Kako obojiti drvenu kuću vani vlastitim rukama: prikupiti boju

Anonim

Dolazi vrijeme kada postane potrebno za obavljanje popravka u kući i izvan kuće. Bio sam zainteresiran za pitanje nego da slikam drvenu kuću vani, koji su materijali bolji, kako odabrati i kako slikati kuću. Sva ta pitanja su važna za stanovanje, izgrađeno iz dnevnika ili lijepljenog bara. Shvatimo kako pravilno obojiti drvenu kuću i kako bi se trebala pojaviti priprema površine s vlastitim rukama, kao i koji materijali je bolje koristiti za slikanje temelja i fronte. Osim toga, reći ću vam lipomjera s bojom na razini vode, koja je značajka smjese vode emulzije, zašto je potreban kompresor i kako napraviti drvenu kućicu.

Kako obojiti drvenu kuću vani vlastitim rukama: prikupiti boju

Kako obojiti drvenu kuću vani

Paleta boja

Kako obojiti drvenu kuću vani vlastitim rukama: prikupiti boju

Paleta boja

Odlučio sam utjecati na ovu temu na prvom mjestu, budući da svi interesi u kojoj boji možete obojiti fasadu stanovanja. Izbor boje ovisi o preferencijama okusa, kao i od boje krova u drvenoj kući.

Možete odabrati boju prema standardima ne samo za kuće od zalijepljenih barova ili trupaca, već i za cigle ili betonske kuće. Tako:

  • Svjetlosne boje mogu se kombinirati s mrakom. Na primjer, za tamne krovove koriste svjetlo-kavu i bež nijanse fasade
  • Ako imate privatnu kuću u zelenilu, možete se sigurno improvizirati s dizajnom. Boja može biti zasićena i svijetla, ali i ne zaboravite na kombinaciju dijelova. Nemojte bojati kuću u zelenoj boji, ako postoji mnogo vegetacije
  • Oslikana kuća može se istaknuti zahvaljujući malim detaljima, odnosno na pozadini svjetla fasada, kontrastni prozor okviri, nadstrešnice i padine izgledat će vrlo lijepo. Usput, svi dodatni elementi, kao što su drenažne cijevi, također se biraju bojom općeg dizajna.
  • Ogromna uloga će igrati stil u kojem ste prikupljeni za odvajanje fasade. Stoga zaustavite svoj izbor na te nijanse koji prate ovaj stilist. Odaberite Katalozi boja od proizvođača

Boja krova treba kombinirati s dizajnom fasade, pa ako imate priliku, odmah zaustavite izbor na više kombiniranih završnih materijala. Kao mali primjer, ovdje su neke moguće boje:

  1. Svijetlo crvena i nježna žuta
  2. Zasićene sive i kanarinca
  3. Boja krema ili hladna žuta savršeno se usklađuje s tamno plavom bojom

Članak na temu: Koji iznos kotla odabrati?

Mala kombinirana tablica nijansima koja će pomoći da uspješno obojite kuću:

Boja zida na dnu, krovovima na desnoj straniPlavoTamno plavaTamnozeleneSmeđiČokoladanarančaCrvenaTrešnjaTamno siva
Svijetlo plavačetiripet3.petpet2.3.petpet
Tirkiz2.2.2.pet2.2.2.četiričetiri
Salata3.3.3.petpet3.petčetiripet
Žuta bojapetpetpetčetiripetpetpetpetpet
Bežpetpetpetčetiripetpetpetpetpet
Ružičastačetiripetpet3.pet2.2.petpet
Biser-sivačetiričetiri2.četiri3.3.četiripetčetiri
Bijelipetpetpetpetpetpetpetpetpet

Dešifriranje tablice je vrlo jednostavna: 5 je izvrsna, a 2 je loš. Dajte izbor dospjelog položaja u boji, kao u budućnosti dizajn fasade će vam poslužiti ne godinu dana.

Važno! Tamna boja privlači toplinu, tako da za sjeverne regije možete razmazati i instalirati krov ove boje. To će pomoći barem malo, ali poboljšati mikroklimu u kući.

