Glavni razlozi za pojavu gužvi zračnog prometa u radijatorima sustava grijanja

Anonim

Rješavanje problema povezanih s sustavom grijanja

U svakom stanu, je li to zasebni ili izmjenjivi apartman, privatna kuća ili neka druga soba, tu je sustav grijanja koji osigurava toplinsku grijanje tijekom hladne sezone.

Glavni razlozi za pojavu gužvi zračnog prometa u radijatorima sustava grijanja

Sustav kućnog grijanja.

Da bi se to pouzdano i produktivno funkcioniralo, prvo morate odabrati točno onako kako će se to učiniti na određenim uvjetima stvorenim u vašem domu. Grijanje može biti plin (na koji smo svi bili navikli tako davno), peći i električni. Uz svaku od njih će morati ugraditi u pozornici instalacije i u fazama daljnjeg iskorištavanja.

Glavni razlozi za pojavu gužvi zračnog prometa u radijatorima sustava grijanja
Glavni razlozi za pojavu gužvi zračnog prometa u radijatorima sustava grijanja

Priključni dijagram tračnice ručnika.

Na primjer, kada plinsko grijanje, takvi problemi uključuju kvarove u funkcioniranju plinskog kotla, začepljen je ili resetirajte instalacije softvera. Sigurno će s ovom situacijom samostalno raditi samo na profesionalnom zaposleniku plinske usluge. Ali to znanje ponekad nije dovoljno, budući da se problem može dogoditi s funkcioniranjem mikrocirkutra, za rješavanje će to zahtijevati pomoć električara.

Što se tiče grijanja peći, to je sve manje ili manje jasno, jer se peći koriste u našoj zemlji dugo vremena i gotovo se ništa ne mijenjaju u svom uređaju. Stoga, kako bi se očistila cijev ili priložio neke čipove ili rupe u svom paketu, nećete se morati prijaviti za kvalificiranu pomoć u jetri.

Ali ne biste trebali odmah pretvoriti oči na opeku ili metalnu peć. Uostalom, oni koji su raščlanjivi koji su prethodno opisani su vrlo rijetki, a zatim samo zbog loše kvalitete ili predugo koristi. Za to morate ozbiljno pokušati. Mnogo češće ćete se morati nositi s ne vrlo značajnim prekidima u radu ove opreme koju možete popraviti s vlastitim rukama.

Zašto se sustav grijanja brzo hladi?

Glavni razlozi za pojavu gužvi zračnog prometa u radijatorima sustava grijanja

Shema: načelo rada dizalice Maevskog.

Uz takvu situaciju, stanovnici stambenih zgrada i vlasnika privatne kuće i studentske hostele, pa čak i škole i trgovine su jednako suočeni. Veliki broj pritužbi ulazi u kotlove o činjenici da se s početkom sezone grijanja, ne poštuju se posebne pozitivne promjene u pogledu promjene u sobnoj temperaturi.

Baterije, radijatori i grijane tračnice ručnika ostaju malo topli. Potpuno je prirodno da se zrak iz tih temperatura ni na koji način ne zagrijava. Uzrok tog stanja stvari (osim ako, naravno, ne postoji krivnja ekonomskih radnika u kotlovnici) postaje zrak akumuliranje u sustavu grijanja. Da biste utvrdili je li zrak stvarno akumuliran u kući ili nešto drugo počinitelje ovdje, moguće je za nekoliko pokazatelja:

  • Metalni dijelovi i komponente sustava postupno se počinju mijenjati izvana;
  • Uz plinski kotao uključen u radijatore, nešto je jako buka;
  • Čak i uz najviši indikator temperature na kotlu, mirno dodirujete baterije, koje su prethodno uzrokovane opeklinama.

Članak o temi: Novogodišnji kamin od kartona

Glavni razlozi za pojavu gužvi zračnog prometa u radijatorima sustava grijanja

Traka tipa vode željeznički krug.

Ako ste o svakom od ovih uvjeta mentalno stavite krpelj, zatim u nekim elementima sustava grijanja, formiran je zračni promet.

Kako bi se ispravno nosili s takvim situacijama, morate znati razlog zbog kojeg ste naišli na ovaj problem. Objašnjenje može biti donekle. Dakle, na primjer, najvažniji razlog za pojavu u grijanoj željezničkoj željeznici ili radijatoru zračnog prometa može biti činjenica da je otopljeni zrak ušao u sustav.

