopskrbe. Ona je montirana prema uputama vezanim za proizvod, jer je često njegov dizajn, ovisno o modelu i proizvođač se može razlikovati.

Članak o temi: mali hodnik u Hruščov - ne rečenica

Zatim zamjena odvodnog spremnika pruža instalaciju na zahodu. Ovdje morate koristiti brtve. Temeljito se liječe brtvilom. Instalacijska shema odvodnog spremnika ovdje se također razlikuje od modela u vašoj kupaonici. Dakle, na toalet kompaktni ovaj proizvod je montiran na policu. Važno je da se rupa odvoda podudara tijekom toga. Tek tada će biti u mogućnosti izbjeći pojavu propuštanja tijekom rada vodovoda. Dizajn je fiksan pomoću 2 vijka. Pod njihovim glavama, gumene brtve nužno su slaganje.

Elementi za pričvršćivanje su naizmjenično zategnuti, dok ih ne može popraviti: doslovno na 2-3 okreta u svakom smjeru, jer možete oštetiti vodovod.

Kako promijeniti samostalno mijenjati spremnik za toalet?

Spojite spremnik za ispuštanje na dovod vode i provjerite ispravno provjeravanje veze.

Tada su spojeni crijeva za dovod utikača i vode. Oni su zategnuti maticama. Tada se podešava razina spuštanja i vode. Nakon što se proizvodi, svakako provjerite kvalitetu rada da bude sigurna da ste uspjeli ispravno zamijeniti spremnik. Uključite dovod vode i pričekajte dok se spremnik ne napuni vodom , Provjerite jesu li svi priključci zatvoreni. Ako je uočeno da teče, morat ćete lagano povući zatvarače. Na ovoj zamjeni spremnika na modelu WC-a, CD će biti dovršen. Prema tome, to će biti moguće upravljati vodovod u uobičajenom načinu rada.

Ako odlučite zamijeniti spremnik na autonomnom modelu privrženosti, tada će instalacija malo proći na drugu shemu. Budući da postoji spremnik za prikupljanje vode koja se nalazi odvojeno od WC-a, onda će prije svega biti potrebno za ugradnju odvoda montažom fleksibilne cijevi. Tada je potrebno označiti buduće pričvršćivanje proizvoda na zid. Važno je onda provjeriti njegovu ispravnost i horizontalnost s razinom. Tada možete pričvrstiti spremnik pomoću nosača i tikla. A na posljednjoj fazi, vodovod s korištenjem oraha je spojen na spremnik. Po završetku rada provodi se test testa kako bi se utvrdilo je li dizajn proveden ispravno.

Ako imate ugrađeni model WC-a, morate instalirati u skladu s ovom shemom. Koristeći ga, zamjena spremnika će se provesti ispravno. Prvo, šljiva je postavljena. Uznese se fleksibilno crijevo, spojeno na zahod, a zatim montiran na spremnik. Nakon toga je položen u posebne rupe tako da to nije vidljivo. Tada je spremnik instaliran u niši na montažnom okviru pomoću vijaka. Ne smije se čvrsto pričvrstiti, inače onda ako se iznenada zamijeni, to će biti izuzetno problematično isključiti ga. Nakon toga, bit će potrebno napraviti prilagodbu za postavljanje prikladnog volumena odvoda, koji će doprinijeti spašavanju vode, a zatim spojiti vodovodno crijevo. Na ovom, instalacijski rad će biti dovršen, a to će biti potrebno samo provjeriti vodovodne radove bez curenja, ako je identificiran, bit će potrebno koristiti brtvilo.

Članak o temi: Prozračena fasada - Montaža tehnologija montiranih fasadnih sustava s zračnim jazom

Korisne preporuke za zamjenu spremnika

Kako promijeniti samostalno mijenjati spremnik za toalet?

Prilikom instaliranja spremnika koristite samo nove pričvrsne uređaje.

Da biste zamijenili WC školjku za WC bez problema i učinkovito, slijedite sljedeće korisne savjete:

  1. Koristite prilikom izvođenja instalacijskog rada novih zatvarača i crijeva. Uostalom, oni snažno nose u pogonu, stoga može doći do uzroka curenja.
  2. Da biste zamijenili spremnik, odaberite samo proizvod koji je pogodan za vaš model toaletosti. Mora imati visoku kvalitetu.
  3. Ako su pričvrsni uređaji jako zahrđali i ne mogu se odrezati s brusicom, pokušajte koristiti posebne sredstva za čišćenje. Oni moraju sipati na vijke u malim količinama i ostaviti neko vrijeme. Nakon toga, bit će moguće primijetiti da će dio hrđe otići, što znači odvijati da će se zatvarači biti mnogo lakši.
  4. Ako se voda u spremniku dovodi s cijevi, tijekom instalacijskog rada preporuča se zamijeniti fleksibilnim očiju. Uostalom, s njom će biti mnogo lakše proizvesti popravak različitih elemenata mehanizma za odvod.
  5. Kada kupujete spremnik, platite prisutnost vijaka za pričvršćivanje. Ako su odsutni, onda ćete ih morati kupiti.
  6. Nije potrebno prilikom instaliranja uporabe plastičnih kolica, vijaka i vijaka za samostaranje. Neće moći pružiti pouzdano pričvršćivanje.

Sumirajmo

Sumiranje, može se zaključiti da zamjena toaletne posude nije previše složeni postupak. Stoga nema potrebe za pozivanjem iskusnog vodovoda. Takav se posao može učiniti sami. Naravno, imat ćete nešto više vremena za vas, ali možete uštedjeti mnogo novca.

Provođenje zamjene spremnika iznad gore navedenih uputa i vođenih od strane Vijeća, možete uspješno dovršiti taj proces i bez nepotrebnih problema. Dakle, vodovod će raditi u normalnom načinu rada i bit ćete zadovoljni s radom. Sretno!

Čitaj više