Odaberite Boja i pripremite površinu

Alat za slikanje drvene kuće

Svi znaju da je drvo prirodni materijal, koji je karakterističan za njihovo. Stoga, razmotrimo detaljnije kako slikati drvenu kuću s projektil rukama, ako je star i izgubio svoj izgled. Ali za početak treba pamtiti da je zalog uspješnog slikanja pripremiti površine.

Priprema površina je preliminarno čišćenje zidova od prljavštine i prašine. Vrlo je lako napraviti, uzimajući bazu s vodom iz crijeva. Ako se očituje na temelju dnevnika, plijesni ili gljivice, a zatim se zidovi kuće trebaju tretirati s posebnim impregnacijama. A ako na nekim stranicama primijetite smolu, uklonite ga s lopaticom i pokrijte ovo mjesto s lakom.

Važno! Priprema površina vlastitim rukama je prilično naporan proces, ali s kvalitativno obavljenim radovima za dugo vremena zaboravit ćete na potrebu popravka fasade.

Sve kape od pričvršćivača moraju biti prekrivene temeljnim otopinama za metal. Kada se pripravak površine dovrši, zidovi drvene kuće trebaju biti samo nekoliko tjedana. Potrebno je za potpunu ispašu i naknadnu kvalitetu slikarstva.

Za dnevniku i objekte od lijepljenog drveta možete odabrati spojeve s takvog popisa:

  • Antiseptički
  • Akrilatna boja.
  • Uljana boja

Bojanje drvene kuće vani omogućuje zaštitu strukture od učinaka vanjskih negativnih čimbenika. To omogućuje i usporava proces starenja. Uz pomoć antiseptika postiže izvrsnu zaštitu od manifestacija plijesni. Bolje je primijeniti lezije antiseptik, koji je transparentan i može naglasiti teksturu dnevnika. Akrilatna boja je prilično atmosfer i dopušta materijal za disanje. Dobra prednost je da je ova vrsta elastična, i stoga na temperaturnim deformacijama dnevnika, pa čak i lijepljenog drvenog drveta, premaz ne puca i zadržava vlastiti izgled.

Ulje LKMS su dobro apsorbirani i imaju izvrsne karakteristike, ali oslikana kuća će se dugo osušiti i naposljetku površina može postati matična.

Članak o toj temi: Pozadine japanskog stila na zidovima sobe

Zaštita drvenih površina s bojama

Kako obojiti drvenu kuću vani vlastitim rukama: prikupiti boju

Molite drvenu kuću s vlastitim rukama

Nije važno graditi vaša drvena kuća na kućici iz lijepljenog drveta ili drugog materijala, još uvijek gubi svoj izvorni izgled tijekom vremena. Stari pogled je negativno prikazan na raspoloženju stanovnika kuće, tako da ne povlačite ažuriranje fasada. Razlozi za koje se kuće od lijepljenog drveta postaju siva i neugodna:

  1. Prvo, voda ima negativan učinak na drvene zidove - mogu utjecati na plijesan i gljivice.
  2. Drugo, ultraljubičasto doprinosi uništenju integriteta lijepljenog drveta, a to dovodi do pogoršanja svojstava materijala

Da biste osvježili fasadu drvene kuće od lijepljenog drveta, slijedite takve upute. Priprema površina vlastitim rukama i slikanjem javlja se u takvom nizu:

  • Mljevenje - ponekad je potrebno samo za lijepljeno drvo, jer možda nema idealnu glatku površinu
  • Brtvljenje - za te svrhe, akrilni brtvilo je prikladan s kojim se završava kraju
  • Mljevenje lijepljenog traka
  • Primjena boje - Najbolje obojite fasadu najmanje tri sloja

Kako obojiti drvenu kuću vani vlastitim rukama: prikupiti boju

Da li to sami obojite drvenu kuću

Vrlo često, obuka i osnovni rad mogu se izvesti pomoću kvalificiranih stručnjaka. Budući da mnogi žele unaprijed znati koliko takvih usluga može koštati, odlučio sam napraviti primjernu tablicu vrijednosti svih djela zasebno:

Odabir uslugaCijena za 1 m2
Mljevenje100-150 rubalja
Aplikacija antiseptička50-100
Primer40-60
Slika (za 1 sloj)50-90.
Uklanjanje hrpe30-50

Sve usluge mogu se izvršiti odvojeno, te stoga možete spremiti i provesti neki posao sami.

