Kako popraviti podove u Stalinke?

Anonim

Staljinove kuće smatraju se visokokvalitetnim stanovima. Izgradnja takvih kuća provedena je oko 50-ih godina, ali zgrade i dalje ostaju izdržljive i pouzdane. Međutim, vrijeme još uvijek uzima svoje, katovi u takvim kućama zahtijevaju popravak. Zašto se ovo događa? Preklapanje zgrada izrađena je od drva, a ovaj materijal nije vječan. Postupno, ploče su otpušteni, formiraju se pukotine, zaostaje truleći. Popravak poda u Stalinke uključuje eliminaciju svih tih nevolja. Često se provodi zajedno s poravnanjem baze ispod odabranog podne završnog materijala.

Kako popraviti podove u Stalinke?

Stalinkins su prilično stare zgrade, zbog čega katovi u njima zahtijevaju velike popravke.

Takvi nedostaci uzrokuju takvi razlozi:

  1. Drvo je osjetljivo na kapi vlage, temperaturu.
  2. Ugradnja takvih katova dugotrajući kada se u potpunosti zaostajaju zamjenjuju spol i ušice, ne samo vrijeme, već i fizičke napore. Na primjer, cementni estrih se izlije na površinu, nakon čega je potrebno čekati njegovo sušenje.
  3. Ploče i drugi drveni elementi osjetljivi su na truljenje. Tijekom popravka sve površine dodatno zahtijevaju preradu antiseptike.

Kako popraviti podove u Stalinke?

Glavna prednost drvenog poda je njegov bogati izgled.

Sve nije tako loše, drvene podove imaju brojne prednosti:

  1. Njihovi trošak je mnogo manji od ojačanih betonskih ploča i cementnih estriha.
  2. Težina drvenog preklapanja je mala, ne postoje takva značajna opterećenja na izgradnji zgrade.
  3. Tijekom popravka mogu se zamijeniti samo odvojeni oštećeni elementi, a ne svi pokrivenost.

Uklanjanje praznina, uzimajući osloboditi od screenshot

Popravak kate u Stalinke ne može biti tako globalni. U nekim slučajevima, dovoljno je zatvoriti pukotine između ploča. Preporuča se kupiti poseban kit za drvo ili se pripremiti mješavinu. Trebalo bi uključivati ​​ljepilo PVA i drva. Smjesa se temeljito miješa, nakon čega je ispunjena svim utorima. Prethodno treba očistiti.

Nalog za popravak sljedeći:

  1. Podovi se uklanjaju, nakon čega se baza pregledava.
  2. Praznine se očiste od prašine, prljavštine. Za to se koriste četke, uska metalna lopatica.
  3. Sljedeće priprema smjesu za rad, pukotine će biti popunjena.

Članak o toj temi: Aluminijski postolje za pod: Anodizirani i kabelski kanal

Kako popraviti podove u Stalinke?

Shema polaganja zaostajanja: 1- može zaostajati; 2 međuproizvoda; 3 - brtve od drvenih vlakana ploča; 4 - Čista razina poda.

Ako su pukotine velike, onda morate demontirati takve ploče i zamijeniti nove. U suprotnom, premaz neće dugo trajati, popravak će i dalje imati veze s zamjenom baze. Drugi problem je eliminacija screenshot. Ova situacija se događa zbog činjenice da se odbori rasipaju su pokrivene pukotinama. Prilikom hodanja, počinju se kretati, izblijediti, postaju razlog za izgled neugodnih i dosadnih ekrana. Možete ga riješiti ako obavite sljedeći skup radnji:

  1. Vanjski premaz se uklanja, nakon čega se baza poda pažljivo ispituje.
  2. Sve ploče koje imaju tragove štete moraju se odmah ukloniti, ako je potrebno, remake druge.
  3. Ako je sve u redu s poganskim osnovicom, onda škripanje može uzrokovati popuštanje zaostajanja, oni također moraju biti ponovno instalirane.

Stalinka se obično razlikuje visokokvalitetnim zgradama, ali stablo s dugotrajnom uporabom još se otopi. Digitalizirani zaostaci i ploče uklanjaju se, zamijenjeni su novim. Pre-drvo mora biti tretirano s antiseptičkim za zaštitu od truljenja i plijesni , Važno je osigurati da je drvo suhi, vlažni zaostaje ili ploče će uzrokovati nedostatak i novo škripanje.

Podnošenje poda: Značajke korištenja LAG-a

Tijekom popravka podova, rad se obavlja u isto vrijeme. Proces zahtijeva određene troškove vremena. Prvo morate u potpunosti ukloniti sve ploče, ukloniti materijal koji ispunjava prostor između LAG-ova. Ranije, umjesto izolacije, korištenog građevinskog smeća. Uopće nije prikladno za ponovnu uporabu, pa je potrebno odmah pripremiti za uklanjanje velike količine smeća.

Kako popraviti podove u Stalinke?

Prilikom postavljanja zaostajanja moraju biti zaštićeni od vlage pomoću polietilena.