Prema fizičkim zakonima da se svatko od nas sjeća iz vremena studija u školi, vode, grijanja, čireva, a mnogi mjehurići se pojavljuju na njegovoj površini. U njima, isti zrak, koji je, nakon nestanka mjehurića, oslobađa iz vode i ostaje u radijatoru ili u grijanoj ručniku, točnije, u gornjem dijelu. Stoga se zrak u zatvorenom prostoru brzo hladi.

To je povezano s drugim razlogom formiranja zraka u cijevima. To je kako slijedi. Mnogi ljudi znaju da se voda u grijanom sušilici, u radijatoru i drugim uređajima za grijanje isparava tijekom vremena. Oni znaju da se gubitak ovih vremena mora biti popunjen s vremena na vrijeme. Ali ne znaju svi kako to učiniti ispravno. U tim slučajevima važno je ne pretjerivati ​​i ne žuriti. Voda mora polako ispuniti sustav, mirno. U isto vrijeme, nije potrebno zaboraviti da će zrak biti potrebno unaprijed od radijatora.

Dakle, veće područje ima vaše stanovanje, to će se dogoditi proces punjenja cijevi s vodom.

Drugi razlog za ovu situaciju može biti loša ugradnja sustava grijanja ili uvoz kao rezultat nepravilnog popravka. Nedovoljno brtvljenje može dovesti do propuštanja vode iz sustava. To se ne može primijetiti kada ostane nesvjesni šav bilo gdje na vrhu radijatora ili na konjunkciji grijane pruge ručnika s glavnom cijevi. U ovom slučaju, zbog previsoke temperature, puštena vlaga neće imati vremena za curenje, ali samo ispari. Kao rezultat toga, u bateriji se formira dovoljan prostor tako da je određena količina zraka prodiranja.

Kako samostalno povući zrak iz grijane pruge ručnika?

Glavni razlozi za pojavu gužvi zračnog prometa u radijatorima sustava grijanja

Različiti oblici grijanih tračnica ručnika: a - m-oblika, B - P-oblika, u obliku slova F-u obliku, G - "Snake", D - "Lestenka".

Obično se utikači formiraju tamo gdje se nalazi konačni element sustava grijanja. U većini slučajeva ovo je grijana pruga ručnika. Jedina opcija koja će vas dovesti do činjenice da će sustav ponovno biti topla voda, zrak se kreće. Dovoljno je samo sami. Trebat će vam sljedeće alate:

  • odvijač;
  • ključ;
  • kliješta.

Članak o temi: Pozadine za malu sobu vizualno povećanje prostora: fotografija, kako odabrati, pomoći u unutrašnjosti, koja boja, mala, prikladna, video

Te se aktivnosti moraju provoditi vrlo često kako bi se spriječilo daljnje trošenje opreme. Uostalom, osim činjenice da se metalna korozija promatra zajedno s zračnim čepom, u ovom slučaju postoji i problem izravno s radom plinskog kotla. To je takozvana "suho trenje", koja se javlja u ležajevima zbog činjenice da se u prisutnosti zračnih cijevi i kliznih prstenova pumpe oštećuju u zračnim cijevima.

Zajedno s tim komponentama, sama crpka se postupno izlazi. Stoga, čak i ako želite hladnu sobu, ne biste trebali ignorirati takav proces kao popravak sustava grijanja. Štoviše, s pravom montetijom, čak i onaj koji nema nikakve veze s takvim sustavima može se nositi na fazu vode i plinovoda.

Koja je ispravna instalacija sustava grijanja? Ovdje je sve vrlo jednostavno i predvidljivo. U ovoj fazi nije potrebno zaboraviti da bi se operacija tijekom rada može osloboditi zraka, treba biti opremljen airlowlows.

Priključni dijagram terminus nehrđajućeg čelika grijana ručnika.

Za to postoji nekoliko mogućnosti opreme, ali najučinkovitiji će biti višestupanjski sustav praćenja grijane željezničke pruge i cijelog sustava. Ova opcija dizajna je da se ventilacijski otvori moraju montirati u jedan, ali na nekoliko mjesta. To će vam omogućiti u budućnosti da provede zračno spuštanje ili na svakom uređaju (na grijanoj pruzi za ručniku) ili u svakoj sobi.