Važno! Ako ste zainteresirani kako slikati oblogu izvan kuće, također vrijedi odabrati sve gore navedene opcije. Ali ako prestanete na korištenje leznih antiseptika, onda daljnje slikanje nećete trebati. Usput, prednje boje, koje imaju otpornost na atmosferske utjecaje, također se koriste za prednji dio kuće.

Lkm za temelje

Alat za slikanje drvene kuće

Temelj bilo koje strukture, bilo da je to opeka, drvena ili betonska kuća, potrebna je dobra zaštita. Određuje se činjenicom da temelj doživljava teške opterećenja i ispostavilo se da je najveći utjecaj, budući da voda karakterizira temelj kuće.

Najbolje je koristiti akrilne boje na osnovi vena-emulzije, kao i lateks, koji su također boja na bazi vode. Time se mogu primijeniti epoksidne i poliuretanske smjese za temelj. Ako slikate površinu temelja boje emulzije, dobivate sljedeće prednosti:

  • Akril i lateks boje će se brzo sušiti i ne bojati se vlaga
  • Akril postaje hidrofobna nakon sušenja, a lateks je vrlo jednostavan za čišćenje
  • Dosta ekonomična potrošnja smjese za emulziju vode: za akril - 0,3-0,4 kg / m2, i za lateks - 1 litru za 8-10m2

Članak o toj temi: Kako promijeniti stari grijani ručnik Željeznica u Hruščov?

Unatoč činjenici da je uporaba mješavine vode-emulzije vrlo tražena ne samo za temelj, već i za uobičajenu fasadu, pozornost treba posvetiti epoksidnim kompozicijama. Iako će vam premazivanje boje na razini vode služiti dovoljno dugo, epoksidni proizvođači tvrde da njihovi materijali imaju vijek trajanja do 25 godina. Za visokokvalitetno financiranje temelj, najbolje je slikati u dva sloja, od kojih će se svaki dan isušiti tijekom dana.

Važno! Ako koristi pulverizator i kompresor za prevlake smjese implantacije, zatim odaberite Paint s parametrima viskoznosti koji ne prelaze 20-25 tbsp.

Površine ožbukane kuće, ako je cigla ili beton također se može obojiti pomoću vode otporne na vodu. Ako imate kompresor, brzina rada može se značajno povećati.

Kompresor - nezamjenjiv pomoćnik ako trebate nešto slikati

Kako obojiti drvenu kuću vani vlastitim rukama: prikupiti boju

Slika drvene kuće izvan samostalno

Oslikana kuća izgledat će još atraktivnije ako je kompresor i slika za njegovo dizajn. Ako ste često angažirani u slikarskim radovima, odaberite kompresor i mlaznice u isto vrijeme.

Za korištenje kućanstva, najbolje je uzeti kompresor, koji ima kontinuirani rad od 15-20 minuta i pritisak do 8 bara. Poluprofesionalni kompresor klase može raditi do 40 minuta i češće se koristi od stotinu.

Želim dodati nešto od sebe da je bolje imati mobilni kompresor za kućnu uporabu, koja nije instalirana na platformi, već ima posebne kotače.

Kako odvojiti strop drvene kuće

Kako obojiti drvenu kuću vani vlastitim rukama: prikupiti boju

KRASIMA DRVENA KUĆA

Vrlo često strop drvene kuće omogućuje vam da podignete fantaziju. To je zbog činjenice da se često ne koristi u drvenim konstrukcijama. Kao iu svakom završnom radu, strop treba pripremu, tako da vrijedi pokrivati ​​antiseptičnu smjesu. Zatim je strop izoliran bez obzira na izolaciju tijekom izgradnje kuće.

Odvojite strop u drvenoj kući uz pomoć materijala kao što su:

  1. Drveni obloge, koji se javlja s pločom klapne, drvene panele, MDF paneli
  2. Strop se može ukrasiti više opcija proračuna: paneli iz šperploča s dekorativnim premazom, oponašanjem drva
  3. Često je drvena strop zamrznuta gipsanim pločama. Nakon takve trim, drveni siromaštvo može biti obojen ili napeo pozadinom

Čitaj više