Kada je prostor između LAG-a objavljen, potrebno je pažljivo ispitati njihovo stanje, provjeriti površinsku vodoravno na razini izgradnje. Ako su zaostaci u redu, onda se mogu dalje koristiti. Ako postoje brojne pukotine, tragovi truljenja, onda ćete ih morati zamijeniti. Za podove se nalaze drvene šipke, oni su montirani na površinu u koraku od 60-100 cm. Sekcija se može uzeti kao što je prethodno korišteno. Uz neovisni odabir, pozornost treba posvetiti onoj duljini je potrebno rasponom:

  • Do 1 m, potrebno je koristiti bar, čiji je presjek od 110 * 60 mm;
  • Do 2 m, poprečni presjek drva trebao bi biti 150 * 80 mm;
  • Prilikom ispunjavanja do 4 m, presjek je 180 * 100 mm;
  • Ako je duljina raspona do 5 m, tada se bar mora uzeti do 200 * 150 mm;
  • Kada letite 6 m da biste koristili branice od 220 * 180 mm.

Članak o temi: gdje se transparentne zavjese koriste iz PVC-a

Prilikom popravka podova u Stalinke, pozornost treba posvetiti korak zaostajanja. Danas, u usklađivanju, ne samo oštre ploče, već i OSP ploča, šperpločani listovi. Korak za navedene materijale potreban je drugačiji.

Za ploču skrb

Kako popraviti podove u Stalinke?

Tako da ne postoji iskrivljenost. Potrebno je koristiti razinu za provjeru visine svakog zaostajanja.

  • S debljinom od 20 mm, korak je do 30 cm;
  • S debljinom od 25 mm, nagib kašnjenja je 40 cm;
  • Za odbor debljine 35 mm, koristi se korak od 60 cm;
  • Za ploču do 40 mm, korak je 70 cm;
  • Za ploču u 45 mm, teren je 80 cm;
  • Za ploču do 50 mm, korak zaostaje je 100 cm.

Za šperpločane ploče i OSP ploče:

  • Za podove s debljinom od 15-18 mm, nagib kašnjenja je 40 cm;
  • Za podove na 22-24 mm, korak se povećava na 60 cm.

Ugradnja zaostajanja za bazu

Paul popravak nastavlja se s instalacijom zaostajanja na bazi. Prvo morate provjeriti horizontalnu razinu izgradnje, na zidovima kako biste napravili razinu razine polaganja drva. Ako je potrebno, ispod rešetaka postavljene su komade šperploča, osigurat će pravilno poravnanje. Prvo, podne okvir je sastavljen, tj. Drva se montira duž zidova s ​​udaljenosti od 5 cm od laganja do zidova. Tada je potrebno pokrenuti instalaciju Bruseva, promatranje navedenih maksimalnih udaljenosti. LAG-ovi su pričvršćeni na pod sidrerima, važno je konstantno provjeriti stabilnost strukture, njegovu čvrstoću, krutost tijekom rada.

Kako popraviti podove u Stalinke?

Dijagram na drvenom podu.

Kada se ugrade LAG-ovi, rad se izvodi na površinskoj izolaciji. Za Stalinika, najbolje je koristiti termalne izolatore koji nemaju veću težinu. Savršeno odgovara celuloznoj izolaciji ili mineralnoj vuni. Tijekom izolacije, trebali biste gledati sve šupljine ispunjene tako da ne ostaju zračni džepovi. Ako se koristi masovni izolator, baza poda je potreban za prethodno stavljanje filma. Toplinski izolator treba ići na razinu s razinom lag tako da tijekom šivanja ne ostane bez praznina.

Članak o toj temi: ulazna metalna vrata u leruin Merlen

Drvene podove

Podovi u Staljinyju nakon instalacije kašnjenja treba zavesti, za to se koriste ploče ili šperpločani listovi. Stari rubovi ploča za pod može se primijeniti ako nema tragova oštećenja i trulež. Odbori su unaprijed obrađeni antisepticima. Podna ploča u Stalinke provodi se s minimalnim temperaturnim prazninama. Vijci za samo-tapkanje se kupuju za pričvršćuje, glave su im malo odvezene u drvo.

Ako će se šperploča kupiti za posao, onda je potrebno unaprijed odrezati veliki list u kvadrate s manjim područjem, a zatim skinuti površinu. Temperaturni jaz se uočava između ploča od šperploča, od zida potrebno je povući približno 1 cm.

Šperploča je montirana na takav način da se 4 listova kutovi nisu konvergirali u jednom trenutku.

Stranke Dvije plahte moraju nužno doći u LAGS. Nakon podova u Staljinima su spremni, moraju ih polirati, stroj za brušenje se koristi za rad. Zbog toga bi se sve čelnike vijaka za samo-tapkanje trebaju uvući u stablo, inače će se alat oštetiti.

Popravak poda u Stalinke je problematično poslovanje, možda je potrebno dovršiti obnovu i poravnanje premaza ili uklanjanja pukotina, snimke zaslona prilikom hodanja. Značajka popravka je da su podovi u Staljinima izvedene od stabla, odnosno uobičajeni cementni punjenje više nije prikladan. Izolacija i drugi materijali ne bi trebali imati teška opterećenja na dizajnu.

Čitaj više