U tom slučaju, moći ćete učinkovitati ovaj događaj vrlo jednostavno i brzo. Ne smije se zaboraviti da se tlak vode mora održavati na nekoj jednoj vrijednosti. Ako ovaj indikator vrlo brzo padne, to znači da je neka vrsta sustava oštećena i voda se od nje osuši.

Glavne vrste zrakoplova

Glavni razlozi za pojavu gužvi zračnog prometa u radijatorima sustava grijanja

Uređaj za automatsko ispuštanje zraka.

Najpopularnija i uobičajenija klasifikacija ventilacijskih otvora je ona koja ih distribuira na načelu operacije. Dakle, oni su automatski i ručni. Ako imate mali apartman ili privatnu kuću istih dimenzija, bit će dovoljno za nekoliko ručnog zraka. Oni se koriste za spuštanje zraka iz bilo kojeg elementa jednog opreme.

Na primjer, oni su instalirani na krajevima radijatora, na grijanoj ručniku i na svim ostalim grijačima. Drugim riječima, oni su namijenjeni samo za lokalno zračenje zraka. Uz prometne gužve koje se proizvode na udaljenosti udaljenosti od njih, neće se nositi. Da bi se takav zračni otvor u radnom mjestu, bit će dovoljno da okrene ručku ili polugu, za koje vam je potreban odvijač i ključ.

Što se tiče automatskog ventilacijskog otvora, još izmišljen više zgodan uređaj koji se bori s zračnim čepovima. Ovi dijelovi obavljaju sav posao za koji su namijenjeni, bez ikakvih smetnji od ljudi. Montirani su bilo gdje ili vodoravno ili okomito. Koeficijent njihove korisne akcije mnogo je veći od onoga što su prikazani ručni otvori za zrak.

Članak na temu: Podovi su vaše ruke: drvena oslikana ciklus, takav video za ploču, alat je star

Jedini minus oni su da su često zagađeni, što ih sprečava da se nose sa svojim zadacima. Stoga, ako se takvi ventilacijski otvori montiraju na vaš sustav grijanja, ne zaboravite na njihove revizije i čišćenje. U suprotnom, detalji su izvan reda, a soba se ponovno hladi.

Kako povući zrak ručnim otvorom za zrak?

Automatski otvor za zrak.

Ali to nije potrebno pribjeći zraku svaki put na svakom mjestu sustava grijanja, jer zračni promet može biti tamo gdje niste čekali. I proširenje potrošnje vremena do bilo koga drugog nije donijela korist. Stoga prvo trebate odrediti mjesto gdje se zrak približio otprilike. Da biste to učinili, morate koristiti čekić.

U ovom slučaju morat ćete iskoristiti svoju slušalicu. Ako ne možete razlikovati vrlo slične zvukove, trebat će vam pomoćnici. Zasigurno, mnogi su primijetili da je, nakon što je sustav grijanja već radio za dugo vremena, a voda nije išla na to, počeli su razne zvukove iz cijevi, koje su uzrokovane činjenicom da je voda kukavica i " brige "s jedne strane cijevi do drugog. Bušenje je tamo gdje se zrak akumulira.

Stoga, uzimajući svjetlo čekić, morate hodati oko cijelog perimetra stana ili kod kuće i nakon kratkog udaljenosti za udaranje na ovaj uređaj. Obično kada se voda napuni vodovodnim cijevima, zvuk od udarca je gluhi. Na istom mjestu gdje ćete čuti atipično zvonjenje, naći ćete zakopani zrak. Nakon toga, bit će moguće početi izravno na izvedbu zraka.

Da biste to učinili, ne zaboravite pripremiti neki spremnik na koje će se prikupiti voda, koja će slijediti od grijane pruge ručnika, na primjer, zajedno s zrakom. Može biti kanta ili zdjelica. Zatim trebate koristiti ključ i odvijač otvoriti zrak i nadomjestiti za rezultirajuću rupu koja je posuda. Prvo ćete čuti snažnu buku, što ukazuje na to da se zrak odvodi iz cijevi s vodom. Nadalje će ići malom vodom.

Ali to ne znači da je svaki zrak već uklopljen. Nastavite dobivati ​​vodu dok se pritisak ne poveća, a voda se izlije u kantu ili u zdjelicu neće postati toplo. Čim to osjetite, možete zatvoriti rupu. Nakon određenog vremena u sobi će biti topliji. Dakle, kako biste smanjili zrak iz grijane pruge ručnika, ne morate zaposliti majstora.

Čitaj više